CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMiss wrote:Kinia, myślałam, że będziesz miała parkę a tu będą 3 chłopaki... Synek pewnie przeszczęśliwy, że będzie miał braci do wspólnej zabawy 😉
Wiesz co, Stasiek to tak chyba za bardzo jeszcze nie kuma płci xD raz gadaliśmy po kąpaniu i pytam go czy Bobo będą miały pępole jak się urodzą i mówił, że tak. A jak zapytałam o siusiaki to się oburzył, że nie! i że on ma xD ale ciągle mówi, że będzie grał z nimi w gola on raczej słabo rozumie różnice w ogóle, bo ja też nie rozgraniczam zbytnio rzeczy na chłopięce i dziewczęce. Większość zainteresowań ma sam z siebie typowo chłopakowych, ale idzie do mojej chrześniaczki i lalka to jest najważniejsza zabawka xD tak ją czule nosi i całuje i w wózku wozi xD i nikt mu nie mówi, że mu nie wypada. Kubek raz sobie sam w sklepie wybrał różowy i taki ma także chyba nie jarzy, że jakby były dziewczynki to by z nim w tego gola nie grały xD zresztą pewnie by grały, bo mamusia całe dzieciństwo z chłopakami na boisku bardziej my z mężem chcieliśmy chociaż jedną dziewczynkęKatWomanDo lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Znowu pare dni mnie nie było i nie sposób was nadrobić
Ja dzisiaj oficjalnie zaczęłam drugi trymestr i może to głupie, ale głęboko odetchnęłam No i w końcu powoli zaczyna być widać brzuszek, zauważyłam to wczoraj przy mierzeniu kiecki na sylwestraKatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Rub45 wrote:Super ze rano nie bedizesz musiała czekac całego dnia trzymam kciuki
Zawsze się umawiam na rano, żeby później nie czekać
MałaMiss a jaka płeć miałaś wstępnie ustalona ?🥰
Ja mam kilka koleżanek to od nich będę się dowiadywać co wpisać na listy, oczywiście jakieś tam podstawowe mam, bardziej chodzi mi tu o jakieś ciekawostki, które ułatwia nam życie, lub produkty które polecają 😊 Ja na pewno zacznę kupować wcześniej bo to jednak jest duży wydatek na raz, w szczególności wózek i łóżeczko to już prawie 4tys a gdzie reszta 🤷🏼♀️
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Kinga no rzeczywiście cena tego wózka bugaboo powala Patrzyłam, że nawet używki kosztują po 3 tys. No ale zobaczymy, może na olx jakaś okazja się trafi.
Mi to ciężko powiedzieć jeszcze jak będzie z wózkiem, bo moja póki co nie chodzi, dopiero zaczyna stawiać pierwsze kroki przy meblach, więc całe spacery w wózku. Ale lubi sobie pospać na spacerku, więc myślę, że jednak to się nie zmieni i ten podwójny wózek się przyda.
MałaMiss nie przejmuj się, my też wózek kupiliśmy dopiero ze 2 tyg po porodzie, ale model miałam wcześniej upatrzony. Tyle, że córka rodziła się zimą więc i tak pierwszy miesiąc siedziałyśmy w domu bo pogoda była do dupy. No a czerwcowe dzieci to raczej od razu do wóza i na dwór, więc może jednak lepiej mieć wcześniejKatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Whoosie wrote:Znowu pare dni mnie nie było i nie sposób was nadrobić
Ja dzisiaj oficjalnie zaczęłam drugi trymestr i może to głupie, ale głęboko odetchnęłam No i w końcu powoli zaczyna być widać brzuszek, zauważyłam to wczoraj przy mierzeniu kiecki na sylwestra
Ja Wam mówię dziewczyny, cieszcie się póki brzuchy są małe, bo potem założenie skarpetek graniczy z cudemWhoosie, Mania25, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCalineczka moja córcia spała w wózku na pierwszą drzemkę do 10 msc. I potem nagle ją cis walnęło i już nie chciała. ☺️
Tak samo w aucie przestała zasypiać po kilku sekundach od ruszenia. ☺️
I wtedy też nagle wózek zrobił się bleee. Ona tylko nogi i nogi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 07:44
-
nick nieaktualnyJa też sporo listy wyprawkowej konsultowałam z koleżankami.
Ale zawsze zdarzają się wpadki. U nas to było zwykłe drewniane łóżeczko w pokoju Hani i kosz Mojżesza w salonie, milion butelek, smoczków. Otulacze, śpiworek.☺️
Mam nadzieję, że koleżanki mylą się też co do kwestii rozwoju drugiego dziecka.
Ponoć uczy się ono dużo szybciej umiejętności. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 08:27
-
calineczka88 wrote:Whoosie w 1 ciąży też czekałam na brzuszek, a teraz lamentuje, dlaczego on już jest taki duży?!
Ja Wam mówię dziewczyny, cieszcie się póki brzuchy są małe, bo potem założenie skarpetek graniczy z cudem
Ale mi sie podobaja takie duze brzuszki ciazowe jak dla mnie maja urok. Hahah chociaz wiem ze latwo nie jest jak slysze z opowiwsci wole tak sie pomęczyć niz 1 T i 2 zastanawiac sie czy tam wszystko dobrze to jest bardziej meczaceWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 09:56
-
MałaMiss wrote:Mnie od ponad 3 tygodni meczą częste bóle głowy i dodatkowo codziennie ból oczu 😣 Nie wiem co się ze mną dzieje. Muszę iść po skierowanie do neurologa, bo okulistycznie u mnie wszystko ok. Kilka razy pojawiło mi się też długotrwałe drętwienie rąk w nocy... Któraś z Was ma podobnie???
Jutro jedziemy na prenatalne, ciekawe czy inny lekarz określi wstępnie tą samą płeć😉 Mąż nadal ma nadzieję, że profesorek się myli😝 Dla mnie ważne jest by dzieciątko było zdrowe i zostało z nami do końca. Połówkowe mamy 6.02.
Jak stoicie z wyborem imion?
Kinia, myślałam, że będziesz miała parkę a tu będą 3 chłopaki... Synek pewnie przeszczęśliwy, że będzie miał braci do wspólnej zabawy 😉
Bóle głowy, typowo migrenowe.. pomaga tylko zgaszone światło, cisza i odpoczynek. Oczy do tego stopnia że pękają mi krwinki i chodzę jak wampir... -
Cześć dziewczyny!
Chciałam do Was dołączyć. Po dwóch nieudanych ciążach, w końcu wszystko idzie (nie zapeszając) dobrze
Obecnie jestem w 13 tyg. 2 dniu, byłam niecały tydzień temu na USG genetycznym i na szczęście dzidzia jest duża i zdrowa, prawdopodobnie będzie dziewczynka
Finezja19, PLPaulina, nefaste, Wombat, Asiulka84, Moniquue, Lena91, Whoosie, Karolka9, Alma84, Kinga13, Bunia89, Karola111, Pati., iness00, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:24
Monika123, Pati96, Wombat, PLPaulina, Asiulka84, Beti82, Moniquue, Lena91, Whoosie, Alma84, Lilka94, SylwiaLu, Izape_91, Karola111, Pati., iness00, KatWomanDo, MałaMiss lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Cześć dziewczyny, sorki ale mnie teraz tutaj mało bo mam gorący okres w pracy i nie mam czasu za bardzo na wątek, czasami uda coś mi się poczytać i tyle. Widziałam że zaczynacie zapisywać wizyty styczniowe. Ja mam 8.01 normalną wizytę, a połówkowe 20.01.
-
Finezja19 wrote:No więc tak... będzie chłopiec 💙 (oczywiście wstępna teoria do potwierdzenia w Styczniu ) a jeśli tak zostanie to Marcel💙
A co do badania to: CRL 6.81 cm, NT 2,10 mm, łożysko na przedniej ścianie, w zasadzie wszytsko póki co prawidłowe ❣️
Czekamy 2 tyg na wyniki z krwi i wyślą mi na emaila a jakby było coś nie tak to wtedy kolejna wizyta.
Termin nam się zmienił na 25 czerwca
Jedyne co to nie mam takich ładnych zdjęć wydrukowanych, tylko na kartce normalnie wiec wrzucę wam takie jakie mam, ale
Za to mam filmik na płytce tylko nie mam jej na czym odtworzyć 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
No i gratuluje synka 😉Finezja19 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Finezja19 wrote:No więc tak... będzie chłopiec 💙 (oczywiście wstępna teoria do potwierdzenia w Styczniu ) a jeśli tak zostanie to Marcel💙
A co do badania to: CRL 6.81 cm, NT 2,10 mm, łożysko na przedniej ścianie, w zasadzie wszytsko póki co prawidłowe ❣️
Czekamy 2 tyg na wyniki z krwi i wyślą mi na emaila a jakby było coś nie tak to wtedy kolejna wizyta.
Termin nam się zmienił na 25 czerwca
Jedyne co to nie mam takich ładnych zdjęć wydrukowanych, tylko na kartce normalnie wiec wrzucę wam takie jakie mam, ale
Za to mam filmik na płytce tylko nie mam jej na czym odtworzyć 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Ale cudownie! Gratuluję, ale wam zazdroszczę, że znacie już płeć
Finezja19 lubi tę wiadomość