CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam taki. Snuza Hero. Przed urodzeniem Ulki był to dla mnie najważniejszy zakup. Mogłabym zrezygnować z tysiąca rzeczy, monitor oddechu był piorytetem. Kupiliśmy w zestawie razem z kamerką. Kamerka przydała się późno, więc nie jest to jakiś pilny zakup na już. I tak cały czas się jest z dzieckiem. Ale jak już odkladałam ją na drzemkę do pokoju, zamykałam drzwi, i nie sprawdzałam co 5min czy wszystko ok 😁 ale korzystamy do dziś. I na drzemkę i w nocy. Natomiast do monitora oddechu... Nie użyłam ani razu... A myślałam że bez tego nie da się funkcjonować. Cały czas byłam Z małą, była na kp, a ja byłam jakoś spokojna i nie miałam potrzeby jej zakładać. Może teraz się przyda. Więc mam jakby co. I uważam cały czas że ten do pieluszki to super opcja. Mąż testował na sobię, więc działa 😎KatWomanDo, nefaste, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Rub super wiadomosc.Odpoczywajcie 😘
Rub45 lubi tę wiadomość
-
Rub45 wrote:Dziewczyny jestem w domu po raz kolejny wczoraj w nocy mnie wypuścili
Już nie napisałam bo przed wyjściem jeszcze detektorem sprawdzali małego i jak żyje na takiego rzeźnika nie trafiłam tak mocno mi ta głowice przyciskał że myślałam że szuka kręgosłupa mojego nie dziecka pulsu. Wyszłam obolała brzuch mnie strasznie bolał myślałam że znów zacznę krwawic ale w domu wzięłam odrazu nospe magnez i luteinę i się polozylam. Na razie czysto uprosilam lekarza o zwolnienie bo powiedziałam że zaczęłam krwawić 2raz w pracy co akurat prawda było i dostałam zwolnienie na całe 2tygodnie więc może mi się tam w brzuchu poukłada do końca zwolnienia.
Dziękuję wam dzwczyny za wsparcie w tym ciężkim dla mnie okresie jesteście nieocenione że swoim doświadczeniem i obserwacjami. Cieszę się że trafiłam na wasRub45 lubi tę wiadomość
-
Rub w domu najlepiej 😊odpoczywaj i wspomagaj sie ta luteina bedzie dobrze😊
Rub45 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Dziewczyny a że tak zmienię temat na jakiś przyjnieszy właśnie wyczytałam o tych szumisiach możecie jakiś polecić bo się zainteresowałam. Nigdy nie używałam mimo że już dwójka dzieci w domu.
Może to by rozwiązało problem spania z kolejnym bo mój syn był straszny że spaniem tylko pion i noszenie lub spanie na mnie -
Rub45 wrote:Dziewczyny a że tak zmienię temat na jakiś przyjnieszy właśnie wyczytałam o tych szumisiach możecie jakiś polecić bo się zainteresowałam. Nigdy nie używałam mimo że już dwójka dzieci w domu.
Może to by rozwiązało problem spania z kolejnym bo mój syn był straszny że spaniem tylko pion i noszenie lub spanie na mnie
https://babyhit.pl/product-pol-3991-Whisbear-Soft-Szumiacy-Mis-z-Funkcja-CrySensor.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyRub45 wrote:Dziewczyny a że tak zmienię temat na jakiś przyjnieszy właśnie wyczytałam o tych szumisiach możecie jakiś polecić bo się zainteresowałam. Nigdy nie używałam mimo że już dwójka dzieci w domu.
Może to by rozwiązało problem spania z kolejnym bo mój syn był straszny że spaniem tylko pion i noszenie lub spanie na mnie
Mamy też ten whisbear. Ale nie działa na Hanię. To imituje odkurzacz. A to chyba robi jej różnicę. Hehe 😆 -
nick nieaktualnyI ja po połówkowych.
Akrobatka idealnie wiekowo odpowiada terminowi owulacji 21+5.
Waży 513g💖,
a parametry ma identyczne jak siostra. Mała główka, a długie nogi. 😆
Serducho, żołądek, nerki, mózg itd itd - wszystko prawidłowe.
Szyjka : 4.8 ☺️
Zdjęcia mam kiepskie bo tylko takie zawsze mi drukuję. ☹️ Na pendrive mam filmik. Ale gdzieś mi redukcja do tableta zginęła. 🤔
Finezja19, Kinga13, Pati96, Wombat, nefaste, Moniquue, Alma84, Rub45, Asiulka84, iness00, Karola111, Bunia89, Pati., MałaMiss lubią tę wiadomość
-
Rub, super, że już w domu i trochę odpoczniesz
co do kp to tak, dla Stasia to przede wszystkim psychika myślę... Bo jak nie pił te dwa tygodnie to i tak potrzebował się przytulić do nich. Oczywiście zjeść i tak zjadł, np. bez kp wstawał od razu głodny i wołał sam o śniadanie, a jak wcześniej pił nad ranem to gdzieś po godzinie było śniadanie i to była moja propozycja. Ale wiadomo, że jeść już się naje i bez tego, ale potrzeba mu tej bliskości. Ja też trochę zdrowotnie jestem spokojniejsza, nie jestem typem jakimś bardzo suplemetującym dziecko, a kp w tych późniejszych latach przybiera bardziej taką formę. Dziecko pije rzadziej i mleko też zmienia skład, to już nie jest jedzenie, bardziej taki koktajl witaminowy. Teraz już wiadomo, mleko zmieni się pod dziewczyny.
Paulina jak odczuwasz to ssanie na pusto? Ja w przerwie z trudem wyciskałam po kropelce z każdej piersi i to pierwsze karmienie potem było takie dziwne... A teraz powoli robi się normalniej, ale czasem jest taki moment, że w sekundę się zmienia i właśnie ciekawe czy wtedy to już nie jest na pusto
Szumisia ja nie miałam, puszczałam szumy z you tubaCzasem ciężko z tym trafić, bo trzeba jeszcze ucelować w gusta dziecka z tymi szumami, każdy miś, apka itd. ma ciut inne. Stasiu odlatywał tylko przy jednym wodospadzie na yt, ale tylko puszczonym z mojego lapka, kiedyś się rozładował i puściłam z telefonu to już nie działało
ale ogólnie idea szumów jest super i bardzo pomaga, jak nie szumiś to co innego, a misie robią się tak popularne, że bez problemu sprzedacie jak coś
Rub45 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Finezja19 wrote:Kinga pisałaś, że kp i spanie z dzieckiem zmniejsza prawdopodobieństwo bezdechu- a jaki ma wpływ jedno na drugie ?
Bezdechy polegają na tym, że dziecko jakby zapomina oddychać. Normalnie ośrodek oddechowy w mózgu nie powinien do tego dopuścić, bo on steruje odruchem oddechu nawet kiedy o tym nie myślimy, ale jeśli jest niedostatecznie dojrzały to może tak się zdarzyć. I ma to miejsce w nocy, gdy dziecko zasypia głęboko, a oddech powinien przejść jakby na tryb automatycznyśpiąc z dzieckiem ono ma tendencję do synchronizowania oddechu z opiekunem, jakby czując Ciebie trochę podłącza się pod Twój automat
współspanie sprzyja też kp, które obniża ryzyko, bo mleko matki jest lżejsze do strawienia i dziecko częściej się po nim budzi, więc mniejsze ryzyko, że zaśnie tak głęboko, że zapomni oddychać. Jednocześnie współspanie z dzieckiem podwyższa ryzyko śmierci we śnie spowodowanej uduszeniem. Jak dziecko śpi w łóżeczku, w którym nie ma kocyków, zabawek, ochraniaczy to nie ma czym się przydusić. Dlatego też trzeba o tym pamiętać, o właściwej higienie snu z takim maluchem. Dziewczyny będą w dostawce to luz, Stasiek spał między nami, ale bez poduszki i nie przykryty kołdrą. Kładłam go na niej
chyba, że już sama nie spałam nad ranem czy coś to przykryłam i on spał wtedy na brzuchu, pod nadzorem. Ale ogólnie nienawidzi być przykryty do dziś
PLPaulina, Finezja19 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej