CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySierściucha wrote:Jestem po drugim usg, w pierwszym 15dpt widoczny pęcherzyk w macicy.
Dziś 23dpt nadal pęcherzyk w macicy, a w nim DWA bijące serduszka - ciąża bliźniacza, jednokosmówkowa i chyba co podobno bardzo zwiększa jej ryzyko jednoowodniowa.
Nie wiem czy płakać ze szczęścia, strachu, bezradności czy przerażenia. Jeszcze to do mnie nie dociera. -
Sierściucha wrote:Jestem po drugim usg, w pierwszym 15dpt widoczny pęcherzyk w macicy.
Dziś 23dpt nadal pęcherzyk w macicy, a w nim DWA bijące serduszka - ciąża bliźniacza, jednokosmówkowa i chyba co podobno bardzo zwiększa jej ryzyko jednoowodniowa.
Nie wiem czy płakać ze szczęścia, strachu, bezradności czy przerażenia. Jeszcze to do mnie nie dociera. -
nick nieaktualny
-
Gratuluję bliźniaków! Moja koleżanka rodzi w styczniu/lutym, ale w UK. Zawsze marzyłam. bliźniakach i mamy w rodzinie niemal z każdej strony. Teraz jestem trochę przerażona, że mogłoby być ich dwoje, mąż modli się o jedno... Wczoraj był jeden pęcherzyk i jeden zarodek, ale odetchnę jak we wtorek zobaczę jedno serduszko. Chociaż dwujajowe już by było widać a to w moim przypadku najgorsza opcja xD także i tak spore ufff...08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
PLPaulina wrote:Hehe, i jak samopoczucie? Jak się czujecie z myślą o bliźniakach?
Jesteśmy przerażeni, troje dzieci...
Ale bardziej przeraża mnie to ze ciąża obarczona bardzo wysokim ryzykiem, bo dzieci mają jedno łożysko i najprawdopodobniej jeden pecherz ( owodnie)- taka sytuacja zdaza sie tylko w 1% ciąz bliźniaczych. Ale to jeszcze trzeba potwierdzić usg 8-9tc. -
Sierściucha wrote:Tak, dokładnie.
Beda dzieci xero.
W 15dpt był jeden pęcherzyk i teraz był dokładnie ten sam jeden pecherzyk a w środku dwa bijące serduszka.
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
nick nieaktualnySierściucha wrote:Jesteśmy przerażeni, troje dzieci...
Ale bardziej przeraża mnie to ze ciąża obarczona bardzo wysokim ryzykiem, bo dzieci mają jedno łożysko i najprawdopodobniej jeden pecherz ( owodnie)- taka sytuacja zdaza sie tylko w 1% ciąz bliźniaczych. Ale to jeszcze trzeba potwierdzić usg 8-9tc. -
2mm dziecka z serduszkiem 😍😍😍
Mania25, Olciak, Dabria, Moniquue, Kinga13, alicjaaa_d, Melisandra, Martunka88, PLPaulina, Glass, Karolka9, Wombat, kasia_1988, Nana_r, Finezja19, Malinowa91, Zieziulka, Malmal lubią tę wiadomość