X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża z łóżka wygoniłam już jakiś czas temu. Więc z córką mamy wielkie łóżko dla Siebie. 😆

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja męża z łóżka wygoniłam już jakiś czas temu. Więc z córką mamy wielkie łóżko dla Siebie. 😆

Nam starcza miejsca :) W sumie to spimy wszyscy na meza polowie i on prawie spada 😆
    boje sie tylko zeby corcia nie wchodzila w nocy na maluszka bo lubi noge zarzucic

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie wkurzał rano z budzikiem. Zanim on się obudził to już cały dom wstał. 🤦‍♀️

Ja to ogólnie się zastanawiam jak to będzie po...
    Córcia czasami lubi sobie w nocy na poprawę snu cycusia pocmokac.
    I średnio jakoś w głowie mi się układa wizja dwóch na cycu. 😲

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, troszke mnie nie ma, ale jakoś mam ostatnio gorsze dni. Do porodu zostalo tylko 100 dni i najwyzszy czas zeby cos ogarnac z wyprawki, jakos zaczyna mnie to stresowac, ze to juz tak nieduzo czasu. Zaraz konczymy zajecia ze szkoly rodzenia... Troche się boje ze sobie nie poradzę. A

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Czesc dziewczyny, troszke mnie nie ma, ale jakoś mam ostatnio gorsze dni. Do porodu zostalo tylko 100 dni i najwyzszy czas zeby cos ogarnac z wyprawki, jakos zaczyna mnie to stresowac, ze to juz tak nieduzo czasu. Zaraz konczymy zajecia ze szkoly rodzenia... Troche się boje ze sobie nie poradzę. A
    Widze ze nie tylko ja mam kryzys. Ja od tygodnia chodze po domu i ciagle gderam mezowi ze trzeba zaczac ogarniac bo nie zdążymy a widze jak on ma taki luz to mnie cholera bierze😂. Mi zostalo jedno spotkanie w szkole rodzenia, po kazdym mam taki chaos w glowie tyle informacji naraz i tez ogarnia mnie lek czy dam radę ale kurcze obawiac sie takiego malego czlowieczka😉

Izape_91 lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja to teraz się zastanawiam czy mi cybex do nowego auta będzie pasował. 🤦🏻‍♀️

Ja dziś byłam dopasować właśnie bazę i nosidełko i powiem szczerze, jestem w szoku ile to miejsca zajmuje ...
    Ja mam audi w combie i tak muszę podsunąć minimalnie fotel do przodu, żeby się zmieścił ;/ więc jak ktoś ma mniejsze auto to ja nie wiem jak to się mieści...

Dobrze, że dziś jeszcze nie wpłaciłam zaliczki. bo właśnie weszłam na stronę i w sumie znalazłam takie fotele cybexa
    od 0kg- 25kg i w sumie wychodzą 200 zł drożej od tego co ja chciałam, a jest na 7 lat a nie rok, a to zasadnicza różnica, a w dodatku dziecko może jechać tyłem do kierunku jazdy do 4 roku życia, ale znowu czy będzie chciał tak długo jezdziź tyłem ? wątpie.... teraz to już sama nie wiem.

a znalazłam ten: Cybex GB Convy-Fix Fotelik Samochodowy 0-25kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 23:21

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Finezja, jeszcze teraz doczytałam tą aukcję co wrzuciłaś... To są Chinki :P utnę sobie rękę, że nie będą ok dla noworodka, pieluchy z Ali są wielkie w porównaniu z naszymi. Zamówiłam kilka dla Stasia i robiły jako taki zapas, ale jakoś w stosunku do naszych jest dużo, dużo gorsza

Już znalazłam sobie na OLX babkę, co ma dużo tych pieluch i sprzedaje używane itd i umówiłam się z nią na telefon, żeby mi powiedzieć co i jak i już od niej kupię na początek ;)
    Zdecydowałam, że kupię kilka AIO i kilka otulaczy z wkładami właśnie NB :)

Kinga13 lubi tę wiadomość

• Pati. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja ja po wcześniejszym dniu też zgłupiałam z fotelikami:D na szczęście jest jeszcze czas i dałam sobie spokój, tylko wstępnie wczoraj oglądałam, też myślałam o foteliku na więcej lat no ale nosidełko też się przydaje no bo w czym dziecko wynieść z mieszkania, albo nie trzeba zawsze mieć całego wózka w aucie tylko stelaż :)

Finezja19 lubi tę wiadomość

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati. - Haha no dobrze, że w końcu nie zamówiłam bo zgłupiałam teraz 😆
    No jest to wygoda z tym nosidełkiem, wpinasz i jedziesz ale z drugiej strony chciałabym jednak ograniczyć noszenie w nosidełku do minimum i wolałabym nawet trzymać ta gondole w aucie i w tym wozić jak najwiecej ale wiadomo teoria jedno a praktyka drugie 😂 pewnie jak kupie duży fotelik to będę przeklinała, że muszę ciagle przekładać to dziecko, a z drugiej strony szkoda, że za rok będę musiała sprzedać za bez cen i wymienić na duży fotelik 🤔🤦🏼‍♀️ Chyba, że będziemy mieć dzieci rok po roku 😈

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mnie ciekawi kwestia jak to jest z wychodzeniem ze szpitala z noworodkiem? Czy to prawda, że nie wypuszcza Cię jeśli nie masz nosidła czy fotelika ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Jeszcze mnie ciekawi kwestia jak to jest z wychodzeniem ze szpitala z noworodkiem? Czy to prawda, że nie wypuszcza Cię jeśli nie masz nosidła czy fotelika ?
    U mnie nikt nie patrzył.. 😊

Dostałam wypis ze szpitala i nikt już na nas nie patrzył. Mąż sobie wyszedł niezauważony. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 00:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa a w kwestii fotelików. Im na dłużej producent twierdzi, że starcza tym - jest ten fotelik bardziej do niczego !!!!!!

Cybex GB Convy-Fix - tutaj trzeba pamiętać, że nie wyjmiesz z auta i nie wepniesz w wózek. 😉

Koszta są duże, warto polować na okazję. Lub jeśli nie planujemy więcej dzieci, lub różnicę większą niż 4 lata - to kupić jedna baza na 2 foteliki.
    To ten koszt na 4 lata jest naprawdę zadowalający dla portfela. 😉😉👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 00:30

• Pati. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Nam właśnie wczoraj w sklepie Pan powiedział że nie wypuszczą bez nosidełka ale nie wiem jak to tak naprawdę wygląda, noo i ja właśnie jeszcze do przemyślen odnośnie nosidełka dodałam sobie że bardzo bym chciała żeby przydał mi się po jakiś 2max 3 latach do drugiego dziecka więc jak kasę rozłożę na 2 dzieci to już lżej na sercu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 00:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati. wrote:
    Nam właśnie wczoraj w sklepie Pan powiedział że nie wypuszczą bez nosidełka ale nie wiem jak to tak naprawdę wygląda, noo i ja właśnie jeszcze do przemyślen odnośnie nosidełka dodałam sobie że bardzo bym chciała żeby przydał mi się po jakiś 2max 3 latach do drugiego dziecka więc jak kasę rozłożę na 2 dzieci to już lżej na sercu 😁
    Dlatego mi właśnie lżej. 👍 Najpierw Hania korzystała. A teraz dla Natali będzie. 😊

Pati. lubi tę wiadomość

• KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Widze ze nie tylko ja mam kryzys. Ja od tygodnia chodze po domu i ciagle gderam mezowi ze trzeba zaczac ogarniac bo nie zdążymy a widze jak on ma taki luz to mnie cholera bierze😂. Mi zostalo jedno spotkanie w szkole rodzenia, po kazdym mam taki chaos w glowie tyle informacji naraz i tez ogarnia mnie lek czy dam radę ale kurcze obawiac sie takiego malego czlowieczka😉
    Dziewczyny, nie tylko Wy tak macie...
    Ja codziennie podobnie myślę, az mi się śni np, że nie potrafię karmić, a dzisiaj to nawet ze malych taką kupę zrobił a ja nawet nie miałam pieluch u ubranek pod ręką😂😂😂
    Ufam trochę bardziej doświadczonym mamom, że to samo przyjdzie, łatwo nie będzie, ale będzie cudownie😘 głowa do góry✌️🌷

Asiulka84, Pati. lubią tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dziewczyny, które szukają fotelików, na stronie lidla jest kilka Cybexów, nie znam się na tym totalnie (mam na szczęście na razie maxi cosi od siostry), ale może jest tam coś godnego uwagi.
    Pozdrawiam 😉

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo wrote:
    Dziewczyny, nie tylko Wy tak macie...
    Ja codziennie podobnie myślę, az mi się śni np, że nie potrafię karmić, a dzisiaj to nawet ze malych taką kupę zrobił a ja nawet nie miałam pieluch u ubranek pod ręką😂😂😂
    Ufam trochę bardziej doświadczonym mamom, że to samo przyjdzie, łatwo nie będzie, ale będzie cudownie😘 głowa do góry✌️🌷
    Hehe z tymi kupami to bywa masakra..
    Czasami byłam zdziwiona, że są większe niż moja córcia. 🤣🤣🤣🤣

KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość

• monia0586 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o kupnie używanego fotelika? Bo tez się zaczęłam nad tym zastanawiać ale nie wiem czy warto.

4325p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o kupnie używanego fotelika? Bo tez się zaczęłam nad tym zastanawiać ale nie wiem czy warto.
    Z pewnego źródła to może i tak, np:
    - po swoim dziecku
    - czy od znajomych - Bo wiesz ile ma fotelik i czy brał udział w wypadku.

Ale juz pewności nie masz o historii fotelika zakupionego od kogoś obcego. Bym się nie zdecydowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 08:45

monia0586 lubi tę wiadomość

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    O ile wózek może być używany, tak jednak w fotelik radziłabym zainwestować. Co innego jak masz dziecko rok po roku i swój fotelik a co innego jak kupujesz od kogoś, nie wiesz w jakim jest stanie technicznym bo nikt Ci się nie przyzna jeśli coś jest z nim nie tak bo ludzie chcą tylko kasy a reszta ich nie interesuje. Z tego co czytałam, foteliki często używane się po prostu zużywają i nie są już tak bezpieczne przy wypadku

monia0586, Pati. lubią tę wiadomość

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ