X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wciąż się boję, ale trzeba myśleć pozytywnie.Najlepsza metoda lista na każdy miesiąc i pomalutku realizować:)Duże gabaryty zostawiłam sobie na koniec.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    A jeszcze tak zupełnie z innej beczki 😂 wstawilam sobie zakwas buraczany (pierwszy w życiu) bo mam trochę anemię i podobno pomaga, ale wypłynęło mi na wierzch ziele angielskie i wiecie może czy tak można zostawić czy kompletnie nic nie powinno pływać po wierzchu? 🤣
    Kochana, tylko za dużo tego nie pij bo buraki zawierają szczawiany i ich nadmiar nie jest dobry..
    Wczesniej tez tego nie wiedziałam, ale moja szwagierka popijala prawie codziennie i w badaniach moczu wyszło ze ma bardzo duże stężenie tych szczawianów i już odstawiła (byla juz w 8 miesiącu ciąży).
    Od czasu do czasu nie zaszkodzi😉
    Spróbuj też pokrzywy, działa😉

Moniquue lubi tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten zakwas to codziennie pijecie? A czy jak bede pila soki z buraka to tez pomoga czy jednak lepiej zakwas coprawda nie mam anemii tylko lekko obnizona hemoglobine ale wiadomo lepiej zawczasu zadzialac :)
    Co do lezaczka bujaczka jestem sceptycznie nastawiona zwlaszcza dla takiego maluszka co sie dopiero urodzi duzo sie naczytalam wypowiedzi fizjoterapeutów ja narazie nie kupuje bo nawet nie mam miejsca w mieszkaniu na te gadzety a wiadomo pozniej krzeselko do karmienia wejdzie bez bujaka sobie jakos chyba poradze😉

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo wrote:
    Gratuluję synka Kochana😘

Bardzo Ci dziekuję!:) A u Ciebie już wiadomo? ;)

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:
    Bardzo Ci dziekuję!:) A u Ciebie już wiadomo? ;)
    Jeszcze nie🤷
    W najlepszym wypadku 3.02. a jak nie to połówkowe 28.02😘

Whoosie lubi tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo wrote:
    Jeszcze nie🤷
    W najlepszym wypadku 3.02. a jak nie to połówkowe 28.02😘

A przeczucia jakieś masz? ;)

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• nefaste Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19
    Spodziewalam sie szajsu za tę cenę ale jest calkiem spoko 🙂. Zwlaszcza ten rozowy, w bialym spodnie kiepskie ale bluza spoko. Czekam jeszcze na inne rzeczy..

Zamawialam z aplikacji z tel i nie mam mozliwosci skopiować linka. Ale jak wpiszesz sobie "baby clothes girl" to wyskakuje te dresy i wiele innyh. Ja akurat zamawialam u uzytkownika emmababy. Ale to chyba bez znaczenia 🙂

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    No ja traktuję te zakupy jak terapię w zły dzień :D haha

A tak a propos leżaczków/bujaczków kupujecie jakieś ?

(edit. pamiętam rozmowę, że mogą być szkodliwe na kręgosłup, mimo wszytsko pewnie jakiś kupię)

Wlasnie też słyszałam że nie są za dobre ale chyba jeśli korzysta się z tego z głową to nic się nie stanie więc myślę że może coś kupimy :)
    Ogólnie na mojej liście takich większych rzeczy jest wózek, łóżeczko, kosz Mojżesza albo jakaś mała kołyska do salonu i leżaczek właśnie

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piję codziennie zakwasu, ale od świąt jednak częściej jadłam barszcz na zakwasie i jeszcze parę dni przed badaniami teściowa poczęstowała szpinakiem. Nie wiem, czy od tego bo się skumulowało, ale właśnie wyszły mi niewielkie ilości szczawianów w moczu. A nigdy nie wychodziły. Przed ciążą miałam mały problem z morflogią stąd ten pomysł żeby pić zakwas.

Ja też myślę o leżaczku, ale właśnie do korzystania z głową. Zostawię go na koniec jak już wszystkie większe rzeczy zostaną kupione m. in. łóżeczko, wózek, komoda, fotelik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 21:01

Whoosie, KatWomanDo lubią tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Ja nie piję codziennie zakwasu, ale od świąt jednak częściej jadłam barszcz na zakwasie i jeszcze parę dni przed badaniami teściowa poczęstowała szpinakiem. Nie wiem, czy od tego bo się skumulowało, ale właśnie wyszły mi niewielkie ilości szczawianów w moczu. A nigdy nie wychodziły. Przed ciążą miałam mały problem z morflogią stąd ten pomysł żeby pić zakwas.

Ja też myślę o leżaczku, ale właśnie do korzystania z głową. Zostawię go na koniec jak już wszystkie większe rzeczy zostaną kupione m. in. łóżeczko, wózek, komoda, fotelik :)

Ja również chciałabym bujaczek, ale wiadomo, że nie do leżenia godzinami ;) I dokładnie mam tą samą filozofię, że kupię, go na końcu ;)

Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    No ja traktuję te zakupy jak terapię w zły dzień :D haha

A tak a propos leżaczków/bujaczków kupujecie jakieś ?

(edit. pamiętam rozmowę, że mogą być szkodliwe na kręgosłup, mimo wszytsko pewnie jakiś kupię)
    Nie, bo są szkodliwe i niepotrzebne. ☺️

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z większych rzeczy to tylko wózek, fotelik samochodowy, łóżeczko i komoda (to akurat już mam, mega ułatwia zagospodarowanie rzeczy dla Maluszka). Na razie nie myślałam by w ogóle kupować kosze, leżaczki, bujaczki... Myślę, że to wyjdzie w praniu, ale wstępnie nastawiam się by obyć się bez tego. Nie rozumiem np. mody na kosz Mojżesza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 21:36

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.nebule.pl/lezaczki-szkodza-dzieciom/

https://mamafizjoterapeuta.pl/2017/11/23/bujaczek/

Asiulka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiss wrote:
    U mnie z większych rzeczy to tylko wózek, fotelik samochodowy, łóżeczko i komoda (to akurat już mam, mega ułatwia zagospodarowanie rzeczy dla Maluszka). Na razie nie myślałam by w ogóle kupować kosze, leżaczki, bujaczki... Myślę, że to wyjdzie w praniu, ale wstępnie nastawiam się by obyć się bez tego. Nie rozumiem np. mody na kosz Mojżesza...
    Bardzo dobre podejście. ☺️☺️ Popieram.

Tych gadżetów dla dzieci jest ogrom. To biznes.
    A tak naprawdę można obyć się bez tego wszystkiego.

Lezaczki czy bujaczki to kosztują 200-400 zł. I serio jest sens wydać tyle kasy by dziecko w nim było 20 min dziennie?

Okaże się być HNB to i leżaczek nie pomoże. Tylko trzeba będzie ogarnąć chustę. ☺️

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Bardzo dobre podejście. ☺️☺️ Popieram.

Tych gadżetów dla dzieci jest ogrom. To biznes.
    A tak naprawdę można obyć się bez tego wszystkiego.

Lezaczki czy bujaczki to kosztują 200-400 zł. I serio jest sens wydać tyle kasy by dziecko w nim było 20 min dziennie?

Okaże się być HNB to i leżaczek nie pomoże. Tylko trzeba będzie ogarnąć chustę. ☺️

Przy pierwszym dziecku to jest duża pokusa kupowania, więc dobrze mieć listę i za nią nie wykraczać, tak uważam, ale koniec końców myślę, że to każdego indywidualna decyzja czy kupuje lezaczek, kosz mojżesza czy jeszcze coś innego ;)

KatWomanDo, Asiulka84 lubią tę wiadomość

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    ....a dlaczego mówisz że ostatnia że względu na konflikt?

Ciężko jest mi wypowiadać się na temat konfliktu, bo pierwszego syna urodziłam w ogóle nieświadoma, że jest. Teraz i tak zbyt wielu badań nie zrobię, leczenie będzie w ciemno i jego skuteczność nie jest potwierdzona, bo za mało jest takich przypadków. Dopiero po porodzie w sumie dowiem się co to ustrojstwo robi z moimi dziećmi. Ale pomijając konflikt, jeśli donoszę tą ciążę do jakiegoś zaplanowanego terminu cc i normalnie zrobią mi cięcie to będę miała trójkę małych dzieci na głowie i rozbudowę w trakcie, także jeśli kiedykolwiek miałabym mieć kolejne to raczej za grubych parę lat jak ogarnę chatę i te podrosną. Jeśli z jakiegokolwiek powodu cokolwiek stanie się złego to mój mąż na bank nie będzie chciał kolejnej ciąży i nawet nie będę go namawiać. On bał się już po Stasiu, ale poszliśmy na żywioł, poroniłam i nie był chętnie nastawiony już na te starania. Bał się znów przechodzić przez to samo i gdyby odpukać coś to nie zmuszę go, bo on tego by chyba już nie przeżył. A jak będzie happy end, na co liczymy, ale cc będzie na cito, bo ta blizna pęknie to nie zdecyduję się już raczej, bo pęknięcie macicy od razu podnosi ryzyko powtórki w kolejnych ciążach

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeśli ten kosz Mojżesza się nie przyda to trudno, sprzeda się :) ale tak sobie usralam i chce spróbować :p

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Nawet jeśli ten kosz Mojżesza się nie przyda to trudno, sprzeda się :) ale tak sobie usralam i chce spróbować :p
    Ja sprzedałam. ☺️ Ogólnie sporo rzeczy sprzedałam po córce, które okazały się mało przydatne.

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziecie kupować jakąś nianie elektroniczna? Ogólnie ktoś korzystał z tego czy to zbędny wydatek?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:
    A przeczucia jakieś masz? ;)
    Hehe, początkowo miałam (że chłopiec), teraz juz nie😉

Whoosie lubi tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ