CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga gratulacje, śliczne maleństwa ♥️
Kinga13 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Kinga13 wrote:Ja po wizycie. Dzisiaj oba maluchy się pokazały całkiem fajnie. Jeden 10+6 a drugi 11+3 i chyba na odwrót niż poprzednio xD w sensie ten co wtedy był większy to wyszedł mniejszy... I o nim z kolei gin mówił, że chyba nie udało mu się uchwycić go w całości w pomiarze... Już chyba pozostaje czekać na ten moment aż zaczniemy mierzyć główki, brzuszki i kości udowe, bo dwójkę na raz serio ciężko zobrazować w całości. W każdym razie dzisiaj oba były ruchliwe i pomimo problemu z pomiarem długości to wszystkie części ciała było widać i całkiem fajnie oceniliśmy anatomię. Wszystkie mają dłonie, przedramiona i ramiona, stopy, podudzia i uda, serduszka bijące, żołądki wypełnione, było widać nerki i tętniącą aortę. Na następnej wizycie prenatalne jeśli będą wystarczająco duże. Zdjęcie jedne głową, drugie tyłkiem i nastawiam się, że to najładniejsze fotki jakie już będę miała xD Jeden na bank chłopak, drugi z dużą szansą też
Na tym jednym zdj to pindol? ze lekarz taki pewny? haahKinga13 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze po cichu liczę na parkę na podstawie samego wyrostka płciowego można łatwo się pomylić... Tego jednego udało się podejrzeć pod pupą i wtedy było tak fajnie widać, mini jąderka i penis po środku a tego drugiego nie patrzeliśmy i jest mniejszy ten wyrostek, może jeszcze przerośnięta łechtaczka jak nie to trudno, no jakoś wymyślę te imiona xD08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Beti82 wrote:Kinga super
Na tym jednym zdj to pindol? ze lekarz taki pewny? haah
Nie, nie to na tym zdjęciu to akurat pępowina xD chłopak jest ten drugi, a ten jeszcze niewiadomo08.09.2017 - Staś
Kinga13 wrote:Nie, nie to na tym zdjęciu to akurat pępowina xD chłopak jest ten drugi, a ten jeszcze niewiadomo
Kiedy masz teraz wizyte?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 20:22
-
Nie umawiam się, jestem dogadana, że przychodzę kiedy chcę. Piszę zawsze kilka dni wcześniej. Jak nic mi nie będzie się działo to pójdę sobie za jakieś 1,5-2 tyg
Beti82 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Super fotki. 😊 A Wy tak ufacie płci na tym etapie? 🤔
Mi niby powiedziała, że dziewczynka. Co nas z mężem cieszy.
Ale jeszcze tak z rezerwa podchodzę.
A nawet dobrze ,ze nie powiedzial bo to i tak takie raczej wrozenie -
Bera1983 wrote:Beti82 wrote:Bera jeszcze wszystko moze byc przed Tobą -chyba,ze suwaczek zle chodzi ale jak jestes 7+5 to ja dopiero od 8 plus cos tam zaczelam kibel przytulac hahahh[/QUOTE
Ja dzisiaj 7+5 i wydaje mi się, ze piersi już mi przechodzą bo mnie tak bardzo nie bolą. Wcześniej ściągałam stanik zaraz w domu a teraz już tylko sutki czuje. Nie wiem o co chodzi z tymi suwaczkami 🤷🏻♀️
Ja dziś mam 8+0 ,piersi już mam takie że chyba jakiś nowy większy stanik muszę kupić bo mi się wylewa :d a myślicie że ten ból brzucha jak na okres jest w porządku w tym tygodniu?? To jest taki lekki ból i krótkotrwały bez problemu do wytrzymania. -
Ten obraz spod pupy był taki no... wyglądało jak jąderka i penis pomiędzy takie oczywiste dosyć u drugiego nie udało się zobaczyć. Z kolei na zdjęciu takim podłużnym, że tak powiem jak sobie ich porównuję to wyglądają oboje podobnie. No ten co ma być chłopcem ma większy ten wyrostem może odrobinę, ale to jest takie wiecie... no na tym etapie to są mini różnice. Także to chyba zależy jednak najwięcej od sprzętu i ułożenia dziecka. Tak z przodu to myślę, że można się pomylić i to jeszcze mega długo... Ja najbardziej ufam komentarzowi gina. On mówi dużo i wyraźnie zaznacza czy coś widać dobrze, czy nie i czy widzi coś wyraźnie czy bardziej zgadywanka. Pomylić może się każdy, ale tego jednego chłopaka już się trzymam. A ten drugi to tak sam powiedział, ze duże gdybanie jeszcze, ale wyrostek duży także może być penisek z tego. I tak liczę, na przerośniętą łechtaczkę xD08.09.2017 - Staś
Pati. wrote:Ja dziś mam 8+0 ,piersi już mam takie że chyba jakiś nowy większy stanik muszę kupić bo mi się wylewa :d a myślicie że ten ból brzucha jak na okres jest w porządku w tym tygodniu?? To jest taki lekki ból i krótkotrwały bez problemu do wytrzymania.
Pozniej nie bolalo juz jak na okres tylko inaczej.A teraz obecnie mnie nie boli juz -
Kinga13 wrote:Ten obraz spod pupy był taki no... wyglądało jak jąderka i penis pomiędzy takie oczywiste dosyć u drugiego nie udało się zobaczyć. Z kolei na zdjęciu takim podłużnym, że tak powiem jak sobie ich porównuję to wyglądają oboje podobnie. No ten co ma być chłopcem ma większy ten wyrostem może odrobinę, ale to jest takie wiecie... no na tym etapie to są mini różnice. Także to chyba zależy jednak najwięcej od sprzętu i ułożenia dziecka. Tak z przodu to myślę, że można się pomylić i to jeszcze mega długo... Ja najbardziej ufam komentarzowi gina. On mówi dużo i wyraźnie zaznacza czy coś widać dobrze, czy nie i czy widzi coś wyraźnie czy bardziej zgadywanka. Pomylić może się każdy, ale tego jednego chłopaka już się trzymam. A ten drugi to tak sam powiedział, ze duże gdybanie jeszcze, ale wyrostek duży także może być penisek z tego. I tak liczę, na przerośniętą łechtaczkę xD
A synka gdzie rodzilas? przypomnij -
Kinga13 wrote:Ja po wizycie. Dzisiaj oba maluchy się pokazały całkiem fajnie. Jeden 10+6 a drugi 11+3 i chyba na odwrót niż poprzednio xD w sensie ten co wtedy był większy to wyszedł mniejszy... I o nim z kolei gin mówił, że chyba nie udało mu się uchwycić go w całości w pomiarze... Już chyba pozostaje czekać na ten moment aż zaczniemy mierzyć główki, brzuszki i kości udowe, bo dwójkę na raz serio ciężko zobrazować w całości. W każdym razie dzisiaj oba były ruchliwe i pomimo problemu z pomiarem długości to wszystkie części ciała było widać i całkiem fajnie oceniliśmy anatomię. Wszystkie mają dłonie, przedramiona i ramiona, stopy, podudzia i uda, serduszka bijące, żołądki wypełnione, było widać nerki i tętniącą aortę. Na następnej wizycie prenatalne jeśli będą wystarczająco duże. Zdjęcie jedne głową, drugie tyłkiem i nastawiam się, że to najładniejsze fotki jakie już będę miała xD Jeden na bank chłopak, drugi z dużą szansą też
Ojej ale super to wyglada 2 malenstwa u mnie juz wiadomo ze jedno zagnieżdżone.
Niech ci rosna zdrowo
...a czujesz sie jakos bardziej zmęczona czy raczej na razie tylko zwykłe ciazowe odczucia? Bo to przy 2 zwiekszony wysiłek dla organizmu jednak -
Beti82 wrote:Kinga u Ciebie lekarz ma mega sprzet .Podejrzewam,ze lepszy niz ja wczoraj w szpitalu w Pleszewie bylam haha
A synka gdzie rodzilas? przypomnij
Rodziłam w Pleszewie. Miałam tam jedno USG przed porodem, ale nie powiem Ci czy sprzęt lepszy czy gorszy, bo nie widziałam wtedy za dużo na ekranie
Tutaj mi było ciężko fotkę wyostrzyć, ale widać mniej więcej taką wypustkę, czyli ten wyrostek płciowy.
Nie wiem czemu obraca mi te fotki tu u tego drugiego widać, że ciut większy, ale niedużo... Tym okrągłym po bokach się nie sugerujcie, to nogi a spod pupy nie mam fotki, bo by Wam pokazała, tam właśnie fajnie było widać, ale się zagadaliśmy i nie cyknął fotki
Wcześnie jeszcze, ale z drugiej strony... Obie nerki było widać także to też nie tak, że nie widać nic08.09.2017 - Staś
nick nieaktualny
-
Rub45 wrote:Ojej ale super to wyglada 2 malenstwa u mnie juz wiadomo ze jedno zagnieżdżone.
Niech ci rosna zdrowo
...a czujesz sie jakos bardziej zmęczona czy raczej na razie tylko zwykłe ciazowe odczucia? Bo to przy 2 zwiekszony wysiłek dla organizmu jednak
Mam szybciej zadyszkę niż w pojedynczej ciąży, ciut większe mdłości, ale np. nie wymiotowałam ani razu. Czuję się może odrobinę gorzej, ale nie chcę też jakoś mega narzekać, bo wiem, że jest masa kobiet w pojedynczych ciążach, które znoszą je dużo gorzej ode mnie. Na bank dużo bardziej bolał mnie brzuch na początku i nadal się zdarza. Nie okresowo tylko takie ciągnięcie, rozpychanie od środka, czasem jakby miało mi tam coś urwać jak macica się rozciąga. Rośnie szybciej niż w pojedynczej, w 10tc odpowiada ok. 14-15tc pojedynczej. Brzuch mam już widoczny. Apetyt mam na bank większy, już z pierwszym synem miałam bardzo duży, a teraz z dwójką i jeszcze karmiąc starszaka to jestem non stop nienażarta. Czasem nie wiem czy jestem głodna przez mdłości, czy mam mdłości, bo jestem głodna xD08.09.2017 - Staś
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej