CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:No wlasnie ta strona gdzie mozna w domu to w wybranych miastach i tam chyba najtaniej wychodzilo ale mojego miasta nie ma
No nic zobacze co bedzie jutro i bede pozniej myslec.Najwazniejsze ,ze mozna praktycznie na ostatnia chwile sie umowic
Mozesz dać adres strony??
Moze piszmy gdzie za ile znalazłyśmy, bo podobno roznice w cenie nawet do 500zl. -
Melisandra wrote:Jak się czujesz na encortonie? Nie przerażają Cię możliwe efekty uboczne? Ja też dostałam encorton i jestem trochę zaniepokojona. Jaką masz dawkę?
Ja mam dużą 2x10mg na dobę.
Czuje się ok.
Przez to ze jestem na diecie cukrzycowej to nawet nie tyję, bo to chyba główny efekt uboczny
W poprzedniej ciązy tez brałam, ale w 3trymwstrze, bo mam ciezka astmę oskrzelowa.Melisandra lubi tę wiadomość
-
pan-da wrote:Właśnie byłam u lekarza... 5+6, bardzo malutki pęcherzyk. Lekarka powiedziała, że albo owulacja mi się przesunęła i ciąża jest bardzo wczesna, albo może to być ciąża pozamaciczna...
pan-da lubi tę wiadomość
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Sierściucha wrote:Ja mam dużą 2x10mg na dobę.
Czuje się ok.
Przez to ze jestem na diecie cukrzycowej to nawet nie tyję, bo to chyba główny efekt uboczny
W poprzedniej ciązy tez brałam, ale w 3trymwstrze, bo mam ciezka astmę oskrzelowa.Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Na usg nadal nic nie było widać.dostałam duphaston i nospe 3x dziennie plus zwolnienie narazie do następnej wizyty za tydzień.zakaz seksu,dźwigania itp.nic nie mòwił skąd to plamienie.czekam na wyniki bety, też się coś wtedy wyjaśni.
Mòwił że jak owulacja była puźno to normalne że jeszcze nic nie widać.Najgorsze jest to czekanie.....Olciak lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
belly_love wrote:Ja też jestem na encortonie co prawda mniejsza dawka bo 1x5mg ale czuję się bardzo dobrze żadnych skutków ubocznych, nie tyje ani nic ☺️
Sierściucha wrote:Mozesz dać adres strony??
Moze piszmy gdzie za ile znalazłyśmy, bo podobno roznice w cenie nawet do 500zl.
tu 2249
https://zdrowegeny.pl/test-nifty?gclid=EAIaIQobChMI2Me0rr7s5AIVD8ayCh1RJwOYEAAYASAAEgIISvD_BwE -
Ja byłam na wizycie 5+2 pecherzyk 6 mm to mi powiedziala ,ze pecherzyk prawidlowo umiejscowiony w macicy...
I o takie dane mi na ten czas chodzilo
Pierwsze slysze ,ze moze byc jednoczesnie w macicy i pozamaciczna -
Melisandra wrote:Na pierwszej wizycie miałam taki maleńki - 2,8mm pęcherzyk i było 3+5. Również wspomniała mi wtedy o pozamacicznej i pseudo pęcherzyku. w tym tygodniu było już 5+0 i pęcherzyk żółtkowy. A był płyn z zatoce Douglasa? Czasem towarzyszy pozamacicznej. Wcale się nie dziwię, że poszłaś wcześniej na badanie. Każda z nas chce wiedzieć co tam w środku słychać. I ew. wykluczyć pozamaciczną, krwiaczki itp. Kiedy masz się znowu pokazać?
Zrobię betę jutro i w poniedziałek, zobaczę jak przyrasta. Ja sobie na zaś zawsze wizyty zaklepuję, bo w medicoverze można sobie przez aplikację szybko odwoływać i zmieniać, więc mam na 16 i na 23 jakby co. Zobaczymy czy pójdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 14:13
Melisandra lubi tę wiadomość
Kraków
FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
kariotyp ok
grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie -
Dziewczyny! Dzisiaj podczas porannego siusiu na papierze pojawił się brunatny kolor. W panice poleciałam do szpitala. Podczas badania wyszło wszystko okej. Serduszko biło, maluch urósł już do 9 mm, tylko że w pochwie śluz brunatny. Lekarz powiedział, że na razie mam zostać, że dostanę lek i zobaczymy co dalej będzie. Na co pytam, a co teraz jest? A on : a z czym tu Pani przyszła? Wzięli mnie na oddział, dali duphaston i siemano.zero wiadomości, nic. Śluzu już jak robię siusiu nie mam od 9...
Powiem Wam, że bardziej mnie stresuje to leżenie tu.
Bardzo chce wrócić do domu... Bo leżeć i brać tabletkę potrafię w domu. Az mam ochotę zapytać się jak będzie tutaj wyglądał mój pobyt, bo bardzo się tu stresujeOlciak lubi tę wiadomość
-
Milli wrote:Dziewczyny! Dzisiaj podczas porannego siusiu na papierze pojawił się brunatny kolor. W panice poleciałam do szpitala. Podczas badania wyszło wszystko okej. Serduszko biło, maluch urósł już do 9 mm, tylko że w pochwie śluz brunatny. Lekarz powiedział, że na razie mam zostać, że dostanę lek i zobaczymy co dalej będzie. Na co pytam, a co teraz jest? A on : a z czym tu Pani przyszła? Wzięli mnie na oddział, dali duphaston i siemano.zero wiadomości, nic. Śluzu już jak robię siusiu nie mam od 9...
Bardzo chce wrócić do domu... Bo leżeć i brać tabletkę potrafię w domu. Az mam ochotę zapytać się jak będzie tutaj wyglądał mój pobyt, bo bardzo się tu stresuje
3mam kciuki żeby Cię szybko wypuścili!🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Milli wrote:Dziewczyny! Dzisiaj podczas porannego siusiu na papierze pojawił się brunatny kolor. W panice poleciałam do szpitala. Podczas badania wyszło wszystko okej. Serduszko biło, maluch urósł już do 9 mm, tylko że w pochwie śluz brunatny. Lekarz powiedział, że na razie mam zostać, że dostanę lek i zobaczymy co dalej będzie. Na co pytam, a co teraz jest? A on : a z czym tu Pani przyszła? Wzięli mnie na oddział, dali duphaston i siemano.zero wiadomości, nic. Śluzu już jak robię siusiu nie mam od 9...
Bardzo chce wrócić do domu... Bo leżeć i brać tabletkę potrafię w domu. Az mam ochotę zapytać się jak będzie tutaj wyglądał mój pobyt, bo bardzo się tu stresuje
Pytaj lekarzy na obchodzie co z Tobą. Pewnie będą robili Ci jakieś badania z krwi. Progesteron, betę. Mam nadzieję, że szybko Cię puszczą. A na razie leż sobie spokojnie i odpoczywaj. Choć wiem, że atmosfera szpitalna do najlepszych nie należy.
pan-da wrote:Nie, nie było płynu. Sprawdziła mi też jajniki i powiedziała, że też nic tam nie widzi. Ja też generalnie żadnych bóli ani plamień czy krwawień nie mam. Owulacja zawsze mogła się przesunąć.
Zrobię betę jutro i w poniedziałek, zobaczę jak przyrasta. Ja sobie na zaś zawsze wizyty zaklepuję, bo w medicoverze można sobie przez aplikację szybko odwoływać i zmieniać, więc mam na 16 i na 23 jakby co. Zobaczymy czy pójdę.pan-da lubi tę wiadomość
Melisandra wrote:Pytaj lekarzy na obchodzie co z Tobą. Pewnie będą robili Ci jakieś badania z krwi. Progesteron, betę. Mam nadzieję, że szybko Cię puszczą. A na razie leż sobie spokojnie i odpoczywaj. Choć wiem, że atmosfera szpitalna do najlepszych nie należy.
Rano mi wzięli krew i z tego co usłyszałam, to tylko morfologia!!!
Komedia...
Na całe szczęście mam lux med, odpalilam aplikacje, połączyłam się z położną żeby zapytać no co mi może dolegać i o co chodzi...
Powiedziała mi kobieta, że taki śluz może być spowodowany usg, które miałam dwa dni temu, ponieważ brunatny kolor oznacza stara a nie świeżą krew!
A na badaniu wyobraź sobie, że lekarz mnie w ogóle nie zapytał kiedy miałam jakieś badania ani czy przyjmuje jakieś leki... KOMEDIA!
Mam ochotę pytać na obchodzie czy mogę iść już do domu z receptą na dupka w łapie! -
Milli wrote:Rano mi wzięli krew i z tego co usłyszałam, to tylko morfologia!!!
Komedia...
Na całe szczęście mam lux med, odpalilam aplikacje, połączyłam się z położną żeby zapytać no co mi może dolegać i o co chodzi...
Powiedziała mi kobieta, że taki śluz może być spowodowany usg, które miałam dwa dni temu, ponieważ brunatny kolor oznacza stara a nie świeżą krew!
A na badaniu wyobraź sobie, że lekarz mnie w ogóle nie zapytał kiedy miałam jakieś badania ani czy przyjmuje jakieś leki... KOMEDIA!
Mam ochotę pytać na obchodzie czy mogę iść już do domu z receptą na dupka w łapie!
No komedia... I masówka, jak to w naszych szpitalach. Podejście "taśmowe". Dobrze, żesą takie fajne możliwości w Luxmedzie! Mam nadzieję, że jesteś trochę spokojniejsza!
StarającaSię wrote:Hcg spada....teraz mam 23.....
W dupie mam to wszystko...
Bardzo mi przykro... miałam, niestety identyczną sytuację miesiąc temu. Cieszyliśmy się dokładnie 4 dni i okazało się, że biochemiczna. Szczęście w nieszczęściu jest takie, że można się starać od razu w nadchodzącym cyklu!Tylko tsh to regulacji. A badania robiłaś w tym samym laboratorium?
StarającaSię wrote:Hcg spada....teraz mam 23.....
W dupie mam to wszystko...
Starajacasie bardzo mi przykro . Jeżeli mogę coś powiedzieć to w jednej z straconych ciąż- pierwszej miałam tsh 6,5 I powiedziano mi wtedy że to mogło być przyczyną poronienia . Oczywiście żadne badanie nie dały odpowiedzi ale podobno tej powyżej 4 już jest niebezpieczne. Wtedy też dowiedziałam się o Hashimoto i niedoczynności.
Kochana trzymaj się.