CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam łóżeczko dostawne Chicco, i jak dla mnie był to jeden z trafniejszych zakupów. Korzystaliśmy tak długo aż zaczęła się podnosić, i groziło upadkiem do tamtego czasu "zbędnym" zakupem było łóżeczko że szczebelkami, które przez tyle miesięcy stało i się kurzyło... My mamy wszystkie pomieszczenia na jednym poziomie, więc rano wyjeżdżałam na kółeczkach do salonu, i po każdym karmieniu tam spała. Często wyjeżdżamy na weekendy, więc łóżeczko jeździło z nami wszędzie po hotelach, rodzinie i zwiedziło pół Polski więc ją z całego serca polecam, i nie wyobrażam sobie teraz funkcjonować bez niego z kolejnym dzieckiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:46
-
Te przerabialne pewnie się opłacają pod warunkiem, że dziecko z niego korzysta xD ja moje przerobiłam na szafę na pranie bardzo szybko xD a był moment, że nawet robiło za krosno ledwo je zlikwidowałam, bo Stasiowi na 2 latka robiłam miejsce na tipi...
Mi póki co lista wychodzi tak:
Wózek
Fotelik
Dostawka
Materac
Poducha do karmienia
Do tego pracuję właśnie nad wyprawką pieluchową. Liczę, że rozmiar NB starczy mi na 4mce i wyszło mi, że w tym czasie na pampy wydałabym 920 zł, więc w tej kwocie z pieluchami chcę się zmieścić. Potem wszystko to co odsprzedam będzie moją oszczędnością na tym interesie
No i ciuszki, ale to tak jak mówię - na szarym końcu. I kosmetyki, ale tego akurat nie używam za dużo ani dla siebie ani dla dziecka. Resztę to raczej mam08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Beti82 wrote:hahah nie no duze kupie .Najwyzej dostawke na szybko dokupie
I tak te łózeczka praktycznie 90 % sa juz teraz z przerobieniem na tapczanik to sie przyda dluzej.Czy nie warto takiego?
A ze spokojem do 3 roku napewno wykorzystam.
Beti82 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Do 3 roku życia to raczej nie... Wszystkie koleżanki z wrześniówek, których dzieci spały w łóżeczkach i miały takie rozwiązanie już mają dzieciaki w normalnych łóżkach dziecięcych08.09.2017 - Staś
Lilka94 wrote:Dziewczyny a czy poducha do karmienia to taka niezbędna rzecz?
Mi było na tym kompletnie niewygodnie i nie korzystałam z tego. Teraz przy bliźniakach to co innego, ale też kupuję taką specjalną, inne niż te normalne poduchy. Dwójka dzieci może leżeć na niej bez podtrzymywania, także to dla mnie must have08.09.2017 - Staś
Jeśli mogę coś jeszcze polecić z własnego doświadczenia, to wanienkę Wilorybka Skip Hopa. Dla nas rewelacja. Mąż od początku sam kapał małą, miał dwie ręce wolne. Bardzo wygodna i zajmuje mało miejsca. bez żadnych stelaży czy czegoś, można powiesić na ścianie w łazience. Wanienkę wstawialiśmy do wanny, pod prysznic, na blat w kuchni, gdzie wygodniej. Jest mała, zgrabna, i też z nami wszędzie jeździła. Jak Ulka miała 3 miesiące, pojechałam sama z kuzynką i jej synkiem na 3 tygodnie do Kołobrzegu. Pierwszy raz sama kąpałam małą, i zero stresu, dziecko sobie leży na mięciutkim leżaczku, i spokojnie można wykonać wszystkie czynności. Poza tym wanienka na sucho, służyła przez te 3 tyg jako leżaczek
Postaram się wkleić zdjęcie. (1 tydzień, 6 miesięcy, 1 rok)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 14:34
Beti82, Pati. lubią tę wiadomość
-
Alma84 wrote:Jeśli mogę coś jeszcze polecić z własnego doświadczenia, to wanienkę Wilorybka Skip Hopa. Dla nas rewelacja. Mąż od początku sam kapał małą, miał dwie ręce wolne. Bardzo wygodna i zajmuje mało miejsca. bez żadnych stelaży czy czegoś, można powiesić na ścianie w łazience. Wanienkę wstawialiśmy do wanny, pod prysznic, na blat w kuchni, gdzie wygodniej. Jest mała, zgrabna, i też z nami wszędzie jeździła. Jak Ulka miała 3 miesiące, pojechałam sama z kuzynką i jej synkiem na 3 tygodnie do Kołobrzegu. Pierwszy raz sama kąpałam małą, i zero stresu, dziecko sobie leży na mięciutkim leżaczku, i spokojnie można wykonać wszystkie czynności. Poza tym wanienka na sucho, służyła przez te 3 tyg jako leżaczek
Postaram się wkleić zdjęcie. (1 tydzień, 6 miesięcy, 1 rok)
Alma84 lubi tę wiadomość
-
Dabria wrote:Wózek kupujecie nowy czy odkupujecie uzywany ?
Jakie rzeczy musza byc kupione nowe nie uzywane ?
Bez względnie nowy musi być fotelik samochodowy, materac do łóżeczka, części do laktatora, które mają bezpośredni kontakt z mlekiem (np. w elektrycznych cały ten mechanizm nie ma, więc można używany a kielich i wężyk się wymienia). Smoczki, butelki raczej też. A tak to nie wiem, tak na szybko nic więcej mi do głowy nie przychodzi...08.09.2017 - Staś
Kinga13 wrote:Bez względnie nowy musi być fotelik samochodowy, materac do łóżeczka, części do laktatora, które mają bezpośredni kontakt z mlekiem (np. w elektrycznych cały ten mechanizm nie ma, więc można używany a kielich i wężyk się wymienia). Smoczki, butelki raczej też. A tak to nie wiem, tak na szybko nic więcej mi do głowy nie przychodzi...
Bo sie zastanawialam jak mozna uzywany kupic fujjj -
Mnie wyprawka przeraża.
Łóżko mamy małe 140cm i 2 koty na nim. Mąż pracuje w delegacji, więc na pewno dzidziuś będzie ze mną spać, dlatego bezpieczniej dla niego będzie chyba dostawka.
A co sądzicie o przewijaku? taki np z Ikei? Tam jest dosyć tanio.
Przed nami w tym mieszkaniu mieszkały 4 dzieci, nie wiem gdzie ja się kiedyś z dwójką zmieszczę
-
Alma84 zdrówka życzę 😊.
Dziewczyny dostałam juz calkowite wyniki z badania prenatalnego usg polaczone z testem krwi. Co myslicie? Niby doktor napisal ze ryzyko trisomii 21 jest niskie.
https://zapodaj.net/e3455c2cc84d9.jpg.html
https://zapodaj.net/343ec438fd176.jpg.htmlAlma84, Rub45 lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:No wlasnie jak to z laktatorem jest ? hahah
Bo sie zastanawialam jak mozna uzywany kupic fujjj
Niektóre kupują, no ale... No nie jest to zalecane Na Polnej szpital udostępniał elektryczne laktatory medeli, takie no wypaśne i to urządzenie było do użytku wspólnego. Natomiast każda z nas nakładkę na pierś, wężyk i te inne rzeczy dostawała swoje osobiste i takie pudełeczko jak na kanapki do szkoły, miałyśmy oklejone nalepkami swoich dzieci. Po wszystkim to sterylizowałyśmy, mleko też oklejałyśmy nalepkami żeby było wiadomo, które czyje i ten zestaw do szafki do następnego razu. Natomiast laktatory ręczne całe mają kontakt z mlekiem, ale one służą do sporadycznego użytku i są stosunkowo tanie w porównaniu do elektrycznych także to i tak nie jest jakaś hiper oszczędność, że kupisz używany, także serio nie rozumiem czemu to służy...Beti82 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Co do wyprawki to tez bym chciała mieć do konca kwietnia wszystko ogarnięte. Zwlaszcza ze 10 maja siostrzenica ma komunie a ja jestem chrzestna. W styczniu zamowimy stolarza zeby zrobil nam szafe i komode na wymiar. Ogolnie to mamy pusty pokoj ktory czekał na dzidziusia i teraz możemy go urzadzac. Łóżeczko dzidzius bedzie mial w swoim pokoju bo w naszej sypialni to sie nigdzie nie wcisnie, mamy malenka sypialnie gdzie ledwo weszlo lozko szafa i komoda. Co do wozka to mysle żeby kupic używany ale nie woem jeszcze jaki. Chcialabym lekki jalbym musiala go targac do piwnicy albo na 4 pietro. W klatce nie mamy miejsca na posrawienie wózka. Może macie jakies sprawdzone lekkie wózki 2 w 1 i zeby sie wygidnie prowadziły?
-
Mój X-Lander X-Move to ciężka terenówka, ale jak ostatnio byłam na stronie żeby sprawdzić szerokość i mieć porównanie do niego jak wypadają bliźniacze wózki to widziałam, że poszerzyli ofertę. I mają taki wózek, który po złożeniu możesz nosić na ramieniu jak torbę zobacz sobie. Prowadzenie musiałabyś obczaić w sklepie, bo to już od firmy nie zależy... Mój X-Move prowadzi się super, ale ma wielkie pompowane koła. X-Pulse już np. ciężko się podbija. Natomiast co do ogólnej jakości wykonania nie mogę firmie nic zarzucić.08.09.2017 - Staś
monia0586 wrote:Alma84 zdrówka życzę 😊.
Dziewczyny dostałam juz calkowite wyniki z badania prenatalnego usg polaczone z testem krwi. Co myslicie? Niby doktor napisal ze ryzyko trisomii 21 jest niskie.
https://zapodaj.net/e3455c2cc84d9.jpg.html
https://zapodaj.net/343ec438fd176.jpg.html
Wiesz wgląda dobrze ta przeziarnistosc wyzsza ale w normie. Jak nie czujesz sie pewnie zawsze mozna zrobić z krwi nifty chociaz ryzyko u ciebie niskie wiec to juz twoja decyzja -
nick nieaktualnyKinga13 wrote:Do 3 roku życia to raczej nie... Wszystkie koleżanki z wrześniówek, których dzieci spały w łóżeczkach i miały takie rozwiązanie już mają dzieciaki w normalnych łóżkach dziecięcych
https://luletto.pl/pl/p/Lozeczko-domek-Pioli-PLUS-wersja-z-szuflada/89 -
nick nieaktualnymonia0586 wrote:Co do wyprawki to tez bym chciała mieć do konca kwietnia wszystko ogarnięte. Zwlaszcza ze 10 maja siostrzenica ma komunie a ja jestem chrzestna. W styczniu zamowimy stolarza zeby zrobil nam szafe i komode na wymiar. Ogolnie to mamy pusty pokoj ktory czekał na dzidziusia i teraz możemy go urzadzac. Łóżeczko dzidzius bedzie mial w swoim pokoju bo w naszej sypialni to sie nigdzie nie wcisnie, mamy malenka sypialnie gdzie ledwo weszlo lozko szafa i komoda. Co do wozka to mysle żeby kupic używany ale nie woem jeszcze jaki. Chcialabym lekki jalbym musiala go targac do piwnicy albo na 4 pietro. W klatce nie mamy miejsca na posrawienie wózka. Może macie jakies sprawdzone lekkie wózki 2 w 1 i zeby sie wygidnie prowadziły?
Dla mnie okazał sie za lekki. 😊
Składa sie szybko.
Prowadzi bardzo zwinne i delikatnie.