X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecenia z teczki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb95af046508.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1a5fa28b82b.jpg

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na obiad jadlam pyry z gzikiem :) a teraz na kolacje mezowi zrobilam salatke i rozsadek podpowiada - zjedz salatke, zoladek dokoncz pyrki i gzik ;) i co tu wybrac? jeszcze kusi szybka przejazdzka do mamusi na rosol - ostatnio moge go jesc garnkami (choc w sumie to nic nowego u mnie;)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, super, dzięki! :)
    8 h snu? :D idę małego szoguna obudzić i jej to pokaże! :D niech wie, że ma się mamą podzielić :D

Nesia, no ja na przespaną noc nie mam co liczyć :( jeszcze nie teraz... i jeszcze chyba długo nie :/ aczkolwiek wczoraj było super, tylko 3 pobudki... ale przedwczoraj 7 -.- także to loteria co się wydarzy...
    kiedy Twój szkrab zaczął przesypiać noce?

Susanna, ja w ciąży z młodą dosłownie dzień w dzień marzyłam o mięsie :D mogłabym jeść steka za stekiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:59

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, fajne zalecenia, obcasów pewnie nie wolno żeby się nie wywalić nieźle :) Do 8 tyg nie współżyć? No ok trzeba to trzeba

• Totoja Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido jest na wysokim poziomie ale przez te ostatnie plamienia sie wstrzymujemy. Zobacze co powiedza mi w poniedzialek.
    Ja mam rh-, maz rh+ wiec badania musze robic raz w trymestrze. Zreszta w poprzedniej ciazy tez podejrzewano konflikt i mialam tydzien wyjety z zyciorysu.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Karolcia, super, dzięki! :)

Nesia, no ja na przespaną noc nie mam co liczyć :( jeszcze nie teraz... i jeszcze chyba długo nie :/ aczkolwiek wczoraj było super, tylko 3 pobudki... ale przedwczoraj 7 -.- także to loteria co się wydarzy...
    kiedy Twój szkrab zaczął przesypiać noce?

Susanna, ja w ciąży z młodą dosłownie dzień w dzień marzyłam o mięsie :D mogłabym jeść steka za stekiem :D
    Baaardzo bym zjadła steka a tu nic ni ma :) Jutro na coś wpadniemy chyba bo nie wytrzymam, a tesciowa mi dąła siatkę owoców, jakby w domu było mało i bedę musiała to wszystko zjeść haha :) Nie na raz oczywiście, ale owoce można a nawet trzeba :) Tylko to mięcho, za mało białka i organizm woła pewnie :) hehe

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa zalecenia mojego lekarza. Niech kazda slucha swojego + tego co podpowoada jej instynkt.

Susanna tak, obcasy po.to zeby nie stracic rownowagi- ale nie oszukujmy sie, na poczatku jak ktoras ciagle chodzi w obcasach to jej utrata rownowagi raczej nie grozi. Tyczy sie to pozniejszej ciazy kiedy brzuszek jest juz wiekszy i zmieniony jest srodek ciezkosci.

Pianistka, Julka ma 17m a calych nocy przespanych na koncie odkae zaczela zabkowac 3- pozwol ze przemilcze ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie, tak jak Karolcia pisze, chodzi o błędnik i utratę równowagi. i nie wiem jak u Was, ale mi często kręci się w głowie teraz. pomijając fakt, ze nie pamiętam jak się chodzi w obcasach :x

Karolcia, no to ciekawie... :/ ale już chyba niedługo u was koniec z ząbkami?
    u nas jeszcze nie było nocy całej przespanej, mimo że młoda od 2 miesięcy nie je w nocy i nawet jak nie ząbkuje to budzi się z wrzaskiem co godzinę. więc u nas i do 12-13 pobudek dochodzi :/ szukałam wszystkiego, nie widzę żadnego czynnika :/ najlepsze jest to, że czasem prześpi 3-4 h tak sama z siebie... a innym razem pobudki co 1-1,5 h. czasem jeszcze częściej. już nie mam pomysłów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:13

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no i źle luteinę zaaplikowałam.... buuu, mam z tym problem. Jako, że boje się, że się nie wchłonie to wzięłam duphaston w razie co. On chyba na takie okazje jest eh :////

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    właśnie, tak jak Karolcia pisze, chodzi o błędnik i utratę równowagi. i nie wiem jak u Was, ale mi często kręci się w głowie teraz. pomijając fakt, ze nie pamiętam jak się chodzi w obcasach :x

Karolcia, no to ciekawie... :/ ale już chyba niedługo u was koniec z ząbkami?
    u nas jeszcze nie było nocy całej przespanej, mimo że młoda od 2 miesięcy nie je w nocy i nawet jak nie ząbkuje to budzi się z wrzaskiem co godzinę. więc u nas i do 12-13 pobudek dochodzi :/ szukałam wszystkiego, nie widzę żadnego czynnika :/ najlepsze jest to, że czasem prześpi 3-4 h tak sama z siebie... a innym razem pobudki co 1-1,5 h. czasem jeszcze częściej. już nie mam pomysłów

No jak mi bez zaburzeń równowagi zdarzyło sie nogę wykręcić to nie bedę ryzykować teraz u nas pada ślisko te liście brrrr

Oj 13 pobudek to mega dużo chyba taka natura jej jest ..

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka zostaly nam 3 i 5 wiec najgorsze przed nami :(

Susanna moj lekarz z kolej w ogole nie zapisuje luteiny bo przy niej czesciej dochodzi do infekcji. W zamian zapisuje duphaston- drozszy ale wole tabletki niz mialabym.codziennie po 3 razy aplilowac lutke

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, masz ty się z tą luteiną :D badałaś kiedyś szyjkę? to tak samo.. :D

SusannaDean lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Susanna, masz ty się z tą luteiną :D badałaś kiedyś szyjkę? to tak samo.. :D
    Nie, nie badałam. I właśnie zawsze mam problem jak mam tam coś sama wtykać typu globulka czy własnie tabletka :( Niby nie wypływa, ale wzięłam duphaston w razie co

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, no to faktycznie, słyszałam, że 3 są tragiczne :/
    a w jakiej kolejności u Was wychodziły?
    U nas najpierw tradycyjnie dolne 1, ale potem zamiast górnych 1 to przywitaliśmy górne 2 :D tzn jedną, druga wychodzi...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Pianistka zostaly nam 3 i 5 wiec najgorsze przed nami :(

Susanna moj lekarz z kolej w ogole nie zapisuje luteiny bo przy niej czesciej dochodzi do infekcji. W zamian zapisuje duphaston- drozszy ale wole tabletki niz mialabym.codziennie po 3 razy aplilowac lutke
    Mam to i to :)

• Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Nie, nie badałam. I właśnie zawsze mam problem jak mam tam coś sama wtykać typu globulka czy własnie tabletka :( Niby nie wypływa, ale wzięłam duphaston w razie co

a może poproś o luteinę pod jezyk?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    a może poproś o luteinę pod jezyk?
    Nauczę się :D muszę, podobno dowcipna lepsza

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Nauczę się :D muszę, podobno dowcipna lepsza

no ja wolałam luteinę. po dupku źle się czułam.
    niby to samo ale mi nie pasował :/
    a podjęzykowej nie używałam ale podobno wstrętna w smaku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:25

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    no ja wolałam luteinę. po dupku źle się czułam.
    niby to samo ale mi nie pasował :/
    a podjęzykowej nie używałam ale podobno wstrętna w smaku :D
    Nic mi się akurat nie dzieje ani po jednym ani po drugim.

Czy plamienia ustały?

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka. Dolne jedynki,potem gorne 1, gorne dwojki, dolna prawa 2, 4 czrowki i dolna lewa dwojka.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ