CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny jestem już po i też po zabiegu.
Tak jak pisałam ja wyczerpalam limit nieszczęść . Wy wszystkie donosicie zdrowe ciążę. Proszę przez mój przypadek nie schizowac . Będzie dobrze.
Ja zdecydowałam się na rozszerzony pakiet badań genetycznych . Tzw. Badanie mikromacierzy. Mam nadzieję że dobrze postawiłam, ale chciałam wiedzieć coś więcej.
Jeszcze raz dziękuję Wam że ogromne wsparcie. Jeżeli pozwólcie to czasami się odezwie i będę z sympatii Was czytała.
A mnie dopadlo przeziebienie mam nadzieje ze sie nie rozwinie i wystarczy cytryna, miod i czosnek...
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Z tym zakwasem buraczanym to jest mit, a jest bardzo szeroko polecany przy anemii. I zelazo faktycznie lepiej sie przyswaja w formie zakwasu niz zwykle buraki, ale to nie zmienia faktu, ze jest go tam malo i wciaz przyswaja sie zle. Trzeba wypic kilkansacie litrow zeby pokryc dzienne zapotrzebowanie. Ale oczywiscie warto pic ze wzgledu na szereg innych wartosci. Ale jak zelazo to zdecydowanie ten burger
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Tak jak pisałam ja wyczerpalam limit nieszczęść . Wy wszystkie donosicie zdrowe ciążę. Proszę przez mój przypadek nie schizowac . Będzie dobrze.
Ja zdecydowałam się na rozszerzony pakiet badań genetycznych . Tzw. Badanie mikromacierzy. Mam nadzieję że dobrze postawiłam, ale chciałam wiedzieć coś więcej.
Jeszcze raz dziękuję Wam że ogromne wsparcie. Jeżeli pozwólcie to czasami się odezwie i będę z sympatii Was czytała.
Tak brałam clexane 0.4 I acardu 150 że względu na przeciwdziała antyfosfolipidowe i 4 poronienia -
Nie wiem jak dokładnie działa zakwas, bo nigdy się w to nie wgłębiałam aż tak, ale faktem jest, że znam wiele dziewczyn, które próbowały wszystkiego - od suplementacji po dietę bogatą w żelazo i dopiero po zakwasie miały jakiekolwiek wyniki. Rzeczywiście nie jest on wymieniany jako produkt bogaty w żelazo, ale wcale nie musi go zawierać żeby pomóc zawartość to jedno, przyswajanie to drugie. Po wynikach jakie widziałam mogę tylko przypuszczać, że cały sekret tkwi w tym drugim. To nie sztuka najeść się tabletek i mieć niewiadomo jaki poziom żelaza, chodzi o to, żeby organizm potrafił jeszcze przebudować go w składnik hemoglobiny moje znajome nie mierzyły poziomu żelaza po zakwasie, po prostu morfologia się poprawiała
Edit: doczytałam i tak jak przypuszczałam wcale nie o żelazo w zakwasie chodzi, tylko o kobalt który z kolei uczestniczy w krwiotwórczej aktywności szpiku kostnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 16:38
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Rub45 wrote:Czy ja moge zaszczepić sie teraz przeciw grypie czy muszę czekać do 2-3 trymestru
-
Alma84 wrote:Słyszałam że etap ciąży nie ma żadnego znaczenia. Ja tylko czekam aż się do końca wykuruje i idę. Pytałam o cenę u nas 59pln. Nie wiem czy to dużo czy mało. Aaaaa i lekarz mówił żeby męża też zaszczepić nie wiem co z dzieckiem... Szczepiliście na grypę? My mamy dla małej jeszcze zaległe meningokoki 3 dawkę....
Ja moja 6 latke ktora chodzi do szkoły szczepiłam na razie sie trzyma mimo ze sezon grypowyAlma84 lubi tę wiadomość
-
Pati, tak z ciekawości-lekarz Ci zmierzył dziecko od głowy do stóp, czy mi się wydaje?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Kinga13 wrote:Ja to w ogóle ten termin mam z dupy wpisany w tej książeczce..Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Hey ktora z was robila papa ?
Ja milam skierowanie i dlatego bylam lekarz wtedy mowil ze wyniki do 1,5 tyg maja byc ale moge je odebrac przy kolejnym badaniu 20-23tyg chyba ze zle wyjdzie to dadza znac.. I dzis dostalam smsa: Pilne! Prosimy podjechać jutro na konsultację genetyczną w sprawie wyniku badania prenatalnego godz.14.40 ktoras z was miala zly wynik ? Wszystko dowiem sie jutro ale tylko chcialam zapytac czy juz macie wyniki alba we wczesniej ciazy i wyszly zle
A drugie pytanie jutro ostatni dzien 13tyg moga byc klucia na rozciaganie jeszcze ? Takie mam w raz na brzuchu raz w macicy jakby szpilka -
Izape_91 wrote:Czemu z dupyy?? :p
No bo ten dzień co mam wpisany to jest 40+2 xD także nie wiem czemu tak...
Dabria, macocha mojego męża miała bardzo złe wyniki Pappy i jedna koleżanka z wrześniówek także, robiła amio08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Tak brałam clexane 0.4 I acardu 150 że względu na przeciwdziała antyfosfolipidowe i 4 poronienia -
PLPaulina wrote:Ja próbuję dostać się na biegu do lekarza . Krwawiłam z bólami.
I też ostatnio już czułam ruchy. A od weekendu nic... 😞 -
Dabria nie denerwuj sie na zapas.U nas chyba na watku fioletowej strony mocy dziewczyna dostala takiego smsa a pozniej sie okazalo ,ze poprostu miala wyniki do odbioru...oczywiscie dobre
Dabria lubi tę wiadomość
-
Dabria wrote:Hey ktora z was robila papa ?
Ja milam skierowanie i dlatego bylam lekarz wtedy mowil ze wyniki do 1,5 tyg maja byc ale moge je odebrac przy kolejnym badaniu 20-23tyg chyba ze zle wyjdzie to dadza znac.. I dzis dostalam smsa: Pilne! Prosimy podjechać jutro na konsultację genetyczną w sprawie wyniku badania prenatalnego godz.14.40 ktoras z was miala zly wynik ? Wszystko dowiem sie jutro ale tylko chcialam zapytac czy juz macie wyniki alba we wczesniej ciazy i wyszly zle
A drugie pytanie jutro ostatni dzien 13tyg moga byc klucia na rozciaganie jeszcze ? Takie mam w raz na brzuchu raz w macicy jakby szpilka
Dabria mnie zmusili do badania i z racji wieku mega się bałam.Uprzedzili mnie, że tak mogą dzwonić pisać o tej konsultacji genetycznej i żeby nie panikować.W. przypadku podwyższonego wyniku lepiej zrobić test wolnego dna niż amniopunkcję.Na szczęście wynik usg super, a po badaniu krwi nie stwierdzono podwyższonego ryzyka.Daj znać jak będzie.Trzymam kciuki żeby było dobrze.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Moja najblizsza przyjaciółka miała bardzo zły wynik papa i zrobili jej amnio dziecko zdrowe młody ma juz 7 lat
Złe wyniki papa to jeszcze nie wyrok bo one sa wyliczane w oparciu o twoj wiek, choroby występujące w rodzinie i stężenie hormonów we krwi -
Tak brałam clexane 0.4 I acardu 150 że względu na przeciwdziała antyfosfolipidowe i 4 poronienia
Nawet musisz kochana się odezwać! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc