X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, tak wiem, że to się i tak rozkłada. Tak ogólnie mi chodziło. Z tą rączką to tak jak pisałam mi w sumie obojętne. Zobaczymy, dzięki za podpowiedzi :)

Bera, właśnie te ćwiczenia co robiłam to był zestaw dla kobiet w ciąży. Po prostu ja muszę unikać wszystkiego "skrętnego", że tak to nazwę. Bo boli mnie ten mięsień skośny i/lub poprzeczny brzucha. A ciężko tego uniknąć niestety. Musiałabym co drugie ćwiczenie odpuszczać. Dlatego najlepiej byłoby samej sobie ułożyć plan :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 19:16

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Mnie i męża znów poniosło :P

202b5eace674.jpg
    Też miałam dla córki ten komplet z Puchatkiem 😁 teraz będzie dla synka. On ma taką czapeczkę z uszkami jeszcze w komplecie, prawda?

201711152165.png

202006124562.png
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Też miałam dla córki ten komplet z Puchatkiem 😁 teraz będzie dla synka. On ma taką czapeczkę z uszkami jeszcze w komplecie, prawda?

Prawda :D

Alma84 lubi tę wiadomość

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam czasu żeby włączać się do rozmów :d mimo że jestem na L4 to rak szybko mija mi dzień, ale czytam na bieżąco:) często robię screen waszych wpisów jak coś mnie zainteresuje:) zamierzam zamówić jakaś książkę a akurat dziś i tym pisalyscie:) potem w necie obyczaje te które proponowalyscie:)
    Ja wczoraj wieczorem miałam kilka konkretnych ruchów i dziś już też co mega mnie cieszy bo już się stresowałam że długo nic nie było:)
    Super są wasze ciuszki 🥰 za tydzień mam połówkowe i mam nadzieję że już coś po nich kupię:))

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Iza, widziałaś na szyciowej grupie, że chcą dziewczyny zamawiać materiały grupowo z Czech? Próbuję to rozkminić, ale tłumaczenie tych ich powiedzonek jest niesamowite xD
    Czekaj już lecę paczec :p

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Kinga, tak wiem, że to się i tak rozkłada. Tak ogólnie mi chodziło. Z tą rączką to tak jak pisałam mi w sumie obojętne. Zobaczymy, dzięki za podpowiedzi :)

Bera, właśnie te ćwiczenia co robiłam to był zestaw dla kobiet w ciąży. Po prostu ja muszę unikać wszystkiego "skrętnego", że tak to nazwę. Bo boli mnie ten mięsień skośny i/lub poprzeczny brzucha. A ciężko tego uniknąć niestety. Musiałabym co drugie ćwiczenie odpuszczać. Dlatego najlepiej byłoby samej sobie ułożyć plan :P

Jak cwiczenia Ci nie sluza to odpoczywaj ;) Ja w poprzedniej ciazy prytylam 23kg i zrzucilam wszystko bardzo szybko bez zadnych cwiczen - samo karmienie piersia wystarczylo, ze schudlam jeszcze wiecej niz przytylam i w pewnym momencie wygladalam okropnie chudo wrecz

Moniquue lubi tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piszę albo jak córka śpi. Albo jak jest na zajęciach dla dzieci. ☺️

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ale wy nakupowałyście juz tych ciuszków ja to mam połówkowe dopiero w piatek wiec sobie poczekam jeszcze hehe Mysle ze duze rzeczy załatwię przez net a ciuszki pokupuje w jakichś sieciówkach zwłaszcza ze dziecko z tych pierwszych rozmiarów szybko wyrasta
    Czeka mnie jeszcze przemeblowanie sypialni i musze sie zastanowić czy i jakie łóżeczko chce. Na razie to u mnie zupełnie nie widac ze dziecko w drodze
    z tymi ruchami to jeszcze u mnie kiepsko chyba w dziwnym miejscu mam łożysko bo w poprzedniej ciazy to juz dawno czułam jak mała fika

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie widać że dziecko w drodze.
    Jakoś w poprzedniej ciąży miałam listę już dawno gotową i powoli robiłam zakupy.

A teraz nawet listy nie ogarnęłam. I nie wiem za co się zabrać. 🤷 Czuję się gorzej zielona niż wtedy.

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicco Hug 4w1 - ktoś miał? Jakieś opinie ?

Bo opinie na ceneo na prawdę bardzo dobre ;) oprócz ceny i montażu 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 22:30

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena kosmos 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Cena kosmos 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Można kupić używany za połowę ceny

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na to, że dostawka kosztuje ok 600 zł a po 6/7 miesiącach trzeba sprzedać to chyba lepiej zainwestować w urządzenie co będzie na dłużej🤔
    Głośno myśle 🤗

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prdl. Nie wiem jak to się stało ale zapomniałam dziś rano heparyny😥 dopiero teraz zrobiłam zastrzyk 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Mam nadzieje, że nic się nie stanie, bo za 12 godzin znowu muszę wziąć 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

• Lena91 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Hej, ja już po połówkowych! Wszystko ok, lekarz mówi, że zupełnie nie ma się do czego przyczepić :) No i potwierdził, że na 100% będzie dziewczyna :) Waga ok. 450 g, tętno 143 z tego co pamiętam. Opis z badania mam na całą stronę a4, wyszły też fajne zdjęcia 3d :) Łożysko mam ponoć na przedniej ścianie ale kopniaki mimo to i tak czuję :D Byliśmy wszyscy razem w trójkę na badaniu, także córka też zobaczyła siostrzyczkę i nawet była całkiem grzeczna, wytrzymała całe pół godziny bez marudzenia ;)
    Weronika dzisiaj kończy roczek także mamy podwójny powód do radości <3

Moja droga, to ty chyba byłaś na tych połówkowych przede mną i widziałyśmy się w poczekalni?:)
    Byłam w okularach i zagadałam do Twojej córeczki, tak?

0d1yskjoo6av2d0m.png
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Ja prdl. Nie wiem jak to się stało ale zapomniałam dziś rano heparyny😥 dopiero teraz zrobiłam zastrzyk 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Mam nadzieje, że nic się nie stanie, bo za 12 godzin znowu muszę wziąć 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Ja ostatnio też zapomniałam, położyłam zastrzyk na szafce nocnej i zasnęłam...rano się skaplam ale już nie brałam rano tylko normalnie wieczorem jak zawsze czyli miałam przerwę 48h myślę że nic złego się nie stanie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 23:32

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Hej, ja już po połówkowych! Wszystko ok, lekarz mówi, że zupełnie nie ma się do czego przyczepić :) No i potwierdził, że na 100% będzie dziewczyna :) Waga ok. 450 g, tętno 143 z tego co pamiętam. Opis z badania mam na całą stronę a4, wyszły też fajne zdjęcia 3d :) Łożysko mam ponoć na przedniej ścianie ale kopniaki mimo to i tak czuję :D Byliśmy wszyscy razem w trójkę na badaniu, także córka też zobaczyła siostrzyczkę i nawet była całkiem grzeczna, wytrzymała całe pół godziny bez marudzenia ;)
    Weronika dzisiaj kończy roczek także mamy podwójny powód do radości <3
    Pokaz te fotki 3D 😻

• izaaa2020 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie! Nie było mnie pare dni a tyle naprodukowałyście ze od dwóch dni probuje nadrobić co tu sie działo :D

Nie wiem czy z moim ginem coś jest nie tak, ale jest mega lajtowy chociaż chodze prywatnie, i nie mierzył mi ani szyjki, ani nic nie mówił o łożysku... Mam termin na 20.06, ostatnia wizytę miałam na początku stycznia i tez nie wspomniał zeby nie zapisać na USG połówkowe... A teraz idę dopiero 06.02 wiec zapisałam sie chyba na 12.02 w razie co bo to inny lekarz robi bardziej szczegółowe. Ale z drugiej strony ja tez mam lajtowe podejście, jak czytam co Wy tu piszecie to nie raz nie mam pojęcia o co chodzi :) :D

Dziewczyny a jak to jest ze szkoła rodzenia? Ja to kompletnie zielona w te klocki jestem, jesteśmy jakoś przypisane do jakiejś - sa opcje platne/bezplatne? Jak to wyglada - proszę powiedzcie mi coś więcej bo mojemu chłopu przydałaby nie taka lekcja życia :D

hchyflw1regkrtlx.png
  • izaaa2020 Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodajecie takie śliczne ciuszki, pokoje, ja jak na razie sie pokusiłam jedynie na jedne bodziaki z Lidla i spodenki :D Jakoś tez tak ten lekarz niby stwierdził ze dziewczynka, sama tez tak czuje, ale mam wewnętrzne obawy ze okaże nie jednak chłopcem :D

hchyflw1regkrtlx.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaaa2020 - ja dostałam kontakt do położnej i złożyłam deklaracje, że chce uczęszczać do niej do szkoły rodzenia i również ona będzie moja położna środowiskowa po porodzie, ale zajęcia są w porannych godzinach wiec z mężem idziemy na szkole rodzenia w pigułce gdzieś koło kwiecień/maj do szpitala wojewódzkiego i to już jest chyba odpłatnie, bo tutaj mam na NFZ
    Uważam, że fajna opcja dla kogoś kto nie ma czasu bo zajęcia trwają 7/8h w jedna sobotę ;)

Co do ciuszków to akurat to jest pikus przy całej reszcie wyprawki ;) także możesz sobie to odłożyć na później jak już będziesz pewna albo kupować neutralne ciuszki które będą pasować tu i tu- ja tak robiłam ale jednak potwierdził się chłopiec ;)

A co do badań połówkowych to myśle, że powinnaś się zainteresować tematem i umówić się do jakiegoś lekarza nawet jak ten Twój prowadzący nie wspomniał, chociaż dziwne zachowanie z jego strony bo to obowiązkowe badanie w ciąży 🤨
    A to Twoja pierwsza ciąża czy kolejna ? Masz już dzieci ? 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 07:38

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ