Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
belldandy wrote:znowu plamie,bardziej... jade do szpitala
Trzymam kciuki :* -
nick nieaktualny
-
Belldandy, trzymam kciuki, aby wszystko było ok, dawaj znać!
Dzien dobry
Heh, jak nie dźwigać? Moje 12 kg szczęście do tego nie dopuści, wczoraj na zakupach domagała sie aby być na rękach i koniec, inaczej krzyk. I to nie u babci czy taty, u mnie. No i weź teraz wytłumacz ze nie możesz dźwigać?
Tsh należy badać, ale moja endo mówiła, ze spokojnie należy do tego podejść. nasze matki i babcie tarczycy w ciąży nie badały i żyjemy, jest wszystko ok, teraz jest straszna nagonka na badania.
No wiadomo, jeśli ktoś leczy sie endokrynologiczne, to inna bajka, ale jeśli ńigdy z tarczyca problemów nie było, to po co latać i badać? W poprzedniej ciąży spanikowałam, miałam wynik 2,98. Poleciałam prywatnie, dała mi euhyrox (za silna dawkę jak na taki wynik) i juz do końca musiałam brać tabletki. Teraz endo kazała być ok 3 miesiąca na kontroli.
Póki co czekamy z nextem na pierwsza wizytę 20.10.
Miłej niedzieli, u mnie za oknem obrzydliwie zimno -
nick nieaktualnyLaRa wrote:Belldandy, trzymam kciuki, aby wszystko było ok, dawaj znać!
Dzien dobry
Heh, jak nie dźwigać? Moje 12 kg szczęście do tego nie dopuści, wczoraj na zakupach domagała sie aby być na rękach i koniec, inaczej krzyk. I to nie u babci czy taty, u mnie. No i weź teraz wytłumacz ze nie możesz dźwigać?
Tsh należy badać, ale moja endo mówiła, ze spokojnie należy do tego podejść. nasze matki i babcie tarczycy w ciąży nie badały i żyjemy, jest wszystko ok, teraz jest straszna nagonka na badania.
No wiadomo, jeśli ktoś leczy sie endokrynologiczne, to inna bajka, ale jeśli ńigdy z tarczyca problemów nie było, to po co latać i badać? W poprzedniej ciąży spanikowałam, miałam wynik 2,98. Poleciałam prywatnie, dała mi euhyrox (za silna dawkę jak na taki wynik) i juz do końca musiałam brać tabletki. Teraz endo kazała być ok 3 miesiąca na kontroli.
Póki co czekamy z nextem na pierwsza wizytę 20.10.
Miłej niedzieli, u mnie za oknem obrzydliwie zimno
Ja mam zalecenie brać większą dawkę euthyroxu, a 13.10 mam wizytę u endo, więc może coś poradzi
U nas też zimno i brzydkoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 07:36
-
nick nieaktualnyPianistka wrote:LaRa ja małą nosze w chuście jesli muszę gdzieś dalej i dzięki temu nie czuje praktycznie jej ciężaru wczoraj na zakupach w CH była cały czas w chuście
Belldandy, wiadomo cos?
U mnie znowu brązowe plamienie -
Belldandy, trzymam kciuki, by wszystko było ok Daj znać potem bo czekamy z niecierpliwością
LaRa, wiadomo, jak ktoś przed ciążą nie miał problemów z tarczycą, to aż tak przejmować się nie musi Choć np mojej koleżance tarczyca zaczęła szaleć dopiero po ciąży
Ja nie biorę luteiny ani duphastonu. 7 dpo mój progesteron wynosił ponad 26, a 12 dpo ponad 86
Ja kiedyś jakoś negatywnie patrzyłam na te chusty, ale z czasem widzę, że mają dużo zalet -
Wiec w sumie nie dowiedzialam sie niczgo...
Bylo plamienie, ale po 15minutach jak badal mnie lekarz wziernikiem, to czysto... ani kropelki krwi. Nic z tego nie rozumiem. Jest pecherzyk I nie widac, zeby mial sie odklejac czy cos... nie ma zarodla, ani oni nie widza cialka zoltego, a u mojego.gina na wydruku bylo cialko, wiec im pokazalam skan, to stwierdzili, ze dokladniejszy sprzet I duze powiekszenie ma w swoim gabinecie.
We wtorek bede u gina po skierowanie to moze czegos sie diwiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 08:43
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Wiec w sumie nie dowiedzialam sie niczgo...
Bylo plamienie, ale po 15minutach jak badal mnie lekarz wziernikiem, to czysto... ani kropelki krwi. Nic z tego nie rozumiem. Jest pecherzyk I nie widac, zeby mial sie odklejac czy cos... nie ma zarodla, ani oni nie widza cialka zoltego, a u mojego.gina na wydruku bylo cialko, wiec im pokazalam skan, to stwierdzili, ze dokladniejszy sprzed I.duze powiekszenie ma w swoim gabinecie.
We wtorek bede u gina po skierowanie to moze czegos sie diwiem...2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
We wtorek kontaktuje sie z moim ginem w szpitalu, wiec nie wiem jak to bedzie z tym USG... tak bym juz chciala obudzic sie 19pazdziernika po USG I zeby wszystko bylo super. Tak sie boje...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Belldandy, jest dobrze... tak myśle ja krwawiłam z 10-15 razy i pierwsze 8 miałam usg po każdym incydencie. Przez rożnych lekarzy na rożnych sprzętach. Nikt ani razu nie zobaczył nic niepokojącego. W pochwie czysto, krwiaka brak, dziecko żyje. Ostatecznie stanęło na tym ze tak mam :x wiec tym razem nie panikuje jak plamie bo gin mnie ostrzegał ze tak prwnie bedzie
Mamuśka, dla mnie chusta to samo dobro maluszek moze byc blisko mamy, czuje sie bezpieczny... nosimy nasze dzieci 9 miesięcy w brzuszku, chusta daje im podobne ciepło, bliskość, kołysanie... no i jest wygodne ja np niedawno byłam z małą u okulisty, całe badanie była w chuście i chyba dzięki temu sie nie bała wcale nie wyobrażam sobie żebym miała ją posadzić na jakimś leżaku i zeby lekarz badał z dala ode mnie, napewno by sie bała. -
Tylko spokoj moze nas uratowac strasznie duzo czekania i niepokojow w ciazy jest... trzeba myslec pozytywnie i naprawde uzbroic sie w cierpliwosc.
Niesia zgadzam sie co do amniopunkcji, choc zaleceniom lekarskim sie nie dziwie. Ja na pewno nie zdecyduje sie na tak inwazyjne badanie. Jezeli bylyby jakies wskazania (oby nie!), to odzaluje.kase i zrobie maternite genom (lub jakos tak to sie nazywa), gdzie z krwi matki wylapuja wolne dna plodowe i sa w stanie zbadac caly genom malenstwa. Drogie to, ale nie niesie zadnego ryzyka.
O badaniu tym pisala MamaGinekolog na swoim fp - bardzo ja Wam dziewczyny polecam. Pisze bardzo przystepnie o roznych ciazowych i nie tylko zagadnieniach.SusannaDean lubi tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:Kurde i z tego co czytam same zalety tych chust są
Tak samo na nie jest dla nosidel. Ledwo wózek toleruje choć tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 09:23
-
nick nieaktualnyPianistka wrote:Ezia, jak nie krwawisz i nie masz zagrożonej ciazy to żyjesz normalnie
Rudajola, a miałas spotkanie z doradca? Czesto dzieci nie lubia chusty gdy jest zle zamotana bo im zwyczajnie niewygodnie
A u mnie pierwsze koty za płoty jakieś nudności i rozwolnienie hahahhaha -
Hej dziewczyny Ale postów naprodukowałyście
Sama nie wiem do czego się odnieść Ja mam nosidełko Babybjorn. Mały przyzwyczajony i lubi w nim być noszony Mam takie z wzmocnieniem na plecy, więc wygodne jest też dla noszącego
Co do samopoczucia...Strasznie przetluszczaja mi sie wlosy! W nocy obudziłam się z mdłościami i teraz też troche mam . Wczoraj z rana mialam minimalne plamienie kawa z mlekiem - troszke sladow na majtkach...zobaczymy czy dzis sie pokaze ale mam nadzieje ze nie . To dokladnie ten sam czas kiedy mialam plamienia w pierwszej ciazy - 6 tydzien. Z tym, ze w pierwszej ciazy byly bardzo obfite... Mysle ze moze to miec zwiazek z coraz leprzym przytulaniem sie naszych fasolek do macicy...moga powstac jakies minimalne pekniecia naczynek itd
Nasze fasolki to wojownicy , takze ze wszystkim dadza radę Tego musimy się trzymać Miłej niedzieli
-
nick nieaktualnyKarolina :* wrote:Hej dziewczyny Ale postów naprodukowałyście
Sama nie wiem do czego się odnieść Ja mam nosidełko Babybjorn. Mały przyzwyczajony i lubi w nim być noszony Mam takie z wzmocnieniem na plecy, więc wygodne jest też dla noszącego
Co do samopoczucia...Strasznie przetluszczaja mi sie wlosy! W nocy obudziłam się z mdłościami i teraz też troche mam . Wczoraj z rana mialam minimalne plamienie kawa z mlekiem - troszke sladow na majtkach...zobaczymy czy dzis sie pokaze ale mam nadzieje ze nie . To dokladnie ten sam czas kiedy mialam plamienia w pierwszej ciazy - 6 tydzien. Z tym, ze w pierwszej ciazy byly bardzo obfite... Mysle ze moze to miec zwiazek z coraz leprzym przytulaniem sie naszych fasolek do macicy...moga powstac jakies minimalne pekniecia naczynek itd
Nasze fasolki to wojownicy , takze ze wszystkim dadza radę Tego musimy się trzymać Miłej niedzieli -
Karolina, babybjorn to "wisiadlo" jest niefizjologiczne i nieergonomiczne a wiesz szkodliwe dla małych kręgosłupów nie bede Ci sie tu produkować, jesli będziesz chciała to zagłębisz sie w temat. Odniosłam wrażenie, ze jesteś fajną mądrą babeczką, poczytaj Wystarczy w Google wpisać "nosidło a wisiadlo". Ja bym w to swojego dziecka nie włożyła ale przecież każda mama robi jak uważa
A to plamienie chyba mamy takie samo. U mnie to taki jakby zabrudzony śluz takie ni to brązowe ni to szare... w ciazy z Emmą tez miałam je w okresie pierwszej spodziewanej @ i teraz tak samo. Ty tez plamilas w pierwszej ciazy wiec pewnie taka nasza uroda. A przypomnisz kiedy Ci sie te plamienia skończyły? U mnie ok 11 tc...
Ja mam mdłości i jestem dzis zła jak osa! Wszystko mnie irytuje dzis, a mąż przelał czarę goryczy i mu sie oberwało ^^
Susanna, chusta to świetna sprawa zwłaszcza jesli masz wymagające dziecko, a noworodki mają ogromną potrzebę bliskości z mamą. O ile masz 1 noworodka w domu to możesz mu dać bliskość i wyłączność, ale ja bede miała starszaka tez, wiec pewnie będziemy duzo chustowac nosidła są tez fajne i szybsze w obsłudze, ale trzeba pamiętać ze nosidło musi byc ergonomiczne czyli zapewniać pozycje zabki, czyli panel od kolanka do kolanka, oraz mieć miękkie nieusztywniane plecki by nie pozbawiać fizjologcznej krzywizny kręgosłupa no i w nosidle nosimy dzieci samodzielnie siadające, dopiero wtedy ich kręgosłup jest gotowy, wczesniej chusta ja nosze Emme od kiedy skończyła 2 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 10:48