CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja magnez biorw 3 razy dziennie tak mi gin kazal ;)a z ta macica to ja mam wrazenie ze jak leze to tez mam taka twarda ale nie zastanawialam sie czy to normalne czy nie...
Dziewczyny tak apropo wyprawki to co warto miec z takich aptecznych rzeczy?
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Beti to może być faktycznie od długiego trzymania do na półce.Nie martw się.Na wszelki wypadek pij dużo.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Kciuki dziewczyny wizytujące dziś
Beti z tym oddawaniem moczu do badania tez mam takie wrażenie, że to są jakieś jaja. Bo mówią, aby jak najszybciej dostarczyć do labu, po czym tak jak piszesz stawiają na półkę (nie do lodówki czy gdzies aby temperatura była odpowiednia)i czeka to czasem nawet parę godzin, korzystałam kiedyś z alabu i otwierali o 7:30 a po 10:00 przyjeżdzał ktoś po próbki krwi i moczu dopiero... O dziwo mnie tam wtedy nic nie wyszło.
Dabria ja mam w witaminach 200 mg dzienną dawkę magnezu, a jak mam stresy większe i nerwy to biorę dodatkowo magne b6 48 mg (czasem nawet x2). Dzienne zapotrzebowanie w ciąży to najczęściej 400 mg, jednak z jedzenia również dostarczamy co nieco. Dopytaj swojego lekarza czy nie powinnaś zwiększyć dawki.PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:A wyszly Wam kiedys jakies bakterie w moczu ?
Kurde bo u mnie wyszly.Dzisiaj powtarzalam i to samo
To teraz pewnie posiew bede musiala zrobic?
W czwartek mam gina to zapytam
Ja miałam 2 razy bakterie, potem zrobilam posiew i wyszedł jałowy. Po ok 2 tygodniach z ogólnego moczu wyszły bakterie i dał mi Monural. Nie robilam teraz moczu, ale wzrokowo mam prawidłowy, wcześniej miałam mętny. Podczas pobierania stosuje sie do procedury, więc nie mam sobie czego zarzucić. -
Karolka9 wrote:Toxo nie wiem czy nie 3 razy. Jak robie sobie to odrazu kotom tez.
Ja miałam 2 razy bakterie, potem zrobilam posiew i wyszedł jałowy. Po ok 2 tygodniach z ogólnego moczu wyszły bakterie i dał mi Monural. Nie robilam teraz moczu, ale wzrokowo mam prawidłowy, wcześniej miałam mętny. Podczas pobierania stosuje sie do procedury, więc nie mam sobie czego zarzucić. -
Dziewczyny a ten posiew jak sie robi to juz nie ma znaczenia ,ze mocz sobie tam gdzies czeka na polce w labie ?Bo widze,ze czesto jak w ogolnym wychodza bakterie to w posiewie juz nie
-
iness00 wrote:Kciuki dziewczyny wizytujące dziś
Beti z tym oddawaniem moczu do badania tez mam takie wrażenie, że to są jakieś jaja. Bo mówią, aby jak najszybciej dostarczyć do labu, po czym tak jak piszesz stawiają na półkę (nie do lodówki czy gdzies aby temperatura była odpowiednia)i czeka to czasem nawet parę godzin, korzystałam kiedyś z alabu i otwierali o 7:30 a po 10:00 przyjeżdzał ktoś po próbki krwi i moczu dopiero... O dziwo mnie tam wtedy nic nie wyszło.
Dabria ja mam w witaminach 200 mg dzienną dawkę magnezu, a jak mam stresy większe i nerwy to biorę dodatkowo magne b6 48 mg (czasem nawet x2). Dzienne zapotrzebowanie w ciąży to najczęściej 400 mg, jednak z jedzenia również dostarczamy co nieco. Dopytaj swojego lekarza czy nie powinnaś zwiększyć dawki. -
Beti82 wrote:No wlasnie tylko jak to ogarnac 😖No nie zmusze nikogo,zeby mi natychmiast mocz badal hah A tez nie chce bez sensu jakis lekow brac jak moze mi nic.nie jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 17:24
-
U mnie tak sobie po wizycie. Dzidzius wazy 167g i jest ok, ale moja szyjka ktora na prenatalnych miala 4,25cm i byla twarda i zamknieta, tak teraz ma 3,4cm i od wewnetrznej strony jest lekko rozwarta. No i jestem zalamana
Rub45 lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Wombat wrote:U mnie tak sobie po wizycie. Dzidzius wazy 167g i jest ok, ale moja szyjka ktora na prenatalnych miala 4,25cm i byla twarda i zamknieta, tak teraz ma 3,4cm i od wewnetrznej strony jest lekko rozwarta. No i jestem zalamana
-
Wombat wrote:U mnie tak sobie po wizycie. Dzidzius wazy 167g i jest ok, ale moja szyjka ktora na prenatalnych miala 4,25cm i byla twarda i zamknieta, tak teraz ma 3,4cm i od wewnetrznej strony jest lekko rozwarta. No i jestem zalamana
Kochana to lubie to ze dzidziuś łądnie rośnie na razie sie nie martw szyjka gin bedzie reagował najwyżej da zalecenia a jak bedzie kiepsko to podwiążą no nie wiem jak z seksem bedzie i z noszeniem czy wysiłkiem no ale to musisz z własnym ginem rozmawiać -
Alma84 wrote:A co lekarz mówił? Jakieś zalecenia?
Kontrola za 2 tygodnie i oszczedzac sie. Ale i tak pojde za 8-9 dni.
Rub ja nie wiem co to seks od prawie 4 miesiecy, jest to dla mnie najmniejszy problem. Wazne zeby to nie postepowalolara88, MałaMiss lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Wombat wrote:Kontrola za 2 tygodnie i oszczedzac sie. Ale i tak pojde za 8-9 dni.
Rub ja nie wiem co to seks od prawie 4 miesiecy, jest to dla mnie najmniejszy problem. Wazne zeby to nie postepowalo
Matko naprawdę współczuje ja mam normalne libido oboje z partnerem pracujemy wiec czasmi sie mijamy ale checi sa na szczęście mio wieku nie mam przeciw wskazań w tej ciazy na razie. Oczywiście trzymam za szyjkę i oszczędzaj sie
Daj znac co po kontroli lekarz powieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 19:31
-
Dziewczyny!
Dzieć zdrowy dzisiaj 15+0 a dziecko na usg wygląda na 14+6 Waży 114 gram Na 80 procent syn, ale Pani Doktor mowiła, że potwierdzi na połówkowych 23.01 Myślałam, że będę jakoś zawiedziona, że nie córeczka, ale wcale Tak mi się buzia śmiała, że szok Bardzo się cieszę
iness00, Beti82, Kinga13, Alma84, PLPaulina, Asiulka84, Wombat, Pati96, Bera1983, Karola111, Pati., Aniulek.Ka, Karolka9, MałaMiss lubią tę wiadomość
-
Wombat może wróci jeszcze do normy szyjka, a jeśli nie to widzę, że jesteś pod dobra opieką, że lekarz każe częściej pojawiac się i w razie czego chyba moga założyć szew czy pessar (jakoś tak to nazywa się) gdyby nadal szyjka skracała się. Oszczedzaj się dużo wg zaleceń.
Super Whoosie, gratulacje, wspaniale wieści Wcześniej chciałaś córeczkę czy tak z usg progozowano? To teraz myśl nad imieniem dla chłopca -
iness00 wrote:Wombat może wróci jeszcze do normy szyjka, a jeśli nie to widzę, że jesteś pod dobra opieką, że lekarz każe częściej pojawiac się i w razie czego chyba moga założyć szew czy pessar (jakoś tak to nazywa się) gdyby nadal szyjka skracała się. Oszczedzaj się dużo wg zaleceń.
Super Whoosie, gratulacje, wspaniale wieści Wcześniej chciałaś córeczkę czy tak z usg progozowano? To teraz myśl nad imieniem dla chłopca
Zawsze marzyłam o córeczce, bo mam samych chłopców w rodzinie, ale to oczywiście nie znaczy, że nie cieszę się z chłopca Kazałam tylko Mojemu obiecać, że jeśli kiedykolwiek zdecydujemy się na kolejne musi być córka Z imieniem problem, bo męskich podoba mi się mało, a mojemu partnerowi praktycznie żadne, więc nasz syn chyba będzie bezimiennyMałaMiss lubi tę wiadomość
-
Ja miałam twardnienie macicy, przynajmniej tak to nazywałam, a to były wzdęcia 🤦♀️ Jeżeli chodzi o magnez to już przestalam brać, ale brałam do tej pory 3x dziennie aspargin, który ma 250 mg asparaginianu magnezu (17 mg jonów magnezu).
Bakterie mi wyszły w pierwszym badaniu, ale na tyle mało (bodajże 5), że lekarz dał mi tylko urosept do brania 3x2 jedno opakowanie i 3x1 drugie. Do tej pory miałam spokój. Teraz czas na powtórkę badania i znowu czuje niedosyt po wyprożnieniu pęcherza. Mi się to często zdarza po współżyciu. Uważam bardzo. Załatwiam się po, myje, stosuje żel proVag, ale jak widac nie pomogło 🤷♀️ a chciałam iść na zajęcia na basen. Chyba muszę odpuścić skoro tak łatwo łapie infekcje.06.2020 👶🧚♀️