X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ja tez sie boje glukozy .Chociaz juz kiedys mialam i nic mi nie bylo.Jednak w ciazy moze byc inaczej i na pewno sama nie pojde.
    Paulina w tej ciazy mialas juz 3 razy????
    Tak

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam książkę "mamo tato co Ty na to". Dostałam od kierowniczki 😁 fajnie się czyta, ale nie mam porównania.

Mi dziś przyszedł laktator ze smyka 😊
    Miałam pare lat temu robioną glukoze i najgorsze to było czekanie. Trochę mi słabo było. I kupiłam tą zwykłą wtedy. Mam nadzieję, że nie będzie gorzej..

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Poznania i okolic dzisiaj zapisałam się na bezpłatne warsztaty Bezpieczny maluch, podobno bardzo fajne, może komuś się przyda i będzie chciał się zapisać ;)

https://www.facebook.com/bezpiecznymaluch/

KatWomanDo, Finezja19, Alma84 lubią tę wiadomość

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:
    Dziewczyny z Poznania i okolic dzisiaj zapisałam się na bezpłatne warsztaty Bezpieczny maluch, podobno bardzo fajne, może komuś się przyda i będzie chciał się zapisać ;)

Potwierdzam bylam w grudniu i chcemy jeszcze raz isc super prowadzone sa te warszraty😊

Whoosie lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96, Alma 84 pięknie ubranka, uwielbiam jak dajecie zdjęcia zakupów dzieciowych.
    Też boję się badania glukozy, na szczęście mam na następną wizytę.

Moniquee i jak laktator?Otwierałaś?

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja zostanę sierpniowa mama 😍 tydzień temu miałam prenatalne i mam do Was pytanie bo jesteście już na dalszym etapie- czy potwierdziła Wam się na późniejszych USG płeć która lekarz ocenił na USG prenatalnym ? 😊

Finezja19 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby, nie świruj xD
    AgaG88 wrote:
    Hej dziewczyny :) ja zostanę sierpniowa mama 😍 tydzień temu miałam prenatalne i mam do Was pytanie bo jesteście już na dalszym etapie- czy potwierdziła Wam się na późniejszych USG płeć która lekarz ocenił na USG prenatalnym ? 😊

W pierwszej ciąży tak, a teraz 2x nie xD

shelby* lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:

U mnie się potwierdziły, ale Pani Doktor na prenatalnych bardzo nie pewnie mówiła, że będzie chłopak ;) Potwierdziło się w 15 i 18 tygodniu ;)

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    AgaG88 mi się potwierdziła maluszek był bardzo dobrze ułożony do sprawdzania.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się potwierdziło z badania po prenatalnych tj. z 14+5 :) Ale lekarzowi było wtedy bardzo trudno ocenić dziewczynkę. Siedział nad tym chyba z 10 minut. Teraz już na 19+5 nie było wątpliwości, sama byłam w stanie stwierdzić. Edit. W 12+3 bodajże byłam u innego lekarza z dużo lepszym sprzętem niż ma mój. I on tylko na podstawie tego, że jeszcze nie widać siusiaka mówił, że raczej dziewczynka, ale to było takie zgadywanie z jego strony.

Ambriel, tak otworzyłam. Wygląda bardzo ładnie i porzadnie, ale nic poza tym nie jestem w stanie powiedzieć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 12:47

Ambriel, Finezja19 lubią tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Mi się potwierdziło z badania po prenatalnych tj. z 14+5 :) Ale lekarzowi było wtedy bardzo trudno ocenić dziewczynkę. Siedział nad tym chyba z 10 minut. Teraz już na 19+5 nie było wątpliwości, sama byłam w stanie stwierdzić.

Ambriel, tak otworzyłam. Wygląda bardzo ładnie i porzadnie, ale nic poza tym nie jestem w stanie powiedzieć :D

Moniquue dziękuję :) też chcę go kupić.Oby się sprawdzał.

Moniquue lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Lena91 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec ja już po maluszek 380g , ok 22cm , płeć potwierdzona - dziewczynka 🤘🏻🤘🏻🤘🏻🤘🏻 A zatem będę miała parke 😍
    Jedyne co to słabiej czuje ruchy bo mam łożysko na przedniej ścianie 😓 ale za to szyjka prawie 5 cm......przy pierwszym porodzie. 2 dni walczyłam z szyjka żeby puściła 😭😭😭

Ambriel, Alma84, Pati96, Finezja19, Wombat, Moniquue, Kinga13, Beti82, Asiulka84, PLPaulina, Karola111, alicjaaa_d, Pati., Bera1983, Karolka9, iness00 lubią tę wiadomość

0d1yskjoo6av2d0m.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Gratulacje ;) Mi się potwierdziła, ale akurat ten lekarz jest na prawdę dobry i mają super sprzęt ;)
    Na Majówkach jest dziewczyna co miała mieć dziewczynkę (chyba) a na połówkowych! się dowiedziała, że jednak chłopiec :D haha (mogłoby też na odwrót, nie pamiętam już)

Także nie wiem co Ci lekarz powiedział, ale nie przywiązuj się do tego jakoś szczególnie ;) poczekaj do następnej wizyty albo dwóch ;)

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście juz po glukozie dawno niestety wyszła mi cukrzyca ciążowa wiec nie moge szaleć i sie pilnuje przyznaje czasem grzeszę ale bardzo rzadko cały czas sprawdzam cukier glukometrem i biore tabletki. Musze pilnowac bo jak bedzie brzydki cukier to mnie na insulinę wezma

....teraz powiem wam jaki numer. Robiłam Nifty no i nie wyszło bo nie było dostatecznie duzo wolnego DNA powiedzieli ze moge oddać krew drugi raz za free ale jest mała szansa ze wyjdzie jak za pierwszym razem nie wyszło oddałam bo mowie a co mi tam. Zainwestowałam w inny test taka uboga wersja harmony bo u mnie ta trisomia 21 wyszła bardzo kiepsko na papa i na tym nam najbardziej zależało.
    W międzyczasie oddałam krew na ten drugi test wynik juz przyszedł dawno no i teraz prawie po 3 tygodniach przyszło Nifty hehe wolnego dna chyba było na granicy bo znaleźli 4.9% ale wynik przysłali Potwierdzili po raz kolejny chlopaka wiec raczej jajka sie nie wsysną

..a poza tym wiecej odpoczywam jestem na tym zwonieniu i na razie u mnie bez niemiłych niespodzianek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 12:46

Whoosie, Beti82, Asiulka84, Alma84, Moniquue, Karola111, Bera1983, iness00 lubią tę wiadomość

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91 wrote:
    A wiec ja już po maluszek 380g , ok 22cm , płeć potwierdzona - dziewczynka 🤘🏻🤘🏻🤘🏻🤘🏻 A zatem będę miała parke 😍
    Jedyne co to słabiej czuje ruchy bo mam łożysko na przedniej ścianie 😓 ale za to szyjka prawie 5 cm......przy pierwszym porodzie. 2 dni walczyłam z szyjka żeby puściła 😭😭😭

Też mam łóżysko na przedniej ścianie i póki co oprócz "bąbli" w brzuchu nie czuję mocniejszych ruchów i też mam szyjkę prawie 5 cm, rozumiem, że to z jednej strony dobrze, ale przy porodzie niekoniecznie?

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby45 wspaniale, że u was dobrze :)

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:

Super, też się zapisałam :) Dzięki

Whoosie lubi tę wiadomość

• AgaG88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Finezja wiem ze nie powinnam się przywiązywać ale to silniejsze ode mnie 😃 lekarz powiedział ze dziewczynka i zaczęłam go dopytywać to powiedział ze jak nie jest pewny to nie mówi a tutaj dziecko się idealnie ułożyło ze super widać itd 😜 mam już synka i marzyłam o córeczce 😍 mam nadzieje ze w moim przypadku pomyłki nie będzie. Lekarz ma super opinie i sprzęt- nawet paluszki u nóżek i rączek widzieliśmy 😍😍

Finezja19, Whoosie lubią tę wiadomość

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Finezja19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Ja na szczęście juz po glukozie dawno niestety wyszła mi cukrzyca ciążowa wiec nie moge szaleć i sie pilnuje przyznaje czasem grzeszę ale bardzo rzadko cały czas sprawdzam cukier glukometrem i biore tabletki. Musze pilnowac bo jak bedzie brzydki cukier to mnie na insulinę wezma

....teraz powiem wam jaki numer. Robiłam Nifty no i nie wyszło bo nie było dostatecznie duzo wolnego DNA powiedzieli ze moge oddać krew drugi raz za free ale jest mała szansa ze wyjdzie jak za pierwszym razem nie wyszło oddałam bo mowie a co mi tam. Zainwestowałam w inny test taka uboga wersja harmony bo u mnie ta trisomia 21 wyszła bardzo kiepsko na papa i na tym nam najbardziej zależało.
    W międzyczasie oddałam krew na ten drugi test wynik juz przyszedł dawno no i teraz prawie po 3 tygodniach przyszło Nifty hehe wolnego dna chyba było na granicy bo znaleźli 4.9% ale wynik przysłali Potwierdzili po raz kolejny chlopaka wiec raczej jajka sie nie wsysną

..a poza tym wiecej odpoczywam jestem na tym zwonieniu i na razie u mnie bez niemiłych niespodzianek

Czyli zdrowy chłopak będzie ? ;))

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaG88 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Finezja wiem ze nie powinnam się przywiązywać ale to silniejsze ode mnie 😃 lekarz powiedział ze dziewczynka i zaczęłam go dopytywać to powiedział ze jak nie jest pewny to nie mówi a tutaj dziecko się idealnie ułożyło ze super widać itd 😜 mam już synka i marzyłam o córeczce 😍 mam nadzieje ze w moim przypadku pomyłki nie będzie. Lekarz ma super opinie i sprzęt- nawet paluszki u nóżek i rączek widzieliśmy 😍😍

Super! No to gratulację, mam nadzieje, że już zostanie dziewczynka ;)

AgaG88 lubi tę wiadomość

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ