CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
belly_love wrote:Dziewczyny byłam dziś na badaniu połówkowym, główka mała w stosunku do reszty ciała, wszystkie parametry w normie a te dotyczące główki poniżej normy poza osiami 😓 czy któraś z Was tak miała? 😔 A Jesli to jakieś małogłowie? Jestem załamana
Moja kolezanka miala dwojke dzieci z mniejszymi glowkami niz reszta ciala i miala dwa super szybkie i lekkie porody. Nawet nie pekla
Moja corcia za to ma glowe po tatusiu i nie miescila sie w siatce centylowej. Porod to byla masakra. Mam nadzieje, ze drugie dzieck bedzie mialo mniejsza glowkebelly_love lubi tę wiadomość
-
Bunia89 wrote:Do mnie przyszły pierwsze rzeczy dla małej, są tak piękne że nawet złość mi minęła, że zapomniałam paczki rozbić na dwie żeby cła nie płacić, no ale trudno się mówi. Zamawiałam z next, rozmiary 55/62 i 62/68, takie maleńkie to wszystko, ale może tak mi się tylko wydaje, bo żyje w przeświadczeniu, że mała będzie duża 😂
Cudowne ciuszki Bunia 😍
Ja zamawiam do Polski ciuszki z Next zeby ominac cloMam przewoznika, ktory jest tutaj co dwa tygodnie
Bunia89 lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Mówię ci, nie martw się. ☺️ Ja mam tak już po raz drugi.
I naprawdę dziecko mam zdrowe. Jesteśmy ludźmi, różnimy się od siebie.
Na pocieszenie ci dodam, że ta mała glowa to istna radość przy porodzie 👍👍Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Karola111 wrote:Śliczne ciuszki! Ja właśnie jestem przed zamówieniem z Next. Mogłabyś napisać coś więcej o cle bo na stronie jest to słabo wyjaśnione.
I ja nie mam dla małego jeszcze prawie nic. Może po polowkowych zacznę bardziej szukać wózka. Muszę też pomyśleć o przemeblowaniu. Mamy małe mieszkanie i nie możemy sobie pozwolić na złożenie łóżeczka miesiąc przed porodem tak jak było to ostatnio.
Ubranek mam kilka kartonów ale są u mojej mamy. Muszę do niej pojechać i przebrać wszystko.
Tym razem z większym spokojem podchodzę do tych zakupów
A gdzie mmieszkasz? W Polsce razcej nie placi sie podatku -
belly_love wrote:Paulinka a miałaś aż tak że w wyniku polowkowych pomiary dotyczące głowy były poza osiami? Ja się boje bo u brata jest zespół Downa ☹️
Kochana ale mała głowa to nie marker na ktory sie patrzy przy zespole downa moze to ci pomoze sie uspokoić:
Najbardziej charakterystycznymi markerami dla trisomii chromosomu 21 (zespołu Downa) są:
1. krótkogłowie (brachycefalia),
2. umiarkowane wodogłowie,
3. spłaszczenie twarzy,
4. mniejsza kość nosowa lub jej brak,
5. krótkie ucho,
6. obrzęk karku,
7. wada serca (głównie wady przegrodowe),
8. zwężenie/atrezja dwunastnicy,
9. jelita hiperechogenne,
10. łagodne wodonercze,
11. skrócenie kończyn (kości udowej),
12. bruzda sandałowa („sandal gap”),
13. klinodaktylia,
14. skrócenie środkowego paliczka V palca ręki.
Spokojnie u ciebie to moze byc cecha osobnicza. Poprzednie dwie ciaze dzieci mialy głowe na 50 centylu i długimi nogami teraz mam za to dziecko z duza głowa i krótkimi nogami i rękoma pewnie po drugim tatusiu
Mysle ze drugie usg to dobry pomysł niech ci zrobia dobrze zmierza i porowmawiaj z lekarzem na spokojnie czy jest sie czym martwic
a i krótkogłowie to nie to samo co mały obwód głowy ktory sie sprawdza w trakcie połówkowegoBera1983, KatWomanDo, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Karola111 ja ogólnie się zgapilam i zamówiłam do Norwegii i będę musiała zapłacić cło bo paczka przekroczyła pewna kwotę. Ogólnie dałam ciała, bo tak się podnieciłam tymi ubrankami 😂😂 jak zamawiasz do Polski to nic nie płacisz, żadnego cła, bo unia europejską itd. paczka przyszła DHL.
Ubranka mega miłe w dotyku, taka mięsista bawełna. Zamawiałam 56/62 to jest niby na 4,5/6kg i 62/68-6/8kgAmbriel lubi tę wiadomość
-
A czy którąś myślała już o sesji ciążowej?
Ja w pierwszej ciąży nie robiłam, bo się czułam grubo i brzydko. Teraz nie jestem ani szczuplejsza, ani ładniejsza, ale jakoś mam ochotę na taką sesje
Orientowałam się jak to wygląda u fotografki u której robiliśmy ostatnio sesje rodzinną, i już do końca stycznia musiałabym potwierdzić termin. Bo potem może być ciężko z terminem!!!KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 21:03
KatWomanDo lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlma84 wrote:A czy którąś myślała już o sesji ciążowej?
Ja w pierwszej ciąży nie robiłam, bo się czułam grubo i brzydko. Teraz nie jestem ani szczuplejsza, ani ładniejsza, ale jakoś mam ochotę na taką sesje
Orientowałam się jak to wygląda u fotografki u której robiliśmy ostatnio sesje rodzinną, i już do końca stycznia musiałabym potwierdzić termin. Bo potem może być ciężko z terminem!!!KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale mnie zmogło... poszłam spać na godzinkę o 12 i wstałam o 16 -.- miałam 6 nieodebranych połączeń
nic nie było w stanie mnie dobudzić
calineczka88 wrote:Finezja jak córka pójdzie na drzemkę to postaram się wrzucić coś
Bunia89 - piękne te ciuszki z next !!! Widzę, że mają krótki rękawek
Żebyście się nie zdziwiły z tymi rozmiarami
Moja znajoma urodziła 3 tygodnie temu i miał 2800g (normalna waga, w terminie) i przytył prawie 1kg od porodu i dalej ma rozmiar 50 ! Prze malutkiTeraz mi się wydaję, że te wszystkie ciuchy takie duże są jak sobie przypomnę to maleństwo
KatWomanDo - to dobrze, że nie jestem sama
Alma84 - też będę chciała zrobić, tylko nie mam wybranego fotografa, ale skoro tak mówisz z tym terminem to może się tym zainteresujętylko nie wiem w którym tygdoniu zrobić taką sesję ? mhhh
KatWomanDo, Bunia89 lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Lena91 wrote:No coś ty ! Nie miałam
Mało kto wdaje się w dłuższe rozmowy z obcymi kobietami w poczekalni hahaha
Kolejne usg tez masz u Dudarewicza ?Ale zobacz jaki zbieg okoliczności
A w sumie tu nas na forum z Łodzi i okolic jest tak mało, chyba ze 3 dziewczyny tylko. A tu takie spotkanie
Tak, zapisałam się na kolejne też do niego, na 30 marcaW pierwszej ciąży też do niego chodziłam na te wszystkie usg.
Lena91 lubi tę wiadomość
-
Belly a jakie opinie ma ten lekarz u którego byłaś na polowkowych??Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ja chciałam sesję jakoś bardziej na wiosnę, koło kwietnia. Tak żeby zaczęły kwitnąć drzewa. Tylko wydaje mi się, że do tej sesji to nie dojdzie
Bo czuję się właśnie grubo i brzydko, a gdzie tu do kwietnia, czy czerwca. A na pewno skuszę się na sesje noworodkową, ewentualnie później już z dzidziusiem jak będę wyglądać bardziej wyjściowo..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 17:14
KatWomanDo, Beti82 lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Dzięki dziewczyny za pomoc, ale jestem wykończona z nerwów 😔
Izape, lekarz ma dobre opinie 😘
Udało mi się zapisać na badanie już na jutro wieczorem tym razem do innej kliniki i zobaczymyStarania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
shelby*, Alma84, Ambriel, Asiulka84, KatWomanDo, Finezja19, PLPaulina, Wombat, Bunia89, Ewelaa_♡, Moniquue, Pati., Izape_91, Whoosie lubią tę wiadomość
-
Finezja19 wrote:
Bunia89 - piękne te ciuszki z next !!! Widzę, że mają krótki rękawek
Żebyście się nie zdziwiły z tymi rozmiarami
Moja znajoma urodziła 3 tygodnie temu i miał 2800g (normalna waga, w terminie) i przytył prawie 1kg od porodu i dalej ma rozmiar 50 ! Prze malutkiTeraz mi się wydaję, że te wszystkie ciuchy takie duże są jak sobie przypomnę to maleństwo.
Ja nie planuję sesji ciążowej.Wiem że to fajna pamiątka, ale jakoś nie czuję się na siłach.
Calineczka super foto
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ja sesje bede robic napewno, planuje w kwietniu naszczescie moja przyjaciolka robi zdjecia jest pasjonatka wiec nie mam problemu z terminem
Ja dzis mam slabszy dzien moze tez przez pogode... ja tez czekam na kolekcje letnie bo brakuje mi rampersow i spodenek, zamowilam bodziaki z carters i czekam na przesylke oni maja takie sliczne rzeczy😍Ambriel, Moniquue lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Dziś miałam polowkowe miał być chłopak będzie dziewczynka 😍🤩
shelby*, belly_love, Beti82, Alma84, Pati96, Finezja19, Wombat, PLPaulina, Angelika1313, Karola111, KatWomanDo, Asiulka84, calineczka88, Kinga13, Bunia89, Bera1983, Moniquue, Pati., Izape_91, iness00, Karolka9, Lena91 lubią tę wiadomość