CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Oj normalne.. też tak mam. 🤦🏻♀️
(( zwykle nas ranem i jak już leżę w łóżku na noc ale w ciągu dnia... Hmm... Nawet jeśli poczuje ruchy to zaraz mnie wola syn albo muszę cos zrobić...
-
Alma cudny chlopczyk 😍 ja sie nie moge doczekac usg III trymestru, a to juz niedlugo. Mam nadzieje, ze mala pokaze buzie, a nie tak jak ostatnio.
Beti co nie tak z tym materacem? Bo o nim myslalam.. Rozwalasz mnie normalnie😂 zeby dziecko nie bylo takie wybredne jak Ty!
Finezja i jak krzywa?? Dalas rade?
Alma84 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Mania25 wrote:I też masz wyrzuty sumienia albo smutno Ci ze juz na starcie nie ma tyle Twojej milosci co pierwsza córka? Ja kurcze w pierwszej ciąży leżałam godzinami z ręką na brzuchu i wyczekiwalam ruchów. Teraz nawet nie jestem w stanie powiedzieć kiedy się rusza
(( zwykle nas ranem i jak już leżę w łóżku na noc ale w ciągu dnia... Hmm... Nawet jeśli poczuje ruchy to zaraz mnie wola syn albo muszę cos zrobić...
.
-
nefaste wrote:Dziewczyny znacie jakieś strony z sukienkami, na wiosna/lato najlepiej maxi i nie za 200 zł
Oczywiście takie żeby nadawały się do karmienia ??
Przeglądam strony i ładnie sobie liczą za sukienki do karmieniano niestety nie dam 200-300 zł
U mnie jak na złość wysyp imprez w tym roku, 2 wesela w najbliższej rodzinie, chrzciny męża bratanka, komunia, bierzmowanie u dzieci siostry, potem pewnie nasze chrzciny...
Po pierwsze nie wiem jak na to wyrobić finansowo, po drugi w co się ubrać w tym cudownym stanie😂😂😂
Aż wstyd się przyznać, ze projektuję i szyję suknie/sukienki, pewnie okaże się że na ostatnią chwilę będę czegoś szukać w sieciówkach🤦
Nie mam totalnie koncepcji na takie wizytowe sukienki, spełniające nasze wymagania🤦
Szewc bez butów chodzi...😉 -
Moniquue, faktycznie też znajdę coś w tych sklepach internetowych, nawet przeceny są😉
Moniquue lubi tę wiadomość
-
Koronowirus wszedzie pelno w mediach... A teraz czytalam na fejsie ze jedna dziewczyna pisala ze w szpitalu zroboli zakaz odwiedzin i zakaz porodow rodzinnych w tym szpitalu do konca roku 😮😮 poje....ich mam nadzieje ze nie bedzie tak w kazdym szpitalu i do czerwca a nawet do maja to ogarna nie wyobrazam sobie rodzic sama i lezec przez 3 doby sama z dzieckiem...
-
Mania25 wrote:I też masz wyrzuty sumienia albo smutno Ci ze juz na starcie nie ma tyle Twojej milosci co pierwsza córka? Ja kurcze w pierwszej ciąży leżałam godzinami z ręką na brzuchu i wyczekiwalam ruchów. Teraz nawet nie jestem w stanie powiedzieć kiedy się rusza
Ja mam tak samo, ciąża jest tak obok mnie tyle się innych rzeczy dzieje. To zupełnie w moim przypadku nie to samo co w pierwszej ciąży. Myślę że u mnie to dlatego że to druga córka gdyby był syn to bym się bardziej jarała, a tak to jakoś tak bez fajerwerków o co sama jestem na siebie zła. Może jak ją zobaczę to mi się zmieni, oby.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Ja to wręcz czasami zapominam, że w ogóle jestem w ciąży, tyle mam na głowie. Córka, praca, wykańczanie domu... Przypominam sobie jak mi się słabo robi ze zmęczenia
W pierwszej ciąży rzeczywiście było zupełnie inaczej, czekałam od wizyty do wizyty, analizowałam wyniki, czytałam w necie o rozwoju dziecka w brzuchu itd. Każde badanie przeżywałam, a teraz to przeżywam głównie z kim zostawić córkę jak mam lekarza
Ale myślę, że to jest normalne, bo małe dziecko skupia na sobie mega dużo uwagi i już naprawdę często nie ma czasu i siły na inne rzeczy.
Shelby ja po krzywej (byłam w sobotę) też czułam się bardzo słabo, jak wróciłam do domu to położyłam się, ale niestety nie udało mi się pospać bo po 15 min córka przyszła robić mi "cacy cacy" i mnie obudziła... życie -
Kurcze właśnie czytałam na majówkach, że dziewczyna jest w szpitalu i też jest zakaz odwiedzin i że jakaś inna urodziła to na korytarzu ojcu powiedzieli że ma dziecko i go nie wpuścili mimo że się awanturował....oby do maja/czerwca to się uspokoiło, bo się załamie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 16:58
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Izape_91 wrote:Alma cudny chlopczyk 😍 ja sie nie moge doczekac usg III trymestru, a to juz niedlugo. Mam nadzieje, ze mala pokaze buzie, a nie tak jak ostatnio.
Beti co nie tak z tym materacem? Bo o nim myslalam.. Rozwalasz mnie normalnie😂 zeby dziecko nie bylo takie wybredne jak Ty!
Finezja i jak krzywa?? Dalas rade?
No ja jestem masakryczna wiem hahahahIzape_91, Moniquue lubią tę wiadomość
-
Dabria wrote:Koronowirus wszedzie pelno w mediach... A teraz czytalam na fejsie ze jedna dziewczyna pisala ze w szpitalu zroboli zakaz odwiedzin i zakaz porodow rodzinnych w tym szpitalu do konca roku 😮😮 poje....ich mam nadzieje ze nie bedzie tak w kazdym szpitalu i do czerwca a nawet do maja to ogarna nie wyobrazam sobie rodzic sama i lezec przez 3 doby sama z dzieckiem...
-
Beti czyli zostaje?? Polecasz :p??
Tam gdzie ja chce rodzic tez jest zakaz odwiedzin... Nie wyobrazam sobie rodzic bez meza oboka potem byc z nowordokiem sama przez 2 dni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 17:12
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Zieziulka wrote:Ja mam tak samo, ciąża jest tak obok mnie tyle się innych rzeczy dzieje. To zupełnie w moim przypadku nie to samo co w pierwszej ciąży. Myślę że u mnie to dlatego że to druga córka gdyby był syn to bym się bardziej jarała, a tak to jakoś tak bez fajerwerków o co sama jestem na siebie zła. Może jak ją zobaczę to mi się zmieni, oby.
Na pewno Ci się odmieni
Pamiętam że jak się dowiedziałam że będzie 3 dziewczynka to byłam no smutna, załamana to za dużo powiedziane, ale było mi zwyczajnie przykro. Dzisiaj moja 3 dziewczynka ma 2.5 roku i nie wyobrażam sobie życia bez niej, albo żeby urodziła się chłopcem 😅
Chociaż w obecn3j ciąży w 25 tygodniu usłyszałam że "Nie liczyła bym na chłopca bo ja widzę dziewczynke" to się zalamalam, na szczęście okazało się że jest chłopiec .
Nie da sie nie kochać swojego dziecka, albo kochać mniej lub więcej, wszystkie kocha się tak samo 😉Zieziulka, Karola111 lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Beti czyli zostaje?? Polecasz :p??
Tam gdzie ja chce rodzic tez jest zakaz odwiedzin... Nie wyobrazam sobie rodzic bez meza oboka potem byc z nowordokiem sama przez 2 dni...
A ja to mam na odwrót, mąż nie był przy żadnym porodzie, za każdym razem po porodzie odwiedził mnie 1 raz plus później odbiór że szpitala.
Te 2/3 doby po porodzie są dla mnie i dla maleństwa, żeby się nauczyć siebie i odpocząć. Bardzo mnie denerwowalo jak do babecz3k na sali zwalaly się całe rodziny i siedzieli 3-4 godziny. Z tymi podkladami poporodowymi i w koszulkach szpitalnych z cyckami na wierzchu. No nie czułam się komfortowo. -
Shelby ja bym chciala miec meza, czualbym sie troche pewniej. Nie chcialabymza to zeby ktokolwiek z rodziny mnie wtedy odwiedzal i mam nadzieje ze z uwagi na odległość tak bedzie. Zreszta nie chcialabym odwiedzin dlugo, conajwyzej mama do pomocy przy malej na początku. Zalezy tez jakie sa warunki w szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 18:00
Mam nadzieję że w moim szpitalu nie wprowadza zakazu odwiedzin, choć jeszcze dużo czasu zostało nam do porodów i różnie może być...
Podczas i po pierwszym porodzie Maz był mnie nieoceniona pomocą i bardzo bym chciała by teraz też mógł być ze mną. Innych odwiedzających nie miałam i nie chce mieć.
Ci do płci ja marzyłam o córce. Wszystko wskazywalo że będzie syn, nagle wyszło, że jednak córka. No i radość przeogromną, ale niestety rzeczywistośc, Codzienność powoduje że i tak nie myślę(
-
Ja sobie nie wyobrażam porodu i pobytu w szpitalu bez męża. Jeszcze siostra może być pomocna w pierwszych dniach po, ale wizja panikującej szwagierki i teściowej mnie przeraża. Nie mówiąc o tym, że to będzie czas dla nas i sama będę czuła się skrępowana. Nie wiem jak mam im powiedzieć, że wolałabym żeby mnie w szpitalu nie odwiedzały.
Izape_91 lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️