X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Milk@ u nas będzie 21 miesięcy :)

Tak w ogóle odebrałam wyniki beta hcg i progesteronu. Beta dziś tj 29 dzień cyklu 230,8. Progesteron w normie. Tylko czy ta beta nie za mała?

Liczy się przyrost beta hcg :) Zbadaj bete za 2-3 dni i zobacz sobie w kalkulatorze tutaj na bellybestfriend, czy przyrost jest prawidłowy :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak pisze mamuśka. sama wartość nic nie mówi, jedynie czy jesteś w ciąży.. powtórz po 48 h :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Liczy się przyrost beta hcg :) Zbadaj bete za 2-3 dni i zobacz sobie w kalkulatorze tutaj na bellybestfriend, czy przyrost jest prawidłowy :)
    Zamierzam w poniedziałek powtórzyć :)
    A my chyba mamy ten sam dzień ciąży :)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Wiesz co, nie czuję się ciążowo póki co. Pewnie gdyby nie to ze cykl był stymulowany to pomyślałabym, że to mój standardowy długi cykl.
    A Ty jak?

No ja tak samo jak i Ty, jedyne co to czesto siusiu (ale ja ogolnie czesto sikam) lekka sennosc i sporadyczne i delikatne pobolewanie jak na okres

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie dziewczyny jeszcze czy juz powiedziałyście rodzinie o swojej ciąży. Bo my nie wiemy kiedy;) narazie wie tylko moja mama ale reszta sie domysla :P od strony meza nikt nie wie i wlasnie dzis mąż namawia by powiedziec

• Milk@ Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na razie nie mówimy. wydaje mi się, że jeszcze wcześnie. Poczekamy pewnie do 10 tyg., a jak się uda to po badaniach 1 trymestru.

dodatkowo bratowa urodziła dwa tyg. temu i chcę, żeby rodzina jeszcze trochę się nacieszyła maluszkiem zanim znów będą się ekscytować moją ciążą :P

s1985, Totoja, Marutka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie. Nawet dzieciom nie mówiliśmy jeszcze. Przyjdzie czas to powiemy

atdci09ktbgklgiz.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a dla mnie to dziwne tak ukrywać. Źle się z tym czuje. Poza tym kończą mi się wymówki dlaczego nie chce piwa czy wina co wczesniej lubialam okazyjnie. A chyba najbliższa rodzina może wiedzieć na tym etapie..

• pingui Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zaszłam pierwszy raz w ciążę to do rodziców pojechaliśmy z Nalewką babuni. Rodzice od razu wiedzieli w czym rzecz :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może jakiś pomysły na przekazanie takich wieści? Z nalewką nie będziemy się powtarzać :-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z nowymi czerwcówkami :)
    Mamusie małych szkrabów, jak wy znajdujecie czas, żeby tyle produkować? :D Mój ma etap wspinania się na mnie, chodzenia za mną wszędzie więc cały dzień siedzę obok i się z nim bawię, bo co się ruszę to mnie goni. Oby mu to niedługo przeszło.
    U nas będzie różnica 18 miesięcy, trochę się boję, ale chciałam taką małą różnicę wieku. :) Dam radę, bo przecież nie ma innej opcji.
    A o ciąży wie tylko mąż i grudniówki 2015. :D Póki co wstrzymujemy się do pierwszej wizyty u ginekologa. Chcę wiedzieć, że na pewno wszystko jest ok.
    I dopadł mnie jedyny objaw, który miałam również na początku pierwszej ciąży - senność. No mogłabym spaaać i spać. Także jak synek ma drzemkę to ja też. I tak mi mija dzień. ;)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana jako ranny ptaszek, oddelegowałam męża do pracy a sama siedze przy kawusi :), mnie tez cągle się chce spać i ja tylko mogę to kimam ile się da, albo się poprostu wczesnie klade jak wczoraj czy przed wczoraj :P

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie zrobilabym znowu tak samo. Sentymentalnie. Niwy czlonek rodziny nowa naleweczka :-)

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też miewacie bóle krzyża?

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Ezia, w ukrywaniu ciazy jest sens... ja o pierwszej powiedziałam w 5 tc a potem tłumaczyłam czemu nie ma brzucha i zdjeć z USG.nie życzę nikomu ;)
    O kolejnych juz nikt nie wiedział...

A ja dzien przywitałam plamieniem :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatniej ciazy pochwalilismy sie wszystkim juz jak tylko byly dwie krechy. Po 11 latach to bylo dla nas cos. Teraz mi nie spieszno, moze tez dlatego ze znajonymi mam mniejszy kontakt.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Gosiak86 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Nie zaglądam czesto bo czasowo się nie wyrabiam ale widze że grono się powiekrza :D:D

powiedzcie mi jak zrobić taki suwaczek na dole?? w którym jestem tyg bo ja nie kumata w tych sprawach. :P

Ja mam już 4 letniego synka Gabrysia :) I teraz mam nadzieje na kolejne termin 4 czerwiec :) Boję się bardzo jeszcze cieszyć...mojej siostrze zatrzymala się ciąża w 8 tyg ...ale mam nadzieje że u mnie tak nie będzie !!!

Ps.syringe- bóle krzyża?? Ja mam rwe kulszową promieniuje aż do nogi !!! :( podobno 30 % kobiet w ciązy tak ma.... ;)

Gosiak86
  • hops Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny..
    Pianistka możesz u się je na IP pojechać na kontrol?
    Witam nowe czerwcowki :)
    Co do różnicy wieku u nas będzie 16 i 9. Ale powiem wam ze między mną a moim bratem jest 11 miesięcy różnicy.. śmiejemy się ze gdyby mama się postarała to mogliśmy się urodzić w tym samym roku :) tez się boje czy ogarnę wszystko.. ale jak pomyślę o mojej mamie, samej ( tato wiecznie w pracy) z 2 takich małych dzieci gdzie jeszcze trzeba było prac pieluchy ..to od razu moje wątpliwości znikają :)

• hops Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak86 kliknij na któryś suwaczek... dalej już cię poprowadzi co i jak. Na końcu tylko kopiujesz link i wklejasz tu w ustawieniasz jako podpis ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 08:29

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz nie wiem czy dobrze zrobiliśmy mówiąc moim rodzicom...

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ