CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to spinanie brzucha można powiedzieć olewałam w pierwszej ciąży, uznałam to za normalny objaw,ale nie miałam pojęcia, że to może skracać szyjkę i prowadzić do wcześniejszego porodu i tak w 32tc miałam 5 mm i skierowanie do szpitala. Teraz jestem na to mega wyczulona i dobrze, bo już 1 cm mi poleciał i tak liczę że mogę mieć problem dociągnąć do 37 tc ;/⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Pozdrowienia z góry 🤗
To już chyba mój ostatni wypad w góry przed porodem wiec korzystam ze świeżego powietrza i „wolności” 😅
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:30
Ambriel, Pati96, Kinga13, PLPaulina, Moniquue, Alma84, Zieziulka, Asiulka84, KatWomanDo, nefaste, Bera1983, Karola111, Lena91, Pati., Izape_91, monia0586 lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Zieziulka wrote:Ja to spinanie brzucha można powiedzieć olewałam w pierwszej ciąży, uznałam to za normalny objaw,ale nie miałam pojęcia, że to może skracać szyjkę i prowadzić do wcześniejszego porodu i tak w 32tc miałam 5 mm i skierowanie do szpitala. Teraz jestem na to mega wyczulona i dobrze, bo już 1 cm mi poleciał i tak liczę że mogę mieć problem dociągnąć do 37 tc ;/
Ja tez koniecznie się muszę zapytać dokładnie lekarza ile ma moja szyjka, bo ostatnio była w „ normie” 🧐
Zieziulka a co było później ? Trzymali Cię w szpitalu czy miałaś przed wczesny poród ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 10:18
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyMy jesteśmy po lekarzu, u Hani jest podejrzenie astmy.
Kolejny napad skurczu oskrzeli. 😭😭 Boże..
Przy okazji badania udało nam się ją zmierzyć i zważyć : 11.5 kg i 89 cm. 👍
Nie mam czasu w tej ciąży pomyśleć i zadbać o siebie. 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 10:50
-
Piekna pogoda wypoczywaj i korzystaj z urokow 😊
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Finezja19 wrote:Ja tez koniecznie się muszę zapytać dokładnie lekarza ile ma moja szyjka, bo ostatnio była w „ normie” 🧐
Zieziulka a co było później ? Trzymali Cię w szpitalu czy miałaś przed wczesny poród ?
Leżałam w szpitalu do 34 tc dali mi sterydy na rozwój płuc dziecka i kroplówki z magnezem. Potem leżałam w domu i w 36 tc urodziłam.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Ja też jestem cały czas na luteinie, ale magnez również chyba wdrożę bo tez mi się ostatnio bardziej spina brzuch, nawet po nocy czuję, że jest napięty..
Też nie miałam pojęcia, że trzeba na to uważać, dzięki Wam zacznę tego pilnować!!!😘Ambriel, Pati. lubią tę wiadomość
-
Mnie tak nastraszyłyście, że poszłam do apteki po magnez dodatkowy bez witaminy B6 bo wyszła mi podwyższona.Dobrze że choć wiem po wizycie, że szyjka się nie skraca.
PLPaulina zdrówka dla was, szkoda, że musisz się tak stresować w ciąży.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Mnie tak nastraszyłyście, że poszłam do apteki po magnez dodatkowy bez witaminy B6 bo wyszła mi podwyższona.Dobrze że choć wiem po wizycie, że szyjka się nie skraca.
PLPaulina zdrówka dla was, szkoda, że musisz się tak stresować w ciąży.Ambriel lubi tę wiadomość
-
KatWomanDo oby nam tylko pomagał
Mamy prawie ten sam zestaw leków i wiek też z lipca ur:) Jesteśmy mamy" geriatryczne".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 14:51
KatWomanDo lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Dziewczyny a Wy sprawdzacie witaminę B12? Mi lekarz sprawdził ze względu na obniżona hemoglobinę dodatkowe witaminy i żelazo ok ale wyszedł mi niedobór B12. Dostałam receptę i w tym jest tez kwas foliowy i nie wiem czy brać teraz inne witaminy bo tam tez jest kwas foliowy 🙈
-
Bera1983 wrote:Dziewczyny a Wy sprawdzacie witaminę B12? Mi lekarz sprawdził ze względu na obniżona hemoglobinę dodatkowe witaminy i żelazo ok ale wyszedł mi niedobór B12. Dostałam receptę i w tym jest tez kwas foliowy i nie wiem czy brać teraz inne witaminy bo tam tez jest kwas foliowy 🙈
Jeden kwas foliowy mi odstawili i zostawili zestaw dla ciężarnych w których już jest kwas foliowy.
Shelby ciekawa jestem jak to wyglądaBera1983 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:KatWomanDo oby nam tylko pomagał
Mamy prawie ten sam zestaw leków i wiek też z lipca ur:) Jesteśmy mamy" geriatryczne".
-
KatWomanDo wrote:No ładniej tego nie mogłaś ująć Kochana😂😂😂
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Paulina, oby się skończyło tylko na podejrzeniu astmy. Jakieś dalsze badania macie zlecone?
My dziś po lekarzu wróciliśmy z zapaleniem oskrzeli 🙈🙈🙈 na szczęście oprócz kaszlu nie więcej jej nie dolega. Ale tona leków, i nebulizacje których nie znosi... Więc będzie ciężki tydzień...
A od 1 marca do żłobka. Ostatni dni lutego zajęcia adaptacyjne. Aż się boję co to będzie pod względem chorobowym...
Więc dziewczyny które będą miały pierwsze dziecko, cieszcie się tym czasem teraz!!! I korzystajcie ile się da!!! Druga ciąża już nie jest "taka sama" 😉 i jak pisała Paulina, czasem nie ma nawet kiedy się cieszyć tym stanem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 17:45
KatWomanDo lubi tę wiadomość