X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu w Norwegii każdy ma umówiona wizytę na konkretna godzinę i lekarz poświęca każdemu te pół godziny więc nie ma jakiś mega kolejek. No i najważniejsze, że nie spotkasz tu 20 babć debatujacych, która jest bardziej schorowana. W Polsce jestem chora na samą myśl jak mam iść do swojej przychodni. Zawsze te same osoby, średnia wieku 80+, nawet już nikogo nie przepuszczam, bo taka powie Ci ja tylko po receptę a siedzi tam godzinę czasu. Chyba czasem dla rozrywki i zabicia czasu u tych lekarzy siedzą.

Beti82, alicjaaa_d lubią tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży się krępowałam do samego końca wchodzić pierwsza. Teraz byłam w piątek, jak zobaczyłam kolejkę to wypiełam brzuch do przodu i poszłam. Tak, tak, 12tc a brzuch jak w 6 miesiącu ;) zapłaciłam ponad 550pln za badania, więc chociaż coś się należy ;) a Ci wszyscy dziadkowie to tak jak Beti pisze... Mają całe dnie wolne, a muszą od rana w kolejce stać. Gdzie ludzie się spiesą przed pracą itd... Rozumiem że niektóre badania na czczo, ale jak by przyszli godzinę później, to wszyscy byli by zadowoleni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 08:50

Beti82, alicjaaa_d, Pati. lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam wizyte 23.12😀. Ja narazie czekam w kolejce nie mam az tak duzego brzucha i jakos mi glupio😜jak ide do labolatorium to zawsze mam szczescie ze sa moze ze 2 osoby wiec luz.
    Milego dzionka wszystkim mamusiom zycze😊

KatWomanDo lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam wyniki Pappa, bardzo szybko, bo badania miałam 12 z tego co wyczytałam wszystko jest w porządku także ogromna ulga ;)
    Wyczytałam, że dzieć ma 5,7 cm, tętno 166 ;)

Asiulka84, Beti82, Alma84, iness00, Pati., shelby*, Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma wysłałam Ci zaproszenie ,potwierdz prosze :)
    chcialam zapytac o polozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 09:16

Alma84 lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Dziewczyny, zaczynam z listą Przewijanie/Kąpiel

1.aspirator do noska
    2.chusteczki nawilżające (piszcie jakie najlepsze)
    3.duże waciki
    4.gaziki jałowe
    5.krem do ochrony buzi
    6.krem na odparzenia (piszcie jakie najlepsze)
    7.nożyczki do paznokci
    8.octenisept
    9.pieluchy 1 opakowanie
    10.proszek do prania hipoalergiczny (piszcie jakie najlepsze)
    11.ręcznik
    12.szczotka do włosów
    13.sól fizjologiczna
    14.termometr elektryczny dla dziecka
    15.termometr do wody
    16.wanienka
    17.płyn do kąpieli (piszcie jakie najlepsze)
    18.pieluchy tetrowe x 10
    19.Balsam do ciała po kąpieli (piszcie jakie nalepsze)

Doświadczone mamy dopiszcie jeśli macie swoje jakieś must have ;) no i dajcie znać jakie produkty są najlepsze, albo jakie testowałyście i nie zdały egzaminu :)
    1. Katarek do odkurzacza, ale koniecznie ten "plus" z rozkręcaną komorą, bo można go wyczyścić. My na początku mieliśmy ten zwykły i niestety szybko się tak zabrudził w środku, że trzeba było go wyrzucić.
    2.Ja używam tylko na wyjścia, w podróży. Patrzę u srokao, które mają dobry skład i porównuję ceny. Ostatnio wybrałam hippa i są ok, ale nie jakieś rewelacyjne.
    3. Kindii - na allegro można kupić zestawy np. po 10, 20 opakowań w bardzo dobrej cenie, a tego idzie naprawdę dużo.
    5. Ja stosuję hippa, a latem to koniecznie filtr mineralny 50+
    6. Od samego początku stosuję alantan plus maść zielony (nie krem) i córka może ze 3 razy w życiu miała odparzenie, także polecam. A poleciła mi go położna środowiskowa ;)
    7. Kupiłam pierwsze lepsze, przy okazji jak kupowałam inne akcesoria - byleby miały zaokrąglone końcówki, ale to chyba wszystkie dla dzieci mają.
    9. Co do pieluch to mój subiektywny ranking: I miejsce Bella Happy (super chłonne, w nocy chyba nigdy nie zdarzyło się, że przepuściły i do tego jak da mnie nie śmierdzą lub śmierdzą najmniej tym czymś "pieluchowym", cena porównywalna lub nawet niższa od Dady i Lupilu, można kupić w necie w firmowym sklepie Bella i w aptece Gemini) II. miejsce Pampers Active Baby (wg mnie lepsze od Pampers Premium, w nocy też super dają radę, niestety cena wyższa od Belli i trochę bardziej śmierdzą) III. miejsce Bambiboo z Rossmana (niestety cena jak nie są na promocji powala, ale są to pieluchy bambusowe hipoalergiczne więc jak dzidziuś ma jakieś problemy skórne to warto zainwestować, ale najlepiej czekać na promocję; nie śmierdzą)
    10. Ja używam od początku płynu Dzidziuś i wg mnie jest ok, ale innych nie próbowałam więc nie porównam. Mojej córki w każdym razie nigdy nie uczulił, chociaż ona ogólnie jest pancernym dzieckiem :D więc może to nie jest jakiś wyznacznik :P
    11. Ręcznik koniecznie z kapturkiem, w Pepco są fajne ręczniczki w przystępnych cenach. 2-3 ręczniki spokojnie powinny wystarczyć.
    12. Brałam pierwszą lepszą, chyba z Canpolu, jest ok.
    13. Warto kupić większe opakowanie ampułek. Do nosa super Marimer baby nam się sprawdza do dziś.
    14. Ja mam zwykły termometr elektroniczny taki "pod pachę", jest o wiele tańszy niż te bezdotykowe a u nas się sprawdza.
    17. Na samym początku położna kazała kąpać w samej wodzie bez niczego, a po ok. miesiącu dopiero z płynem. My używamy hippa.
    18. Ja kupiłam po 10 sztuk pieluch tetrowych i flanelowych (wg mnie flanele o wiele bardziej przydatne) + dostałam od kuzynki z 5 flanelowych i do tej pory mi służą, więcej nie trzeba.
    19. My do tej pory używamy emolium a to dlatego że dostałam kilka opakowań po synu koleżanki i póki jest to używam ;)
    Wg mnie na początek warto mieć też przynajmniej 1-2 butelki, bo nigdy nie wiadomo jak to będzie z karmieniem naturalnym. Na początku może nie być mleka lub być go mało (ja tak miałam), albo dzidziuś nie będzie umiał ssać, np. trzeba będzie ściągać laktatorem. Ja polecam bardzo butelki Avent, a wypróbowałam naprawdę dużo różnych, te u nas sprawdzają się do dziś najlepiej. Super jest też smoczek "0-first flow" dla małych dzieci, to był jedyny smoczek z którego moja córka piła normalnie i nie krztusiła się nawet jak miała kilka dni. Potem oczywiście smoczki się wymienia na te dla starszych dzieci.

Trochę się rozpisałam, ale może nowoupieczonym mamom się to przyda, bo ja to byłam trochę z tymi rzeczami na początku jak dziecko we mgle i głównie wybierałam metodą prób i błędów ;)

Finezja19, Bunia89, Pati., KatWomanDo lubią tę wiadomość

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    Ambriel też mam wizytę 23.12 i lęki czy dr nie weźmie urlopu, akurat bedziemy w Pl na święta i chciałabym podejrzeć co tam się dzieje, bo ostatni raz USG miałam 4.11. staram się być dobrej myśli.
    Bunia89 musi być dobrze, ja nas umówili to chyba ogarniają :) Tak się pocieszam że niektórzy 24 też pracują bo to w sumie jest normalny dzień pracy.Na święta będziecie wiedzieć jak wasz "największy prezent" :)

Ja na razie nie wchodzę pierwsza.Nie widać brzuszka za bardzo.Mimo że Diagnostyka to nie mam tak fajnie jak Beti i nie mam numerków dla kobiet w ciąży.Za to sama przepuszczam wszystkie panie z brzuszkami bo już wiem jak to jest opanowywać mdłości i bać się zwymiotować w publicznym miejscu.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    1. Katarek do odkurzacza, ale koniecznie ten "plus" z rozkręcaną komorą, bo można go wyczyścić. My na początku mieliśmy ten zwykły i niestety szybko się tak zabrudził w środku, że trzeba było go wyrzucić.
    2.Ja używam tylko na wyjścia, w podróży. Patrzę u srokao, które mają dobry skład i porównuję ceny. Ostatnio wybrałam hippa i są ok, ale nie jakieś rewelacyjne.
    3. Kindii - na allegro można kupić zestawy np. po 10, 20 opakowań w bardzo dobrej cenie, a tego idzie naprawdę dużo.
    5. Ja stosuję hippa, a latem to koniecznie filtr mineralny 50+
    6. Od samego początku stosuję alantan plus maść zielony (nie krem) i córka może ze 3 razy w życiu miała odparzenie, także polecam. A poleciła mi go położna środowiskowa ;)
    7. Kupiłam pierwsze lepsze, przy okazji jak kupowałam inne akcesoria - byleby miały zaokrąglone końcówki, ale to chyba wszystkie dla dzieci mają.
    9. Co do pieluch to mój subiektywny ranking: I miejsce Bella Happy (super chłonne, w nocy chyba nigdy nie zdarzyło się, że przepuściły i do tego jak da mnie nie śmierdzą lub śmierdzą najmniej tym czymś "pieluchowym", cena porównywalna lub nawet niższa od Dady i Lupilu, można kupić w necie w firmowym sklepie Bella i w aptece Gemini) II. miejsce Pampers Active Baby (wg mnie lepsze od Pampers Premium, w nocy też super dają radę, niestety cena wyższa od Belli i trochę bardziej śmierdzą) III. miejsce Bambiboo z Rossmana (niestety cena jak nie są na promocji powala, ale są to pieluchy bambusowe hipoalergiczne więc jak dzidziuś ma jakieś problemy skórne to warto zainwestować, ale najlepiej czekać na promocję; nie śmierdzą)
    10. Ja używam od początku płynu Dzidziuś i wg mnie jest ok, ale innych nie próbowałam więc nie porównam. Mojej córki w każdym razie nigdy nie uczulił, chociaż ona ogólnie jest pancernym dzieckiem :D więc może to nie jest jakiś wyznacznik :P
    11. Ręcznik koniecznie z kapturkiem, w Pepco są fajne ręczniczki w przystępnych cenach. 2-3 ręczniki spokojnie powinny wystarczyć.
    12. Brałam pierwszą lepszą, chyba z Canpolu, jest ok.
    13. Warto kupić większe opakowanie ampułek. Do nosa super Marimer baby nam się sprawdza do dziś.
    14. Ja mam zwykły termometr elektroniczny taki "pod pachę", jest o wiele tańszy niż te bezdotykowe a u nas się sprawdza.
    17. Na samym początku położna kazała kąpać w samej wodzie bez niczego, a po ok. miesiącu dopiero z płynem. My używamy hippa.
    18. Ja kupiłam po 10 sztuk pieluch tetrowych i flanelowych (wg mnie flanele o wiele bardziej przydatne) + dostałam od kuzynki z 5 flanelowych i do tej pory mi służą, więcej nie trzeba.
    19. My do tej pory używamy emolium a to dlatego że dostałam kilka opakowań po synu koleżanki i póki jest to używam ;)
    Wg mnie na początek warto mieć też przynajmniej 1-2 butelki, bo nigdy nie wiadomo jak to będzie z karmieniem naturalnym. Na początku może nie być mleka lub być go mało (ja tak miałam), albo dzidziuś nie będzie umiał ssać, np. trzeba będzie ściągać laktatorem. Ja polecam bardzo butelki Avent, a wypróbowałam naprawdę dużo różnych, te u nas sprawdzają się do dziś najlepiej. Super jest też smoczek "0-first flow" dla małych dzieci, to był jedyny smoczek z którego moja córka piła normalnie i nie krztusiła się nawet jak miała kilka dni. Potem oczywiście smoczki się wymienia na te dla starszych dzieci.

Trochę się rozpisałam, ale może nowoupieczonym mamom się to przyda, bo ja to byłam trochę z tymi rzeczami na początku jak dziecko we mgle i głównie wybierałam metodą prób i błędów ;)
    Moze głupie pytanie ale po co az 10 poeluch tetrowych? Wiem nie kosztuja majatku ale az tyle?
    Wszystkie pozycje mam na swojej liscie hba calkiem mądrze ja spisalam.
    A mamusie ktore maja juz dzieci podpowiedzcie po kapieli smarujecie maluszki jakims balsamem? Ja mam tylko nadzieje ze moje nie odziedziczy po mnie azs to paskudztwo.

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się w II trymestrze :)
    cieszę się z Waszych dobrych wyników :)

Ja po wczorajszych prenatalnych trochę się uspokoiłam i teraz z przyjemnością mogę myśleć o świętach. Rok temu miałam łyżeczkowanie 21.12, więc trochę się bałam tego czasu, rocznicy straty itp.

Wszystkie wyniki z usg w normie :) Tak, co teraz pamiętam, to:
    CRL 6,99 cm
    NT 1,4
    tętno 148 ud/min

ogólnie gin wszystko komentowała na bieżąco, że w normie, przepływy prawidłowe, kość udowa ok, przegroda nosowa ok. Czekam jeszcze na krew - do 2 tygodni. Dziecko było bardzo ruchliwe i miło było popatrzeć jak tak fika :D
    Bardzo wstępnie - dziewczynka ;)

Powodzenia na kolejnych wizytach.
    Ja wizytuję jeszcze w tym roku - 30.12.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 10:10

calineczka88, Whoosie, Wombat, PLPaulina, Finezja19, Asiulka84, kasia_1988, iness00, Pati., Moniquue lubią tę wiadomość

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Moze głupie pytanie ale po co az 10 poeluch tetrowych? Wiem nie kosztuja majatku ale az tyle?
    A mamusie ktore maja juz dzieci podpowiedzcie po kapieli smarujecie maluszki jakims balsamem? Ja mam tylko nadzieje ze moje nie odziedziczy po mnie azs to paskudztwo.
    Asiulka zazwyczaj po prostu tyle pakują w opakowania zbiorcze, jak np. zamawia się przez internet ;) Ale na początku przydają się te pieluchy np. do wycierania buzi (dziecko często ulewa) czy do odbijania, chociaż ja i tak wolę te tetrowe bo są przyjemniejsze w dotyku, więc gdybym drugi raz kupowała to tetrowych kupiłabym z 5 sztuk.

Asiulka84 lubi tę wiadomość

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Hej, witam się w II trymestrze :)
    cieszę się z Waszych dobrych wyników :)

Ja po wczorajszych prenatalnych trochę się uspokoiłam i teraz z przyjemnością mogę myśleć o świętach. Rok temu miałam łyżeczkowanie 21.12, więc trochę się bałam tego czasu, rocznicy straty itp.

Wszystkie wyniki z usg w normie :) Tak, co teraz pamiętam, to:
    CRL 6,99 cm
    NT 1,4
    tętno 148 ud/min

ogólnie gin wszystko komentowała na bieżąco, że w normie, przepływy prawidłowe, kość udowa ok, przegroda nosowa ok. Czekam jeszcze na krew - do 2 tygodni. Dziecko było bardzo ruchliwe i miło było popatrzeć jak tak fika :D
    Bardzo wstępnie - dziewczynka ;)

Powodzenia na kolejnych wizytach.
    Ja wizytuję jeszcze w tym roku - 30.12.

Super, że wszystko ok ;) Wizytujemy tego samego dnia ;)

SylwiaLu, KatWomanDo lubią tę wiadomość

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• Monika123 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę, że u Was same dobre wiadomości! Oby tak dalej :)
    My mamy wizytę w czwartek (19.12), a że chcemy powiedzieć teściom o wnuczce to chętnie też pokażemy aktualne zdjęcia :)

KatWomanDo lubi tę wiadomość

j45n7fc.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w domu byłam przed 23.. ponad półtorej godziny opóźnienia.

Jak narazie z Małym wszystko dobrze. Waży już 180g. ❤
    Jedyne co to mam zrobić posiew moczu bo mi bakteria jakąś wyszła, a po drugie to muszę kupić cisnieniomierz i mierzyć dwa razy dziennie ciśnienie.

PLPaulina, Wombat, Finezja19, Asiulka84, kasia_1988, Bunia89, Kinga13, Alma84, Pati., Moniquue lubią tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Do odbicia, wytarcia śliny itd itd.

A gdy trafisz na egzemplarz który ulewa to i z 50 pieluch będzie potrzebne

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) daaawno mnie nie było ale czytałam Was na bieżąco 😉 jakoś się stresowałam przed prenatalnymi ale już jestem po i wszystko jest ok. Lekarz podejrzewa chłopca ale jak będzie to zobaczymy 😊 córka będzie na początku chyba zawiedziona bo bardzo chce rodzeństwo ale marzy jej się siostra 😅 Powiemy jej i rodzinie w wigilie. Moja mama i rodzeństwo tylko wiedza na razie o ciąży. No i w pracy juz powiedziałam, ze ide na dłuższy urlop w przyszłym roku 😀
    Jak będzie chłopak to Adam a dziewczynka Natalia :)

Finezja19, Asiulka84, Bunia89, Alma84, Pati., Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że piszecie coś więcej na temat wyprawek ;) Czekam do wieczora i zrobię już zaktualizowaną listę, którą wstawimy sobie na pierwszą stronę, żeby mieć wszystko pod ręką, co wy na to ?

Kolejną listę jaką zrobię będzie właśnie Karmienie/Laktacja ;)

My dziś jedziemy do teściów powiedzieć o ciąży :)

Bunia89, Ambriel, Pati., KatWomanDo, MałaMiss lubią tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które biorą Folian kwasu - jakie witaminy z nim łączycie w 2 trymestrze ?

Lekarz mi powiedział, żeby nie dublować za bardzo kwasu foliowego, bo to też nie za dobrze wpływa, a ja muszę zażywać Folian 400

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Do odbicia, wytarcia śliny itd itd.

A gdy trafisz na egzemplarz który ulewa to i z 50 pieluch będzie potrzebne
    No wiem do czego te pieluchy tylko mnie ilosc zastanawiała ja wpisalam 4 szt na swoja listę😉

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które biorą Folian kwasu - jakie witaminy z nim łączycie w 2 trymestrze ?

Lekarz mi powiedział, żeby nie dublować za bardzo kwasu foliowego, bo to też nie za dobrze wpływa, a ja muszę zażywać Folian 400
    Ja lykam prenatal duo tam jest metylowana forma kwasu foliowego

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja jeszcze mi się przypomniało co do przewijania, że chyba nie było mowy o podkładach do przewijania, a to bardzo ważne akcesorium :) My akurat używamy podkładów jednorazowych, ale są tez takie wielokrotnego użytku. Plus u nas do przewijania sprawdzają się też ręczniki papierowe, np. do osuszenia pupy po myciu :)

Finezja19 lubi tę wiadomość

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ