CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Emi21 wrote:Czy magnez zalecił ci lekarz brałam w 1 ciąży końskie dawki z powodu właśnie mięśni i zespołu nie spokojnych nóg i teraz znowu mnie łapie wizyta dopiero w połowie stycznia i zastanawiam się czy mogę go sama włączyć
-
nick nieaktualnyshelby* wrote:Myślę że nie, podejrzewam że w poprzedniej ciąży mi się rozeszły,i się nie zeszly bo do tej pory nie "zgubiłam brzucha" A oczywiście nie ćwiczyłem po prostu nurtowalo mnie to że mój brzuch rośnie z góry, a nie razem z powiększający się macica.
Co mnie dziwi od początku. Bo w 1 ciąży miałam nisko brzuch. -
PLPaulina wrote:Nie, rozejście mięśni brzucha nie zagraża kobiecie ani dziecku. ☺️
Ja mam po pierwszej ciąży. Niestety. 😕
Jak byłam kiedyś na jakichś warsztatach o ciąży to było spotkanie z fizjoterapeutką i ona właśnie mówiła o tym rozejściu mięśni brzucha po ciąży. Ponoć można to jakoś przywrócić do normy ćwiczeniami. Ona mówiła aby w takim przypadku zwrócić się po porodzie o pomoc do fizjoterapeuty uroginekologicznego czy jakoś tak (trudna nazwa:P). -
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:Jak byłam kiedyś na jakichś warsztatach o ciąży to było spotkanie z fizjoterapeutką i ona właśnie mówiła o tym rozejściu mięśni brzucha po ciąży. Ponoć można to jakoś przywrócić do normy ćwiczeniami. Ona mówiła aby w takim przypadku zwrócić się po porodzie o pomoc do fizjoterapeuty uroginekologicznego czy jakoś tak (trudna nazwa:P).
Ale niestety ja nie miałam z kim zostawić córki jak się urodziła i chodzić sobie na zajęcia do fizjoterapeuty. Więc trochę to zaniedbałam po prostu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 10:54
-
Mi teraz przez 2 tygodnie brzuszek wyskoczyl
Więc u mnie w każdej ciąży dopiero na tym etapie robi się widoczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 06:50
Moniquue, PLPaulina, Asiulka84, Alma84, alicjaaa_d, Lena91, MałaMiss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:Paulina wiem jak to jest, łatwo mówić "idź do fizjoterapeuty" jak człowiek ledwo ma czas aby się umyć Szczególnie w pierwszym okresie po porodzie...
I po prostu wiedziałam, że nie będzie tatusiem na etacie dostępnym na każdy telefon.
Hehe, ale wcześniej jakoś to do mnie nie docierało po prostu. Dopiero później się okazało że nie wszędzie da się pójść z dzieckiem. I pewne rzeczy są odłożone na później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 11:05
-
nick nieaktualny
-
Ja nie poszlam bo jakos ciezko 3 dzieci zostawic kiedy jedno trzeba zawieźć na zajecia z drugim odrobić lekcje i wszystko z 3 przy piersi teraz przy 4 to już pewnie wcale nie będę miała czasu dla siebie.
Melisa- powoli zaczyna być widać
Mój brzuch wygląda jakbym do porodu miała iść zaczyna się pod piersiami i kończy tam gdzie powinien zacząć być widoczny -
A to mój brzuch przed samą wigilią. Jak patrze na niektóre Wasze zdjęcia to też mam wrażenie, że jest wysoko jak na pierwszą ciążę. Lekarz mówił, ze macica sięga powyżej pępka, ale myślałam, ze go źle zrozumiałam. Pod ubraniem to go praktycznie nie widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 13:43
PLPaulina, Alma84, Kinga13, Lena91, Izape_91, MałaMiss, Beti82, Pati., Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue wrote:A to mój brzuch przed samą wigilią. Jak patrze na niektóre Wasze zdjęcia to też mam wrażenie, że jest wysoko jak na pierwszą ciążę. Lekarz mówił, ze macica sięga powyżej pępka, ale myślałam, ze go źle zrozumiałam. Pod ubraniem to go praktycznie nie widać. Kurcze nie umiem wstawić żeby było od razu widoczne bo sie nie wyświetla wtedy🤔
https://zapodaj.net/03b342d5065c9.jpg.html
Ale masz figurę! Fiu fiu
Moniquue, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam też już brzusio i taki ładny jest. Poprzednio miałam bardzo nisko tak że niektórzy się dziwili że już do porodu się obniżył a dziwnie mały :p teraz może nie jest jakoś bardzo wysoko ale w końcu wygląda na ładny ciążowy brzuszek (szczególnie z mojej perspektywy) 😁
Ostatnio coraz częściej czuję to przelewanie się w brzuchu i jakby pierwsze nieśmiałe puknięcia. Ale tak na prawdę nie mam teraz czasu zastanawiać się nad tym jak się czuje - zupełnie inaczej niż w poprzedniej ciąży.
Syn ma teraz regres snu 🤦♀️ zwykle zasypial miedzy 19 a 20 i spał do jakieś 6 (z przerwą na transport do naszego łóżka). Teraz jak zaśnie o tej godzinie to wstaje o 23 i bawi się minimum godzinę... Wczoraj polozylismy go spać po 21 i spał pięknie aż do 4 - wtedy tylko szybki przerzut do naszego łóżka i spaliśmy do 7 zastanawiam się jak się w 4 zmieścimy w naszym łóżku... 🙈 -
Mój brzuszek aktualny, zdjęcie robione dziś rano, zawsze robie na koniec skonczonego tygodnia co 2 tygodnie
https://zapodaj.net/5a4d3a13291db.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 12:51
Alma84, shelby*, PLPaulina, Moniquue, Finezja19, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Moniquue wrote:Dziękuję dziewczyny, ale zobaczymy jak długo bo juz chyba wspominałam, że geny to ja mam słabe 🤣 (mama i siostra 35+kg przytyły w pierwszych ciążach).
Masz spoko brzuszek, jeszcze mały czyli w sumie taki jak powinien w pierwszej ciąży teraz być xD zapowiada Ci się ładna piłeczka to ile przytyjesz nie ma znaczenia ja przytyłam 30kg w ciąży a nie narzekałam na swoją figurę po porodzie żeby wyświetliło się od razu musisz wkleić link między [img][/img]Moniquue lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej