CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja męża z łóżka wygoniłam już jakiś czas temu. Więc z córką mamy wielkie łóżko dla Siebie. 😆
Nam starcza miejscaW sumie to spimy wszyscy na meza polowie i on prawie spada 😆
boje sie tylko zeby corcia nie wchodzila w nocy na maluszka bo lubi noge zarzucic -
nick nieaktualnyMój mąż mnie wkurzał rano z budzikiem. Zanim on się obudził to już cały dom wstał. 🤦♀️
Ja to ogólnie się zastanawiam jak to będzie po...
Córcia czasami lubi sobie w nocy na poprawę snu cycusia pocmokac.
I średnio jakoś w głowie mi się układa wizja dwóch na cycu. 😲KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, troszke mnie nie ma, ale jakoś mam ostatnio gorsze dni. Do porodu zostalo tylko 100 dni i najwyzszy czas zeby cos ogarnac z wyprawki, jakos zaczyna mnie to stresowac, ze to juz tak nieduzo czasu. Zaraz konczymy zajecia ze szkoly rodzenia... Troche się boje ze sobie nie poradzę. AStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Czesc dziewczyny, troszke mnie nie ma, ale jakoś mam ostatnio gorsze dni. Do porodu zostalo tylko 100 dni i najwyzszy czas zeby cos ogarnac z wyprawki, jakos zaczyna mnie to stresowac, ze to juz tak nieduzo czasu. Zaraz konczymy zajecia ze szkoly rodzenia... Troche się boje ze sobie nie poradzę. A
Izape_91 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
PLPaulina wrote:Ja to teraz się zastanawiam czy mi cybex do nowego auta będzie pasował. 🤦🏻♀️
Ja dziś byłam dopasować właśnie bazę i nosidełko i powiem szczerze, jestem w szoku ile to miejsca zajmuje ...
Ja mam audi w combie i tak muszę podsunąć minimalnie fotel do przodu, żeby się zmieścił ;/ więc jak ktoś ma mniejsze auto to ja nie wiem jak to się mieści...
Dobrze, że dziś jeszcze nie wpłaciłam zaliczki. bo właśnie weszłam na stronę i w sumie znalazłam takie fotele cybexa
od 0kg- 25kg i w sumie wychodzą 200 zł drożej od tego co ja chciałam, a jest na 7 lat a nie rok, a to zasadnicza różnica, a w dodatku dziecko może jechać tyłem do kierunku jazdy do 4 roku życia, ale znowu czy będzie chciał tak długo jezdziź tyłem ? wątpie.... teraz to już sama nie wiem.
a znalazłam ten: Cybex GB Convy-Fix Fotelik Samochodowy 0-25kgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 23:21
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Kinga13 wrote:Finezja, jeszcze teraz doczytałam tą aukcję co wrzuciłaś... To są Chinki
utnę sobie rękę, że nie będą ok dla noworodka, pieluchy z Ali są wielkie w porównaniu z naszymi. Zamówiłam kilka dla Stasia i robiły jako taki zapas, ale jakoś w stosunku do naszych jest dużo, dużo gorsza
Już znalazłam sobie na OLX babkę, co ma dużo tych pieluch i sprzedaje używane itd i umówiłam się z nią na telefon, żeby mi powiedzieć co i jak i już od niej kupię na początek
Zdecydowałam, że kupię kilka AIO i kilka otulaczy z wkładami właśnie NBKinga13 lubi tę wiadomość
Finezja ja po wcześniejszym dniu też zgłupiałam z fotelikami:D na szczęście jest jeszcze czas i dałam sobie spokój, tylko wstępnie wczoraj oglądałam, też myślałam o foteliku na więcej lat no ale nosidełko też się przydaje no bo w czym dziecko wynieść z mieszkania, albo nie trzeba zawsze mieć całego wózka w aucie tylko stelaż
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
Pati. - Haha no dobrze, że w końcu nie zamówiłam bo zgłupiałam teraz 😆
No jest to wygoda z tym nosidełkiem, wpinasz i jedziesz ale z drugiej strony chciałabym jednak ograniczyć noszenie w nosidełku do minimum i wolałabym nawet trzymać ta gondole w aucie i w tym wozić jak najwiecej ale wiadomo teoria jedno a praktyka drugie 😂 pewnie jak kupie duży fotelik to będę przeklinała, że muszę ciagle przekładać to dziecko, a z drugiej strony szkoda, że za rok będę musiała sprzedać za bez cen i wymienić na duży fotelik 🤔🤦🏼♀️ Chyba, że będziemy mieć dzieci rok po roku 😈
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:Jeszcze mnie ciekawi kwestia jak to jest z wychodzeniem ze szpitala z noworodkiem? Czy to prawda, że nie wypuszcza Cię jeśli nie masz nosidła czy fotelika ?
Dostałam wypis ze szpitala i nikt już na nas nie patrzył. Mąż sobie wyszedł niezauważony. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 00:31
-
nick nieaktualnyAaaa a w kwestii fotelików. Im na dłużej producent twierdzi, że starcza tym - jest ten fotelik bardziej do niczego !!!!!!
Cybex GB Convy-Fix - tutaj trzeba pamiętać, że nie wyjmiesz z auta i nie wepniesz w wózek. 😉
Koszta są duże, warto polować na okazję. Lub jeśli nie planujemy więcej dzieci, lub różnicę większą niż 4 lata - to kupić jedna baza na 2 foteliki.
To ten koszt na 4 lata jest naprawdę zadowalający dla portfela. 😉😉👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 00:30
-
Finezja19 wrote:Jeszcze mnie ciekawi kwestia jak to jest z wychodzeniem ze szpitala z noworodkiem? Czy to prawda, że nie wypuszcza Cię jeśli nie masz nosidła czy fotelika ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 00:46
-
nick nieaktualnyPati. wrote:Nam właśnie wczoraj w sklepie Pan powiedział że nie wypuszczą bez nosidełka ale nie wiem jak to tak naprawdę wygląda, noo i ja właśnie jeszcze do przemyślen odnośnie nosidełka dodałam sobie że bardzo bym chciała żeby przydał mi się po jakiś 2max 3 latach do drugiego dziecka więc jak kasę rozłożę na 2 dzieci to już lżej na sercu 😁
Pati. lubi tę wiadomość
-
Asiulka84 wrote:Widze ze nie tylko ja mam kryzys. Ja od tygodnia chodze po domu i ciagle gderam mezowi ze trzeba zaczac ogarniac bo nie zdążymy a widze jak on ma taki luz to mnie cholera bierze😂. Mi zostalo jedno spotkanie w szkole rodzenia, po kazdym mam taki chaos w glowie tyle informacji naraz i tez ogarnia mnie lek czy dam radę ale kurcze obawiac sie takiego malego czlowieczka😉
Ja codziennie podobnie myślę, az mi się śni np, że nie potrafię karmić, a dzisiaj to nawet ze malych taką kupę zrobił a ja nawet nie miałam pieluch u ubranek pod ręką😂😂😂
Ufam trochę bardziej doświadczonym mamom, że to samo przyjdzie, łatwo nie będzie, ale będzie cudownie😘 głowa do góry✌️🌷Asiulka84, Pati. lubią tę wiadomość
-
Aha, dziewczyny, które szukają fotelików, na stronie lidla jest kilka Cybexów, nie znam się na tym totalnie (mam na szczęście na razie maxi cosi od siostry), ale może jest tam coś godnego uwagi.
Pozdrawiam 😉 -
nick nieaktualnyKatWomanDo wrote:Dziewczyny, nie tylko Wy tak macie...
Ja codziennie podobnie myślę, az mi się śni np, że nie potrafię karmić, a dzisiaj to nawet ze malych taką kupę zrobił a ja nawet nie miałam pieluch u ubranek pod ręką😂😂😂
Ufam trochę bardziej doświadczonym mamom, że to samo przyjdzie, łatwo nie będzie, ale będzie cudownie😘 głowa do góry✌️🌷
Czasami byłam zdziwiona, że są większe niż moja córcia. 🤣🤣🤣🤣KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymonia0586 wrote:Dziewczyny a co myślicie o kupnie używanego fotelika? Bo tez się zaczęłam nad tym zastanawiać ale nie wiem czy warto.
- po swoim dziecku
- czy od znajomych - Bo wiesz ile ma fotelik i czy brał udział w wypadku.
Ale juz pewności nie masz o historii fotelika zakupionego od kogoś obcego. Bym się nie zdecydowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 08:45
monia0586 lubi tę wiadomość
-
monia0586 wrote:Dziewczyny a co myślicie o kupnie używanego fotelika? Bo tez się zaczęłam nad tym zastanawiać ale nie wiem czy warto.
monia0586, Pati. lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻