X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    nieśmiało się włączam bo II krechy wczoraj w terminie @ się pojawiły.
    Mamy już 11 letnią córkę i 8 letniego syna. Oba porody przez cc i oba w czerwcu ☺️
    Pomyśleliśmy 1.5 roku temu o trzecim, tak na zakończenie, ale jak się człowiek stara to nie wychodzi

Karolina :*, tutusia lubią tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, moja córka będzie w wieku Twojego szkraba jak urodzę :o i jestem przerażona...
    ale jak wspominałam, o córkę staraliśmy się b. długo, były ogromne problemy, otarliśmy się o IVF. Lekarz powiedział, że to może być dla nas szansa, jeśli teraz szybko się postaramy. Chcieliśmy różnicę wieku u dzieci ok 2-2,5... ale wtedy mogłoby wyjść 5 albo 8 lat albo wcale... więc 2 cs i jak gin przewidział - zaskoczyło :)
    Boję się jak cholera, ale nie tego co będzie potem a końcówki ciąży i roczniaka w domu... ale muszę dać radę, nie mam wyboru. Mam tylko nadzieję, ze mała zacznie spać jak człowiek bo nie wyobrażam sobie wstawania do 2 dzieci :D

a sprawę z wózkiem rozwiążę tak, że będzie 1 wózek ;) Emma napewno będzie już chodzić, a jak znam jej temperament to pogardzi wózkiem. A jak się zmęczy w chustę. Albo maluszek w chustę a Emma w spacerówkę ;) także raczej tak to przewiduję :)

a w pracy? Ja kończę macierzyński w święta i powinnam wrócić do pracy od stycznia. to będzie ok 17 tc więc i na 100% brzuch już będzie widoczny.. także ciąży nie zamierzam ukrywać, jedynie nie będę się obnosić z tym, że zamierzam iść od razu na zwolnienie ;)

SusannaDean, Karolina :* lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię sobie przed kolejną wizytą morfologię, tsh i mocz :) Naprawdę przy zdrowej ciąży w poradnikach co piszą to nawet można do gina iść koło 7-8 tyg :)

• pingui Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resztę postu mi zjadło. Dopisze jak odbiorę dzieci ze szkoły.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Zrobię sobie przed kolejną wizytą morfologię, tsh i mocz :) Naprawdę przy zdrowej ciąży w poradnikach co piszą to nawet można do gina iść koło 7-8 tyg :)

ja idę w 10 tc.... do lekarza RODZINNEGO! :D

komedia...

Hej Pingui! :) wpisz się do tabelki z pierwszej strony

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wpiszę się jak na kompie usiądę bo z mobilnego jej nie widzę.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    ja idę w 10 tc.... do lekarza RODZINNEGO! :D

komedia...

Hihi ja już zaliczyłam rodzinnego dzisiaj :) Zresztą napisałam posta co i jak :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Hihi ja już zaliczyłam rodzinnego dzisiaj :) Zresztą napisałam posta co i jak :)

no czytałam właśnie :) trochę inaczej to u was wygląda. u nas wyniki od razu idą do lekarza i jedynie gdy coś jest nie tak to dzwoni... a ten test z siuśków, to chyba o bakterie w moczu chodzi?

Ja w ogóle przed pierwszą wizytą chce zmienić sobie lekarza...
    Moja lekarka to porażka :/ ogólnie to oni na tych wizytach prócz zmierzenia ciśnienia i sprawdzenia serca dziecka detektorem nic nie robią... Ale moja lekarka ma ogromny problem z wypisaniem mi czegokolwiek... o sprawdzenie progesteronu z 10 minut błagałam... jak krwawiłam to stwierdziła że skierowanie do ginekologa jest zbędne... WTF?!
    :/ skoro i tak mi nie pomoże to niech chociaż głupie skierowanie da :/

Więc przepiszę się do lekarza mojego męża... typek lat ok 35 z dreadami, siedzi przy biureczku i wypisuje co chcesz ;) mąż kiedyś poszedł po raz pierwszy do niego po lek na astmę. ze stoperem! :D wizyta trwała 1 minutę i 46 sekund :D koleś wysłuchał po czym dał receptę :D zero badań i zbędnych pytań ;)

więc skoro moj lekarz i tak mnie nie zbada, nie zrobi USG, to niech chociaż w razie potrzeby da skierowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 15:14

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn będzie miał rok i 9 mscy. I też się staraliśmy, ale mimo to po ujrzeniu 2 kresek byłam przerażona jak ja to ogarne ;)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Mój syn będzie miał rok i 9 mscy. I też się staraliśmy, ale mimo to po ujrzeniu 2 kresek byłam przerażona jak ja to ogarne ;)

HA!! A ja mam już ciążowy kalafior! :D
    ... bo nie wiem czemu przeczytałam na suwaczku że ma rok, 2 miesiące i 4 dni :D :D

i teraz tak myślę... to jak to, to ty rodzisz za 7 miesięcy? :o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 7 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    no czytałam właśnie :) trochę inaczej to u was wygląda. u nas wyniki od razu idą do lekarza i jedynie gdy coś jest nie tak to dzwoni... a ten test z siuśków, to chyba o bakterie w moczu chodzi?

Ja w ogóle przed pierwszą wizytą chce zmienić sobie lekarza...
    Moja lekarka to porażka :/ ogólnie to oni na tych wizytach prócz zmierzenia ciśnienia i sprawdzenia serca dziecka detektorem nic nie robią... Ale moja lekarka ma ogromny problem z wypisaniem mi czegokolwiek... o sprawdzenie progesteronu z 10 minut błagałam... jak krwawiłam to stwierdziła że skierowanie do ginekologa jest zbędne... WTF?!
    :/ skoro i tak mi nie pomoże to niech chociaż głupie skierowanie da :/

Więc przepiszę się do lekarza mojego męża... typek lat ok 35 z dreadami, siedzi przy biureczku i wypisuje co chcesz ;) mąż kiedyś poszedł po raz pierwszy do niego po lek na astmę. ze stoperem! :D wizyta trwała 1 minutę i 46 sekund :D koleś wysłuchał po czym dał receptę :D zero badań i zbędnych pytań ;)

więc skoro moj lekarz i tak mnie nie zbada, nie zrobi USG, to niech chociaż w razie potrzeby da skierowanie ;)

Moja lekarka jest super :) Wyniki ida od razu do lekarza jesli robie je w tym szpitalu dla ciezarnych. Tam polaczone w systemie. Jesli od rodzinnej robie gdzie chce i wtedy musze sama odebrac i dostarczyc :) Ale super, ze od razu mi dala...zobacze sobie TSH...

Jesli chodzi o sprawdzanie tetna, wage i cisnienie tez to mam. Pielegniarka to robi co wizyte przed wizyta u położnej :)

Co do wieku dzieciakow to my dwie chyba bedziemy mialy najmniejsza roznice wieku hihi :) Damy rade!!

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Moja lekarka jest super :) Wyniki ida od razu do lekarza jesli robie je w tym szpitalu dla ciezarnych. Tam polaczone w systemie. Jesli od rodzinnej robie gdzie chce i wtedy musze sama odebrac i dostarczyc :) Ale super, ze od razu mi dala...zobacze sobie TSH...

Jesli chodzi o sprawdzanie tetna, wage i cisnienie tez to mam. Pielegniarka to robi co wizyte przed wizyta u położnej :)

Co do wieku dzieciakow to my dwie chyba bedziemy mialy najmniejsza roznice wieku hihi :) Damy rade!!

a widzisz, bo ty w szpitalu masz badania :)
    U nas w przychodniach mają laboratorium i podstawowe badania robią na miejscu a jakieś poważniejsze wysyłają do szpitala, ale to podpisane jest jako przychodnia więc wyniki do nich wracają :)

A u nas położna robi to co u Was pielęgiarka. i prócz tego jeszcze mierzy cm krawieckim dno macicy ;)
    I wizyty są na zmianę co 4 tygodnie, raz lekarz a raz położna :)

i fakt, póki co my mamy najmłodsze dzieciaczki :)
    jak maluszek się urodzi to między Emmą a nim będzie taka różnica jak między moim mężem a jego siostrą :) no to jak teściowa dała radę to ja nie dam?! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb jestem na grupie dzieci rok po roku i tam to dopiero sa roznice. Bywaly nawet z jednego roku dzieciaczki. Moja znajoma bedzie miala 2 z roznica 12m. Oj wspolczuje jej bardzo

Karolina :* lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jeśli chodzi o różnicę, to jestem przerażona, ale też świadomie podjęliśmy tę decyzję. Fakt - udało się w pierwszym cyklu po odstawieniu antyków, ale nie chcę czekać i babrać się w pieluchach np. po 3-5 latach... No chyba, że trzecia ciąża będzie, ale to już na pewno nieplanowana hehehehehe
    A ja się chętnie pobabram w pieluchach po 8 latach. I dzięki Bogu moje dziecko jest samodzielne i nie muszę myśleć o dostawkach do wózka. A i pieluche poda.
    Cześć.

Wysłany: 7 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Na fb jestem na grupie dzieci rok po roku i tam to dopiero sa roznice. Bywaly nawet z jednego roku dzieciaczki. Moja znajoma bedzie miala 2 z roznica 12m. Oj wspolczuje jej bardzo

Hihi no jest co robić :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 7 października 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingui wrote:

Wpiszę się jak na kompie usiądę bo z mobilnego jej nie widzę.

Cześć pingui :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    A ja się chętnie pobabram w pieluchach po 8 latach. I dzięki Bogu moje dziecko jest samodzielne i nie muszę myśleć o dostawkach do wózka. A i pieluche poda.
    Cześć.
    Co racja to racja. Ale ja wolę nie czekać... bo raz że ciężko zajść mi w ciążę a dwa ze już swoje lata mam. Nie chce żeby później mnie brali za babcię a nie mamę... ;)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Co racja to racja. Ale ja wolę nie czekać... bo raz że ciężko zajść mi w ciążę a dwa ze już swoje lata mam. Nie chce żeby później mnie brali za babcię a nie mamę... ;)
    Serio? A ile masz lat? Ja czekałam świadomie przynajmniej na początku, a jak już chciałam to troszkę nam się zeszło. No i czuję ze będę teraz bardziej świadomą matką, a do babci jeszcze mi kawałek. :)

Wysłany: 7 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce dzieciaki z małą różnicą wieku ponieważ mieszkam za granicą, chciałabym żeby w domu mówiły po polsku. Sama się dopiero uczę języka więc na ten moment z pracą ciężko :) Dlatego taka decyzja a lat mam 33 takze jak bym poczekala pare lat to mialabym pod 40 to chyba jednak zdecydowanie lepiej teraz :). Szczególnie, ze bardzo chcę mieć 2 dzieci :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie twierdzę, że to kiepski pomysł mała różnica wieku. Jak ktoś chce to jak najbardziej. Dzieci mają szansę na bliski kontakt.
    Ja miałam 27 lat jak Młody się urodził. Wtedy byłam zmęczona ciągłym wstawieniem i twierdzilam, że syn będzie jedynakiem. Jak miał 5 lat zaczął domagać się rodzeństwa. Pomyślałam ok, czemu nie. No i tak zeszło mi się 2,5 roku. Ale mam nadzieję, że może się teraz doczekamy.

Karolina :* lubi tę wiadomość

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ