CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dopiero za tydzień wizytę. Już skończony 10 tydzień! A maluszka widziałam ostatni raz 4 tygodnie temu. Boję się bardzo, czytając Wasze historie od tygodnia ciągle mam problem z żołądkiem. Brzuch mam wzdęty, odbija mi się i mam zgagę. Nieważne co bym zjadła:/ Mdłości dalej nie odpuszczają. Niech się już kończy ten I trymestr bo już nie daje rady, ciągle biorę wolne w pracy. Jestem nie do życia. Chyba czas isc na l4 bo urlopu braknie 😅😒06.2020 👶🧚♀️
-
Wombat, ja też tak mam rano wstaje - płaski brzuch, jak zjem śniadanie już mi wybulwia, a jak zjem porządny obiad, to już mam taki bebzon że serio tego się już nie da ukryć 😂
Beti też miałam problem z ginem, bo brałam neoparin, a on mi na siłę chciał zmienić na fraxiparyne... No ale jakoś w końcu chyba zapomniał o tym i kazałam mu wypisać neoparin i się udało 😄
Finezja ja teraz mam fazę na pieluszki wielopielo, zrobiłam do tej pory 3 sztuki i testuje, żeby były jak najlepiej chłonne i nie przeciekaly:D
url=https://naforum.zapodaj.net/f0298397f8e1.jpg.html][/url]
Beti82, Kinga13, Wombat, Yamajka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Wombat, ja też tak mam rano wstaje - płaski brzuch, jak zjem śniadanie już mi wybulwia, a jak zjem porządny obiad, to już mam taki bebzon że serio tego się już nie da ukryć 😂
Beti też miałam problem z ginem, bo brałam neoparin, a on mi na siłę chciał zmienić na fraxiparyne... No ale jakoś w końcu chyba zapomniał o tym i kazałam mu wypisać neoparin i się udało 😄
Finezja ja teraz mam fazę na pieluszki wielopielo, zrobiłam do tej pory 3 sztuki i testuje, żeby były jak najlepiej chłonne i nie przeciekaly:D
url=https://naforum.zapodaj.net/f0298397f8e1.jpg.html][/url]
Ale swietne gatki
Bera1983, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Ja od początku ciąży mam jedynie sporadyczne klocie w brzuchu lub taki lekki ból jak na okres, no i większe piersi ale ich ból już chyba przechodzi, domyślam się że mdłości i wymioty są męczące ale czasem sobie myślę że bym się ucieszyła gdybym co jakiś czas zwymiotowała 😁 a tak jak nie mam objawów to się stresuje, dziś zrobiło mi się trochę słabo jak dłużej postalam przy gotowaniu obiadu to od razu się ucieszylam 😂
Bera1983 lubi tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Od początku do końca
Generalnie muszę zacząć więcej czytać na temat niemowląt, rozwoju itd wiec jeśli macie jakieś książki godne polecenia to piszcie bo nie wiem od czego zacząć 😊
Póki co mam tylko Twoja Ciąża Tydzień Po Tyhodniu Lesley Regan
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Fajnie, muszę poczytać o tym coś więcej 💁🏽♀️
Generalnie muszę zacząć więcej czytać na temat niemowląt, rozwoju itd wiec jeśli macie jakieś książki godne polecenia to piszcie bo nie wiem od czego zacząć 😊
Póki co mam tylko Twoja Ciąża Tydzień Po Tyhodniu Lesley Regan
W pierwszej ciąży kupiłam sobie "Ciężarówką przez 9 miesięcy" bardzo fajna książka, taka humorystyczna kolejna część czyli dzieciozmagania już mi tak nie przypadła do gustu. A może po prostu nie czułam potrzeby takiego wsparcia
Jeśli interesuje Cię naturalne rodzicielstwo, rodzicielstwo bliskości, wychowanie w naturalnym rytmie dziecka, bycie eko-sreko to poczytaj dzieci są ważne tam jest masa o potrzebie bliskości, karmieniu piersią, naturalnych etapach rozwoju dziecka, noszeniu w chuście, rodzicielstwie bliskości, self-reg, wychowaniu bez nagród i kar, wielopieluchowaniu, rozszerzaniu diety i wiele wiele innych. Oczywiście wszystkie takie artykuły wyjdą Ci na zdrowie tylko wtedy jak zaczniesz traktować je jako inspirację do samorozwoju jako rodzic a nie do jakiś dziwnych wyrzutów, które też matki sobie lubią wkręcać xD przykładowo: to, że na takiej stronie piszą, że pranie w kasztanach jest super eko nie znaczy, że już od razu wszystkie musimy to robić xD ale historie osób, które w ten sposób robią i w artykule i w komentarzach mogą stanowić inspirację, że się da i skoro inni dają radę to może mi uda się coś zmienić w swoich nawykach - niekoniecznie tak od razu rewolucyjnie xD
Dla osób chcących karmić piersią polecam klasyk czyli Hafija. I fanpage Babki z piersiami też jest super08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja też się nie mogę doczekać wizyty. Jutro o 17. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Ostatni raz 2 i pół tygodnia temu byłam na nfz i to dosłownie na sekundowym usg. Nawet sama nie widziałam dziecka tylko lekarz stwierdził serduszko bije i tyle.
A u mojej byłam ostatnio 14.10.
Tak bardzo się nie mogę doczekać, ale już coraz mniej czasu zostało.
Jutro zapowiada się pracowity dzień więc powinien mi szybko czas minąć.
Czy wyniki z laboratorium muszę mieć orginalne od nich czy mogę wydrukować że strony?🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Olciak wrote:Ja też się nie mogę doczekać wizyty. Jutro o 17. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Ostatni raz 2 i pół tygodnia temu byłam na nfz i to dosłownie na sekundowym usg. Nawet sama nie widziałam dziecka tylko lekarz stwierdził serduszko bije i tyle.
A u mojej byłam ostatnio 14.10.
Tak bardzo się nie mogę doczekać, ale już coraz mniej czasu zostało.
Jutro zapowiada się pracowity dzień więc powinien mi szybko czas minąć.
Czy wyniki z laboratorium muszę mieć orginalne od nich czy mogę wydrukować że strony? -
Finezja19 wrote:A jak było u was z powiększaniem się biustu ? Do którego momentu rósł ?
Bo czytałam, że rośnie tylko w 1 trymestrze a później przestaje aż do momentu karmienia. Ile w tym prawdy?
Ale pewnie pozniej mi placki a nie cycki zostaną -
Pati. wrote:Ja od początku ciąży mam jedynie sporadyczne klocie w brzuchu lub taki lekki ból jak na okres, no i większe piersi ale ich ból już chyba przechodzi, domyślam się że mdłości i wymioty są męczące ale czasem sobie myślę że bym się ucieszyła gdybym co jakiś czas zwymiotowała 😁 a tak jak nie mam objawów to się stresuje, dziś zrobiło mi się trochę słabo jak dłużej postalam przy gotowaniu obiadu to od razu się ucieszylam 😂
Ja mam dokładnie identycznie! Zero objawów praktycznie wiec jak coś mi się trafi to się cieszę jak nie wiem co 😅 -
Bera1983 wrote:Ja mam dokładnie identycznie! Zero objawów praktycznie wiec jak coś mi się trafi to się cieszę jak nie wiem co 😅
Bera1983 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Bera jeszcze wszystko moze byc przed Tobą -chyba,ze suwaczek zle chodzi ale jak jestes 7+5 to ja dopiero od 8 plus cos tam zaczelam kibel przytulac hahahh[/QUOTE
Ja dzisiaj 7+5 i wydaje mi się, ze piersi już mi przechodzą bo mnie tak bardzo nie bolą. Wcześniej ściągałam stanik zaraz w domu a teraz już tylko sutki czuje. Nie wiem o co chodzi z tymi suwaczkami 🤷🏻♀️ -
Bera1983 wrote:Beti82 wrote:Bera jeszcze wszystko moze byc przed Tobą -chyba,ze suwaczek zle chodzi ale jak jestes 7+5 to ja dopiero od 8 plus cos tam zaczelam kibel przytulac hahahh[/QUOTE
Ja dzisiaj 7+5 i wydaje mi się, ze piersi już mi przechodzą bo mnie tak bardzo nie bolą. Wcześniej ściągałam stanik zaraz w domu a teraz już tylko sutki czuje. Nie wiem o co chodzi z tymi suwaczkami 🤷🏻♀️
Te suwaczki z fajnejmamy nie działają, zmień sobie na taki co ja mam albo BetiBera1983 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja po wizycie. Dzisiaj oba maluchy się pokazały całkiem fajnie. Jeden 10+6 a drugi 11+3 i chyba na odwrót niż poprzednio xD w sensie ten co wtedy był większy to wyszedł mniejszy... I o nim z kolei gin mówił, że chyba nie udało mu się uchwycić go w całości w pomiarze... Już chyba pozostaje czekać na ten moment aż zaczniemy mierzyć główki, brzuszki i kości udowe, bo dwójkę na raz serio ciężko zobrazować w całości. W każdym razie dzisiaj oba były ruchliwe i pomimo problemu z pomiarem długości to wszystkie części ciała było widać i całkiem fajnie oceniliśmy anatomię. Wszystkie mają dłonie, przedramiona i ramiona, stopy, podudzia i uda, serduszka bijące, żołądki wypełnione, było widać nerki i tętniącą aortę. Na następnej wizycie prenatalne jeśli będą wystarczająco duże. Zdjęcie jedne głową, drugie tyłkiem i nastawiam się, że to najładniejsze fotki jakie już będę miała xD Jeden na bank chłopak, drugi z dużą szansą też
Glass, belly_love, Moniquue, Izape_91, Bera1983, melisa, Asiulka84, Finezja19, Karola111, Beti82, kasia_1988, Lilka94, Ambriel, PLPaulina, Wombat, Yamajka, MałaMiss lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Ja po wizycie. Dzisiaj oba maluchy się pokazały całkiem fajnie. Jeden 10+6 a drugi 11+3 i chyba na odwrót niż poprzednio xD w sensie ten co wtedy był większy to wyszedł mniejszy... I o nim z kolei gin mówił, że chyba nie udało mu się uchwycić go w całości w pomiarze... Już chyba pozostaje czekać na ten moment aż zaczniemy mierzyć główki, brzuszki i kości udowe, bo dwójkę na raz serio ciężko zobrazować w całości. W każdym razie dzisiaj oba były ruchliwe i pomimo problemu z pomiarem długości to wszystkie części ciała było widać i całkiem fajnie oceniliśmy anatomię. Wszystkie mają dłonie, przedramiona i ramiona, stopy, podudzia i uda, serduszka bijące, żołądki wypełnione, było widać nerki i tętniącą aortę. Na następnej wizycie prenatalne jeśli będą wystarczająco duże. Zdjęcie jedne głową, drugie tyłkiem i nastawiam się, że to najładniejsze fotki jakie już będę miała xD Jeden na bank chłopak, drugi z dużą szansą też
Super wieści ❤️ Gratulacje chłopców 😉
mój mąż bardzo chciałby syna jako, ze mamy już córeczkę a mi wszysyko jedno. Chciałabym już tylko być po prenatalnych i wiedzieć, ze dziecię zdrowe i kto tam mieszka żebym mogła coś zacząć już kupować 😀Kinga13 lubi tę wiadomość