X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam o waszych spinających się brzuchach i od razu dostałyście jakieś leki czy zalecenia od lekarza.. Ja byłam u położnej przedwczoraj i jak sprawdzała serduszko detektorem to brzuch mi się cały napiął, mówiłam jej ze bardzo często się robi twardy a ona z uśmiechem na twarzy że to normalne...
    Co do wyprawki i porodu ja też mam jakiś spokój w sobie, dużo rzeczy mi jeszcze brakuje, zamówiłam łóżeczko i wózek, mam tylko kilka ciuszkow ale jakoś to będzie. Nie myślę narazie wgl o porodzie żeby się niepotrzebnie nie nakręcać. A co do pierwszych miesięcy z maluchem to też mam podejście ze jakoś to będzie, to po prostu nowy członek rodziny którym trzeba się zaopiekować i na pewno dam radę :)

KatWomanDo lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Lilianka. Corka mówi do brzucha Lili;) wczoraj wieczorem lezalysmy w łóżku i Milenka zaczęła robić puk puk po brzuchu A ku mojemu zaskoczeniu po każdym puknieciu mała z brzucha też odpukiwala ruchem ;) Takze pierwsza zabawa siostrzyczek zaliczona hehe

Moniquue, Alma84, KatWomanDo, Pati., Bera1983 lubią tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa, a jak teraz planujesz rodzić? Lekarz coś Ci doradzał? Mówi Ci o stanie blizny po cc?
    Ja też nigdy w życiu nie mysłałam o cc, ale niestety tak się skończyło. I potem tylko same problemy z blizną. Miałam ubytek od środka i zakaz zachodzenie w ciążę. Potem w czerwcu ciąża mi się niestety zagnieździła w bliźnie.... Więc same źle przeżycia. A teraz sama nie wiem co i jak... Z jednej strony super sn, ale z drugiej boję się o tą bliznę przy skurczach i parciu...

201711152165.png

202006124562.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Czy tylko ja tutaj jeszcze nie mam żadnych obaw związanych z porodem i noworodkiem ? 🧐
    Ja też nie miałam żadnych obaw, ba nawet miałam staż na porodówce, widziałam poród i zajmowałam się maluszkami. Ale jak mi ją dali do rąk i byla taka malutka to nie wiedziałam jak ją złąpać :D. A później dochodzi niewyspanie, dziecko płacze a ty w połogu dochodzisz do siebie i już nie masz czasu na takie głupotki. Drugiej nocy po powrocie do domu byłam tak zmęczona, że zapakowałam dziecko do łóżeczka bez pampersa, jak mąż się obudził żeby przewinąć to wszystko było zalane.

Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Alma to rzeczywiście miałaś trochę problemów przez to cc. Powiem Ci, że u mnie odpukac nic z blizna złego się nie działo. Lekarz nie mówił mi nic na temat jej obecnego stanu ale zapytam przy następnej wizycie.
    Ja będę rodzić w Niemczech i tutaj można wziąć cesarke na życzenie więc na tą chwilę na 90% będzie cc. Chyba, że mi coś jeszcze odbije:P

Alma84 lubi tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży byłam pozytywniej nakręcona. Przecież dziecko wyczekane, wystarane. Wiedziałam że maluchy płaczą.
    Ale lęk pojawił się po porodzie.
    I to najgorsze, czego się nie spodziewałam 😔 uczucie bezradności.
    Najgorsze z możliwych uczuć.😭
    Córka spadła z wagi powyżej tych 10%. W szpitalu zero pomocy. "Przystawiać do piersi, przystawiać".

Już w domu wykryto u córki zaburzenia ssania, i tutaj już była walka. Wiedziałam co robić. Byłam nastawiona na działanie.
    I ten okres noworodkowy minął mi szybko.
    Moja córka zero płaczu co ma swoje plusy i minusy.
    Ale za to była hnb. Lubiła spać na piersi. 😊

I tak naprawdę po 5 msc zaczęło robić się ciekawie. Fajne zabawy. Dziecko siada, bawi się już inaczej. 😊

Dla mnie najgorszy czas był po 10 msc życia córki. Nauka chodzenia. 🤦🏻‍♀️ Połączyło się to z regresem snu.
    W dzień nie chciała spać. W nocy trenowała wstawanie, i miliard pobudek !
    Odrzucenie wózka, bunt na Wszystko. Ona nie je, nie ubierze się, ona tam nie pójdzie. 🤦🏻‍♀️
    Dziecko za małe by argumenty racjonalne przemówiły.

I czuć wtedy wkurzenie i tą bezradność. Bo chcesz dobrze ale Dziecko nie docenia. 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się brzuch napina ale żadnych leków nie mam. Moja ginekolog mi tłumaczyła już w 1 ciąży że to normalne. A jak pytałam o leki to mówiła, że lekarze dają pacjentkom jako placebo.
    Ale że to w razie w i tak nie opóźni rozpoczętego porodu ani nic.

Ciągle myślę o porodzie. Spojenie mi dokucza. A chciałam tym razem rodzić sn.
    Nie mam złych wspomnień z samą cesarką.
    Ale te wszystkie problemy u córki to właśnie mogło być przez CC na zimno.

Tylko jak cukrzyca się rozwinie to nikt mnie do porodu trzymać nie będzie, a wywoływać go nie mogą. Więc nic nie wiem tak naprawdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 14:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Ojej Alma to rzeczywiście miałaś trochę problemów przez to cc. Powiem Ci, że u mnie odpukac nic z blizna złego się nie działo. Lekarz nie mówił mi nic na temat jej obecnego stanu ale zapytam przy następnej wizycie.
    Ja będę rodzić w Niemczech i tutaj można wziąć cesarke na życzenie więc na tą chwilę na 90% będzie cc. Chyba, że mi coś jeszcze odbije:P
    Mieszkasz w DE ?

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak u nas też jak syn maucyzl się chodzić to odrzucił wózek. Do tej pory akceptuje tylko rowerek i w nim go wożę. Dobre i to! Ja znów super wspominam ten czas bliżej pierwszych urodzin. U mnie syn zaczął wstawać jak miał jakieś 7 miesięcy, a pierwsze takie pewne kroki na kilka metrów zrobił jak miał rok i 2 tygodnie.ten czas od około 9 miesięcy to była wiosna, coraz cieplej, dużo czasu spędzaliśmy na dworze, wyjechaliśmy DO Chorwacji na wakacje jak miał 10 miesięcy. Już dużo ciekawiej mona było spędzać z nim czas 🤩

KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tez sie boje karmienia, mielismy teraz na szkole rodzenia o tym. Duzo mi to dalo, bo polozna super pokazywala co i jak. No i same probowalysmy przystawiac oczywiscie lalki :p rozne pozycje. Najbardziej sie boje, ze cos bedzie noe tak, bedzie plakala a ja nie bede wiedziala jak jej pomoc.

Asia moj tez ma wyrąbane. Ja mam stres ze nie mamy wyprawki jeszcze a ten luzik :p nie mam torby nie mam niiiiccc! Zabralam ske ostro za liste.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się bać kp..
    Idzie cis nie tak - dzwonisz do cdl. Przyjeżdża i pomaga. 😁

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spinania brzucha - mi sie spina od wczoraj bardzo... Robi sie twardy na dole jak kamien :/

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nie ma co się bać kp..
    Idzie cis nie tak - dzwonisz do cdl. Przyjeżdża i pomaga. 😁
    U mnie w miescie nie ma ani jednej cdl, nasza polozna ma dopiero robic, wiec teoche lipa.

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Oj tak u nas też jak syn maucyzl się chodzić to odrzucił wózek. Do tej pory akceptuje tylko rowerek i w nim go wożę. Dobre i to! Ja znów super wspominam ten czas bliżej pierwszych urodzin. U mnie syn zaczął wstawać jak miał jakieś 7 miesięcy, a pierwsze takie pewne kroki na kilka metrów zrobił jak miał rok i 2 tygodnie.ten czas od około 9 miesięcy to była wiosna, coraz cieplej, dużo czasu spędzaliśmy na dworze, wyjechaliśmy DO Chorwacji na wakacje jak miał 10 miesięcy. Już dużo ciekawiej mona było spędzać z nim czas 🤩
    Ja gdyby nie ten sen to też bym dobrze to wspominała. 😫

Ogólnie każdy mówi, że ona ma błysk w oczach takiego diabełka. Charakterek po mamusi 🤦🏻‍♀️

Ale fakt już w okolicach roczku dzieci się tak wewnętrznie zmieniają, że zaczyna się tworzyć komunikacja.

• Bunia89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jeszcze w ogóle nie myślę o porodzie, bardziej nastawiona jestem na skompletowanie wyprawki. Za 2 tygodnie jedziemy do Polski i chciałabym u nas kupić wózek i fotelik, może parę aptecznych rzeczy, a resztę ogarne tutaj. Co do samego porodu jestem tylko mega nastawiona na poród sn, nie rozumiem kobiet które bez zaleceń biorą cesarkę na żądanie. Rozumiem gdy jest zagrożenie dla matki i dziecka itd. ale ile później zdarza się komplikacji z blizna itd. no ale zobaczymy jak to będzie, wszystko wyjdzie w praniu.

Mi też napina się brzuch i położna stwierdziła że to normalne, nie biorę żadnych leków dodatkowo.

Z imieniem myślałam, że mamy wszystko ogarnięte, ale ostatnio naszły nas wątpliwości 🤦‍♀️ miała być Lidia, a teraz doszła jeszcze Hania, Marysia, Klara. Doszliśmy do wniosku, że dopiero w szpitalu się zdecydujemy 😂😂 jak zobaczymy młodą, żeby imię pasowało.

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia haha to niezle :D my juz zdecydowani na Zosie, ale jeszcze na papierze nic nie ma, wiec moze sie zmieni :D

Ile pączków dzisiaj zjadlyscie?

KatWomanDo lubi tę wiadomość

S3YWp2.png

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Mój mąż ma siostrę w drugiej klasie. I też długo przychodziła do teściowej spać. Jak była młodsza to bez problemu zostawała u nas na kilka nocy, nocowała u dziadków jak była potrzeba, a ze 2 lata temu jej się odmieniło i nie chce spać kompletnie u nikogo sama, ani u nas, ani u dziadków, ani u koleżanek. Nie wiązałabym tego z "nauczeniem" czegokolwiek :P dzieci mają różne potrzeby bliskości i myślę, że trzeba to uszanować. I też niekoniecznie działa to tak, że im starsze to potrzebuje nas mniej. Stasiu śpi z nami w łóżku od 3mca, do dzisiaj jest karmiony piersią, pojechał na ferie i radzi sobie super :P jego chrzestna też śpiąca z rodzicami i karmiona piersią do 5,5 roku regularnie nocowała u mnie na weekend, a w wieku 4 lat pojechała z nami na narty na tydzień. Jej siostra karmiona butelką od 3mca dzisiaj ma 8 lat i od niedawna przestała spać z rodzicami, bo zaczęła z siostrą xD mieszkamy dwa domy od siebie i spała u nas raz jedną noc, nie ma w ogóle mowy żeby gdziekolwiek ruszyła się bez mamusi

No my mamy wyjatkowego cycusia :) teraz pewnie boi sie tez jak to bedzie jak brat sie pojawi bo jej kolezanka z klasy zostala wyeksmitowana z mamy lozka :/ W ogole to ta mama kladzie to drugie 7 miesieczne teraz dziecko o 18 spac i juz na zadne zajecia pozniej jej nie zabiera ani na karnawal etc bo musi druga corke polozyc :( Tak wyglada jakby juz nie miala czasu dla tej starszej

Ja myslalam, ze Twoj Stasiu jest z tata na feriach ;)

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

Ile pączków dzisiaj zjadlyscie?

3🤪🙄

Izape_91 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mieszkasz w DE ?

Tak mieszkam w De.

uhghzc7.png

j7wag8u.png

• Bunia89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    3🤪🙄

4 😂🤦‍♀️ ale dobrze, że to ostatnie były, no i norweskie to trochę oszukane 😁

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ