CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMania25 wrote:O Mamo! :o no to faktycznie nie ma co zwlekać z krzywa choć ja bym od razu się chyba zapisała do diabetologa... A w pierwszej ciazy miałas cukrzycę?
Tak miałam cukrzycę, przez nią zakończyli mi ciążę w 37+6 -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Paulina a jestes teraz na diecie?
Czasami tylko przy córce coś spróbuję innego. Ale raczej to nie jest nie zdrowe. Bo gotuję w domu pod 15 Msc dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 11:52
-
Finezja19 wrote:A jaka poduszkę ciążową polecacie? Typu C czy 7 ?
-
Ja w poprzedniej ciąży łącznie przytyłam ok. 16 kg, z czego 4 kg zostały mi aż do zajścia w drugą ciążę Ja akurat miałam tak, że oprócz ogromnego brzucha to reszta ciała mi w ogóle nie przytyła. Ale brzuch miałam naprawdę wielki A teraz jestem 1 kg na minusie od wagi wyjściowej sprzed tej ciąży, bo przez mdłości strasznie słabo jem, na nic nie mam ochoty.
-
Finezja19 wrote:Dziewczyny, żeby dostać becikowe to trzeba mieć kartę ciąży przed 10 tygodniem czy wystarczy mieć zdjęcie z usg z przed 10 tygodnia ?
Musisz mieć papier od gina lub położnej, że byłaś objęta opieką przed 10tc. Także jak masz cokolwiek to np. Twoja położna środowiskowa co przyjdzie do dziecka Ci wypisze. Jak nie będziesz miała nic to będzie trzeba męczyć gina żeby Ci wypisał, że byłaś na wizycie wcześniej08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja też właśnie nie przytyłam zbytnio poza brzuchem. Miałam ogromny, no bo 30kg na plusie xD a jestem malutka... Ja miałam typowe dla ciężarnych duszności przy leżeniu. Na lewym boku oddycha się łatwiej, ale podczas spania niestety się przekręcisz na plecy, albo wstaniesz połamana, bo napinasz plecy żeby utrzymać pozycję. Bez poduszki za plecami ani rusz. Przekręcałam się tylko na chwilkę na drugi bok jak już mnie tyłek albo biodro bolały po tej jednej stronie, ale zaraz i tak wracałam, bo się dusiłam. Myślę, że przy takich problemach U się nie sprawdzi, bo wtedy poza wsparciem pleców masz też poduszkę z przodu, o którą opiera się brzuch. A przecież chodzi o to, żeby on właśnie "spadł" niżej i przestał uciskać na żyłę główną dolną. Poducha z przodu nie pozwala macicy się przesunąć. Raczej dla kobiet z małymi brzusiami, które po prostu nie mogą ułożyć się w nocy, bo np. do tej pory sporo spały na brzuchu. Wtedy jak się nie obrócisz to masz poduszkę, duszności raczej nie męczą przy małych brzuchach, bo to fizyczny ucisk wielkiem macicy je powoduje08.09.2017 - Staś
Może i dobrze że się nie łapiemy.Z dochodem 2 tys na członka rodziny o leczeniu niepłodności nie byłoby mowy.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Może i dobrze że się nie łapiemy.Z dochodem 2 tys na członka rodziny o leczeniu niepłodności nie byłoby mowy.
Oby tylko było mi to dane...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 14:22
Olciak, Bera1983 lubią tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Jest, ale dosyć wysoki. Teraz może dostaniecie, macie już córcię jako dodatkową osobę do podziału
Kinga13 lubi tę wiadomość
-
MałaMiss wrote:My też się nie złapiemy, minimalnie przekroczymy kwotę, która jest moim zdaniem wyliczona z dupy... Wystarczy, że obydwoje zarabiają po 3 tys.zł co nie jest jakimś mega zarobkiem, a i tak już poza limitem. Tym bardziej, że niektórzy muszą walczyć o dziecko z pomocą medyczną, mają też mieszkania lub domy na kredyt... Dlatego becikowe powinno być dla wszystkich, bo każdy ponosi spore koszty podczas ciąży. Ale chrzanić to, jeśli urodzę dostanę chociaż kasę z ubezpieczenia za urodzenie dziecka. A tak naprawdę to nie o kasę chodzi lecz o spełnienie najskrytszego, najcenniejszego i zarazem najważniejszego marzenia w życiu 💓💓💓
Oby tylko było mi to dane...
bedzie Ci dane! 💓💓💓 W czerwcu wszystkie bedziemy tulic nasze maluchy
-
MałaMiss wrote:My też się nie złapiemy, minimalnie przekroczymy kwotę, która jest moim zdaniem wyliczona z dupy... Wystarczy, że obydwoje zarabiają po 3 tys.zł co nie jest jakimś mega zarobkiem, a i tak już poza limitem. Tym bardziej, że niektórzy muszą walczyć o dziecko z pomocą medyczną, mają też mieszkania lub domy na kredyt... Dlatego becikowe powinno być dla wszystkich, bo każdy ponosi spore koszty podczas ciąży. Ale chrzanić to, jeśli urodzę dostanę chociaż kasę z ubezpieczenia za urodzenie dziecka. A tak naprawdę to nie o kasę chodzi lecz o spełnienie najskrytszego, najcenniejszego i zarazem najważniejszego marzenia w życiu 💓💓💓
Ja jestem ostatnio ze wszystkim na nie, wyobraźcie sobie, że zanim poszłam na L4 ciążowe przyznano mi premię za dotychczasową pracę.I co po L4 nie została mi wypłacona.Zrobiło mi się bardzo przykro, ale nie chcę się denerwować i awanturować szczególnie że chcę tam wrócić po urlopie macierzyńskim.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Powiedz coś więcej o tym ubezpieczeniu, na jakiej zasadzie to jest ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Powiedz coś więcej o tym ubezpieczeniu, na jakiej zasadzie to jest ?
Musisz być ubezpieczona dodatkowo na życie i mieć takie zdarzenie objęte ubezpieczeniem. Ja mam wykupione grupowe w pracy.Beti82 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
nick nieaktualny