X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Glass Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Co do fotelikow to gdzies czytalam ze do naszego auta pasuje tylko Kidfy, Cybex lub Maxi Cosi. I zdecydowaliśmy sie na Maxi Cosi z baza z tym ze nie wiem ktory model wybrać - cabriofix czy pebble plus. Moze ma ktoras doswiadczenie z nimi i podpowie?
    Monia ja mam pebble plus po pierwszej córce, z bazą którą teraz używamy do pearl smart (będziemy musieli dokupić drugą). Fotelik jest super, kupiliśmy ze względu na wysoki ADAC i nie żałuję jest naprawdę solidnie wykonany, z adapterami można bez problemu używać z wózkiem. Z własnego doświadczenia polecam kupić z bazą, montaż zajmuje dosłownie dwie sekundy, nie da się źle zamontować bo wtedy świeci się na czerwono i buczy. A później jak maluszek wyrośnie z fotelika można na tej samej bazie montować kolejny fotelik tyłem do 4 roku życia, wiadomo że rwf to najlepsza opcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 21:50

monia0586 lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Co do fotelikow to gdzies czytalam ze do naszego auta pasuje tylko Kidfy, Cybex lub Maxi Cosi. I zdecydowaliśmy sie na Maxi Cosi z baza z tym ze nie wiem ktory model wybrać - cabriofix czy pebble plus. Moze ma ktoras doswiadczenie z nimi i podpowie?
    Ja bym sprwadziła na Twoim miejscu na facebooku Osiem gwiazdek społeczność czy jakoś tak. Tam często są pytania o porównanie fotelików i który pasuje do jakiego auta. Jeśli dobrze kojarzę tamte wpisy to polecają raczej pebble plus bo cabriofix to stary model (?). Ale mogę się mylić bo szukałam u nich głównie odpowiedzi jaki kolejny fotelik po łupinie kupić ;)

monia0586 lubi tę wiadomość

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie tu nie było, ale was co jakiś czas poczytuję. Wpadliśmy w sezon grypowy, cała trójka. Jak się zaczęło przed świętami tak jeszcze nie wyzdrowiałam.
    Z dużych newsów moja dzidzia to dziewczynka :). Czyli całe zakupy ciuszkowe mi odpadną. Tylko skarpetki kupiłam i trzy zestawy na 50cm, bo brakowało mi tego przy pierwszej córce urodziła się w terminie poniżej 3kg i pływała w 56.
    Cieszę się, ze Wasze dzidzie rosną zdrowo :). Do czerwca coraz bliżej.

PLPaulina, Finezja19, Pati96, Moniquue, Karola111, Karolka9, Alma84, Asiulka84, Pati., monia0586, Zieziulka lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙋 gratuluje udanych wizyt! Ja też dziś miałam swoją,z małym wszystko dobrze waży już prawie pół kg🥰 wczoraj tak się rozkręcił że aż nagrałam jak brzuch mi faluje :D tak jak mówiłam zwazylam się dziś rano +5 kg więc teraz mam 69 na wadze 😲😁 ale wdała mi się infekcja i dostałam tabletki dopochwowo :/ no i jeszcze moja szyjka ma 3,1 cm więc na granicy dlatego mam się oszczędzać:/
    Tak jak też wcześniej pisalyscie też brzuch mam teraz już bardziej napięty, ale w ostatnim czasie zdarza się że mi się spina dosłownie na ok pół minuty i puszcza tak na dole brzucha,robi się jak kamień i puszcza, nie tylko jak się przemecze ale też np po nocy zanim jeszcze z łóżka wyjdę więc to nie od przemęczenia, akurat dziś przy lekarzu też mi się tak zrobiło, gin powiedział że jedyne co mogę zrobić to odpoczywać i nie dźwigać, niby to się zdarza po 20 tyg ale takie małe skurcze mogą też powodować skracanie szyjki a moja już teraz na granicy :( dostałam duphaston 2xdziennie, więc po dzisiejszej wizycie doszło trochę leków, trochę się wystraszyłam bo do tej pory wszystko wzorowo było no ale ważne że z dzidzia dobrze a ja będę leżeć i czytać książki:)
    Żeby się pocieszyć odwiedziliśmy dziś 3 sklepy z wózkami :) spodobał nam się taki:
    https://aroshop.pl/luca-02-czm,3,48110,27350 i taki
    http://junama.com/junama-produkty/junama-diamond-s-line/ - czarny albo czarno szary
    I jeszcze ostatnio któraś z was kupiła ten
    https://tutispolska.pl/p/3-viva-life
    Tylko już następnym razem podjadę żeby go obejrzeć bo też mi się podoba:)
    Natomiast foteliki to już wyższa szkoła jazdy 🙈 ale trochę o nich się dowiedzieliśmy najbardziej podobał mi się cybex taki obrotowy (nie pamiętam modelu) z takim fajnym daszkiem:d noo ale cena z bazą wyrywa z butów prawie tyle co wózek 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 23:30

Karola111, Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taki który nazywa się i-size. Obrotowy..Jego cena to chyba gdzieś 1.8tys. więc do ceny wózka daleko. I do 4 lat starcza. Więc uważam, że ta cena jak najbardziej ok 👍👍👍

My kupiliśmy najpierw cybex. Potem na 10 msc córki - britax rommer : i 3 tys poszlooooo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 23:58

• Pati. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten o którym myślę kosztował 900 albo 999 zł ale on nie był do 4 lat tylko nosidełko+ baza chyba ok 800 więc ok 1800 komplet a cenę porównuje oczywiście nie do wózka cybex 😁 tylko np do tego Bebetto do którego wyżej dałamlink i on właśnie kosztuje 1700 więc nawet tańszy...
    Wcześniej myślałam o takim foteliku który jest i dla niemowlaka i dla starszego że niby fajnie 2w1 ale nosidełko też musi być no bo w czym dziecko ze szpitala wynieść no i wg, więc zrezygnowalam z tego większego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 00:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest faktycznie obrotowy cybex. (Nosidełko) I to i-size.
    Jedna baza - 2 fotele. 👍

Kiedyś tutaj rozmawiałyśmy, że to fajne rozwiązanie, ale akurat cybex uważam ze ma drogo.
    Bo wychodzi taka sama kwota przy zakupie jednej bazy dla 2 fotelików.
    Jak i dwa różne foteliki. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 06:56

Pati. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to teraz się zastanawiam czy mi cybex do nowego auta będzie pasował. 🤦🏻‍♀️

• monia0586 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Monia ja mam pebble plus po pierwszej córce, z bazą którą teraz używamy do pearl smart (będziemy musieli dokupić drugą). Fotelik jest super, kupiliśmy ze względu na wysoki ADAC i nie żałuję jest naprawdę solidnie wykonany, z adapterami można bez problemu używać z wózkiem. Z własnego doświadczenia polecam kupić z bazą, montaż zajmuje dosłownie dwie sekundy, nie da się źle zamontować bo wtedy świeci się na czerwono i buczy. A później jak maluszek wyrośnie z fotelika można na tej samej bazie montować kolejny fotelik tyłem do 4 roku życia, wiadomo że rwf to najlepsza opcja.

Dziękuję za odpowiedź. A jeśli mogę spytać to jaką bazę posiadasz do tego fotelika?
    I dużo zdrówka życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 08:22

4325p1.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Czy jak na początek zamówię takie pieluchy + wkłady bambusowe/mikrofibra to będzie okay ??

https://allegro.pl/oferta/pielucha-pieluszka-wielorazowa-1-wklad-12-wzorow-6701807083?fromVariant=6701570599

Jest napisane, że nadają się od 3g więc dla noworodka będą dobre ?

To jest One Size, raczej zaczyna się od typowego rozmiaru newborn dla noworodka, bo są mniejsze. To sobie regulujesz napami, ale takiemu maluszkowi może być za grubo w kroku jak zbierzesz cały ten nadmiar materiału. I raczej poleca się żeby noworodki miały naturalne włókno przy pupie. Na szerokość w kroku też newborn są węższe
    monia0586 wrote:

Ja miałam Pebble Plus przy Stasiu i byłam zadowolona, teraz na szybko w grudniu kupowałam drugi, żeby mieć takie same. Są promocje jeśli jeszcze znajdziesz, bo za Pebble Plus wchodzi Pebble Pro i plusy są na wyprzedażach :P co do fotela tego drugiego na bazę to przy Stasiu się nie zdecydowałam, bo jest niestety tylko do 18kg tyłem, a to było dla mnie za mało. Teraz przy dziewczynach myślę, że kupię jedną sztukę, zanim one dobiją do 18kg to Staś już się przesiądzie w fotel przodem i zwolni swój.

Ja byłam wczoraj na KTG. Mi też spina się czasem brzuch, ale nie jest to bolesne. Całą ciążę ze Stasiem tak miałam i szyjkę miałam ze stali :P teraz też się trzyma. Na KTG kilka razy mnie złapało, skurcze sięgały do 20-30 a jeden dobił nawet do 40 i gin nie miał do nich żadnych zastrzeżeń ;) a dzisiaj razem z babcią zrobiłyśmy krzywą i strasznie to znowszę w tej ciąży :/ strzeliłam sobie też morfo i Coombsa

Pati., KatWomanDo, Karola111, Finezja19 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Glass Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. A jeśli mogę spytać to jaką bazę posiadasz do tego fotelika?
    I dużo zdrówka życzę :)
    Mamy bazę, która dwa lata temu była dedykowana do tego fotelika czyli 2way fix, teraz używamy z pearl smart, miał być 2way pearl ale już go nie sprzedają a ten jest kompatybilny z bazą (pisałam do maxi cosi customer service). Ale widzę, że wszystko im się pozmieniało i trzeba uważnie patrzeć co się kupuje żeby następny fotelik pasował. Jakbym teraz miała wybierać to pewnie poszłabym w pebble pro i bazę 3way fix, a później pearl pro tylko że to ciutkę droższa opcja.
    Pozdrawiam :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam dylemat czy kupić tą nowszą bazę...

U mnie pieluchowa fabryka trwa, ale masakra ile to zajmuje czasu... Głupie wycinanie i wszywanie gumek, niby chwila, ale przy takiej ilości to cały dzień. Ogólnie mam wierzchów na 35 formowanek, ale na 12 brakło mi nap, także póki co one czekają. W reszcie mam wszyte gumki na pleckach, w nogach w dwóch i dzisiaj mam w planach to skończyć. A potem wyciąć środki i zszyć :P

08.09.2017 - Staś <3

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja, jeszcze teraz doczytałam tą aukcję co wrzuciłaś... To są Chinki :P utnę sobie rękę, że nie będą ok dla noworodka, pieluchy z Ali są wielkie w porównaniu z naszymi. Zamówiłam kilka dla Stasia i robiły jako taki zapas, ale jakoś w stosunku do naszych jest dużo, dużo gorsza

Finezja19 lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• miscelle Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja miałam wczoraj połówkowe. U syna wszystko w porządku, dobrze mierzy i waży, idzie równo z OM. Ciąża przebiega mi bez problemu, narazie w zdrowiu. Przytylam narazie 5 kg, także nie narzekam. Dolegliwości brak. Latam jak bez ciąży.

Bera1983, Moniquue, Pati96, PLPaulina, Alma84, KatWomanDo, Pati., Asiulka84, monia0586, Karolka9, Glass, Bunia89, Karola111, Finezja19 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Iness milczy... 🤔🤔🤔
    Halo halo bo się denerwujemy!!!

201711152165.png

202006124562.png
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    A Iness milczy... 🤔🤔🤔
    Halo halo bo się denerwujemy!!!
    Alma84 ja się też zamartwiam.Nawet bardzo nie mam z nią kontaktu już kilka dni.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, ja jestem juz po pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia, akurat jak mąż nie mógł ze mną iść była pierwsza pomoc...😏 Będę go musiała teraz przeszkolić na jakiejś lalce bo chciałabym, żeby w razie w wiedział jak działać...
    Poza tym dzisiaj rano poznałam moją położną, cudowna kobieta z powołania prawdziwa położna, ma ok 60 lat, ale caly czas się szkoli, szuka specjalistów w róznych dziedzinach i chce jak najwięcej swojej wiedzy przekazać rodzicom...
    Połozna nie może patrzeć na zastój jaki panuje u mnie w mieście w szpitalu/służbie zdrowia (sama ucieszyła się na wiadomość, że chcę rodzić w innym mieście..)
    Poza tym dostałam 3 reklamówki próbek i materiałów do czytania, zmierzyła tętno maluszkowi, wszystko było super🙂
    W pracy dzień ciężki, ale to jest teraz mało ważne😉
    Miłego dnia dla Wszystkich🌷

Alma84, Asiulka84, Pati., PLPaulina, Moniquue, monia0586, Karola111, mila_88 lubią tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle super wieści:) też przytyłam 5 kg a termin widzę mamy podobny :)

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajcie imiona dzieci ,ktore jeszcze nie podaly :)

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • monia0586 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Ja miałam Pebble Plus przy Stasiu i byłam zadowolona, teraz na szybko w grudniu kupowałam drugi, żeby mieć takie same. Są promocje jeśli jeszcze znajdziesz, bo za Pebble Plus wchodzi Pebble Pro i plusy są na wyprzedażach :P co do fotela tego drugiego na bazę to przy Stasiu się nie zdecydowałam, bo jest niestety tylko do 18kg tyłem, a to było dla mnie za mało. Teraz przy dziewczynach myślę, że kupię jedną sztukę, zanim one dobiją do 18kg to Staś już się przesiądzie w fotel przodem i zwolni swój.
    A masz bazę do tego fotelika? Jeśli tak to jaką?

4325p1.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ