CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:To gdzie nam do Lipcówek uciekłaś 😊 A jak się ma wzwb do ciąży? Masz problematyczna ciąże przez to? Nie możesz rodzic SN?
Ja na prenatalnych miałam na przedniej ścianie i teraz byłam na usg i dalej jest na przedniej, wiec nie czuje nic 🤷🏼♀️ Może te bąbelki ale nie do końca jestem pewna czy to to czy jednak tak bardzo chce coś poczuć, że sobie wmawiam 🤦🏼♀️🤣 chociaż z drugiej strony się trocie boje, bo Marcel jest strasznie ruchliwy za każdym razem na usg, aż się lekarz zapytał czy coś jadłam przed wizyta a ja mówię, że nie, on tak cały czas🤣
A bo pierwszy termin był na 1 lipcaOgólnie moje wzwb jest nieaktywne i nie zakaźne, mam tylko antygen hbs+ i utrzymuje się długo, więc jest to stan przewlekły i dziecku zaraz po porodzie musi być podana immunoglobulina i zastrzyk i cc to najbezpieczniejsza metoda dla dziecka.
To może już zaraz poczujesz więcej, u mnie nagle te bąbelki się pojawiły i zaraz później takie wyraźne pukanie. Jak masz łożysko z przodu to może amortyzować. Myślę, że będziesz miała pewność jak poczujesz, że to TO -
izaaa2020 wrote:Iza mój też mi jeszcze szyjki nie badał powiedział że zrobi to na kolejnej wizycie czyli już będę miała 21 tydzień, ale za tydzień idę na połówkowe i mówił że pewnie tam mi sprawdza 😁 gdyby mój mąż się nie zapytał to też bym nie wiedziała gdzie mam łożysko, na początku kazał zrobić podstawowe badania a teraz tylko mocz i morfologia:d na USG ostatnio mówił że wód jest tyle ile powinno, przepływy sprawdził, nie ma się do czego doczepić a ja tylko patrzę czy serduszko bije jak przykłada głowice 😁 nie dopuszczam myśli że coś może być nie tak:)
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to mi zależało żeby iść do szpitala w którym będę rodzić żeby przy okazji poznać szpitala i położne, akurat znajoma tam chodziła i jest to bezpłatne, oczywiście ja tak się zbieram że jeszcze nie zadzwoniłam...może w sumie zaraz to zrobię
Nie przejmuj się kochana nie jesteś sama w tej niewiedzydobrze że mamy tu doświadczone mamy które dużo doradzą 🥰 nawet mój mąż czasem mówi jak nad czymś się zastanawiamy - zapytaj tych dziewczyn co tak ciągle czytasz 🙉😁
-
Ja dzisiaj po Usg - mała ma już 535 g, a moja szyjka 4,5 cm, lekarz potwierdził dziewczynkę, więc jako trzeci nie może się mylić, bo wiecie miałam taka wizję, że powie ze chłopiec 😂
Karola111, Pati96, Kinga13, Alma84, Pati., PLPaulina, Rub45, Wombat, Misia88z, Asiulka84, Beti82, Moniquue, KatWomanDo, iness00, Bera1983, Finezja19, shelby*, Karolka9, Whoosie lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyPati. wrote:Misia ja też mam czasem taki ból, jak idę siku to mam wrażenie że wszystko ze mnie wyleci bo to taki ucisk ale szybko przechodzi no i nie jest to często, a termin mamy podobny - ja 26.06
No właśnie ostatnio też mnie flaki bolą po sikuaż przez chwilę nie mogę się wyprostować
-
Dziewczyny byłam dziś na badaniu połówkowym, główka mała w stosunku do reszty ciała, wszystkie parametry w normie a te dotyczące główki poniżej normy poza osiami 😓 czy któraś z Was tak miała? 😔 A Jesli to jakieś małogłowie? Jestem załamanaStarania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Lena91 wrote:Moja droga, to ty chyba byłaś na tych połówkowych przede mną i widziałyśmy się w poczekalni?
Byłam w okularach i zagadałam do Twojej córeczki, tak?Hahaha no nie wierzę, tego się nie spodziewałam
Potem sobie myślałam - taka miła dziewczyna a ja wyszłam na takiego gbura co półsłówkami odpowiada bo akurat słabo się czułam i jeszcze rano mąż mnie wkurzył bo się zbierał na te badania jak sójka za morze i prawie się spóźniliśmy
Bo zazwyczaj jestem bardziej rozmowna szczerze mówiąc
Ale może nie miałaś takiego odczucia?
-
nick nieaktualnybelly_love wrote:Dziewczyny byłam dziś na badaniu połówkowym, główka mała w stosunku do reszty ciała, wszystkie parametry w normie a te dotyczące główki poniżej normy poza osiami 😓 czy któraś z Was tak miała? 😔 A Jesli to jakieś małogłowie? Jestem załamana
Druga córcia idzie Identycznie. Malutka główka. A długie nogi.😍
I nie przyszło mi do głowy by to analizować pod kątem choroby. Od tego jest lekarz. ☺️
A tak serio to chyba kobiety za bardzo dzisiaj we wszystkim doszukują się chorob. ☺️
Jeśli by wyszło coś nie tak to napewno lekarz b by to kazał dalej diagnozować !! 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 15:22
-
Do mnie przyszły pierwsze rzeczy dla małej, są tak piękne że nawet złość mi minęła, że zapomniałam paczki rozbić na dwie żeby cła nie płacić, no ale trudno się mówi. Zamawiałam z next, rozmiary 55/62 i 62/68, takie maleńkie to wszystko, ale może tak mi się tylko wydaje, bo żyje w przeświadczeniu, że mała będzie duża 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 14:36
Wombat, Moniquue, KatWomanDo, Asiulka84, Karola111, Beti82, PLPaulina, Alma84 lubią tę wiadomość
-
belly_love wrote:Dziewczyny byłam dziś na badaniu połówkowym, główka mała w stosunku do reszty ciała, wszystkie parametry w normie a te dotyczące główki poniżej normy poza osiami 😓 czy któraś z Was tak miała? 😔 A Jesli to jakieś małogłowie? Jestem załamana
A lekarz zwrócił a to szczególną uwagę lub skomentował to w jakiś sposób? Bo jeśli powiedział że wszystko jest w normie, to jest ok i nie ma co analizować.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Bunia śliczne ciuszki
Belly Love ja też myślę, że lekarz na pewno by zgłosił że trzeba jakieś dodatkowe badania czy coś.Wiem że martwisz się.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Finezja19 wrote:Misia a Ty nie jesteś czerwcówka ? 🤔😊 Ja nie miewam takich bólów, nic poza „okresowymi” , nawet ruchów jeszcze nie czuje a widzę, że jestem kilka dni przed Tobą😕
Jestem na podobnym etapie jak Wy, hmm?!Finezja19 lubi tę wiadomość
-
Z tymi ruchami to różnie bywa dziewczyny. Ja z córką mimo że pierwsza ciąża to czulam mega wcześnie już około 17 tc mąż nawet czuł pod ręką. A teraz pierwsze poczułam jakis tydzień temu jak najadlam się lodów których właściwe raczej nie jem:P ale są to takie delikatne że jeszcze pod ręką ich nie wyczuje się.
Od jakichś 3 tyg nie mogę patrzeć na mięso! Nawet ugotowanie zupy córce jest dla mnie wyczynem. A ja raczej z miesozercow;) więc póki co żyje na nabiale:PKatWomanDo lubi tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
A wasze ciuszki przepiękne!!
Ja na polmetek kupiłam pierwsze bodziaki w hm. Dwie sztuki na mała zachętę
Ale generalnie nie nastawiam się na zakupy ubraniowe bo mam wszystko po córce w dobrym stanie na pierwsze miesiące.
Aczkoliwek jestem w d ... z listą wyprawkowa. Podobnie jak Paulina w pierwszej ciąży wszystko miałam upatrzone zapisane zaplanowane A teraz nie wiem w ogóle za co i kiedy się zabrać.
Zresztą mam jeszcze inny dylemat, nie wiem gdzie rodzić! Czy W de czy zjechać do pl. I chyba dopóki nie podejmę tej decyzji to nie będę mogła ruszyć z wyprawka
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Bunia89 wrote:Do mnie przyszły pierwsze rzeczy dla małej, są tak piękne że nawet złość mi minęła, że zapomniałam paczki rozbić na dwie żeby cła nie płacić, no ale trudno się mówi. Zamawiałam z next, rozmiary 55/62 i 62/68, takie maleńkie to wszystko, ale może tak mi się tylko wydaje, bo żyje w przeświadczeniu, że mała będzie duża 😂
I ja nie mam dla małego jeszcze prawie nic. Może po polowkowych zacznę bardziej szukać wózka. Muszę też pomyśleć o przemeblowaniu. Mamy małe mieszkanie i nie możemy sobie pozwolić na złożenie łóżeczka miesiąc przed porodem tak jak było to ostatnio.
Ubranek mam kilka kartonów ale są u mojej mamy. Muszę do niej pojechać i przebrać wszystko.
Tym razem z większym spokojem podchodzę do tych zakupówKatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Badania nie wykonywał lekarz który prowadzi mi ciążę. Ja dopiero po badaniu spojrzałam że na wynikach z prenatalnych główka też wyszła mała ale mieściła się w dolnej granicy osi a teraz z kolei jest poza osia z lewej strony. Zadzwoniłam do lekarza prowadzącego, jutro powtarzam połówkowe tym razem w innej klinice z naciskiem na sprawdzenie tej głowy..Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
calineczka88 wrote:Lena91 TAK!
Hahaha no nie wierzę, tego się nie spodziewałam
Potem sobie myślałam - taka miła dziewczyna a ja wyszłam na takiego gbura co półsłówkami odpowiada bo akurat słabo się czułam i jeszcze rano mąż mnie wkurzył bo się zbierał na te badania jak sójka za morze i prawie się spóźniliśmy
Bo zazwyczaj jestem bardziej rozmowna szczerze mówiąc
Ale może nie miałaś takiego odczucia?
No coś ty ! Nie miałamMało kto wdaje się w dłuższe rozmowy z obcymi kobietami w poczekalni hahaha
Kolejne usg tez masz u Dudarewicza ? -
nick nieaktualnybelly_love wrote:Badania nie wykonywał lekarz który prowadzi mi ciążę. Ja dopiero po badaniu spojrzałam że na wynikach z prenatalnych główka też wyszła mała ale mieściła się w dolnej granicy osi a teraz z kolei jest poza osia z lewej strony. Zadzwoniłam do lekarza prowadzącego, jutro powtarzam połówkowe tym razem w innej klinice z naciskiem na sprawdzenie tej głowy..
I naprawdę dziecko mam zdrowe. Jesteśmy ludźmi, różnimy się od siebie.
Na pocieszenie ci dodam, że ta mała glowa to istna radość przy porodzie 👍👍