X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Gdzie zamowilas koszule i jakie? Ja nadal nie wiem ktore wybrac i gdzie. Tez mysle zeby zamowic dzis wyprawke na gemini bo już wszystko w koszyku mam a widze ze wykupuja jak szaleni.
    Zamowilam z dolce sonno takie najtansze zeby nie bylo szkoda 😉. Ja wlasnie tez z obawy ze pozniej bedzie problem zamowilam juz teraz. Ja dla siebie musze jeszcze kupić staniki do karmienia ale nie wiem czy jeszcze sie chwile nie wstrzymac ze względu na rozmiar.
    Ambriel mam to samo im wiecej szukam czytam tym wiekszy metlik, chociaz wstępnie wybralismy kilka modeli tylko trzeba jechac przymierzyć sie do samochodu😊

Moniquue lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • monia0586 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Już po. Ogólnie to szłam mega zestresowana, ale lekarz mnie uspokoił. Wszystko wygląda ok. Powiedziała że wód rzeczywiście więcej, i brzuch duży. Ale że nie ma co na razie panikować. Na karcie z badania mam napisane "Wody płodowe subiektywnie zwiększone". Nawet nie podała wartości AFI. Mogę jechać jutro nad morze. Żadnych dodatkowych zaleceń nie mam. Tylko mam brać Aspargin 3x dziennie, bo mówiłam że brzuch coraz częściej się robi twardy. Mam też zbadać CRP na kolejną wizytę. Sama którejś z Was pisałam kiedyś że w ciąży się nie bada, bo i tak jest podwyższone, a tu takie zalecenie... no i przeciwciała muszę sprawdzić i w następnym tygodniu krzywa cukrzycowa...
    Mały ma 834g. Następna wizyta 1 kwietnia. Szyjka 5cm.
    To fajnie że lekarz Cię uspokoił i mozesz jechac nad morze.

4325p1.png
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam trzy takie tańsze koszule z dolce sono. Jutro powinny przyjść to będę mogła ocenić :) Jedną mam nową z używanych kupioną za grosze to może iść na straty najwyżej. Biustonosze mam 2 z hmu, które kupiłam już dawno jak była promocja. Narazie się wstrzymam bo nie wiadomo jak będzie dalej z rozmiarem, a i tak pasuje mi przymierzyć bo internetowo to ja nie jestem w stanie dobrać biustonosza :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 20:08

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    Ja ich wcale nie czuje tylko podczas golenia zauwazylam i to juz jakis czas temu. Kupie sobie ten lioton 1000 tez :*
    Ja bylam w poniedzialek tydzien temu i wlasnie fizjoterapetka radzila cwiczyc miesnie dna miednicy. Okleila mi brzuch bo miesien prosty zaczal mi sie juz rozchodzic :/
    Teraz mam kilka dni przerwy na smarowanie brzucha i maz mi oklei ten miesien.
    Właśnie moja nie okleila mi brzucha a mięsień prosty mam już jak na 35 tydzień. Więc jestem blisko rozejscia. Mam za to oklejone plecy.
    To oby Lioton pomógł i oby się schował ;) ja na razie przestałam smarować bo nie wiem czy przy zastrzykach mogę.
    Próbowałam dziś z położną rozmawiać i starać się o refundację zastrzyków ale w sumie niewiele mi pomogła i mam porozmawiać z ginekologiem... Ona co może spróbować to położyć mnie na oddział i później po szpitalnie mogę mieć refundację. Ale powiedziałam że jeśli to jedyna opcja to ja wolę płacić więcej a być w domu.
    Dziś przy usypianiu syna prawie się popłakałam. Wczoraj wróciłam późno od lekarza i mimo to nie zasnął z tatusiem tylko czekał na mnie żeby się przytulić. I tak dziś pomyślałam - jak sobie poradzimy oddzielnie przez te dni które będę w szpitalu... Nawet jeśli pójdę tylko na poród i wyjdę w 2 dobie to będą to dwie doby oddzielnie... Nie wyobrażam sobie tego 😭

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola111 wrote:
    Właśnie moja nie okleila mi brzucha a mięsień prosty mam już jak na 35 tydzień. Więc jestem blisko rozejscia. Mam za to oklejone plecy.
    To oby Lioton pomógł i oby się schował ;) ja na razie przestałam smarować bo nie wiem czy przy zastrzykach mogę.

a dlaczego Ci nie okleila brzucha? Ja mialam tak i jeszcze w poprzek ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=C0B39r8c760

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola111 wrote:
    Dziś przy usypianiu syna prawie się popłakałam. Wczoraj wróciłam późno od lekarza i mimo to nie zasnął z tatusiem tylko czekał na mnie żeby się przytulić. I tak dziś pomyślałam - jak sobie poradzimy oddzielnie przez te dni które będę w szpitalu... Nawet jeśli pójdę tylko na poród i wyjdę w 2 dobie to będą to dwie doby oddzielnie... Nie wyobrażam sobie tego 😭

Ale pomysl jak cudownie bedzie jak juz wrocisz do domu <3

Karola111 lubi tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • monia0586 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquee i Asiulka brałyście rozmiar jaki nosilyscie przed ciaza? Bo ja nosil xs lub s z pizam, koszul nie nosilam. I mysle czy s beda dobre.

4325p1.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog zrobiła live u siebie na profilu apropos koronawirusa a kobiety w ciąży.

Tak w skrócie to (póki co) nikt nie potwierdził, aby wirus wpływał jakkolwiek na płód, rozwój itd

KatWomanDo, Eufooria lubią tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Mi też nie rosną włosy na nogach, nawet o tym myślałam że to dziwne ale jak widzę to nie ;)

Moja córka też w domu od jutra mimo że przedszkole prywatne, najgorzej że nadal pewnie będą nam kazali płacić te 650 zł czesnego....
    Hehe bawi mnie kwestia tego czesnego.

Ja akurat siedzę w domu więc ma się kto dzieckiem zająć. Ale jakbym miała dać 1500 zł za żłobek i na ten Sam czas wynająć jeszcze opiekunkę to by mnie szlag trafił.

• Ambriel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Doctor Nap są fajne koszule.Mam też dwie od mamyginekolog z czasów przedciążowych i liczę na to że zmieszczę brzuszek.Wszystkie mam w swoim rozmiarze poza jedną aby być pewną że brzuszek pomieści i na końcowym etapie.Ja nie mam najtańszych możliwych opcji bo śpię w koszulach i planuję wykorzystać do karmienia też:)

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Asiulka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Moniquee i Asiulka brałyście rozmiar jaki nosilyscie przed ciaza? Bo ja nosil xs lub s z pizam, koszul nie nosilam. I mysle czy s beda dobre.
    Ja wsielam s i jest mi nawet luzna, xs nie ma wiec nie mialam wyboru 😉ja jestem tez niska wiec sa mi takie do polowy kolana,nie wygladam w nich ladnie ale w szpitalu rewii mody nie musze robic😉

KatWomanDo lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Karola przeraziła się mnie tymi nockami bez dziecka.
    Moja to do snu tylko mamy potrzebuję. Jak oni sobie poradzą beze mnie to ja naprawdę nie wiem. 😭😭

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Z Doctor Nap są fajne koszule.Mam też dwie od mamyginekolog z czasów przedciążowych i liczę na to że zmieszczę brzuszek.Wszystkie mam w swoim rozmiarze poza jedną aby być pewną że brzuszek pomieści i na końcowym etapie.Ja nie mam najtańszych możliwych opcji bo śpię w koszulach i planuję wykorzystać do karmienia też:)
    Ja nie cierpie koszul nocnych i wiem ze w domu nie będę z nich szczegolnie korzystac 😊

Ambriel, KatWomanDo lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie no wtedy wypisuje się opiekę tyle że jest 80% płatna. Ale to tak jak u mnie ja zostaje z synem ale inaczej byłby problem. Bo Maz mógłby pracować z domu ale musi pracować a jak pracować i zajmują owac się 2, 5 latkiem...

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Ja nie cierpie koszul nocnych i wiem ze w domu nie będę z nich szczegolnie korzystac 😊
    Asiulka84 mnie wnerwia podwijanie ale efekt zdrowotny mnie przekonuje :) Zawsze możesz po szpitalu piżamy do karmienia też są :)

Asiulka84, KatWomanDo lubią tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Paulina nie no wtedy wypisuje się opiekę tyle że jest 80% płatna. Ale to tak jak u mnie ja zostaje z synem ale inaczej byłby problem. Bo Maz mógłby pracować z domu ale musi pracować a jak pracować i zajmują owac się 2, 5 latkiem...
    Tylko jak w firmie mam w biurze 5 dziewczyn. Z tego 4 są matkami. I każda miała by pójść na 2 tyg opieki nad dzieckiem ? 🤔 Trochę to wszystko nie możliwe do pogodzenia.

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tylko jak w firmie mam w biurze 5 dziewczyn. Z tego 4 są matkami. I każda miała by pójść na 2 tyg opieki nad dzieckiem ? 🤔 Trochę to wszystko nie możliwe do pogodzenia.
    A praca z domu? Ale jeśli nie to przecież nie ma wyjścia tak naprawdę.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja wzięłam rozmiary M. Jestem niska, ale to ze względu na duuuży biust. Z reguły nosiłam ubrania od xs do m i właśnie problemem były dopasowane kroje przez piersi. Zobaczymy jutro, czy będą okej jak coś to wymienię. Ja wzięłam takie neutralne, że od biedy nawet bym je na spacer ubrała także moge po domu nosić jako sukienki do karmienia. Nie śpię w koszulach, ale może mi się zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 21:43

KatWomanDo lubi tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • monia0586 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Ja tez nie przepadam za koszulami. Mam same pizamy i w tym mi się spi najwygodniej. No ale trzeba to trzeba. Tylko nie wiem czy 2 czy 3 sztuki potrzeba.

4325p1.png
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    a dlaczego Ci nie okleila brzucha? Ja mialam tak i jeszcze w poprzek ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=C0B39r8c760
    Hm a wiesz ile masz cm rozejscia? Ja mam prawie 3 a od 3 niby jest rozejscie diagnozowane...

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ