X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!
    Nadrabiam zaległości i już jestem na bieżąco:-)
    Mój synuś jeszcze śpi, obudził się po 5, oddałam go mężowi, położyłam się po 6, bo wycycał mnie do zera, po 7 przyszedł na dziamkanie i śpi heheheeh

Przeglądam sobie leżaczek huśtawkę, wiem wiem dużo za szybko, ale fajnie jest sobie pooglądać...
    Jeszcze nie mogę uwierzyć w to, że test ciążowy wyszedł pozytywnie i beta na + szok...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ale tu ruch od rana. Ja byłam na badaniach z krwi i czekam na wizytę do 19:00 dziś. Pozdrawiam :)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Proszę odganiamy czarne mysli :) Mnie też coś wczoraj napadło ale nie możemy mieć takich myśli i się denerwować. A więc uśmiech na twarze poproszę :)

Ja idę dziś do lekarki pierwszego kontaktu na 11:40 (12:40 polskiego czasu), pewnie zrobią mi sikańca - bo tu nie wierzą na słowo haha i wpisze mnie do bazy danych ciężarówek :) Wtedy pozostaje mi tylko czekac na list z wyznaczoną wizytą do polożnej :)

Ponieważ biorę leki na tarczycę postaram sie poprosić lekarkę o badania krwi tsh-ft3 i ft4 :) Zobaczymy czy mi da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:17

Pianistka lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystkie wizyty!! :)

Moja młoda dzisiaj pospała do 7! :o aż mąż z wrażenia do pracy zaspał, bo zwykle wstaje 5:30-6 i nas budzi :D

dziś piątunio, mąż obiecał wyręczyć z obiadem i zajechać po pizzę :) nie ma to jak zdrowe odżywianie w ciąży :x

hops, Nisia2901, małaMyszka, SusannaDean lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, to u Was podobnie :) u nas zakładają kartę ciąży na słowo, albo np chcą zdjęcie sikańca (chyba szkoda im na nowe :P ) :D ale pierwsza wizyta to między 8 a 12 tc :) a u położnej w 16 tc ;)
    Jednak ja się wybieram ok 7-8 tc na USG prywatnie, chcę zobaczyć serduszko i lokalizację :) i oczywiście ilość lokatorów :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry
    Ja za to obudzilam sie dzis z rano z kaszlem że aż mnie dusi, naciaga i bulem gardla. Robilam juz wczoraj wieczorem syrop z cebuli mam nadzieje że zacznie dzialac i do tego stodal syrop. Musi mi to przejsc bo nie wiem jaki wplyw może miec takie przeziebienie na rozwijająca sie ciążę. Jesli po weekendzie mi nie przejdzie to ide do lekarza

oar8vfxmb84zoiiv.png

Wysłany: 7 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Karolina, to u Was podobnie :) u nas zakładają kartę ciąży na słowo, albo np chcą zdjęcie sikańca (chyba szkoda im na nowe :P ) :D ale pierwsza wizyta to między 8 a 12 tc :) a u położnej w 16 tc ;)
    Jednak ja się wybieram ok 7-8 tc na USG prywatnie, chcę zobaczyć serduszko i lokalizację :) i oczywiście ilość lokatorów :D

:) Ja zobaczę za ile list mi przyjdzie :) Bo w sumie to w pierwszej ciąży miałam w 7 tygodniu wizyte :) Szybko list dostałam. Teraz juz w sumie jestem prawie w 7 tygodniu więc może też szybko przyjdzie i nie będę już wtedy kombinować prywatnie :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 7 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    Dzien Dobry
    Ja za to obudzilam sie dzis z rano z kaszlem że aż mnie dusi, naciaga i bulem gardla. Robilam juz wczoraj wieczorem syrop z cebuli mam nadzieje że zacznie dzialac i do tego stodal syrop. Musi mi to przejsc bo nie wiem jaki wplyw może miec takie przeziebienie na rozwijająca sie ciążę. Jesli po weekendzie mi nie przejdzie to ide do lekarza

Ja zarówno w pierwszej jak i w tej ciąży miałam na początku przeziębienie... Utrzymywalo się ok 3 dni leciala woda z nosa na maxa...ssij pastylki na kaszel i pij syrop z cebuli! Będzie dobrze :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    :) Ja zobaczę za ile list mi przyjdzie :) Bo w sumie to w pierwszej ciąży miałam w 7 tygodniu wizyte :) Szybko list dostałam. Teraz juz w sumie jestem prawie w 7 tygodniu więc może też szybko przyjdzie i nie będę już wtedy kombinować prywatnie :)

u nas USG jest tylko jedno w 20 tc więc wszystko poza nim muszę ogarniać prywatnie. :/ a wizyty mają swój program i nawet jeśli zapiszę się do położnej teraz, to przyjdzie mi list z wyznaczonym terminem na koniec grudnia :D
    więc nie spieszę się :)

Nisia, ja nie byłam przeziębiona w ciąży ale też słyszałam, że wiele dziewczyn to dopada. kuruj się :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 7 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    u nas USG jest tylko jedno w 20 tc więc wszystko poza nim muszę ogarniać prywatnie. :/ a wizyty mają swój program i nawet jeśli zapiszę się do położnej teraz, to przyjdzie mi list z wyznaczonym terminem na koniec grudnia :D

Pamietam, mowilas ze tylko 1 usg...przesada troche. Ja mialam w 7 tyg i pozniej w kazdym trymestrze jedno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:50

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Pianistka wrote:

Pamietam, mowilas ze tylko 1 usg...przesada troche. Ja mialam w 7 tyg i pozniej w kazdym trymestrze jedno...

ja ze względu na krwawienia w I trymestrze miałam kilka, a potem 14 tc, 20 tc i 32 tc :)

teraz mam nadzieję, żadnych plamień nie będzie, więc idę ok 7 tc aby zobaczyć umiejscowienie i serduszko, potem ok 14, 20 i ok 30-32 tc :) ale jedno jest pewne... w 14 tc nie zapytam o płeć :D :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie odzywalam sie, ale wy tu duzo produkujecie ;) totoja - cale szczescie, ze sie wyjasnilo i jest wszystko dobrze :)
    Narzekacie na ponury watek to ja sie podziele moimi radosciami.
    Wczoraj przylecial do mnie moj mezus i oznajmilismy radosna nowine najblizszym (moim rodzicom i jego siostrze). Wiemy, ze to szybko, ale chcielismy i z pewnych wzgledow musielismy juz im powiedziec. Bylo mnostwo radosci i niedowierzania no i nawet lezki wzruszenia :) swietne uczucie!
    A dzis bylam na badaniach krwi (nie zemdlalam, jupi!) I w srode idziemy na wizyte serduszkowa! To bedzie 6+4, wiec spore szanse, ze juz bedzie widoczne. Maz w czwartek rano wraca na Malte, wiec dluzej nie mozemy czekac, ale mysle, ze to juz bedzie ten dzien. Nawet tutejszy kalendarz pokazuje mi srode jako date na wizyte serduszkowa :)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia, super nowiny! :)
    Ja myślę, że w 6+4 serduszko już będzie, ale tak naprawdę wszystko zależy od dnia owulacji i potem zagnieżdżenia. Ja z córką miałam serduszko w 6+1 ale i owulację wczesną. W tej ciąży owulacja była tydzień później więc i na serduszko nie mam szans tak szybko :) a znasz datę owulacji? u mnie serduszko było po 28 dniach i właśnie gdzieś kiedy czytałam że pojawia się ok 24-25 dpo :)

A właśnie dziewczyny, kto już wie o waszych ciążach?

U nas oprócz mnie i męża kilka koleżanek wtajemniczonych w starania, które same się starają bądź są w ciąży :) z jedną nawet testowałyśmy razem :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dosc szybka owu - 13dc, a zagniezdzenie podejrzewam 8-9dpo. Wiec szanse spore :)

U mnie wie maz, rodzice i szwagierka z mezem i przyjaciolka jedna. W tym trymestrze planuje jeszcze powiedziec siostrze mojej i 2 pozostalym przyjaciolkom. Reszta poczeka na koniec listopada ;)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia super !!!!

u nas wiedzą moi rodzice i trzy koleżanki, bo nie mogłam się powstrzymać :D
    jak będzie serduszko to dowie się też teściowa, nie spodziewam się zachwytu, bo kazała nam się wstrzymać minimum 3 lata!!! (położna z powołania i była oddziałowa, więc wiedze ma przeogromną) była przez całą pierwszą ciążę przy nas, przy cc i po też, bo przez 3 lata nie miałam kontaktu z rodzicami... Kłótnia, nieporozumienie, w sumie to nie wiem po co i o co poszło, ale 3 lata stracone...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam zadnych objawow ciazowych procz braku @, pelniejszych piersi, codziennych biegunek I klucia oraz napiecia w podbrzuszu.

Z synkiem objawy jak sennosc czy bole zoladka przyszly dopiero pozniej. Dwa dni mialam mdlosci, odrzucilo mnie od miesa I w sumie tyle.

Natomiast w biochemicznej od poczatku mialam gastro faze, sennosc I bol sutkow przy karmieniu I co? Dupa ...

Brak objawow to tez objaw, niektore babki dlugo nie wiedza, ze sa w ciazy .

U mnie o ciazy nie wiem nikt poza mezem I moja mama bo ktos sila rzeczy musial mi pomoc przy plamieniach bo dzwigac nie moglam mojego 14kg chlopczyka:)

No I ostatnio maz powiedzial swojej mamie bo wydzwaniala poobrazana czemu na obiad nie wpadniemy, akurat wtedy kiedy czekalam na ip w szpitalu...

Osobiscie nie jestem za tym, zeby mowic o ciazy zbyt wczesnie.. a jesli juz to chociaz po wizycie serduszkowej z zaznaczeniem, zeby nie rozpowiadac sasiadkom itp do konca 1trymestru.

No, ale kazdy robi jak uwaza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 11:52

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy ja myślę podobnie. Do końca 1 trymestru noże być różnie a ja nie mam ochoty później się tłumaczyć.
    U mnie wie mąż, a jak wszystko będzie ok, to reszta dowie się na święta. Albo dopiero jak sami zauważa.
    O drugiej ciąży (pierwsza straciłam) powiedziałam dopiero w 21 tyg.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyscy maja zastrzezenie, ze to tylko do ich wiadomosci. No i jest to najblizsze mi grono, ktore i tak by wiedzialo jesli pojdzie cos nie tak. To moja pierwsza ciaza, wiec nastawienie mam pozytywne, ale wiem, ze roznie moze byc...

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedza tylko nasi rodzice i siostry. A no i maz sie wygadal w pracy, plociuch gorszy niz baba. Wczoraj szefowi powiedzial bo musial wziac wolne jak jechalismy na IP.
    Mdlosci mam juz jakis czas a dzisiaj kropka chciala mi pokazac ze ma sie dobrze i przytulalam porcelane. A ze na pusty zoladek to byla masakra. Bleee

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie mąż jak pisałam (wiadomo), forum lutówkowe, no ale tak się zżyłyśmy że nie wyobrażałam sobie im nie napisać :D no i 3 koleżanki, które też się starają :)
    Ale te koleżanki się nie liczą w zasadzie, to tak jakby przeżywać że dziewczyny z ovu friend wiedzą :x
    albo Wy :D

teściowa i rodzina męża jak dla mnie wcale nie muszą się dowiadywać, jak się Emma urodziła to w sumie mieli to gdzieś ;) w ciąży z Emmą nikt ani razu nie zadzwonił i nie zapytał jak tam, więc raczej ich to nie obejdzie...

no ale mam zagwostkę... bo z jednej strony chciałabym się wstrzymać do tego 8-10 tc zanim powiem rodzicom, ale z drugiej- przyjeżdżają do nas za tydzień :/ więc będzie mnie kusiło się wypaplać...

do świąt nie utrzymam tego w tajemnicy, bo raz, że na 100% brzuch mi wywali porządny, a dwa, nie chcę kłamać i zmyślać w odp na pytanie pt. czy wracam do pracy itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 12:25

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ