CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga13 wrote:Mnie głowa boli niemal non stop, czasem mija na kilka dni i wraca... Zaczynam się zastanawiać czy to nie od luteiny, na bliźniakowej grupie wiele mam się skarżyło
Mnie też głową boli z przerwami i też biorę luteine. -
Moniquue wrote:Kurcze jestem oczywiście na przedświątecznych zakupach i kupiłam na promce w hmie spodnie ciążowe. Mam dylemat bo kupiłam rozmiar taki jak nosze teraz czyli 34. Chcialam wziąć większe, ale zwijały mi sie na nogach i wisiały na tyłku. Jak kupujecie to bierzecie rozmiar wiekszy? Zawsze moge wymienić. Te maja zapas w pasie. W tyłku to sama nie wiem. Ja zazwyczaj grubne w piersiach i na górze, a nie dołem. Po paru godzinach na zakupach tak mnie bolą krzyże i głowa, ze zaraz tu zemdleje 😅
Ja kupowałam w hm rozmiar który nosiłam, są bardzo rozciagliwe więc mam nadzieję że posłużą mi długo.
Też po ostatnich zakupach bolały mnie plecy, ledwo doczłapałam się do samochodu na parkingu, a później w nocy nie mogłam Spać z bólu 🙄 lekarz kazał mi się oszczędzać i praktycznie nic nie mogę robić. -
Dziewczyny a czy przy różnicy równo 2 lata między dziećmi powinnam szukać wózka dla dwójki ?
Do tej pory służy nam cybex priam i jest zadowolona i liczyłam ze 2 latek może już nie korzystać z wózka , a teraz jak myśle o w spólnych spacerach to już nie wiem sama ... młody moj uwielbia w wózku jeździć .... -
Aniulek.Ka wrote:Mnie też głową boli z przerwami i też biorę luteine.
Zmienia sie wszytko gospodarka hormonalna szaleje organizm ponosi zwiększony wysiłek moze to od tego -
Lena91 wrote:Dziewczyny a czy przy różnicy równo 2 lata między dziećmi powinnam szukać wózka dla dwójki ?
Do tej pory służy nam cybex priam i jest zadowolona i liczyłam ze 2 latek może już nie korzystać z wózka , a teraz jak myśle o w spólnych spacerach to już nie wiem sama ... młody moj uwielbia w wózku jeździć ....
Ja właśnie myśle o zakupie cybexa, czyli polecasz ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Cybexa polecam jak najbardziej , ale lepsza amortyzację od priama ma ten tańszy Balios , priam jest troszkę sztywny/twardy .
Ale jest tez wózkiem z długa gondola i dużą spacerówką wiec gdy rodzice są wysocy to polecam tym bardziej .
Porozglądam się jeszcze za dostawka taka na kółeczkach do cybexa może to zda egzaminFinezja19 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Tak dokladnie.Cena w linku cos chyba ok 350 zl za wszystko.Ja bym to robila.Bo tam jest tez Pai a przy Pai tez sie heparyne bierze
Ja od paru dni odstawiam Encorton i tez przez to może głowa bardziej boli.
Też byłam dzisiaj na zakupach, ale jest wszędzie tyle ludzi, że nie dałam rady, 2 godziny i koniec już mi się słabo robiło 🙄Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Lena91 wrote:Cybexa polecam jak najbardziej , ale lepsza amortyzację od priama ma ten tańszy Balios , priam jest troszkę sztywny/twardy .
Ale jest tez wózkiem z długa gondola i dużą spacerówką wiec gdy rodzice są wysocy to polecam tym bardziej .
Porozglądam się jeszcze za dostawka taka na kółeczkach do cybexa może to zda egzamin
Muszę wypróbować obydwa 🧐
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Ja mam okropne bóle głowy w ciąży, wręcz migreny a wcześniej to może raz na rok mnie głowa zabolała 😕 wiec kompletnie nie jestem przyzyczajona😳 ale już coraz lepiej się czuje, ewidentnie mija 1 trymestr 🙏🏻 😍🤰🏻
-
Karolka9 wrote:Mnie boli nawet w 2 trymestrze, więc to nie wyznacznik ostatnio na chwilę pomogły plastry chłodzące. Ból nawet nie pozwolił usnąć. Mam nadzieję, że w czerwcu już nie będzie boleć głowa.
Karolka9 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
nick nieaktualnyLena91 wrote:Dziewczyny a czy przy różnicy równo 2 lata między dziećmi powinnam szukać wózka dla dwójki ?
Do tej pory służy nam cybex priam i jest zadowolona i liczyłam ze 2 latek może już nie korzystać z wózka , a teraz jak myśle o w spólnych spacerach to już nie wiem sama ... młody moj uwielbia w wózku jeździć ....
I uważam, że wiek dzieci nie ma nic do rzeczy.
A upodobania. Mama zna swoje dziecko najlepiej.
Ja po forum wiem, że dzieci mega się różnią.☺️
Moja to wulkan energii i ideii siedzenia na tyłku w wózku nie rozumie.
Ale jedna mama mówiła, że jej synek za to cały spacer nie wychodzi z wózka. Próbuje go wystawić. 2 kroki i chcę z powrotem. Więc różnica ogromna.
Jak Twój lubi wózek to u Was się może sprawdzić wózek rok po roku, lub dostawka. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 21:29
-
nick nieaktualny
-
Mnie od ponad 3 tygodni meczą częste bóle głowy i dodatkowo codziennie ból oczu 😣 Nie wiem co się ze mną dzieje. Muszę iść po skierowanie do neurologa, bo okulistycznie u mnie wszystko ok. Kilka razy pojawiło mi się też długotrwałe drętwienie rąk w nocy... Któraś z Was ma podobnie???
Jutro jedziemy na prenatalne, ciekawe czy inny lekarz określi wstępnie tą samą płeć😉 Mąż nadal ma nadzieję, że profesorek się myli😝 Dla mnie ważne jest by dzieciątko było zdrowe i zostało z nami do końca. Połówkowe mamy 6.02.
Jak stoicie z wyborem imion?
Kinia, myślałam, że będziesz miała parkę a tu będą 3 chłopaki... Synek pewnie przeszczęśliwy, że będzie miał braci do wspólnej zabawy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 23:56
-
Finezja19 wrote:No właśnie ja nie wiem od jakiej listy zacząć 🤦🏼♀️ Czy wyprawka do domu? Czy do szpitala ? Czy ciuszki? Czy najbardziej niezbędne przedmioty typu wózek, łóżeczko 🤣🤣
Jeszcze jakieś rzeczy musza zostać na baby shower🤦🏼♀️ Bo przecież ciotki już się nie mogą doczekać, żeby zacząć kupować 😄
A najbardziej się boje, że jak zacznę kupować różne rzeczy typu laktator to za 3 msc znajdę jakiś lepszy np😒
Jeśli chodzi o ciuszki to ja stwierdziłam, że większość kupię w rozmiarze 62 póki co, bo będą na dłużej, a na końcówce najwyżej dokupi się tych mniejszych, bo ja mam 175 a tatuś 190 wiec raczej w rozmiarze 52 się nie urodzi 😆😆
Mam podobnie, nie ogarniam jeszcze zakupów i, szczerze, to za bardzo nie wiem co wpisać na tą listę. Obiecałam sobie zacząć najwcześniej myśleć o wyprawce po Nowym Roku, chociaż i tak widzę, że będzie konflikt interesów - mąż uważa, że wszystko można zacząć ogarniać na końcówkę ciąży, a wózek można kupić po narodzinach przez Internet (bez oględzin)🤦 Uważa, że mieszkanie nie potrzebuje zmian, bo łóżeczko dla dziecka można przecież postawić na środku dużego pokoju... 🤦 Dobrze, że nie na balkonie... 🤪 Nie wiem jak to będzie za parę miesięcy, dogadamy się czy pozabijamy nawzajem 😉 W sumie podobnie było z urządzaniem mieszkania, ale w końcu mam mieszkanie marzeń 😊 Może i w tej kwestii się kiedyś dogadamy😝 Nie widzę różnicy między rozłożeniem wydatków w czasie (na kilka miesięcy) a kupowaniem nagle wszystkiego, bo i tak te pieniądze trzeba poświęcić. No chyba, że stałoby się coś złego... ale o tym już nie chcę myśleć. -
Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne! 🙂 ja wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka z pracy poroniła w 9 tygodniu była 😢 ja już oczywiście się zestresowałam i już się zastanawiam czy te bóle brzucha które czasem mam to nie coś złego...albo mnie kloje albo tak przy dole jakby się coś rozciągalo - to ok ale czasem czuję jakbym miała kamień w brzuchu i to mnie stresuj ( napewno nie od jedzenia) - może któraś z was też ma taki ból?? Dobrze że we wtorek mam prenatalne jakoś dotrwam chociaż dopiero po 18.
-
nick nieaktualnyWłaśnie remonty, budowa, wyprawka i pojawienie się dziecka to duża próba dla związku. Albo się człowiek dogada albo pozabija. ☺️
Ja akurat byłam w szoku, pozytywnym, że mąż czytał, ogarniał temat co, kiedy i jak. ☺️☺️
Robiliśmy razem listę, taką ogólną co potrzeba.
A ja potem już większość wybierałam pod względem marki, konkretnej firmy. ☺️
I pamiętam że na sam koniec szczęki nam opadły ile kasy poszło.. 😲Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 00:41