X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, tak wiem, że to się i tak rozkłada. Tak ogólnie mi chodziło. Z tą rączką to tak jak pisałam mi w sumie obojętne. Zobaczymy, dzięki za podpowiedzi :)

Bera, właśnie te ćwiczenia co robiłam to był zestaw dla kobiet w ciąży. Po prostu ja muszę unikać wszystkiego "skrętnego", że tak to nazwę. Bo boli mnie ten mięsień skośny i/lub poprzeczny brzucha. A ciężko tego uniknąć niestety. Musiałabym co drugie ćwiczenie odpuszczać. Dlatego najlepiej byłoby samej sobie ułożyć plan :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 19:16

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Mnie i męża znów poniosło :P

202b5eace674.jpg
    Też miałam dla córki ten komplet z Puchatkiem 😁 teraz będzie dla synka. On ma taką czapeczkę z uszkami jeszcze w komplecie, prawda?

201711152165.png

202006124562.png
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Też miałam dla córki ten komplet z Puchatkiem 😁 teraz będzie dla synka. On ma taką czapeczkę z uszkami jeszcze w komplecie, prawda?

Prawda :D

Alma84 lubi tę wiadomość

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam czasu żeby włączać się do rozmów :d mimo że jestem na L4 to rak szybko mija mi dzień, ale czytam na bieżąco:) często robię screen waszych wpisów jak coś mnie zainteresuje:) zamierzam zamówić jakaś książkę a akurat dziś i tym pisalyscie:) potem w necie obyczaje te które proponowalyscie:)
    Ja wczoraj wieczorem miałam kilka konkretnych ruchów i dziś już też co mega mnie cieszy bo już się stresowałam że długo nic nie było:)
    Super są wasze ciuszki 🥰 za tydzień mam połówkowe i mam nadzieję że już coś po nich kupię:))

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Iza, widziałaś na szyciowej grupie, że chcą dziewczyny zamawiać materiały grupowo z Czech? Próbuję to rozkminić, ale tłumaczenie tych ich powiedzonek jest niesamowite xD
    Czekaj już lecę paczec :p

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Kinga, tak wiem, że to się i tak rozkłada. Tak ogólnie mi chodziło. Z tą rączką to tak jak pisałam mi w sumie obojętne. Zobaczymy, dzięki za podpowiedzi :)

Bera, właśnie te ćwiczenia co robiłam to był zestaw dla kobiet w ciąży. Po prostu ja muszę unikać wszystkiego "skrętnego", że tak to nazwę. Bo boli mnie ten mięsień skośny i/lub poprzeczny brzucha. A ciężko tego uniknąć niestety. Musiałabym co drugie ćwiczenie odpuszczać. Dlatego najlepiej byłoby samej sobie ułożyć plan :P

Jak cwiczenia Ci nie sluza to odpoczywaj ;) Ja w poprzedniej ciazy prytylam 23kg i zrzucilam wszystko bardzo szybko bez zadnych cwiczen - samo karmienie piersia wystarczylo, ze schudlam jeszcze wiecej niz przytylam i w pewnym momencie wygladalam okropnie chudo wrecz

Moniquue lubi tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piszę albo jak córka śpi. Albo jak jest na zajęciach dla dzieci. ☺️

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ale wy nakupowałyście juz tych ciuszków ja to mam połówkowe dopiero w piatek wiec sobie poczekam jeszcze hehe Mysle ze duze rzeczy załatwię przez net a ciuszki pokupuje w jakichś sieciówkach zwłaszcza ze dziecko z tych pierwszych rozmiarów szybko wyrasta
    Czeka mnie jeszcze przemeblowanie sypialni i musze sie zastanowić czy i jakie łóżeczko chce. Na razie to u mnie zupełnie nie widac ze dziecko w drodze
    z tymi ruchami to jeszcze u mnie kiepsko chyba w dziwnym miejscu mam łożysko bo w poprzedniej ciazy to juz dawno czułam jak mała fika

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie widać że dziecko w drodze.
    Jakoś w poprzedniej ciąży miałam listę już dawno gotową i powoli robiłam zakupy.

A teraz nawet listy nie ogarnęłam. I nie wiem za co się zabrać. 🤷 Czuję się gorzej zielona niż wtedy.

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicco Hug 4w1 - ktoś miał? Jakieś opinie ?

Bo opinie na ceneo na prawdę bardzo dobre ;) oprócz ceny i montażu 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 22:30

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena kosmos 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Cena kosmos 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Można kupić używany za połowę ceny

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na to, że dostawka kosztuje ok 600 zł a po 6/7 miesiącach trzeba sprzedać to chyba lepiej zainwestować w urządzenie co będzie na dłużej🤔
    Głośno myśle 🤗

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prdl. Nie wiem jak to się stało ale zapomniałam dziś rano heparyny😥 dopiero teraz zrobiłam zastrzyk 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Mam nadzieje, że nic się nie stanie, bo za 12 godzin znowu muszę wziąć 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

• Lena91 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Hej, ja już po połówkowych! Wszystko ok, lekarz mówi, że zupełnie nie ma się do czego przyczepić :) No i potwierdził, że na 100% będzie dziewczyna :) Waga ok. 450 g, tętno 143 z tego co pamiętam. Opis z badania mam na całą stronę a4, wyszły też fajne zdjęcia 3d :) Łożysko mam ponoć na przedniej ścianie ale kopniaki mimo to i tak czuję :D Byliśmy wszyscy razem w trójkę na badaniu, także córka też zobaczyła siostrzyczkę i nawet była całkiem grzeczna, wytrzymała całe pół godziny bez marudzenia ;)
    Weronika dzisiaj kończy roczek także mamy podwójny powód do radości <3

Moja droga, to ty chyba byłaś na tych połówkowych przede mną i widziałyśmy się w poczekalni?:)
    Byłam w okularach i zagadałam do Twojej córeczki, tak?

0d1yskjoo6av2d0m.png
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Ja prdl. Nie wiem jak to się stało ale zapomniałam dziś rano heparyny😥 dopiero teraz zrobiłam zastrzyk 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Mam nadzieje, że nic się nie stanie, bo za 12 godzin znowu muszę wziąć 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Ja ostatnio też zapomniałam, położyłam zastrzyk na szafce nocnej i zasnęłam...rano się skaplam ale już nie brałam rano tylko normalnie wieczorem jak zawsze czyli miałam przerwę 48h myślę że nic złego się nie stanie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 23:32

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Hej, ja już po połówkowych! Wszystko ok, lekarz mówi, że zupełnie nie ma się do czego przyczepić :) No i potwierdził, że na 100% będzie dziewczyna :) Waga ok. 450 g, tętno 143 z tego co pamiętam. Opis z badania mam na całą stronę a4, wyszły też fajne zdjęcia 3d :) Łożysko mam ponoć na przedniej ścianie ale kopniaki mimo to i tak czuję :D Byliśmy wszyscy razem w trójkę na badaniu, także córka też zobaczyła siostrzyczkę i nawet była całkiem grzeczna, wytrzymała całe pół godziny bez marudzenia ;)
    Weronika dzisiaj kończy roczek także mamy podwójny powód do radości <3
    Pokaz te fotki 3D 😻

• izaaa2020 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie! Nie było mnie pare dni a tyle naprodukowałyście ze od dwóch dni probuje nadrobić co tu sie działo :D

Nie wiem czy z moim ginem coś jest nie tak, ale jest mega lajtowy chociaż chodze prywatnie, i nie mierzył mi ani szyjki, ani nic nie mówił o łożysku... Mam termin na 20.06, ostatnia wizytę miałam na początku stycznia i tez nie wspomniał zeby nie zapisać na USG połówkowe... A teraz idę dopiero 06.02 wiec zapisałam sie chyba na 12.02 w razie co bo to inny lekarz robi bardziej szczegółowe. Ale z drugiej strony ja tez mam lajtowe podejście, jak czytam co Wy tu piszecie to nie raz nie mam pojęcia o co chodzi :) :D

Dziewczyny a jak to jest ze szkoła rodzenia? Ja to kompletnie zielona w te klocki jestem, jesteśmy jakoś przypisane do jakiejś - sa opcje platne/bezplatne? Jak to wyglada - proszę powiedzcie mi coś więcej bo mojemu chłopu przydałaby nie taka lekcja życia :D

hchyflw1regkrtlx.png
  • izaaa2020 Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodajecie takie śliczne ciuszki, pokoje, ja jak na razie sie pokusiłam jedynie na jedne bodziaki z Lidla i spodenki :D Jakoś tez tak ten lekarz niby stwierdził ze dziewczynka, sama tez tak czuje, ale mam wewnętrzne obawy ze okaże nie jednak chłopcem :D

hchyflw1regkrtlx.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaaa2020 - ja dostałam kontakt do położnej i złożyłam deklaracje, że chce uczęszczać do niej do szkoły rodzenia i również ona będzie moja położna środowiskowa po porodzie, ale zajęcia są w porannych godzinach wiec z mężem idziemy na szkole rodzenia w pigułce gdzieś koło kwiecień/maj do szpitala wojewódzkiego i to już jest chyba odpłatnie, bo tutaj mam na NFZ
    Uważam, że fajna opcja dla kogoś kto nie ma czasu bo zajęcia trwają 7/8h w jedna sobotę ;)

Co do ciuszków to akurat to jest pikus przy całej reszcie wyprawki ;) także możesz sobie to odłożyć na później jak już będziesz pewna albo kupować neutralne ciuszki które będą pasować tu i tu- ja tak robiłam ale jednak potwierdził się chłopiec ;)

A co do badań połówkowych to myśle, że powinnaś się zainteresować tematem i umówić się do jakiegoś lekarza nawet jak ten Twój prowadzący nie wspomniał, chociaż dziwne zachowanie z jego strony bo to obowiązkowe badanie w ciąży 🤨
    A to Twoja pierwsza ciąża czy kolejna ? Masz już dzieci ? 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 07:38

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ