X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Glass Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Co do fotelikow to gdzies czytalam ze do naszego auta pasuje tylko Kidfy, Cybex lub Maxi Cosi. I zdecydowaliśmy sie na Maxi Cosi z baza z tym ze nie wiem ktory model wybrać - cabriofix czy pebble plus. Moze ma ktoras doswiadczenie z nimi i podpowie?
    Monia ja mam pebble plus po pierwszej córce, z bazą którą teraz używamy do pearl smart (będziemy musieli dokupić drugą). Fotelik jest super, kupiliśmy ze względu na wysoki ADAC i nie żałuję jest naprawdę solidnie wykonany, z adapterami można bez problemu używać z wózkiem. Z własnego doświadczenia polecam kupić z bazą, montaż zajmuje dosłownie dwie sekundy, nie da się źle zamontować bo wtedy świeci się na czerwono i buczy. A później jak maluszek wyrośnie z fotelika można na tej samej bazie montować kolejny fotelik tyłem do 4 roku życia, wiadomo że rwf to najlepsza opcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 21:50

monia0586 lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Co do fotelikow to gdzies czytalam ze do naszego auta pasuje tylko Kidfy, Cybex lub Maxi Cosi. I zdecydowaliśmy sie na Maxi Cosi z baza z tym ze nie wiem ktory model wybrać - cabriofix czy pebble plus. Moze ma ktoras doswiadczenie z nimi i podpowie?
    Ja bym sprwadziła na Twoim miejscu na facebooku Osiem gwiazdek społeczność czy jakoś tak. Tam często są pytania o porównanie fotelików i który pasuje do jakiego auta. Jeśli dobrze kojarzę tamte wpisy to polecają raczej pebble plus bo cabriofix to stary model (?). Ale mogę się mylić bo szukałam u nich głównie odpowiedzi jaki kolejny fotelik po łupinie kupić ;)

monia0586 lubi tę wiadomość

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie tu nie było, ale was co jakiś czas poczytuję. Wpadliśmy w sezon grypowy, cała trójka. Jak się zaczęło przed świętami tak jeszcze nie wyzdrowiałam.
    Z dużych newsów moja dzidzia to dziewczynka :). Czyli całe zakupy ciuszkowe mi odpadną. Tylko skarpetki kupiłam i trzy zestawy na 50cm, bo brakowało mi tego przy pierwszej córce urodziła się w terminie poniżej 3kg i pływała w 56.
    Cieszę się, ze Wasze dzidzie rosną zdrowo :). Do czerwca coraz bliżej.

PLPaulina, Finezja19, Pati96, Moniquue, Karola111, Karolka9, Alma84, Asiulka84, Pati., monia0586, Zieziulka lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙋 gratuluje udanych wizyt! Ja też dziś miałam swoją,z małym wszystko dobrze waży już prawie pół kg🥰 wczoraj tak się rozkręcił że aż nagrałam jak brzuch mi faluje :D tak jak mówiłam zwazylam się dziś rano +5 kg więc teraz mam 69 na wadze 😲😁 ale wdała mi się infekcja i dostałam tabletki dopochwowo :/ no i jeszcze moja szyjka ma 3,1 cm więc na granicy dlatego mam się oszczędzać:/
    Tak jak też wcześniej pisalyscie też brzuch mam teraz już bardziej napięty, ale w ostatnim czasie zdarza się że mi się spina dosłownie na ok pół minuty i puszcza tak na dole brzucha,robi się jak kamień i puszcza, nie tylko jak się przemecze ale też np po nocy zanim jeszcze z łóżka wyjdę więc to nie od przemęczenia, akurat dziś przy lekarzu też mi się tak zrobiło, gin powiedział że jedyne co mogę zrobić to odpoczywać i nie dźwigać, niby to się zdarza po 20 tyg ale takie małe skurcze mogą też powodować skracanie szyjki a moja już teraz na granicy :( dostałam duphaston 2xdziennie, więc po dzisiejszej wizycie doszło trochę leków, trochę się wystraszyłam bo do tej pory wszystko wzorowo było no ale ważne że z dzidzia dobrze a ja będę leżeć i czytać książki:)
    Żeby się pocieszyć odwiedziliśmy dziś 3 sklepy z wózkami :) spodobał nam się taki:
    https://aroshop.pl/luca-02-czm,3,48110,27350 i taki
    http://junama.com/junama-produkty/junama-diamond-s-line/ - czarny albo czarno szary
    I jeszcze ostatnio któraś z was kupiła ten
    https://tutispolska.pl/p/3-viva-life
    Tylko już następnym razem podjadę żeby go obejrzeć bo też mi się podoba:)
    Natomiast foteliki to już wyższa szkoła jazdy 🙈 ale trochę o nich się dowiedzieliśmy najbardziej podobał mi się cybex taki obrotowy (nie pamiętam modelu) z takim fajnym daszkiem:d noo ale cena z bazą wyrywa z butów prawie tyle co wózek 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 23:30

Karola111, Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taki który nazywa się i-size. Obrotowy..Jego cena to chyba gdzieś 1.8tys. więc do ceny wózka daleko. I do 4 lat starcza. Więc uważam, że ta cena jak najbardziej ok 👍👍👍

My kupiliśmy najpierw cybex. Potem na 10 msc córki - britax rommer : i 3 tys poszlooooo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 23:58

• Pati. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten o którym myślę kosztował 900 albo 999 zł ale on nie był do 4 lat tylko nosidełko+ baza chyba ok 800 więc ok 1800 komplet a cenę porównuje oczywiście nie do wózka cybex 😁 tylko np do tego Bebetto do którego wyżej dałamlink i on właśnie kosztuje 1700 więc nawet tańszy...
    Wcześniej myślałam o takim foteliku który jest i dla niemowlaka i dla starszego że niby fajnie 2w1 ale nosidełko też musi być no bo w czym dziecko ze szpitala wynieść no i wg, więc zrezygnowalam z tego większego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 00:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest faktycznie obrotowy cybex. (Nosidełko) I to i-size.
    Jedna baza - 2 fotele. 👍

Kiedyś tutaj rozmawiałyśmy, że to fajne rozwiązanie, ale akurat cybex uważam ze ma drogo.
    Bo wychodzi taka sama kwota przy zakupie jednej bazy dla 2 fotelików.
    Jak i dwa różne foteliki. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 06:56

Pati. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to teraz się zastanawiam czy mi cybex do nowego auta będzie pasował. 🤦🏻‍♀️

• monia0586 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Monia ja mam pebble plus po pierwszej córce, z bazą którą teraz używamy do pearl smart (będziemy musieli dokupić drugą). Fotelik jest super, kupiliśmy ze względu na wysoki ADAC i nie żałuję jest naprawdę solidnie wykonany, z adapterami można bez problemu używać z wózkiem. Z własnego doświadczenia polecam kupić z bazą, montaż zajmuje dosłownie dwie sekundy, nie da się źle zamontować bo wtedy świeci się na czerwono i buczy. A później jak maluszek wyrośnie z fotelika można na tej samej bazie montować kolejny fotelik tyłem do 4 roku życia, wiadomo że rwf to najlepsza opcja.

Dziękuję za odpowiedź. A jeśli mogę spytać to jaką bazę posiadasz do tego fotelika?
    I dużo zdrówka życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 08:22

4325p1.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Czy jak na początek zamówię takie pieluchy + wkłady bambusowe/mikrofibra to będzie okay ??

https://allegro.pl/oferta/pielucha-pieluszka-wielorazowa-1-wklad-12-wzorow-6701807083?fromVariant=6701570599

Jest napisane, że nadają się od 3g więc dla noworodka będą dobre ?

To jest One Size, raczej zaczyna się od typowego rozmiaru newborn dla noworodka, bo są mniejsze. To sobie regulujesz napami, ale takiemu maluszkowi może być za grubo w kroku jak zbierzesz cały ten nadmiar materiału. I raczej poleca się żeby noworodki miały naturalne włókno przy pupie. Na szerokość w kroku też newborn są węższe
    monia0586 wrote:

Ja miałam Pebble Plus przy Stasiu i byłam zadowolona, teraz na szybko w grudniu kupowałam drugi, żeby mieć takie same. Są promocje jeśli jeszcze znajdziesz, bo za Pebble Plus wchodzi Pebble Pro i plusy są na wyprzedażach :P co do fotela tego drugiego na bazę to przy Stasiu się nie zdecydowałam, bo jest niestety tylko do 18kg tyłem, a to było dla mnie za mało. Teraz przy dziewczynach myślę, że kupię jedną sztukę, zanim one dobiją do 18kg to Staś już się przesiądzie w fotel przodem i zwolni swój.

Ja byłam wczoraj na KTG. Mi też spina się czasem brzuch, ale nie jest to bolesne. Całą ciążę ze Stasiem tak miałam i szyjkę miałam ze stali :P teraz też się trzyma. Na KTG kilka razy mnie złapało, skurcze sięgały do 20-30 a jeden dobił nawet do 40 i gin nie miał do nich żadnych zastrzeżeń ;) a dzisiaj razem z babcią zrobiłyśmy krzywą i strasznie to znowszę w tej ciąży :/ strzeliłam sobie też morfo i Coombsa

Pati., KatWomanDo, Karola111, Finezja19 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Glass Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. A jeśli mogę spytać to jaką bazę posiadasz do tego fotelika?
    I dużo zdrówka życzę :)
    Mamy bazę, która dwa lata temu była dedykowana do tego fotelika czyli 2way fix, teraz używamy z pearl smart, miał być 2way pearl ale już go nie sprzedają a ten jest kompatybilny z bazą (pisałam do maxi cosi customer service). Ale widzę, że wszystko im się pozmieniało i trzeba uważnie patrzeć co się kupuje żeby następny fotelik pasował. Jakbym teraz miała wybierać to pewnie poszłabym w pebble pro i bazę 3way fix, a później pearl pro tylko że to ciutkę droższa opcja.
    Pozdrawiam :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam dylemat czy kupić tą nowszą bazę...

U mnie pieluchowa fabryka trwa, ale masakra ile to zajmuje czasu... Głupie wycinanie i wszywanie gumek, niby chwila, ale przy takiej ilości to cały dzień. Ogólnie mam wierzchów na 35 formowanek, ale na 12 brakło mi nap, także póki co one czekają. W reszcie mam wszyte gumki na pleckach, w nogach w dwóch i dzisiaj mam w planach to skończyć. A potem wyciąć środki i zszyć :P

08.09.2017 - Staś <3

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja, jeszcze teraz doczytałam tą aukcję co wrzuciłaś... To są Chinki :P utnę sobie rękę, że nie będą ok dla noworodka, pieluchy z Ali są wielkie w porównaniu z naszymi. Zamówiłam kilka dla Stasia i robiły jako taki zapas, ale jakoś w stosunku do naszych jest dużo, dużo gorsza

Finezja19 lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• miscelle Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja miałam wczoraj połówkowe. U syna wszystko w porządku, dobrze mierzy i waży, idzie równo z OM. Ciąża przebiega mi bez problemu, narazie w zdrowiu. Przytylam narazie 5 kg, także nie narzekam. Dolegliwości brak. Latam jak bez ciąży.

Bera1983, Moniquue, Pati96, PLPaulina, Alma84, KatWomanDo, Pati., Asiulka84, monia0586, Karolka9, Glass, Bunia89, Karola111, Finezja19 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Iness milczy... 🤔🤔🤔
    Halo halo bo się denerwujemy!!!

201711152165.png

202006124562.png
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    A Iness milczy... 🤔🤔🤔
    Halo halo bo się denerwujemy!!!
    Alma84 ja się też zamartwiam.Nawet bardzo nie mam z nią kontaktu już kilka dni.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, ja jestem juz po pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia, akurat jak mąż nie mógł ze mną iść była pierwsza pomoc...😏 Będę go musiała teraz przeszkolić na jakiejś lalce bo chciałabym, żeby w razie w wiedział jak działać...
    Poza tym dzisiaj rano poznałam moją położną, cudowna kobieta z powołania prawdziwa położna, ma ok 60 lat, ale caly czas się szkoli, szuka specjalistów w róznych dziedzinach i chce jak najwięcej swojej wiedzy przekazać rodzicom...
    Połozna nie może patrzeć na zastój jaki panuje u mnie w mieście w szpitalu/służbie zdrowia (sama ucieszyła się na wiadomość, że chcę rodzić w innym mieście..)
    Poza tym dostałam 3 reklamówki próbek i materiałów do czytania, zmierzyła tętno maluszkowi, wszystko było super🙂
    W pracy dzień ciężki, ale to jest teraz mało ważne😉
    Miłego dnia dla Wszystkich🌷

Alma84, Asiulka84, Pati., PLPaulina, Moniquue, monia0586, Karola111, mila_88 lubią tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle super wieści:) też przytyłam 5 kg a termin widzę mamy podobny :)

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajcie imiona dzieci ,ktore jeszcze nie podaly :)

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • monia0586 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Ja miałam Pebble Plus przy Stasiu i byłam zadowolona, teraz na szybko w grudniu kupowałam drugi, żeby mieć takie same. Są promocje jeśli jeszcze znajdziesz, bo za Pebble Plus wchodzi Pebble Pro i plusy są na wyprzedażach :P co do fotela tego drugiego na bazę to przy Stasiu się nie zdecydowałam, bo jest niestety tylko do 18kg tyłem, a to było dla mnie za mało. Teraz przy dziewczynach myślę, że kupię jedną sztukę, zanim one dobiją do 18kg to Staś już się przesiądzie w fotel przodem i zwolni swój.
    A masz bazę do tego fotelika? Jeśli tak to jaką?

4325p1.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ