X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Serio? A ile masz lat? Ja czekałam świadomie przynajmniej na początku, a jak już chciałam to troszkę nam się zeszło. No i czuję ze będę teraz bardziej świadomą matką, a do babci jeszcze mi kawałek. :)
    Mam 30 więc byłabym pod 40. Dziecko miałoby 10 a ja prawie 50... Jeśli by się udało,bo wcześniej było krucho a wiadomo że czas nie działa na korzyść naszych komórek jajowych ;)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona ja też twierdzulam niedawno ze F będzie jedynakiem, ale mi się odmieniło szybko ;)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ale ja nie twierdzę, że to kiepski pomysł mała różnica wieku. Jak ktoś chce to jak najbardziej. Dzieci mają szansę na bliski kontakt.
    Ja miałam 27 lat jak Młody się urodził. Wtedy byłam zmęczona ciągłym wstawieniem i twierdzilam, że syn będzie jedynakiem. Jak miał 5 lat zaczął domagać się rodzeństwa. Pomyślałam ok, czemu nie. No i tak zeszło mi się 2,5 roku. Ale mam nadzieję, że może się teraz doczekamy.

Doczekacie sie!!! Trzymam kciuki!! Np moja koleżanka w wieku 40 lat okazalo się ze przeszla juz menopauze...masakra - ma 5-letniego synka chciała kolejne dziecko...i nie może już mieć...

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Mam 30 więc byłabym pod 40. Dziecko miałoby 10 a ja prawie 50... Jeśli by się udało,bo wcześniej było krucho a wiadomo że czas nie działa na korzyść naszych komórek jajowych ;)
    Fakt trochę późno by było :)
    Ja na drugim kończę produkcję, bo kiepsko mi idzie hahahaha
    Edek:
    Karolina uwierzę jak urodze, albo po prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 17:14

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym pewnie poczekała jeszcze troche ale mam perspektywę - albo szybko i bezbolesnie teraz albo znowu kilka lat starań, moze poronienia... wiec wole teraz :) aczkolwiek cicho marzę o trzecim za jakies 10 lat ;) ale czy sie kiedykolwiek uda tego nikt nie wie, wiec woleliśmy nie odkładać tej decyzji...

Nie ma sie co licytować, każdy bierze na siebie tyle ile potrafi ogarnąć. Jesli ktoś wie ze woli dziecko po 5 latach to ok tak samo jak ktoś rodzi jedno po drugim! :) oby świadomie i z miłością :)
    To tak jakby sie licytować czy lepsze macierzyństwo w wieku 25 czy 35. No co kto lubi ;) wszystko ma plusy i minusy ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła! nie zdazylam dzis na wizyte do lekarza;/ mialam miec wczoraj ale pielegniarka zadzwonila mi ze bedzie dzis od 9:00 a ja bylam w pracy, zadzwonilam o 9:00 ale bylo 12 Pań wiec mialam pytac o kolejke okolo 11.30. poza tym strasznie ciezki dzien w pracy, mnostwo stresu i w ogole dluga historia no i z tego wszystkiego za pozno zadzwonilam i doktor już poszedł wiec dopiero za tydzien w czwartek kolejna wizyta i strasznie sie denerwuje bo mialam przyjsc za tydzien a jak pojde w czwartek to bedzie juz dwa tygodnie...;/ Nie za dlugo taka przerwa? Pewnie troche schizuje za bardzo, ale jestem strasznie zla bo dzis chcialam powiedziec mojej mamie i siostrze ze jestem w ciazy ale po wizycie u lekarza dopiero zeby miec pewnosc a tak to tydzien czekac a mnie juz meczy okropnie to ukrywanie;/

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona M jak sie czujesz? bo widze ze mamy ten sam wiek ciąży

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia, ale z jakiego powodu miałaby byc zbyt długa przerwa? Masz jakies leki lub zwolnienie które musisz kontynuować?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia a czemu mialoby byc za pozno na wizyte po 2 tygodniach? Normalnie wizyty sa raz na miesiac jak nie ma komplikacji badz obciazenia.
    Plus taki, ze jiz zobaczysz serduszko na kolejnej wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 17:43

Pianistka lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie przygody z tymi lekarzami ja to mam sie super moja teściowa jest połozna i pracuje z moim ginem ja to chodze kiedy chce i nawet sie nie zapisuje, on jest zawsze w środy i jak cos jest nie tak to moge chodzic do niego co tydzień, w poprzedniej ciazy co wizyte to robił mi zdjęcia Natalki mam cały album super pamiatka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 17:44

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    No ja właśnie taka leciwa jestem. Mam 39. Dzieci samodzielne, ale młodszy 8 letni syn chciałby jeszcze rodzeństwo. Przy pierwszym nie miałam czasu na nic i świat mi się walił, ale przy drugim jakoś go wystarczyło dla obojga. Zobaczymy jak nam z trzecim pójdzie :-) Zawsze chciałam mieć trójkę dzieci, ale jakoś po drugim mi minęło. Zajęłam się pracą,
    Narazie jakoś się narazie boje cieszyć, bo w sierpniu poroniłam w 8 tygodniu. Staram się być dobrej myśli.

Co do pracy to mam nielimitowany czas pracy, częściowo mogę pracować z domu i nikt mi za to głowy nie urwie. Stad narazie zamierzam pracować, bo to lubię.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki.

atdci09ktbgklgiz.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do różnicy to bedzie 3 lata i 4 miesiące mysle że fajna róznica nie za duża nie za mała :)

Karolina :*, Totoja lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Ezia a czemu mialoby byc za pozno na wizyte po 2 tygodniach? Normalnie wizyty sa raz na miesiac jak nie ma komplikacji badz obciazenia.
    Plus taki, ze jiz zobaczysz serduszko na kolejnej wizycie

Dokładnie tak :)
    Zwykle wizyty są co miesiąc w początkowej ciazy :) spokojnie :) i tak mogłabyś nie zobaczyć serduszka i tylko stres by był ;)

Ja chyba dzis napisze maila do babki do ktorej chodziłam na usg i sie umówię pod koniec miesiąca :) moze w moje urodziny?
    Wolałabym juz zobaczyć serduszko bo nie bede latać co kilka dni... wiec w sumie nie wiem kiedy sie umówić.
    Kiedy w poprzednich ciążach widzialyscie serduszko?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui wcale nie jestes leciwa :)
    Dzieci masz odchowane i możesz sobie pozwolić na jeszcze jedno to elegancko!!

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Mona M jak sie czujesz? bo widze ze mamy ten sam wiek ciąży
    Wiesz co, nie czuję się ciążowo póki co. Pewnie gdyby nie to ze cykl był stymulowany to pomyślałabym, że to mój standardowy długi cykl.
    A Ty jak?

• s1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    S1985 a czemu sama sobie nie robisz?
    Bo się panicznie igieł boję

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    A ja się chętnie pobabram w pieluchach po 8 latach. I dzięki Bogu moje dziecko jest samodzielne i nie muszę myśleć o dostawkach do wózka. A i pieluche poda.
    Cześć.
    Nieeee no po 8 latach to co innego, bo to juz ogarnięte dziecko, praktycznie samodzielne, jak będzie trzeba to i mamie kanapkę zrobi, żeby mleczko miała dla braciszka/siostrzyczki. Chodziło mi raczej o 3-5 starszaka... Nie wiem czy dałabym radę. A teraz to za ciosem... Pieluchy, cyc ciągle na wierzchu, kąpiel jedna po drugiej, młody na chwilę posiedzi z babcią, to go też jeszcze ogarnie, zagada go czy coś... :-)

Mona_M lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja to głównie wieczorami będę zaglądać, bo w ciągu dnia nie mam czasu - mój 14 miesięczny syn ma tyle energii, że szok :) U mnie różnica między dziećmi będzie 22 miesiące. mam nadzieję, że ogarnę. Chciałam syna posłać chociaż na trochę do żłobka, bo widzę jak jego kuzynki się fajnie rozwijają przez kontakt z innymi dziećmi. Na razie czekamy na liście rezerwowej :P

Byłam dziś u lekarza. jest pęcherzyk i ciałko żółte. wszystko ok, ale na wszelki wypadek zapisał mi duphaston (wczoraj miałam małe plamienie znów). następna wizyta za 2 tyg. - zobaczymy czy serduszko tyka.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale Wy dzisiaj dużo napisałyście :)

My z Mężem byśmy chcieli mieć 2 dzieci :) Ale zobaczymy jak to wyjdzie :) Jeśli będzie miało być więcej, niż jedno dziecko, to z pewnością z drugim za długo czekać nie będziemy :) Swoje lata mamy i nie ma już na co czekać :) Kurz teraz byłam na lekach i mam też skróconą szyjkę. Poza tym uważam, że nieduża różnica między dziećmi jest fajna :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ u nas będzie 21 miesięcy :)

Tak w ogóle odebrałam wyniki beta hcg i progesteronu. Beta dziś tj 29 dzień cyklu 230,8. Progesteron w normie. Tylko czy ta beta nie za mała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 20:34

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ