Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja wlasnie moim musialabym klamac, zeby sie nie przyznac, a ciezko mi z tym. Mieszkamy na Malcie, zaszlam w Polsce i na razie zostaje tutaj (bo ciaze tu bede prowadzic), wiec rodzi to wiele pytan, czemu nagle jestem miesiac w Polsce, a maz sam na Malcie. Pierwsze 2tyg cos zmyslalam, ale teraz jak maz przylecial (znow pytanie dlaczego) no i jestem po pierwszym usg (widoczny byl tylko pecherzyk w macicy) to powiedzielismy
Ale tez jak najbardziej rozumiem te, ktore wola poczekac -
Witajcie.
U wie maz i majowki 2015. Nikt wiecej. Jak wszystko bedzie ok i bede sie dobrze czula to chcielibysmy powiedziec w swieta, jakbym znowu miala krwiaki albo plamienia to wtedy powiemy tesciowej i moim rodzicom zeby troche pomogli w opiece.
Ale jestem dobrej mysli, bo w ciazy z Radkiem od razu mialam zle przeczuciaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 13:28
-
Ja to jestem chyba dupa wolowa. Wczorajsza sprawa pociagnela za soba lawine . Pojechalam na IP szpitala mojego doktorka (dodam, ze jest ordynatorem szpitala). Facet jest moim lekarzem po "znajomosvi" i naprawde w ostatniej ciazy mi pomogl bardzo. Ale ja np.nie lubie naduzywac czyjejs dobroci i nie mecze go o wszystko. Wiec pojechalam na IP i mu nie powiedzialam. Ale po wszystkim to do niego dotarlo i w pon ma juz wszystko na mnie czekac na IP. Szybka beta, lepsze usg itp. I kurcze zamiast sie cieszyc, to mi glupio bo jakby nie znajoma znajomej to bym byla szara myszka tam.A tak to jego slowo i wszystko mam. Ale ja nigdy nie lubilam takich rzeczy naduzywac i wykorzystywac.
-
Ja mylę rozwiązać to w ten sposób, że mówię ze idę na wychowawczy, zresztą już wczesniejmialam taki zamiar. Wtedy nikt nic nie będzie podejrzewał.
Widzę że dużo tu mamusia małych juniorow. Nie boicie się małej różnicy wieku? Ja jestem przerażona... -
Niesia86 wrote:Ja mylę rozwiązać to w ten sposób, że mówię ze idę na wychowawczy, zresztą już wczesniejmialam taki zamiar. Wtedy nikt nic nie będzie podejrzewał.
Widzę że dużo tu mamusia małych juniorow. Nie boicie się małej różnicy wieku? Ja jestem przerażona...
Nie;) Przerażona nie jestem bo świadomie planowałam drugie dziecko;) U nas będzie różnica 2 lat i 5 miesięcy, celowaliśmy w dwa lata, ale wyszło jak wyszło...
Wiadomo, na początku może być ciężko, ale później dzieci będą miały lepszy kontakt, a my będziemy "raz " w pieluchach;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dokładnie, ja w pracy też na razie mówię, że myślę nad wychowawczym, nawet papiery wzięłam...
Teraz jak byłam odebrać betę, to mówiłam, że TSH musiałam powtórzyć, a że wysokie, to musiałam z gin skonsultować, bo na szczęście wszyscy wiedzą, że gin mi reguluje tsh, także nie okłamuję nikogo, bo tsh rzeczywiście mi skoczyło...
W poniedziałek 17.10 jak tylko będzie , to idę dać L4 szefowej i potem mam świadomość, że cały szpital już będzie wiedział, a każdy będzie gratulował pytał teściową jak się czuję i co u mnie... Także chcąc nie chcąc samo się wyda...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 16:02
-
Totoja wrote:U nas tez zaplanowana taka roznica. Ja bede w domu w ciazy, potem starszy pojdzie do przedszkola a drugie zostanie z babcia. Dumam jak zrobic z wozkiem, lozkami itp ale to sama przyjemnosc
Ja będę w domu z dwójką. W tym miesiącu mąż robi dla Antka łóżko-domek i przenosimy go do drugiego pokoju, a łóżeczko zostanie dla malucha. Co do wózka to mam zestaw 3in1 gondola,spacerówka i fotelik. Cały komplet jest już wyprany, umyty i po serwisie bo hamulec coś nawalał i czeka schowany na swoją kolej.
Obecnie używamy lekkiej spacerówki, którą kupiliśmy specjalnie na lato. Nie jest to typowa parasolka, ale fajny, lekki i poręczny wózek. Planuje też zakupić dostawkę do gondoli.
Takie problemy, to nie problemy;) Oby tylko wszytko było z ciążą ok, to damy sobie radę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 14:16
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Jeśli chodzi o różnicę, to jestem przerażona, ale też świadomie podjęliśmy tę decyzję. Fakt - udało się w pierwszym cyklu po odstawieniu antyków, ale nie chcę czekać i babrać się w pieluchach np. po 3-5 latach... No chyba, że trzecia ciąża będzie, ale to już na pewno nieplanowana hehehehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 14:17
-
belldandy wrote:Ja będę w domu z dwójką. W tym miesiącu mąż robi dla Antka łóżko-domek i przenosimy go do drugiego pokoju, a łóżeczko zostanie dla malucha. Co do wózka to mam zestaw 3in1 gondola,spacerówka i fotelik. Cały komplet jest już wyprany, umyty i po serwisie bo hamulec coś nawalał i czeka schowany na swoją kolej.
Obecnie używamy lekkiej spacerówki, którą kupiliśmy specjalnie na lato. Nie jest to typowa parasolka, ale fajny, lekki i poręczny wózek. Planuje też zakupić dostawkę do gondoli.
Takie problemy, to nie problemy;) Oby tylko wszytko było z ciążą ok, to damy sobie radę!
Pozbylam sie naszego wozka 3w1 bo oprocz gondoli to mi sie nie podobal. Tez mam maly poreczny wozek. Planuje go wozic w aucie jakbysmy gdzies jechali. Na codzien wybralam juz chicco urban, bo w sumie sklada sie z jednej czesci (nie ma oddzielnej gondoli i spacerowki). Pokoj mamy malutki i chcemy odrazu kupic male pietrowe lozko, i Leon bedzie spal na dole przez pierwsze lata. A maluszek z nami przez min pol roku.
-
nick nieaktualny
-
Susanna - moj to samo. Nie zrobilam ani jednej bety dzis tez sie nie pokusilam.
Swoja droga ile to kasy wszystko kosztuje. Dzis na badania 250zl poszlo, a to tylko te podstawowe pierwsze badania, kazdy gin to 150zl minimum. Mam nadzieje tylko, ze tarczyca mi teraz wyjdzie ok, bo nie chce do ginekologa i alergologa (mam astme) dokladac jeszcze endokrynologa...SusannaDean lubi tę wiadomość
-
tutusia wrote:Susanna - moj to samo. Nie zrobilam ani jednej bety dzis tez sie nie pokusilam.
Swoja droga ile to kasy wszystko kosztuje. Dzis na badania 250zl poszlo, a to tylko te podstawowe pierwsze badania, kazdy gin to 150zl minimum. Mam nadzieje tylko, ze tarczyca mi teraz wyjdzie ok, bo nie chce do ginekologa i alergologa (mam astme) dokladac jeszcze endokrynologa...
Dlatego duzo osob chodzi na początku do ginekologa prywatnie i na NFZ, żeby mieć tylko badania:)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Hej kobitki
Wróciłam, wciąż wiem, że nic nie wiem ale zlecenie na badania krwi w pierwszym trymestrze mam, także w poniedziałek uderzam do laboratorium a w piątek znów do rodzinnej pokazać wyniki . O dziwo wystarczyło, że powiedziałam o ciaży i sikańca już mi nie robiły - uwierzyły na ładne oczy Zrobiły za to na miejscu taki teścik z siuśków paskowy Tutaj często taki robią...wyniki są od ręki . Za tydzien skierują mnie do szpitala dopiero jak będę z wynikami krwi No i to by było na tyle Lekarki jak zwykle bardzo miłe Ale jak przyszło do mierzenia ciśnienia na pocztku skoczyło mi jak nie wiem. Dopiero po 15 min sie uspokoiło hehe
aaaaa mam książeczkę ciąży...heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 15:00