CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniquue wrote:Ja chciałam Avionaut Pixel m.in. ze względu na wagę. Jednak mam problem bo nie wiem kiedy zmienimy drugi samochód, a narazie w moim nie ma isofixa. A Avionaut nie ma wpięcia na pasy. Drugi który rozważałam to Maxi cosi pebble pro. Jednak waga 4.5 kg to dla mnie dużo:( oba foteliki z bazą i fotelikiem do 4 lat wychodzą podobnie cenowo.
Moniquue lubi tę wiadomość
-
Moniquue ja rozważam dokładnie te same foteliki, ale przeciez avionaut ma montowanie na pasy.
Moniquue lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
PLPaulina wrote:Ja byłam przekonana, że kupuje Tourana. A ostatnio zakochałam się w Verso. Super się prowadzi. 🤩 I mąż kazał mi pomyśleć co wolę. Bo już coraz mniej czasu.
Ale co u męża jest problemem ? Bo nie zrozumiałam ?
Chyba zanim mam jeszcze 2 maluchów to się wybiorę do sklepu z propozycją fotelika dla takiej niespełna 3 latki
My właśnie jeszcze nie jechaliśmy Verso ale wydaje mi się to najlepsza opcja. Mąż ciągle jeszcze ma nadzieję kupić Toyotę Prius Plus w super stanie i dobrej cenie ale na razie słabo to wygląda. A Verso jest popularne, sporo ofert jest i myślę że można całkiem fajny używany w dobrej cenie kupić.
A my dziś kupiliśmy wózek! Mamy Bebetto 42kupiony używany z gwarancją do sierpnia 2020. Jeździliśmy po mieszkaniu mamy i super się prowadzi. Syn zachwycony że będzie miał nowe brum 😂 zobaczymy jak wyjdzie jazda z obciążeniem...
Pati., Asiulka84 lubią tę wiadomość
-
Wombat wrote:Moniquue ja rozważam dokładnie te same foteliki, ale przeciez avionaut ma montowanie na pasy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 20:58
Wombat lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
nick nieaktualnyshelby* wrote:Moja ma za miesiąc 2,5 roku i mierzy 89 cm ;)fotelik mamy 9-19 kg i w sumie niedawno wagowo do niego dorosła bo waży 10 kg
Twoja rok starsza a dokładnie ma tyle wzrostu co moja bo 89 cm.
A waży 11.5 kg 😁😁
I jak tu przewidzieć jakie ubranka dla dziecka kupić na zapas. 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 21:08
-
nick nieaktualnyKarola111 wrote:U męża problemem jest wzrost i to że ciężki będzie dobrać rwf taki żeby był zamontowany za fotelem kierowcy i żeby komfortowo prowadziło mu się samochód.
My właśnie jeszcze nie jechaliśmy Verso ale wydaje mi się to najlepsza opcja. Mąż ciągle jeszcze ma nadzieję kupić Toyotę Prius Plus w super stanie i dobrej cenie ale na razie słabo to wygląda. A Verso jest popularne, sporo ofert jest i myślę że można całkiem fajny używany w dobrej cenie kupić.
A my dziś kupiliśmy wózek! Mamy Bebetto 42kupiony używany z gwarancją do sierpnia 2020. Jeździliśmy po mieszkaniu mamy i super się prowadzi. Syn zachwycony że będzie miał nowe brum 😂 zobaczymy jak wyjdzie jazda z obciążeniem...
Ja mam 167 cm więc nie zwracałam uwagi na to. 😆
W takim razie Musisz Ty wozić dzieci. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 21:01
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Hehe, no właśnie jakie różnice są wśród maluchów.
Twoja rok starsza a dokładnie ma tyle wzrostu co moja bo 89 cm.
A waży 11.5 kg 😁😁
I jak tu przewidzieć jakie ubranka dla dziecka kupić na zapas. 😆nie wiem kiedy minął rozmiar 80. 86 teraz też nosi .
-
PLPaulina wrote:Faktycznie przy kierowcy wysokim może być problem.
Ja mam 167 cm więc nie zwracałam uwagi na to. 😆
W takim razie Musisz Ty wozić dzieci. 😊
Mój syn ma 14 miesięcy. Waży około 11 kg. Wzrostu nie miał mierzonego bo nie stoi jeszcze ale ubranka 86 powoli zaczynają być za małe. -
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:Nam w sklepie z wózkami sprzedawca powiedział, że najlepiej fotelik dla dziecka zamontować za siedzeniem pasażera 🤔
A wy gdzie macie zamontowane ? Bo według mojej logiki to powinien być za kierowca
Ale teraz będę miała 2 dzieci. Więc za kierowcą będzie starsza córka. A za pasażerem - młodsza. 😊 -
Finezja19 wrote:Nam w sklepie z wózkami sprzedawca powiedział, że najlepiej fotelik dla dziecka zamontować za siedzeniem pasażera 🤔
A wy gdzie macie zamontowane ? Bo według mojej logiki to powinien być za kierowca
Któraś dziewczyna już wspomniała o wyposażeniu obowiązkowym - lusterko do podglądania malucha -
nick nieaktualnyKarola111 wrote:No w sumie kupujemy auto głównie dla mnie i dzieci więc na codzień to nie będzie problem. Ale ma to być też samochód na wypady rodzinne weekendowe i na wakacje. I co wtedy? Mąż do bagażnika albo na dach? 😂
Mój syn ma 14 miesięcy. Waży około 11 kg. Wzrostu nie miał mierzonego bo nie stoi jeszcze ale ubranka 86 powoli zaczynają być za małe.
Wiem, że my jedną podróż mieliśmy za kierowcą. Mąż wtedy prowadził, ma ponad 180 cm. I akurat w Vectrze nie było problemów.
Ale teraz przy zmianie to będę chyba sprawdzać jak to wypada w tej Toyocie. 😁 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny tak sie zastanawiam czy kupic juz kosmetyki. W Akpolu beda teraz targi i rabaty do 30% i jak bedzie to co sobie upatrzylam to bym skorzystala co myslicie nie za wcześnie na kosmetyki chociaz one maja dlugie daty waznosci.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka84 wrote:Dziewczyny tak sie zastanawiam czy kupic juz kosmetyki. W Akpolu beda teraz targi i rabaty do 30% i jak bedzie to co sobie upatrzylam to bym skorzystala co myslicie nie za wcześnie na kosmetyki chociaz one maja dlugie daty waznosci.
Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGlass wrote:O jeżu 🦔 dziewczyny jak Wy przeżyłyście ten test obciążenia glukozą? Już zapomniałam jakie to ochydne.
Mi pomaga ta glukoza o smaku coli lub pomarańczowym. Jest dużo lepsza do zniesienia. -
Asiulka84 wrote:Dziewczyny tak sie zastanawiam czy kupic juz kosmetyki. W Akpolu beda teraz targi i rabaty do 30% i jak bedzie to co sobie upatrzylam to bym skorzystala co myslicie nie za wcześnie na kosmetyki chociaz one maja dlugie daty waznosci.
Ja już powoli zamawiam kosmetykitak jak dziewczyny pisały jeśli nie otworzysz to mają długi termin ważności
Jest super promocja na chusteczki pampersa https://allegro.pl/oferta/pampers-chusteczki-nawilzajace-aqua-pure-14-x-48-8326309372
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻