CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga13 wrote:Beti, jest jeszcze masa czasu na sesję
zdążysz jeszcze
i możesz iść natural xD
Mnie o tyle pili czas, że oni ten apartament mają do soboty i nie wiem czy lecieć teraz czy poczekać. Teraz będą pewnie fajne możliwości, ale z drugiej strony tak na wariackich papierach
Na wariackich papierach najlepiej ! Brzuszek ciążowy już masz -
Finezja19 wrote:Izaaa2020 - ja dostałam kontakt do położnej i złożyłam deklaracje, że chce uczęszczać do niej do szkoły rodzenia i również ona będzie moja położna środowiskowa po porodzie, ale zajęcia są w porannych godzinach wiec z mężem idziemy na szkole rodzenia w pigułce gdzieś koło kwiecień/maj do szpitala wojewódzkiego i to już jest chyba odpłatnie, bo tutaj mam na NFZ
Uważam, że fajna opcja dla kogoś kto nie ma czasu bo zajęcia trwają 7/8h w jedna sobotę
Co do ciuszków to akurat to jest pikus przy całej reszcie wyprawkitakże możesz sobie to odłożyć na później jak już będziesz pewna albo kupować neutralne ciuszki które będą pasować tu i tu- ja tak robiłam ale jednak potwierdził się chłopiec
A co do badań połówkowych to myśle, że powinnaś się zainteresować tematem i umówić się do jakiegoś lekarza nawet jak ten Twój prowadzący nie wspomniał, chociaż dziwne zachowanie z jego strony bo to obowiązkowe badanie w ciąży 🤨
A to Twoja pierwsza ciąża czy kolejna ? Masz już dzieci ? 🤗
Pierwsza ciąża, pierwsza dzidzia dlatego dziwi mnie, że mam takie aż zbyt wyluzowane podejście
Pati pocieszyłaś mnie ze nie jestem sama
Dziewczyny a może któraś ma Male mieszkanko - zastanawiam się czy jest sens kupować łóżeczko, czy na początku lepiej kupić jakąś kołyskę jeżdżącą na kółkach? Żeby mogła stać i w salonie i w sypialni. W sypialni mamy samo łóżko bo w zasadzie na nic innego tam nie ma miejsca. Znaczy się łóżeczko nie zmieści, ale wtedy juz żadnej komódki na rzeczy dzidzi nie wstawie... A z tego co widzę wszystkie kupują lozeczka. -
Kinga13 wrote:Beti, jest jeszcze masa czasu na sesję
zdążysz jeszcze
i możesz iść natural xD
Mnie o tyle pili czas, że oni ten apartament mają do soboty i nie wiem czy lecieć teraz czy poczekać. Teraz będą pewnie fajne możliwości, ale z drugiej strony tak na wariackich papierach
Ja też bym chyba poszła teraz - później możesz się gorzej czuć i będziesz już bardziej "ociążała"Z resztą z bliźniakami to ciężko stwierdzić, kiedy jest dobry czas na taką sesję. A skoro brzuszek już masz pokaźny to sesja na pewno wyjdzie super.
Ja chyba też nie będę robić takiej sesji. Wolę zrobić dziecku jak się urodzi, zawsze mi się taka marzyła, bo miałam zajawkę na fotografię przez jakiś czas. -
Hmmm tez wlasnie o tym mysle. Ja mam gdzie dac lozeczko, ale zastanawiam sie czy musze je miec? Czy przez te pol roku wystarczy mi tylko chicco next to me? Bo po co mi to i to.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Calineczka oblukałam ten sklep na Pojezierskiej i maja na ekspozycji to lozeczko co mnie interesuje takze allelujaaaa ,dzieki haha
Stary mnie zabije bo musimy cala Łodz przejechac hahah ale ja chce to lozeczko zobaczyccalineczka88 lubi tę wiadomość
-
Kinga natural odpada hahahah
Jeszcze jakbym latem robila taka sesje to ok bo to na dworze mi sie wlasnie marzylo.To wtedy mozna faktycznie bardziej naturalne.
ALe o tej porze roku to sesja w studio raczej wchodzi w gre a to juz wiecej widac hahahah a ja stara jestem
No chyba ,ze mnie cos jeszcze natchnie ale narazie nieKatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Na wiosnę pewnie jeszcze będą super plenery
ja ze Stasiem byłam miesiąc przed porodem i wyszło super
ale teraz to już mogę nie doczekać. I chciałam bardziej intymną
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny które zamawiały w smyku on line jak szybko przyszła wam paczka?
izaaa2020 też się zastanawiałam.Ja chyba rezygnuje z dostawki tylko łóżeczko wstawię do sypialni, albo przeniosę się do dziecinnego na kanapę.
Dostawka też podobno na krótko max do 6 miesięcy.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Wombat wrote:Hmmm tez wlasnie o tym mysle. Ja mam gdzie dac lozeczko, ale zastanawiam sie czy musze je miec? Czy przez te pol roku wystarczy mi tylko chicco next to me? Bo po co mi to i to.
Hmm moja córka śpi z nami w łóżku, w łóżeczku spała w całym swoim życiu 2 h 🙈🙈 do 4 miesiąca jeździła że mną po domu w wózku (ja gotowałam/nastawialam prabie/sprzątałem a ona spała) w tym konkretnym przypadku łóżeczko służyło za składowisko prania, zabawek itd .
Tym razem mały musi spać w łóżeczku bo bez Hanny spać sobie nie wyobrażam. Biorę jeszcze pod uwagę barierke - wtedy starego wyrzuce z łóżka 😂 albo dostawke wtedy może zostać 😂😂 -
nick nieaktualnyPatrzyłam pomiary Hani i teraz drugiej córci na usg. ☺️
Odnośnie tej główki, to Hania tak do 28 TC miała bardzo dużą różnicę. To było tydzień różnicy.
Natalia ma podobnie. Na połówkowych wyszło, że główka to 6% i odpowiada 21+5, a kość udowa 70% i odpowiada 23+1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 21:27
-
nick nieaktualnyAmbriel wrote:Dostawka też podobno na krótko max do 6 miesięcy.
A i tak często była nie używana bo po prostu zasypiałam ją karmiąc. 🤣 I jak Hania zasnęła to ja już dawno chrapalam. 🤣
Teraz myślę też o dostawce, tamtą mąż szybko sprzedał.
Ale używaną. 😆 Bo te Chicco są drogie i na bardzo krótko się przydają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 21:06
Ambriel, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maniaa
ale miałaś niespodziankę! Dlatego mówię, że dzisiaj się zastanawiałam co powie ten 3 lekarz 😂
Calineczka ale pięknie się Wam pokazałamoja się nakryła wszystkim co miała i mam zdjęcie kawałka czoła i noska :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 21:29
KatWomanDo lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
izaaa2020 wrote:Dziewczyny a może któraś ma Male mieszkanko - zastanawiam się czy jest sens kupować łóżeczko, czy na początku lepiej kupić jakąś kołyskę jeżdżącą na kółkach? Żeby mogła stać i w salonie i w sypialni. W sypialni mamy samo łóżko bo w zasadzie na nic innego tam nie ma miejsca. Znaczy się łóżeczko nie zmieści, ale wtedy juz żadnej komódki na rzeczy dzidzi nie wstawie... A z tego co widzę wszystkie kupują lozeczka.
Ja nie mam zbyt dużo miejsca, a już na pewno nie na łóżeczko i na dostawkę naraz, więc póki co myślę o dostawce chicco next to me (a później będę zmieniać na łóżeczko jak będzie taka potrzeba) ale znajomi mi ostatnio pokazali
chicco hug 4w1 i teraz się nad tym bardziej zastanawiam, bo tak:
- mogę tym jezdzic po calym mieszkaniu, nawet do łazienki wjadę jak będę się chciała wykąpać czy cokolwiek
- przyda się na kilka lat, bo zamienia się w krzesełko itd
- jest mega regulowane, więc mogę na maxa zjechać, żeby było blisko łóżka ( a ja mam bardzo nisko materac, prawie na ziemi )
- nie będę musiała sprzedawać po 6 miesiącach
A jak wy mówicie, że dziecko i tak nie chce spać w łóżeczku czy zasypia się z dzieckiem podczas karmienia no to w sumie bez sensu nawet taka dostawka tak naprawdę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 21:42
KatWomanDo lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
PLPaulina wrote:U nas to nawet 5msc nie było.
A i tak często była nie używana bo po prostu zasypiałam ją karmiąc. 🤣 I jak Hania zasnęła to ja już dawno chrapalam. 🤣
Teraz myślę też o dostawce, tamtą mąż szybko sprzedał.
Ale używaną. 😆 Bo te Chicco są drogie i na bardzo krótko się przydają.Finezja19 lubi tę wiadomość
-
shelby* wrote:Hmm moja córka śpi z nami w łóżku, w łóżeczku spała w całym swoim życiu 2 h 🙈🙈 do 4 miesiąca jeździła że mną po domu w wózku (ja gotowałam/nastawialam prabie/sprzątałem a ona spała) w tym konkretnym przypadku łóżeczko służyło za składowisko prania, zabawek itd .
Tym razem mały musi spać w łóżeczku bo bez Hanny spać sobie nie wyobrażam. Biorę jeszcze pod uwagę barierke - wtedy starego wyrzuce z łóżka 😂 albo dostawke wtedy może zostać 😂😂 -
Ambriel wrote:Dziewczyny które zamawiały w smyku on line jak szybko przyszła wam paczka?
Zamawiałam jednego dnia wieczorem a paczka przyszła nie następnego ale zaraz kolejnego dnia rano 🙂
Ambriel lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox