CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bujaczek kupiłam późno bo jak córka miała już jakies 5 m-cy więc sie nie martwiłam ze coś będzie nie tak ale za to za długo to nie pouzywala bo on jest do 9 kg (to chyba standard tych bujaczkow) a jak miała 7 m-cy to już wazylam te 9 kg. Na szczęście ten mój bujaczek to taki wielofunkcyjny i teraz jesr lrzeselkiem do karmienia
Ogólnie gadżet spoko ale kupiłam go w sumie głównie dla tej funkcji krzesełka. Też słyszałam że małe dzieci do 3 m-ca niby nie powinny być w tych bujaczkach chociaż mam wiele koleżanek co prawie od urodzenia trzymały tam dziecko jak szły się myć czy coś. Nie wiem, nie wypowiem się czy to jest ok dla dziecka bo nie jestem lekarzem.
-
nick nieaktualnyWłaśnie, poniżej 3msc nie wolno. Ale już jak Dziecko zaczyna siadać to są one takie, że mogą się wywrócić.
My mamy kinderkraft.. i dla dziecka powyżej 5msc się już nie nadawalo Totalnie.
Też się spotkałam z tym, że Kobiety w bujaczkach trzymają od urodzenia. Albo noszą w nosidle. Lub sadzają dzieci na siłę - ogólnie najgorzej to jest z tymi co mają za dużo pomocy starszego pokolenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 21:54
-
nick nieaktualny
-
Asiulka84 wrote:Dziewczyny, ktore biora heparyne robicie zastrzyki zastrzyki w brzuch a mozna tez w ramie? Narazie robie w brzuch w sensie tak bardziej w boki ale mam juz poklote i siniaki mi sie straszne robia, powoli ciezko sie robi i tak myslalam zeby gdzies indziej robic
Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam na zmianę, raz w jeden bok a raz w drugi ale lewy mnie bardziej bolał poza tym mam tam tatuaż i jakoś nie chce się po nim kłuć(nawet nie wiem czy można ) wiec robię tylko w prawy. Ja się kiedyś pytałam lekarki, jeszcze na początku czy np można w nogę a ona powiedziała, że w brzuch się robi bo najszybciej się przyswaja (czy coś w ten deseń) i muszę jakoś to wytrzymac - wiec zrozumiałam, że mam robić w brzuch i koniec 😂 Ja już mam tak wyrobiona technikę, że mnie nie boli, generalnie daje pod katem prostym, i jak wbije to wpuszczam trochę i jak mnie boli to wyciągam i wbijam w inne miejsce bo to znaczy ze trafiłam
W naczynko i będzie bolec i będzie siniak a tak to nie mam praktycznieAsiulka84, Pati. lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Hej, ja dzisiaj od 3 nie śpię 🤦 wstałam do toalety i już po spaniu, o 5:30 zadzwonil budzik i do pracy😒
Jeszcze coś mnie plecy w krzyżu bolą i panikuje odrazu. Jakiś taki dzień się niezaciekawy szykuje 🙁🙁 -
Bunia89 wrote:Hej, ja dzisiaj od 3 nie śpię 🤦 wstałam do toalety i już po spaniu, o 5:30 zadzwonil budzik i do pracy😒
Jeszcze coś mnie plecy w krzyżu bolą i panikuje odrazu. Jakiś taki dzień się niezaciekawy szykuje 🙁🙁
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Może być, że źle się ułożyłam. Już w ogóle jakoś ciężej wygodniej ułożyć się do snu, albo gdzieś brzuch ciągnie, piersi bolą 🤦 dzisiaj jeszcze w nocy nogi coś mi "drętwialy" a z bolem krzyża to dopiero jak wstałam to poczułam. Nie ma lekko, ale człowiek zadowolony, że już prawie na półmetku 😁
I dzisiaj w nocy jak tak się kręciłam to miałam wrażenie, że wreszcie poczułam jak maluch się przekręca. Z rozmachem to zrobił i nie zgonie to na jelita😂😂
Może być ciężko, ale jak mantrę powtarzam sobie, aby do 14. Najgorzej, że kawa dalej nie smakuje, może chociaż mały kubek podratowałby człowieka 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 07:21
-
Ja w pierwszym trymestrze w ogóle nie piłam kawy, gdzie zawsze w pracy dwa kubki musiały być wypite, takiej czarnej bez mleka i cukru 😂 ale jakoś tak przestała mi smakować. Teraz w sumie jest mi obojętna, może gdzieś tam czasem trochę wypije z mlekiem, ale w sumie może dla mnie nie istnieć, aby pod ręką była woda🙂
-
Bunia89 wrote:Ja w pierwszym trymestrze w ogóle nie piłam kawy, gdzie zawsze w pracy dwa kubki musiały być wypite, takiej czarnej bez mleka i cukru 😂 ale jakoś tak przestała mi smakować. Teraz w sumie jest mi obojętna, może gdzieś tam czasem trochę wypije z mlekiem, ale w sumie może dla mnie nie istnieć, aby pod ręką była woda🙂
Ja wczesneij pilam 5,6 mocnych kaw z ekspresu bez mleka i cukru 🤦 Teraz pije 2 male z mlekiem a w poprzednich 2 ciazach calkowicie mnie odrzucilo ale wtedy pilam jedna dziennie i to rozpuszczana z mlekiem. Kakao to bylo bardziej 😂 -
No ja kawe pije bardzo sporadycznie teraz, na poczatku mdlilo mnie na wszystko a teraz tez jakos kawa nie smakuje super😊czesciej pije zbozowa z mlekiem. Moje dziecie sie uspokoilo wiec sobie przysnelam na troche😉
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Rub45 wrote:A ja jestem podłamana bo zrobiłam Nifty i przysłali mi właśnie maila ze nie znaleźli odpowiedniej ilości frakcji wolnego dna w próbcei nie mogli badania wykonać
Kochana nie załamuj się, jakie są teraz opcje ? Musza powtórzyć badanie
Hej dziewczyny! Czy mogę do Was jeszcze dolaczyc? Mam termin na 20 czerwca. Jestem z Warszawy. Prawdopodobnie będzie dziewczynka
Wiem, że późno, ale nie mogłam wcześniej znaleźć żadnego takiego forum - a chciałam się wdrożyć od razu, doszłam do 18 strony, sprawdziłam ostatnią i na razie się poddałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 10:04
Asiulka84, Finezja19, Alma84, Bunia89, Moniquue, nefaste, Wombat, Beti82, Karolka9, Pati., Bera1983, Karola111, Lena91 lubią tę wiadomość
-
izaaa2020 wrote:Hej dziewczyny! Czy mogę do Was jeszcze dolaczyc? Mam termin na 20 czerwca. Jestem z Warszawy. Prawdopodobnie będzie dziewczynka
Wiem, że późno, ale nie mogłam wcześniej znaleźć żadnego takiego forum - a chciałam się wdrożyć od razu, doszłam do 18 strony, sprawdziłam ostatnią i na razie się poddałam
Witamy ❣️ No ciężko by Ci było nadrobić wszystko 😁
Pierwsza ciąża czy kolejna ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 10:11
izaaa2020 wrote:Hej dziewczyny! Czy mogę do Was jeszcze dolaczyc? Mam termin na 20 czerwca. Jestem z Warszawy. Prawdopodobnie będzie dziewczynka
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Finezja19 wrote:Kochana nie załamuj się, jakie są teraz opcje ? Musza powtórzyć badanie
No mam jedna jeszce probe u nich ale jak za pierwszym razem nie wykryli frakcji pobranie było w 15 tc to istnieje duze prawdopodobieństwo ze za 2 tez.
Tak za bardzo oprocz tego testu nie mam innych opcji moglaby porabować załatwiać prywatne amnio w pl ale zanim to załatwię to moze byc juz późno Nie wiem co robiec