CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Jeśli nawilżacz to tylko ewaporacyjny.
Ja mam: Philips HU4813/10
Bardzo jesteśmy zadowoleni. 👍👍👍
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualnyLilka94 wrote:Paulina a na co dziecku niewiadomo ile zabawek jak z tego co wiem dzieci zazwyczaj mają kilka ulubionych a reszta i tak leży.. I bawią się nimi etapami więc tych już nieużywanych można się pozbywać na bieżąco chyba że się mylę 🤔
I Hania szczerze to nie ma tego ogrom bo nie jest szczególną fanką tych śpiewających i grających.
Ale są takie co są duże po prostu.
Jak odkurzacz, kuchnia, jeździk, skoczek, domek dla lalek, namiot tipi.
My mamy regał kallax na zabawki + pionowy na książki.
Córka ma pokój 20m² i boję się jak się z siostrą pomieści. 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 21:35
-
Rub45 wrote:...ale te twoje dziewczyny wielkie a mowia ze bliźniaki przeważnie mniejsze sie rodzą
Nie no, nastawiam się, że ostatecznie urodzą się malutkie... Mocno wystartowały, bo były na 90 centylu, tydzień do przodu. Teraz robi się ciasno to już wyhamowały, ciekawe czy już im tak zostanie. I rozwiązanie pewnie będzie wcześniej
Lilka94 wrote:Paulina a na co dziecku niewiadomo ile zabawek jak z tego co wiem dzieci zazwyczaj mają kilka ulubionych a reszta i tak leży.. I bawią się nimi etapami więc tych już nieużywanych można się pozbywać na bieżąco chyba że się mylę 🤔
Mylisz się xD spokojnie możesz nie kupić ANI JEDNEJ zabawki, a i tak będziesz miała całą chatę zagraconą. I wcale nie tak łatwo z tym wynoszeniem xD plus duże gabaryty...08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
nick nieaktualny
-
Mania25 wrote:My mamy dwa pokoje i do tej pory współdzielimy pokój z synem. Ma swoją szafę pax 50 cm i w niej wszystkie rzeczy. Póki spał w łóżeczku niemowlęcym to jeszcze trzymaliśmy jego zabawki w pudełkach pod łóżkiem, teraz mamy dwa pudełka za lozkiem, jedno tymczasowo na parapecie i tyle.
i co? Da sie? Da. Tylko trzeba ruszyc glowa. Nie kazdy ma mieszkanie 100 metrow. Niestety, ale ja kredytu nie zamierzam brac na nowe mieszkanie, zeby miec gdzie trzymac konika na biegunach dla dziecka 😂
Asiulka84, Pati96, Moniquue, Pati., Karola111 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Jest sukces - mamy miec lozeczko pod koniec tygodnia. Az sie boje, co to bedzie! 🙈
Asiulka84, Moniquue, KatWomanDo, Pati., Karola111 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Dzisiaj ja siedzę na glukozie 😏 wypiłam prawie cała na raz bez problemu 👌🏻 Trochę mi się w głowie kręci 😂 ale może jakoś przeżyje 🤷🏼♀️ Przynajmniej mam czas na czytanie forum😂
Asiulka84, Karolka9, KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Iza moje też podobno ma być pod koniec tygodnia, ale jakoś w to nie wierzę 😅 sukces taki, ze udalo sie zamówić wózek za 500 zł mniej bo akurat był rabat na kolor który mi się najbardziej podobał. Chyba nie za bardzo popularny w takim razie 🤣
Izape_91, KatWomanDo lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Jak sie na miejsca to okazuje się, ze warto nauczyc sie organizowac sobie zycie inaczej
i co? Da sie? Da. Tylko trzeba ruszyc glowa. Nie kazdy ma mieszkanie 100 metrow. Niestety, ale ja kredytu nie zamierzam brac na nowe mieszkanie, zeby miec gdzie trzymac konika na biegunach dla dziecka 😂
Ogólnie rozmawiałyśmy o ilości zabawek a nie było mówienia kto w jakim mieszkaniu mieszka.
Bo dużo rzeczy to można mieć nawet w kawalerce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 12:17
-
Dziewczyny przyszedl mi materac ten hilding dobranocka
Jakby sie ktoras zastanawiala to narazie odradzam.Jeszcze poczekam az maz wroci z pracy ale nie wiem czy nie bedziemy go odsyłac.
Kurde ja wymagająca jestem co do materaca
I teraz sie zastanawiam czy cos ze mna nie tak haha czy szukac innego.Bardzo lekki jest.Nie wiem taki powinien byc?...
I doplacilam za lepszy pokrowiec a juz widze ,ze jest lichy.Moim zdaniem w materacach lepszej jakosci sa poprostu lepsze pokrowce
Powiedzcie jest sens sie rozkminiac nad tym materacem? -
My po wczorajszej wizycie na USG 3d. Siedzieliśmy w gabinecie 1h5min... 🙈 Lekarka zbadała każda część ciała, każda aorte, każdy element serca itd. Wszystko z małym super. Waży 684g.
Jedyne co to znów mam wielowodzie... AFI 21.5... Więc jestem załamana. Musiałam przełożyć wizytę u mojej prowadzącej, i idę już 11 marca. Zobaczymy co zadecyduje... już mnie nastraszyła odejściem wód, wypadnięciem pępowiny, i rozejsciem blizny po cc... Eh...nefaste, Izape_91, Karola111 lubią tę wiadomość
-
A to Adaś 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 14:07
nefaste, Pati96, Moniquue, Wombat, PLPaulina, Azra Less, Izape_91, Mania25, Lilka94, Glass, KatWomanDo, Finezja19, Asiulka84, Beti82, Pati., Karola111, Lena91, Bera1983, Karolka9 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny znacie jakieś strony z sukienkami, na wiosna/lato najlepiej maxi i nie za 200 zł
Oczywiście takie żeby nadawały się do karmienia ??
Przeglądam strony i ładnie sobie liczą za sukienki do karmieniano niestety nie dam 200-300 zł
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Ja zamówiłam sukienkę midi za 99 zł na Elen store. Bardziej taką elegancką bo na komunię. Dziś mam odebrać właśnie. Udało mi się też kupić za 49 zł na promocji drugą taką krótszą na lato. Obie mają kopertowy dekolt, który ma umożliwić karmienie, a w ciąży mają pomieścić brzuszek ciążowy. Mam jeszcze zapisane Esti store, ale tam nie zaglądałam. Na selfieroom są też tanie ubrania, a wiele nadaję się na ciążę jak i po. Ja kupiłam sobie tam spódniczkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 12:18
KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue wrote:Ja zamówiłam sukienkę midi za 99 zł na Elen store. Bardziej taką elegancką bo na komunię. Dziś mam odebrać właśnie. Udało mi się też kupić za 49 zł na promocji drugą taką krótszą na lato. Obie mają kopertowy dekolt, który ma umożliwić karmienie, a w ciąży mają pomieścić brzuszek ciążowy. Mam jeszcze zapisane Esti store, ale tam nie zaglądałam. Na selfieroom są też tanie ubrania, a wiele nadaję się na ciążę jak i po. Ja kupiłam sobie tam spódniczkę
dziękiwłaśnie przeglądam i wydaje mi się że znajde tam sporo dla siebie
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paulina no wlasnie, nie spadaja z nieba. Kazdy ma to co ma. I musi sie pomiescic tak jak moze najlepiejStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Co do zabawek to rowerek który pełni funkcję wózka albo plastikowy motocykl do odpychania się nogami czy zestaw drewnianych narzędzi mamy w garażu. W sumie jeszcze w salonie trzymamy książki syna a ich ma dużo. W salonie jest też konik na biegunach który dostał w prezencie i nie powiem żeby nas to cieszyło że on jest.. Właśnie przez zagracanie. My jesteśmy w trakcie remontu i będziemy poszerzać nasze 50m2 o kolejne 50m2. Ale na pewno nie uda się tego zrobić przed porodem.
Dziś u mnie 100 dniówkata ciąża leci tak szybko i tak mi trochę smutno bo prawie nie myślę o córce 🙄 vlczy to normalne w drugiej ciąży 🙄?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 13:09
Asiulka84 lubi tę wiadomość