CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za miłe przyjęcie i ciepłe słowa
Beti - jestem z Łodzi, co do terminu to wizytę u gin planuję dopiero w przyszłym tyg. więc wtedy będę wiedzieć coś więcej, ale z kalkulatorów internetowych wychodzi 6.06.
PLPaulina - a w jakim wieku jest Twoje pierwsze dziecko (bo suwaczki nie działają)?
Melisandra - no u nas to można powiedzieć, że nawet nie "za pierwszym razem", ale raczej wpadka Bo planowałam różnicę wieku co najmniej 2 lat, ale biorąc pod uwagę, że tak długo staraliśmy się o córkę to przewidywałam, że o kolejne będzie co najmniej parę dobrych miesięcy!Beti82, Melisandra lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Mania nie wiem bo jeszcze nie zdazylam nikogo zapytac ale wydaje mi sie ,ze 10+0 to minimum
Jak wszystko bedzie jutro ok i moja gin bedzie miala dobry humor to podpytamBeti82 lubi tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Jedyne o czym słyszałam to immunosupresanty, ale to się robi przed staraniami. Teraz to już raczej nic tego nie zatrzyma... szczerze to jestem jedyną osobą w Polsce z takim konfliktem także nie mam pojęcia co mogłabym zrobić ponad siedzenie na tyłku i czekanie...
Z immunologii to polecam docenta Paśnika.
Ja jestem po immunosupresji i ciaza do 12tc będzie na encortonie.
Mam nadzieję ze damy radę.Beti82 lubi tę wiadomość
-
Beti82 rozmawiałam z konsultantka i w przypadku NIFTY musi być skończony 10. Tc (10+0) liczony wg usg. I wynik uzyskany w tym czasie jest tak samo wiarygodny jak ten uzyskany na dalszym etapie ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 09:54
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Mania25 wrote:Beti82 rozmawiałam z konsultantka i w przypadku NIFTY musi być skończony 10. Tc (10+0) liczony wg usg. I wynik uzyskany w tym czasie jest tak samo wiarygodny jak ten uzyskany na dalszym etapie ciąży
-
Beti82 wrote:O to super .A gdzie bedziesz robiła?
Kobitka chciała już mnie umawiać wstępnie na wizytę, ale tka naprawdę nawet nie byłam na usg, więc to nie ma sensu. zapytałam czy wystarczy 2-3 dni wcześniej się umówić, napisała, ze tak
Poza tym widzę że ceny tego testu są różne na różnych stronach. Na jednej z nich znalazłam promocje do końca października i juz nie pamiętam ile ale 100-200 zł rabatu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 10:22
-
Mania25 wrote:W Warszawie lub w Łodzi. Ale myślę że w Warszawie, bo tutaj pracuje, wiec nawet po pracy mogłabym podjechać. Możliwe są też pobrania w domu, ale ja mieszkam poza tymi miastami a pobranie w pracy średnio wchodzi w grę.
Kobitka chciała już mnie umawiać wstępnie na wizytę, ale tka naprawdę nawet nie byłam na usg, więc to nie ma sensu. zapytałam czy wystarczy 2-3 dni wcześniej się umówić, napisała, ze tak
Poza tym widzę że ceny tego testu są różne na różnych stronach. Na jednej z nich znalazłam promocje do końca października i juz nie pamiętam ile ale 100-200 zł rabatu.
No nic zobacze co bedzie jutro i bede pozniej myslec.Najwazniejsze ,ze mozna praktycznie na ostatnia chwile sie umowic -
Sierściucha wrote:Z immunologii to polecam docenta Paśnika.
Ja jestem po immunosupresji i ciaza do 12tc będzie na encortonie.
Mam nadzieję ze damy radę.
Jak się czujesz na encortonie? Nie przerażają Cię możliwe efekty uboczne? Ja też dostałam encorton i jestem trochę zaniepokojona. Jaką masz dawkę?
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:Dzięki za miłe przyjęcie i ciepłe słowa
Beti - jestem z Łodzi, co do terminu to wizytę u gin planuję dopiero w przyszłym tyg. więc wtedy będę wiedzieć coś więcej, ale z kalkulatorów internetowych wychodzi 6.06.
PLPaulina - a w jakim wieku jest Twoje pierwsze dziecko (bo suwaczki nie działają)?
Melisandra - no u nas to można powiedzieć, że nawet nie "za pierwszym razem", ale raczej wpadka Bo planowałam różnicę wieku co najmniej 2 lat, ale biorąc pod uwagę, że tak długo staraliśmy się o córkę to przewidywałam, że o kolejne będzie co najmniej parę dobrych miesięcy! -
Właśnie byłam u lekarza... 5+6, bardzo malutki pęcherzyk. Lekarka powiedziała, że albo owulacja mi się przesunęła i ciąża jest bardzo wczesna, albo może to być ciąża pozamaciczna...
melisa lubi tę wiadomość
Kraków
FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
kariotyp ok
grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie -
nick nieaktualnypan-da wrote:Właśnie byłam u lekarza... 5+6, bardzo malutki pęcherzyk. Lekarka powiedziała, że albo owulacja mi się przesunęła i ciąża jest bardzo wczesna, albo może to być ciąża pozamaciczna...
pan-da lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:I dlatego nie chodzi się tak wcześnie do lekarza. 😏 Teraz będziesz przez 1-2tyg zyc w stresie a potem się okaże wszystko ok.Kraków
kariotyp ok
Wlasnie, jak moze byc widoczny pecherzyk, a ppdejrzenie pozamacicznej?
Beti82 lubi tę wiadomość
-
melisa wrote:Nie rozumiem jak zobaczyła pecherzyk na usg to chyba wykluczyła ciążę pozamaciczna?Kraków
kariotyp ok
Jak pecherzyk jest w macicy to jednoczesnie nie moze byc poza nią, no chyba ze sa 2 ciaze...
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Yamajka wrote:Jak pecherzyk jest w macicy to jednoczesnie nie moze byc poza nią, no chyba ze sa 2 ciaze...Kraków
kariotyp ok
październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie