X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżałam na patologii trochę. I u mnie wskazaniem do cesarki było rozejscie spojenia łonowego.
    Chociaż całą ciążę nastawiałam się na poród sn. To decyzja nie zapadła ze strony lekarza prowadzącego. A właśnie szpitala.

Teraz to już jest inna bajka. Boję się rodzic sn po takim krótkim czasie od poprzedniego cięcia. 😑

Pewnie zakręce się koło tematu później. Ale tak średnio to wszystko widzę. Hehe. Mam mało czasu by sobie latać i się dowiadywać dlatego te przepisy to straszny absurd.
    A tym bardziej, że jakos wyboru szpitala nie mam za bardzo 🤦🏻‍♀️ więc co tam zdecydują to będzie 'amen'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 05:11

• melisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 12:16

Finezja19 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się. Moja córcia długo też była do tylu.
    A potem tak rosła że myślałam że w końcu nie przestanie..

Ale całe szczęście zwolniła na końcu, choć 3370g jak na 37+6 to wcale nie jest mały wynik. 😊

Teraz maleństwo jest 5 dni do tyłu.

NAJWAŻNIEJSZE, to co mówi lekarz. I nasz zdrowy rozsądek. Jeśli dziecko rośnie to jest ok. Gorzej gdyby się zatrzymało że wzrostem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 06:15

• melisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nasti94, Finezja19 lubią tę wiadomość

• melisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój poród sn wspominam bardzo dobrze. Od początku byłam nastawiona, że bardzo chce urodzić naturalnie. I ogólnie byłam do porodu dobrze nastawiona - trzeba urodzić i koniec :D Do szpitala przyjechaliśmy ok. 14 w niedzielę, córka urodziła się o 00:50 w poniedziałek, więc w sumie łącznie jakieś niecałe 11 godzin. Bólu nie wspominam jako jakiegoś mega nie do wytrzymania. Owszem miałam znieczulenie, ale wiadomo na parte już znieczulenia nie dają, a to boli najbardziej. Jak dla mnie całkowicie do przeżycia. Ważne też, aby trafić na fajną położną, która dobrze pokieruje tym porodem. 2 godz po porodzie wstałam, poszłam do łazienki, czułam się bdb - oczywiście oprócz mega zmęczenia ;) Nie miałam żadnego nacięcia tylko małe pęknięcie, którego potem prawie w ogóle nie czułam. Normalnie przewijałam i karmiłam dziecko, nic mnie nie bolało. Jak patrzyłam, jak męczą się dziewczyny po cc to dziękowałam Bogu za mój poród sn.
    W połogu najgorzej wspominam nocne pocenie się - budziłam się cała zalana potem, musiałam zmieniać koszule nocne ze 2 razy w ciągu nocy. Oprócz tego upierdliwe jest krwawienie.
    Jeśli chodzi o seks to nie wiem nawet, czy po porodzie nie jest lepszy :D

Nasti94 lubi tę wiadomość

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem z październikowych mam, weszłam przez przypadek na wasz wątek ale się wtrace, u nas Maluszek też na początku był kilka dni do tyłu, bardzo się bałam, zaczęło się wyrównywac tak naprawdę dopiero około 18 tc, urodził się z waga 4600 więc naprawdę nie warto na tak wczesnym etapie się przejmować :)

Nasti94, Glass, Wombat, melisa, Bera1983 lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Zgadzam się. Moja córcia długo też była do tylu.
    A potem tak rosła że myślałam że w końcu nie przestanie..

Ale całe szczęście zwolniła na końcu, choć 3370g jak na 37+6 to wcale nie jest mały wynik. 😊

Teraz maleństwo jest 5 dni do tyłu.

NAJWAŻNIEJSZE, to co mówi lekarz. I nasz zdrowy rozsądek. Jeśli dziecko rośnie to jest ok. Gorzej gdyby się zatrzymało że wzrostem.

Też uważam, że lekarz wie co mówi, warto też zawsze dopytać lekarza na badaniu o wszystko, bo później idziesz do domu i nic nie wiesz i się nie potrzebnie stresujesz kolejne 2/3 tygodnie

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie chciałam rodzic sn. Mąż też chciał.

A teraz gdy nie będzie cc, to sn będę musiała rodzic sama. 😑

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja strasznie chciałam rodzic sn. Mąż też chciał.

A teraz gdy nie będzie cc, to sn będę musiała rodzic sama. 😑
    Czemu sama? Ja nie wyobrażam sobie porodu sn bez męża ;)

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Czemu sama? Ja nie wyobrażam sobie porodu sn bez męża ;)
    Bo mam córkę. I nie może zostać sama w domu.

• Glass Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę rodzić sama i o ile sytuacja mnie nie zmusi to zabiorę męża ze sobą na porodówkę po raz drugi. Na wiele się nie przydaje, bo nie mówi po polsku, ale sama obecność pomaga.
    Tylko trudno powiedzieć czy moja mama dojedzie na czas, żeby zostać ze starszą córką, bo to 3 godziny jazdy jednak. Nie wiadomo kiedy się zacznie. Ostatnio urodziłam tydzień przed terminem.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Bo mam córkę. I nie może zostać sama w domu.
    Skombinuj sobie babcię, albo koleżankę :). Chociaż nigdy do końca nie wiadomo jak to wyjdzie.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie,że miło wspominacie porody. Miejmy nadzieję, że my w czerwcu też:)
    Ja bym chciała sn, jedynym moim jak narazie przeciwskazaniem jest mięczak zakaźny. Mam gonjuz z pół roku, ale w ogóle nie wiedziałam, że to on. Byłam na dwóch krioterapiach, ale wychodzą jeszcze. Jest ich mniej, ale są.

Mój małżonek pierwszy by padł gdyby był przy porodzie.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamierzamy zostawić córkę z jednymi albo drugimi dziadkami. Moi rodzice specjalnie odwołali wakacje które mieli zabukowane na czerwiec żeby być w tym czasie do dyspozycji. Takze liczę że jakoś uda sie to ogarnąć ;) akurat wszyscy mieszkamy w tym samym mieście więc czas dojazdu nawet przy korkach nie powinien przekroczyć 40-50 min.

MałaMiss lubi tę wiadomość

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Skombinuj sobie babcię, albo koleżankę :). Chociaż nigdy do końca nie wiadomo jak to wyjdzie.
    Moja mama i teściowa mogą sobie robić w życiu prywatnym co chcą.
    Ale moja córka ich nie intetesuje.

Więc nie nadają się na to by zostały z nią.

A jednak poród sn jest niespodziewany i tutaj średnio na biegu ogarnąć kogoś kto nagle może.

Boże jakie mnie dziwne myśli bezradności dopadły. Masakra. 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 09:00

• Glass Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bardzo pesymistycznie do nich podchodzisz. Może powinnaś dać im szansę? I to tak co jakiś czas wyjdź może gdzieś z mężem i małą zostaw z babcią. Takiego malucha nie da się nie kochać, a to super trening i może by się bardziej interesowały.
    Moje jakby mogły to by mi pod łóżkiem siedziały. Teściowa za granicą jest zazdrosna, bo myśli że moja mama jest bliżej to na pewno wie więcej i tylko wysyła wiadomości dzień w dzień, a moja matka to by sobie dzwoniła 3 razy dziennie aż się czasem gotuję.

MałaMiss lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Chyba bardzo pesymistycznie do nich podchodzisz. Może powinnaś dać im szansę? I to tak co jakiś czas wyjdź może gdzieś z mężem i małą zostaw z babcią. Takiego malucha nie da się nie kochać, a to super trening i może by się bardziej interesowały.
    Moje jakby mogły to by mi pod łóżkiem siedziały. Teściowa za granicą jest zazdrosna, bo myśli że moja mama jest bliżej to na pewno wie więcej i tylko wysyła wiadomości dzień w dzień, a moja matka to by sobie dzwoniła 3 razy dziennie aż się czasem gotuję.
    Wydaje mi się, że to Ty Myślisz optymistycznie o wszystkich dziadkach.

Ja długo dawałam szansę. 😊 Ale gdy one nie interesują się Hanią totalnie.
    Pierwszy raz wzięły ją na ręce, na kilka sekund dosłownie gdy miała pół roku.

Nie chcą nas odwiedzać. Ja wiem, że są aktywne zawodowo.
    Ale to nie tłumaczy totalnej olewki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 09:15

• melisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem,ze nie mysle jeszcze o porodzie ale u mnie smieszna sytuacja bo...
    kiedys jak rozmawialam ze starym to powiedzial ,ze nie chce byc przy porodzie ...
    Nie bylo w zwiazku z tym zadnej afery hah mowie nie to nie wezme sobie mame :D
    A teraz jak juz jestem w ciazy sam powiedzial ,ze on przy porodzie BEDZIE hahah
    Mowie teraz to juz za pozno ja Cie nie chce :P
    A tak na serio to skupiam sie bardziej na tym,zeby miec polozna
    Ja mam taki glupi charakter,ze lubie miec wszystko zaplanowane.Oczywiscie porodu sie nie da zaplanowac ale jakos psychicznie chyba byc sie lepiej czula wiedzac ,ze mam tam kogos ogarnietego kto zna szpital i wie co robić

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ