CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Finezja19 wrote:Ja jutro zaczynam 16 tc ale tez jeszcze nic nie czuje, mam nadzieje, że koło 20tc już będą jakieś ruchy🥰
Póki co to tylko czuje jajniki🤷🏼♀️ I jak się macica rozciąga i tyle 😞
A jak u was z waga ? Ja zaczynałam 66 kg, w 1 trymestrze przytyłam 1kg, czyli 67kg a dziś się ważyłam i mam 67,6 kg🙉
Zaczynałam z wagą 63kg. W 17 tygodniu prawie kilogram na plusie... Ale ciężko już mi kozaki zakładać na stojąco -
Ja czuję zazwyczaj po jedzeniu takie łaskotanie, jakby jakieś bańki mi w brzuchu pękały. Tylko z lewej strony i nawet to by się zgadzało bo na USG wychodzi że łożysko mam bardziej po prawej stronie i maluch wciska w nie głowę, także czuję chyba jego wierzganie nogami 😁
U mnie waga jak narazie ciągle na minusie, nawet po świętach. Jeszcze nie mogę odrobić, na początku pierwszego trymestru straciłam 4kg i jak narazie odrobiłam 2kg. Ale ja jestem z tych większych dziewczyn, także nawet i lepiej, maluch ma u mnie takie zapasy że śmiało wystarczy dla naszej dwójkiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 13:41
-
nefaste wrote:Masz ściągniętą aplikację typowo do AngelSuonds, czy inną ? Mi niestety ta aplikacja od AngelSound nie działa..
ale działa mi też UnbornHeart.
nefaste lubi tę wiadomość
-
Może się opłaca wypożyczyć. Musisz siebie przeliczyć. Ja wolałam mieć swój. Służy mi już drugą ciążę i korzystałam nawet jak już czułam ruchy. Czy żeby mąż sobie posłuchał czy dziadkowie
i żeby nagrać na pamiątek
płaciłam niecałe 200pln. Teraz chyba dużo taniej można dostać. Więc u mnie zdecydowanie opłacało się kupić. A potem wystawie na olx
-
Lilka94 wrote:Ja od 16 tygodnia czuję, najpierw lekkie pukanie, teraz już coraz mocniej tak jakby obracanie.
jak popukam w brzuch to zaczyna się wiercic aż czuć jak dotykam dłonią. Jestem w szoku ze tak szybko ale może dlatego że jestem szczupła
Czuje juz dosyc mocno -
Jasne zaraz dopisze
A własnie dziewczyny umawiacie sie na 3 d????
ALma to nie za wczesnie troche tego 4 lutego?
Wlasnie tez chcialam i nie wiem na kiedy -
nick nieaktualny
-
Ja startowałam z takiej samej wagi jak w poprzedniej ciąży - 57kg i przytyłam już 3kg. W poprzedniej ciąży na początku tez tyłem kg miesięcznie ale miałam skoki po kilka kg i skończyłam z wagą 80kg 😱 9 miesiąc to był dramat bo nabrałam strasznie dużo wody i ledwo się ruszałam 😭
Tez jeszcze nic nie czuje ale czekam cierpliwie 😊
Badania połówkowe mam 28.01 i widzę, ze to za wcześnie ale tak dostałam wezwanie ze szpitala bo u nas dostaje się termin 🤷🏻♀️Pod koniec lutego Lecę do Polski a jeśli coś wyjdzie nie tak to polecę wcześniej do Wawy do jakiegoś dobrego lekarza... -
PLPaulina wrote:Ja robię 4d, po 30tc. ☺️ Z pierwszą córką robiłam też. Lekarz nagrywa. Ale u mnie to podczas wizyty, tylko muszę uprzedzić.
A 3d to teraz chyba na większości wizyt lekarze włączają.
Uwazam ,ze sprzet tam gdzie chodze to porazka
200 zł za wizyte to nie jest chyba malo ,chociaz wiem,ze niektore placa wiecej
A zdj jakie dostalam wczoraj to paranoja jakas/Czarna plama ....
No ale nie mam wyjscia musze do tego lekarza chodzic jak chce rodzic w innym miescie -
U mnie tez nie ma 3d. Specjalnie byłam kiedyś u innego lekarza bo moj nawet zwyklych zdjęć za bardzo nie robi. Zamierzam sie jeszcze raz umówić trochę później może do tamtego.
Ja startowałam z wagą 54.5 kg, a teraz ważę ok 55.6 kg. Wiadomo ta waga się waha czasem troche mniej albo więcej. Jak sie najem to dobijam max do 57 kg 🤦♀️
Ruchów dalej nie czuje. Dwa razy coś poczułam, ale nie wiem czy to nie moje wymysły po prostu. A myślałam, że "warunki" sprzyjają.06.2020 👶🧚♀️ -
Mi odpala 3D, ale jeszcze nie ma tam nic szczególnego. A nagrywa mi od poprzedniej wizyty, bo poprzednio nie umiał ogarnąć na nowym sprzęcie xD
Kurczę mam wyniki krzywej
Na czczo 94
Po 1h 122
Po 2h 12508.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja mam nagrany filmik z wczoraj. Dwa kopniaczki w brzuch, bardzo delikatnie sie skora uniosla, ale widac wyraznie
Startowalam z 49kg, obecnie 52,5kg.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Izape_91 wrote:Ja się ppo świętach jeszcze nie ważyłam, ale na ostatniej kontroli bylo ponad 54, więc myślę że doszły mi po świętach spokojnie 1-2kg
Beti82 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej