CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam książkę "mamo tato co Ty na to". Dostałam od kierowniczki 😁 fajnie się czyta, ale nie mam porównania.
Mi dziś przyszedł laktator ze smyka 😊
Miałam pare lat temu robioną glukoze i najgorsze to było czekanie. Trochę mi słabo było. I kupiłam tą zwykłą wtedy. Mam nadzieję, że nie będzie gorzej..06.2020 👶🧚♀️ -
Dziewczyny z Poznania i okolic dzisiaj zapisałam się na bezpłatne warsztaty Bezpieczny maluch, podobno bardzo fajne, może komuś się przyda i będzie chciał się zapisać
https://www.facebook.com/bezpiecznymaluch/KatWomanDo, Finezja19, Alma84 lubią tę wiadomość
-
Whoosie wrote:Dziewczyny z Poznania i okolic dzisiaj zapisałam się na bezpłatne warsztaty Bezpieczny maluch, podobno bardzo fajne, może komuś się przyda i będzie chciał się zapisać
https://www.facebook.com/bezpiecznymaluch/Whoosie lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Pati96, Alma 84 pięknie ubranka, uwielbiam jak dajecie zdjęcia zakupów dzieciowych.
Też boję się badania glukozy, na szczęście mam na następną wizytę.
Moniquee i jak laktator?Otwierałaś?
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Hej dziewczyny
ja zostanę sierpniowa mama 😍 tydzień temu miałam prenatalne i mam do Was pytanie bo jesteście już na dalszym etapie- czy potwierdziła Wam się na późniejszych USG płeć która lekarz ocenił na USG prenatalnym ? 😊
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
shelby, nie świruj xD
AgaG88 wrote:Hej dziewczynyja zostanę sierpniowa mama 😍 tydzień temu miałam prenatalne i mam do Was pytanie bo jesteście już na dalszym etapie- czy potwierdziła Wam się na późniejszych USG płeć która lekarz ocenił na USG prenatalnym ? 😊
W pierwszej ciąży tak, a teraz 2x nie xDshelby* lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
AgaG88 wrote:Hej dziewczyny
ja zostanę sierpniowa mama 😍 tydzień temu miałam prenatalne i mam do Was pytanie bo jesteście już na dalszym etapie- czy potwierdziła Wam się na późniejszych USG płeć która lekarz ocenił na USG prenatalnym ? 😊
U mnie się potwierdziły, ale Pani Doktor na prenatalnych bardzo nie pewnie mówiła, że będzie chłopakPotwierdziło się w 15 i 18 tygodniu
-
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Mi się potwierdziło z badania po prenatalnych tj. z 14+5
Ale lekarzowi było wtedy bardzo trudno ocenić dziewczynkę. Siedział nad tym chyba z 10 minut. Teraz już na 19+5 nie było wątpliwości, sama byłam w stanie stwierdzić. Edit. W 12+3 bodajże byłam u innego lekarza z dużo lepszym sprzętem niż ma mój. I on tylko na podstawie tego, że jeszcze nie widać siusiaka mówił, że raczej dziewczynka, ale to było takie zgadywanie z jego strony.
Ambriel, tak otworzyłam. Wygląda bardzo ładnie i porzadnie, ale nic poza tym nie jestem w stanie powiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 12:47
Ambriel, Finezja19 lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue wrote:Mi się potwierdziło z badania po prenatalnych tj. z 14+5
Ale lekarzowi było wtedy bardzo trudno ocenić dziewczynkę. Siedział nad tym chyba z 10 minut. Teraz już na 19+5 nie było wątpliwości, sama byłam w stanie stwierdzić.
Ambriel, tak otworzyłam. Wygląda bardzo ładnie i porzadnie, ale nic poza tym nie jestem w stanie powiedzieć
Moniquue dziękujęteż chcę go kupić.Oby się sprawdzał.
Moniquue lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
A wiec ja już po maluszek 380g , ok 22cm , płeć potwierdzona - dziewczynka 🤘🏻🤘🏻🤘🏻🤘🏻 A zatem będę miała parke 😍
Jedyne co to słabiej czuje ruchy bo mam łożysko na przedniej ścianie 😓 ale za to szyjka prawie 5 cm......przy pierwszym porodzie. 2 dni walczyłam z szyjka żeby puściła 😭😭😭Ambriel, Alma84, Pati96, Finezja19, Wombat, Moniquue, Kinga13, Beti82, Asiulka84, PLPaulina, Karola111, alicjaaa_d, Pati., Bera1983, Karolka9, iness00 lubią tę wiadomość
-
Mi się potwierdziła, ale akurat ten lekarz jest na prawdę dobry i mają super sprzęt
Na Majówkach jest dziewczyna co miała mieć dziewczynkę (chyba) a na połówkowych! się dowiedziała, że jednak chłopiechaha (mogłoby też na odwrót, nie pamiętam już)
Także nie wiem co Ci lekarz powiedział, ale nie przywiązuj się do tego jakoś szczególniepoczekaj do następnej wizyty albo dwóch
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja na szczęście juz po glukozie dawno niestety wyszła mi cukrzyca ciążowa wiec nie moge szaleć i sie pilnuje przyznaje czasem grzeszę ale bardzo rzadko cały czas sprawdzam cukier glukometrem i biore tabletki. Musze pilnowac bo jak bedzie brzydki cukier to mnie na insulinę wezma
....teraz powiem wam jaki numer. Robiłam Nifty no i nie wyszło bo nie było dostatecznie duzo wolnego DNA powiedzieli ze moge oddać krew drugi raz za free ale jest mała szansa ze wyjdzie jak za pierwszym razem nie wyszło oddałam bo mowie a co mi tam. Zainwestowałam w inny test taka uboga wersja harmony bo u mnie ta trisomia 21 wyszła bardzo kiepsko na papa i na tym nam najbardziej zależało.
W międzyczasie oddałam krew na ten drugi test wynik juz przyszedł dawno no i teraz prawie po 3 tygodniach przyszło Nifty hehe wolnego dna chyba było na granicy bo znaleźli 4.9% ale wynik przysłali Potwierdzili po raz kolejny chlopaka wiec raczej jajka sie nie wsysną
..a poza tym wiecej odpoczywam jestem na tym zwonieniu i na razie u mnie bez niemiłych niespodzianekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 12:46
Whoosie, Beti82, Asiulka84, Alma84, Moniquue, Karola111, Bera1983, iness00 lubią tę wiadomość
-
Lena91 wrote:A wiec ja już po maluszek 380g , ok 22cm , płeć potwierdzona - dziewczynka 🤘🏻🤘🏻🤘🏻🤘🏻 A zatem będę miała parke 😍
Jedyne co to słabiej czuje ruchy bo mam łożysko na przedniej ścianie 😓 ale za to szyjka prawie 5 cm......przy pierwszym porodzie. 2 dni walczyłam z szyjka żeby puściła 😭😭😭
Też mam łóżysko na przedniej ścianie i póki co oprócz "bąbli" w brzuchu nie czuję mocniejszych ruchów i też mam szyjkę prawie 5 cm, rozumiem, że to z jednej strony dobrze, ale przy porodzie niekoniecznie? -
Whoosie wrote:Dziewczyny z Poznania i okolic dzisiaj zapisałam się na bezpłatne warsztaty Bezpieczny maluch, podobno bardzo fajne, może komuś się przyda i będzie chciał się zapisać
https://www.facebook.com/bezpiecznymaluch/
Super, też się zapisałamDzięki
Whoosie lubi tę wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Finezja wiem ze nie powinnam się przywiązywać ale to silniejsze ode mnie 😃 lekarz powiedział ze dziewczynka i zaczęłam go dopytywać to powiedział ze jak nie jest pewny to nie mówi a tutaj dziecko się idealnie ułożyło ze super widać itd 😜 mam już synka i marzyłam o córeczce 😍 mam nadzieje ze w moim przypadku pomyłki nie będzie. Lekarz ma super opinie i sprzęt- nawet paluszki u nóżek i rączek widzieliśmy 😍😍
Finezja19, Whoosie lubią tę wiadomość
-
Rub45 wrote:Ja na szczęście juz po glukozie dawno niestety wyszła mi cukrzyca ciążowa wiec nie moge szaleć i sie pilnuje przyznaje czasem grzeszę ale bardzo rzadko cały czas sprawdzam cukier glukometrem i biore tabletki. Musze pilnowac bo jak bedzie brzydki cukier to mnie na insulinę wezma
....teraz powiem wam jaki numer. Robiłam Nifty no i nie wyszło bo nie było dostatecznie duzo wolnego DNA powiedzieli ze moge oddać krew drugi raz za free ale jest mała szansa ze wyjdzie jak za pierwszym razem nie wyszło oddałam bo mowie a co mi tam. Zainwestowałam w inny test taka uboga wersja harmony bo u mnie ta trisomia 21 wyszła bardzo kiepsko na papa i na tym nam najbardziej zależało.
W międzyczasie oddałam krew na ten drugi test wynik juz przyszedł dawno no i teraz prawie po 3 tygodniach przyszło Nifty hehe wolnego dna chyba było na granicy bo znaleźli 4.9% ale wynik przysłali Potwierdzili po raz kolejny chlopaka wiec raczej jajka sie nie wsysną
..a poza tym wiecej odpoczywam jestem na tym zwonieniu i na razie u mnie bez niemiłych niespodzianek
Czyli zdrowy chłopak będzie ?)
AgaG88 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Finezja wiem ze nie powinnam się przywiązywać ale to silniejsze ode mnie 😃 lekarz powiedział ze dziewczynka i zaczęłam go dopytywać to powiedział ze jak nie jest pewny to nie mówi a tutaj dziecko się idealnie ułożyło ze super widać itd 😜 mam już synka i marzyłam o córeczce 😍 mam nadzieje ze w moim przypadku pomyłki nie będzie. Lekarz ma super opinie i sprzęt- nawet paluszki u nóżek i rączek widzieliśmy 😍😍
Super! No to gratulację, mam nadzieje, że już zostanie dziewczynkaAgaG88 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻