CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dramat! Bardzo mi przykro. Tyle czekamy na ta wizyte. Dla kazdej kobiety jest bardzo wazna, a tu takie cos. Mam nadzieje, ze za to nie zaplacilas. Bo niby za co? Dobrze tez dziewczyny mowia o skardze. W glowie sie nie miesci.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Oliv wrote:Hej dziewczyny!
Dołączam do was! Termin mam na 3.06:) to moja druga ciąża. Nie jestem w stanie nadrobić tylu stron, ale jak sobie radzicie z nienoszeniem dziecka? Mój mały co chwila chce na raczki, wazy już ponad 10 kg i ciężko mu odmówić
Dziewczyny wpiszecie mnie na 1 str ? Termin mam na 10/06
Czy wiecie czy lekarze będą odstawiać Wam luteinę ? Mi moja prowadząca gin powiedziała ze koło 16 tyg będziemy odstawiać .
W poprzedniej ciąży brałam do 3 trym i martwię się czy to nie za wcześnie 😭
-
Lena ja juz powoli schodze z progesteronu. Mysle ze tez w tej okolicy bede miec juz zupelnie odstawiony.
Lena91, Rub45 lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Oliv wrote:Hej dziewczyny!
Dołączam do was! Termin mam na 3.06:) to moja druga ciąża. Nie jestem w stanie nadrobić tylu stron, ale jak sobie radzicie z nienoszeniem dziecka? Mój mały co chwila chce na raczki, wazy już ponad 10 kg i ciężko mu odmówić -
Lena91 wrote:Hej
Czy wiecie czy lekarze będą odstawiać Wam luteinę ? Mi moja prowadząca gin powiedziała ze koło 16 tyg będziemy odstawiać .
W poprzedniej ciąży brałam do 3 trym i martwię się czy to nie za wcześnie 😭 -
Aniulek.Ka wrote:Widzę, że nie tylko ja nie mogę spać 😁
USG mam 11.12
Wizyta 16.12
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ja dziś nie śpię od 4:30 😭 obudziłam się z bólem brzucha, poszłam na siku i tak sobie leżałam aż budzik zadzwonił o 6 bo za chwile wyjeżdżamy 😔
Belly_love ja to bym się w ogóle nie zastanawiała i odrazu się umówiła drugi raz a tam na prawdę wystawiła najgorsza opinie. Dlatego tez ja zawsze chodzę z mężem, mimo ze mam super lekarza, ale zawsze to druga osoba coś może powiedzieć jak sama jesteś w szoku czy coś.
Mam nadzieje, że będę mieć tam wifi bo będę tęsknić za wami cały tydzień 😚Kinga13 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Dziewczyny ja na szczęście miałam wizytę na NFZ bo jest zespół Downa w najbliższej rodzinie, gdybym za takie coś zapłaciła to podałabym gnoja pewnie do sądu!
Pisalyscie żeby zmienić lekarza, ale to nie jest mój lekarz prowadzący, u tego robiłam tylko prenatalne bo mój lekarz nie ma do tego certyfikatu za to mój prowadzący jest przewspaniały, całkowite przeciwieństwo tego kołtuna.
A jeśli chodzi o umówienie się jeszcze raz to wiecie ile wcześniej trzeba się zapisywać na to badanie,poza tym w czasie wykonania trzeba być w odpowiednim wieku ciąży.. już trudno poczekam na wynik mam mieć na nim wynik z PAPPA i ogólny opis PAPPA i USG mam nadzieję że ten **** wpisze tam chociaż ze dwa słowa..Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Karola111 wrote:Ja noszę syna jak tego potrzebuje. Często w domu tanczymy gdy trzymam go na rękach. Do tej pory na spacerach siedzisko było odwrócone w moją stronę ale pora chyba na jazdę przodem do kierunku jazdy. Ostatnie dwa spacery kończyły się najpierw kreceniem się w wózku a ostatecznie na rękach. Mieszkam na 2gim piętrze w bloku z lat 50...na ulicy mogę małego długo nosić ale wejście z nim do domu to wyzwanie... A gdzie tu dalej 🤦♀️
Moja też jeździ jeszcze przodem. -
Lena91 wrote:Czy wiecie czy lekarze będą odstawiać Wam luteinę ? Mi moja prowadząca gin powiedziała ze koło 16 tyg będziemy odstawiać .
W poprzedniej ciąży brałam do 3 trym i martwię się czy to nie za wcześnie 😭 -
melisa wrote:Spoko dzis to lajtowo, nie śpię od 4:30, bo noc wczensiej to nie spałam od 24 do 4:30. I dodam ze to nie wina moich dzieci, po prostu jakas bezsennosc, natłok myśli :p
-
belly_love wrote:Moje prenatalne to koszmar.. cała wizyta łącznie z wywiadem trwała 10 minut, lekarz gbur totalny nic nie mówił wykonując badanie więc zapytałam z ciekawości czy w porządku, czy widać może jaka płeć to odburknal że nie, potem zapytałam o kość nosowa (tak jak Wam pisałam brat ma zespół Downa więc zależało mi żeby się dowiedzieć czy jest ok a lekarz o tym zespole u brata wiedział) to dowalił mi "Ja wiem że nie wszystkie pacjentki interesuje tylko nos, płeć i dodatki. Chore dzieci rodzą się z pięknymi nosami a zdrowe bez nosów"... Potem jeszcze burknal ze tu akurat u mnie kość jest ale to o niczym nie świadczy trzeba zrobić badanie z krwi i nic więcej nie powiedział czy dobrze czy źle, nie wiem nawet jaka długość ma dziecko ani ile bije serce,na koniec kazał mi się ubrać i nie dostałam żadnego zdjęcia mimo że kiedy mi go nie dał zapytałam czy dostanę jakieś zdjęcie to kazał mi wyjść z gabinetu i iść na krew. Na krwi pielęgniarki powiedziały że to zależy od lekarza czy da zdjęcie czy nie więc nic nie mam, płakałam chyba godzinę po tej wizycie i nie mogłam dojść do siebie. Dla porównania moja koleżanka wczoraj miała prenatalne u tego samego lekarza i dla niej był miły, żartował sobie, powiedział płeć, powiedział o nosku że jest w porządku i dal pakiet zdjęć.
-
A ja znowu obudzilam sie z potwornym bólem głowy ? Co moge ? APap?
-
belly_love wrote:Dziewczyny ja na szczęście miałam wizytę na NFZ bo jest zespół Downa w najbliższej rodzinie, gdybym za takie coś zapłaciła to podałabym gnoja pewnie do sądu!
Pisalyscie żeby zmienić lekarza, ale to nie jest mój lekarz prowadzący, u tego robiłam tylko prenatalne bo mój lekarz nie ma do tego certyfikatu za to mój prowadzący jest przewspaniały, całkowite przeciwieństwo tego kołtuna.
A jeśli chodzi o umówienie się jeszcze raz to wiecie ile wcześniej trzeba się zapisywać na to badanie,poza tym w czasie wykonania trzeba być w odpowiednim wieku ciąży.. już trudno poczekam na wynik mam mieć na nim wynik z PAPPA i ogólny opis PAPPA i USG mam nadzieję że ten **** wpisze tam chociaż ze dwa słowa..
Powodzenia i już nigdy takiego lekarza w życiu Ci nie zycze -
Beti82 wrote:A ja znowu obudzilam sie z potwornym bólem głowy ? Co moge ? APap?
Może też zrób sobie kompresy na czoło z zimnej wody i szmatki wiem że przy migrenach pomaga tak samo jak leżenie w zaciemnionym cichym pokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 09:40