CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
pan-da wrote:Niestety możliwości, jakie dzisiaj mamy, wprowadzają nas często w paranoję. Trzeba umieć wyluzować, trochę sobie odpuścić. Weź głęboki wdech i nie martw się na zapas. Dużo dziewczyn starających się o dziecko popada w przesadę. To obsesyjne sprawdzanie bety nie jest zdrowe. Co ma być to i tak będzie, no niestety, wiem, że ciężko się z tym pogodzić..
Ale w twoim przypadku jeszcze nie ma mowy o najgorszym. Słaby przyrost nie znaczy jeszcze zupełnie nic. Więc wyłącz forum, obejrzyj sobie jakiś fajny serial i wycziluj się chociaż przez chwilę.Ja jestem osobą dociekliwa i na każdy temat zawsze musze duzo czytać, co niestety później przekłada sie na większy stres.
-
Kochane, niestety za dużo czytamy, za dużo wiemy, za dużo obserwujemy i to w większości przypadków nic nie daje tylko stres, bo bądźmy szczere jak się ciąża ma nie utrzymać to się nie utrzyma, co by nie robić. Za czasów naszych mam, USG prawie nie było, nie mówiąc o innych badaniach i jakoś dzieci się rodziły. Jesteśmy ofiarami postępu ;p
pan-da, xKalax, PLPaulina lubią tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
xKalax wrote:Masz zupełna racje! Moja przyjaciółka zrovila jeden test ciążowy i to jej wystarczyło, moja bratowa zrobiła test, to jej wystarczyło, nawet nie wiedziały, że jest takie coś jak beta hcg
Ja jestem osobą dociekliwa i na każdy temat zawsze musze duzo czytać, co niestety później przekłada sie na większy stres.
Kraków
FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
kariotyp ok
grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie -
Ja spróbuję przełożyć wizytę na dziś. Zaczęłam plamić na czerwono i szczerze to już nastawiam się na pożegnanie z Wami
a było tak pięknie!
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Lola. wrote:Jesteś pewna że dziś już 6tydz2dzien ? Ja obstawiam trochę młodsza ta ciążę. Tak 5 tydz 3 4 dzień porównując z moją.Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Kinga13 wrote:Ja spróbuję przełożyć wizytę na dziś. Zaczęłam plamić na czerwono i szczerze to już nastawiam się na pożegnanie z Wami
a było tak pięknie!
4x córka😁❤️🤪
-
Cześć Dziewczyny, chciałam do Was nieśmiało dołączyć
Przedwczoraj zrobiłam test (ponad tydzień po terminie miesiączki) no i są dwie grube krechy. To dopiero początek, ale zobaczymy co z tego będzie. Szczerze mówiąc jestem trochę przerażona, bo jak widzicie po suwaczku jestem mamą 8-miesięcznej córeczki, którą jeszcze cały czas karmię piersią. O córkę staraliśmy się z mężem ponad 3 lata, także teraz całkowicie nie spodziewaliśmy się ciąży!
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Ja spróbuję przełożyć wizytę na dziś. Zaczęłam plamić na czerwono i szczerze to już nastawiam się na pożegnanie z Wami
a było tak pięknie!
A nie ma jakies rady na to? jakies szczepionki ,lekarstwa nie wiem ...czegos co moze pomoc.Akurat w tym temacie jestem totalnie ciemna i nic nie doradze
-
calineczka88 wrote:Cześć Dziewczyny, chciałam do Was nieśmiało dołączyć
Przedwczoraj zrobiłam test (ponad tydzień po terminie miesiączki) no i są dwie grube krechy. To dopiero początek, ale zobaczymy co z tego będzie. Szczerze mówiąc jestem trochę przerażona, bo jak widzicie po suwaczku jestem mamą 8-miesięcznej córeczki, którą jeszcze cały czas karmię piersią. O córkę staraliśmy się z mężem ponad 3 lata, także teraz całkowicie nie spodziewaliśmy się ciąży!
Na kiedy masz termin i skad jestes ? -
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:Cześć Dziewczyny, chciałam do Was nieśmiało dołączyć
Ja też jeszcze karmie piersią 😊 -
Beti82 wrote:Kinga o niee
A nie ma jakies rady na to? jakies szczepionki ,lekarstwa nie wiem ...czegos co moze pomoc.Akurat w tym temacie jestem totalnie ciemna i nic nie doradze
Jedyne o czym słyszałam to immunosupresanty, ale to się robi przed staraniami. Teraz to już raczej nic tego nie zatrzyma... szczerze to jestem jedyną osobą w Polsce z takim konfliktem także nie mam pojęcia co mogłabym zrobić ponad siedzenie na tyłku i czekanie...08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
calineczka88 wrote:Cześć Dziewczyny, chciałam do Was nieśmiało dołączyć
Ale cudownie! To jest niezwykłe, jak ciężko jest czasem zajść w ciążę a potem "leci". Mam znajomych, którzy przez siedem lat starali się o pierwsze dziecko. Teraz mają już trójkę i każde kolejne za pierwszym razem
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Kinga13 wrote:Jedyne o czym słyszałam to immunosupresanty, ale to się robi przed staraniami. Teraz to już raczej nic tego nie zatrzyma... szczerze to jestem jedyną osobą w Polsce z takim konfliktem także nie mam pojęcia co mogłabym zrobić ponad siedzenie na tyłku i czekanie...
A jesteś w stanie leżeć dzisiaj? Oszczędzaj się, jak tylko możesz i do gina! Mam nadzieję, że zostaniecie z nami...
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Dziewczyny czy test Nifty można robić w 10 tygodniu rozpoczętym czy skończonym? Tzn już od 9+0 czy dopiero od 10+0? Czy wszystko jedno czy wybierze się ten pierwszy możliwy termin czy moment w którym ciąża jest już bardziej rozwinięta? Bo np z echem serca lepiej poczekać jak ciąża jest bardziej rozwinięta zamiast robić na samym początku jak tylko jest to możliwe.
-
Mania25 wrote:Dziewczyny czy test Nifty można robić w 10 tygodniu rozpoczętym czy skończonym? Tzn już od 9+0 czy dopiero od 10+0? Czy wszystko jedno czy wybierze się ten pierwszy możliwy termin czy moment w którym ciąża jest już bardziej rozwinięta? Bo np z echem serca lepiej poczekać jak ciąża jest bardziej rozwinięta zamiast robić na samym początku jak tylko jest to możliwe.
Jak wszystko bedzie jutro ok i moja gin bedzie miala dobry humor to podpytamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 09:21