CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alma duzo zdrówka.Ja niestety nie podpowiem co mozna a czego nie
Alma84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melisa, mnie też tylko prawy boli. Ulgę przynosi mi płukanie wodą z solą.
Ale dziś się tak wystraszyłam tego białego nalotu że pojechałam do lekarza. Zlecił mi wymaz z gardła na paciorkowce, żeby bezpodstawnie nie zapisać antybiotyku. Wynik ujemny. Więc najgorsza opcja wykluczona. Na wypisie mam ostre zapalenie gardła. I leczenie domowe. Wczoraj lekarz 5min 120pln, dziś 170pln, wymaz 22pln. Już nie wspomnę o wszystkich lekach... Ale czego się nie zrobi w trosce o to maleństwo co rośnie w brzuchu. W ostatniej ciąży nawet najmniejsze kichnięcie mi się nie przytrafiło, więc i tak cały czas się boję jaki to może mieć wpływ...
Oby u Ciebie nie rozwinęło się to poważnej, dużo zdrówka -
Tak, tak. Taki szybki test na Antygeny Streptococcus grupy A. Po pobraniu wymazu z gardła czekałam 20min. Ale że kobiety w rejestracji były mega nie ogarnięte, i nie mogły w systemie znaleźć tego badania, to najpierw mnie wysłały do laboratorium ze skierowaniem "na wymaz z pochwy"!!!! Potem zwrot kasy na kartę, szukanie dalej, więc długo to trwało. Lekarz się lekko wkurzył, bo kończył dyżur. Zawołał mnie przed wynikiem i dał receptę na antybiotyk i zalecenia jeśli wyjdzie wynik dodatni, z zastrzeżeniem że ma nadzieję że jestem rozsądną i wyrzucę jak wynik ujemny. Więc jak by były paciorkowce to antybiotyk Ospen przez 10 dni. Acidolac przez 21dni. Apap i ibuprofen na zakładkę w razie gorączki. Przy wyniku ujemnym żadnych konkretnych zleceń.
melisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja w sobotę kupiłam balsam - cocoa butter formula na rozstępy - tzn żeby ich nie mieć 😁 zobaczymy może pomoże, moje siostry używały i nie mają i kolejny zakup- segregator mamy ginekolog (wiem że nie za bardzo polecalyscie ale jednak się skusiłam 🙂) czekam aż przyjdzie 😁 to prócz leków i witamin moje pierwsze zakupy 😁😁
-
Pati. wrote:Dziewczyny ja w sobotę kupiłam balsam - cocoa butter formula na rozstępy - tzn żeby ich nie mieć 😁 zobaczymy może pomoże, moje siostry używały i nie mają i kolejny zakup- segregator mamy ginekolog (wiem że nie za bardzo polecalyscie ale jednak się skusiłam 🙂) czekam aż przyjdzie 😁 to prócz leków i witamin moje pierwsze zakupy 😁😁
No ja segregatora nie uzywam ,lezy nowy -
Ja mam z mamy ginekolog segregator #jestem dzieckiem. Zamówiłam dla Ulki zanim się urodziła. Pamiętam że długo na niego polowałam, bo każda partia szybko się wyprzedawała. i leży nie używany... Myślałam że to taka niezbędna rzecz. A jakoś się nie mogłam przekonać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 08:36
-
PLPaulina wrote:A my 2 noc z rzędu przespana. 😊
Zarsz na szczepienie 💉 sie wybieramy. 🤪 -
Pati. wrote:Dziewczyny ja w sobotę kupiłam balsam - cocoa butter formula na rozstępy - tzn żeby ich nie mieć 😁 zobaczymy może pomoże, moje siostry używały i nie mają i kolejny zakup- segregator mamy ginekolog (wiem że nie za bardzo polecalyscie ale jednak się skusiłam 🙂) czekam aż przyjdzie 😁 to prócz leków i witamin moje pierwsze zakupy 😁😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 08:51
-
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:Super, w końcu trochę sobie odpoczniesz z tymi nocami, zawsze potem człowiek inaczen funkcjonuje, jak uda się pospać. Paulina a na co szczepicie teraz??
Ogolnie to sporo przed nami teraz. Meningokoki. Grypa, 6w1, ospa. 🤦🏻♀️ -
Ja mam pytanie, kiedy macie w planie zacząć kompletowac wyprawkę i zacząć kupować wszystkie rzeczy dla malucha?
I drugie pytanie jak myślicie kiedy już najlepiej mieć wszystko. W maju/kwietniu?🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Ja zaczynam... od zaraz xD dzisiaj chcę zrobić listę, ustalić budżet i rozplanować wydatki na poszczególne miesiące. Przy pierwszym synu planowałam tak, aby wszystko było już gotowe przed skończonym 37. tygodniem, a najlepiej jeszcze ten tydzień-dwa zapasu. To taka absolutnie graniczna data dla mnie, wtedy ciąża jest już donoszona i rodzić można już w zasadzie w każdej chwili. Teraz chciałabym być gotowa już przed 34tc, który wypada na początku maja
Angelika1313 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Olciak wrote:Ja mam pytanie, kiedy macie w planie zacząć kompletowac wyprawkę i zacząć kupować wszystkie rzeczy dla malucha?
I drugie pytanie jak myślicie kiedy już najlepiej mieć wszystko. W maju/kwietniu?
Jade w sobote na targi do Poznania moze cos mi tam wpadnie w oko.
Najwiekszy problem mam z wozkiem -
Kinga13 wrote:Ja zaczynam... od zaraz xD dzisiaj chcę zrobić listę, ustalić budżet i rozplanować wydatki na poszczególne miesiące. Przy pierwszym synu planowałam tak, aby wszystko było już gotowe przed skończonym 37. tygodniem, a najlepiej jeszcze ten tydzień-dwa zapasu. To taka absolutnie graniczna data dla mnie, wtedy ciąża jest już donoszona i rodzić można już w zasadzie w każdej chwili. Teraz chciałabym być gotowa już przed 34tc, który wypada na początku maja
-
Ooo w sobotę są jakieś targi?
Ja największy problem będę miała z łóżkiem dostawnym. No i meble. Kurczę nie wiem jak to zaplanować, na jakim etapie będzie nasza dobudowa przy porodzie. Ale chyba zostawię to na koniec, skupię się na urządzeniu sypialni to tam jakaś szafa czy komoda wejdzie. Dzieci pokój to już raczej po porodzie.08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej