CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w aptece już całe zakupy zrobiłam, bo rzeczywiście ludzie wpadają w szał i jest sporo braków. Został mi tylko laktator do ogarnięcia.
Z włosami nie mam problemu, ale może przez to że używam depilatora, tylko co na brzuchu ostatnio mam wysyp ciemnych włosków 😒😒 a włosy na głowie w ogóle się nie przetłuszczają 😁
Dzisiaj byliśmy na USG i mała waży już 1150 😁 kawał dziewczynyKarola111, Moniquue, Alma84, Asiulka84, Pati., Ambriel, PLPaulina, KatWomanDo, Finezja19, Bera1983, iness00, mila_88 lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Jezu Karola przeraziła się mnie tymi nockami bez dziecka.
Moja to do snu tylko mamy potrzebuję. Jak oni sobie poradzą beze mnie to ja naprawdę nie wiem. 😭😭
Ale tak jak Bera napisała - będzie pięknie jak wrócimy do domu. Nie mogę się doczekać moich dwóch łobuziaków w domku. Chociaż to też jest ostatnio u mnie powód do obaw - jak sobie z nimi poradzę. -
monia0586 wrote:Ja tez nie przepadam za koszulami. Mam same pizamy i w tym mi się spi najwygodniej. No ale trzeba to trzeba. Tylko nie wiem czy 2 czy 3 sztuki potrzeba.
Ambriel lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarola111 wrote:Właśnie ja myślałam że mój syn zupełnie nie zwraca uwagi na to kto z nim jest do snu. Ale okazało się inaczej... Musimy zmienić trochę wieczorna rutynę i to tatuś będzie go tulił do snu. Dla mnie to o tyle ciężkie ze mały nie lubi się przytulać. I to jest w zasadzie jedyny moment kiedy on trzyma mnie za rękę i chce się przytulić. Dziś nawet jak odkładałam go już do łóżeczka to złapał mnie mocno za bluzkę żebym go nie puściła... A już mocno spał...
Ale tak jak Bera napisała - będzie pięknie jak wrócimy do domu. Nie mogę się doczekać moich dwóch łobuziaków w domku. Chociaż to też jest ostatnio u mnie powód do obaw - jak sobie z nimi poradzę.
Ale moja Hania to taki słodziak, że liczę na to, że tak jak traktuję lalki tak będzie traktować siostrę. -
Pati. wrote:https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/porody-rodzinne-wstrzymane-z-powodu-koronawirusa-gdzie-nie-mozna-rodzic-z-partnerem-aa-dU9m-QokL-GAXP.html
Czytalyscie to? Mam nadzieję że do czerwca wszystko minie:)
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
PLPaulina wrote:Nic mi nie mów Nawet odnośnie obaw. 🤦🏻♀️
Ale moja Hania to taki słodziak, że liczę na to, że tak jak traktuję lalki tak będzie traktować siostrę.KatWomanDo, Alma84, Ambriel, Pati. lubią tę wiadomość
-
Karola111 wrote:Hm a wiesz ile masz cm rozejscia? Ja mam prawie 3 a od 3 niby jest rozejscie diagnozowane...
Nie mówiła mi ile ale jak leżę i sprawdzam to mam na 3 palce 🥴 jak wstaje to mi się taki stozek robił a te taśmy mi to trochę zatrzymały i nawet po ściągnięciu jest lepiej. Naprawdę polecam zabezpieczyć te mięśnie teraz żeby ta kreda nie rozeszła się całkiem albo co gorzej żeby nie pękła 😱KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Bera1983 wrote:Nie mówiła mi ile ale jak leżę i sprawdzam to mam na 3 palce 🥴 jak wstaje to mi się taki stozek robił a te taśmy mi to trochę zatrzymały i nawet po ściągnięciu jest lepiej. Naprawdę polecam zabezpieczyć te mięśnie teraz żeby ta kreda nie rozeszła się całkiem albo co gorzej żeby nie pękła 😱
Bera1983 lubi tę wiadomość
-
Karola111 wrote:Na pewno będę do niej jeszcze szła bo plecy nadal trochę bolą to wspomnę jej o oklejeniu brzucha. Dziękuję
Mi mąż będzie oklejal bo specjalnie zamówił taśmy. On jest fizjoterapeuta ale tylko z wykształcenia bo po szkole tak śmiesznie płacili na staż, ze magisterkę robił już w innym kierunku. Myśle, ze można zabezpieczyć te mięśnie samemu tylko fizjoterapeuta niech Ci pokaże jak. Te filmiki są duża pomocą. Ja będę odklejać na kilka dni i pozniej kilka dni smarować 😉 -
Dziewczyny ja się naczytałam w necie o tym stożku przy wstawaniu i myślałam, że mam w takim razie to rozejście już dość spore bo mi się tak robi i wsadzam dwa palce. A byłam na warsztatach z fizjoterapeutką i ona sprawdzała na koniec i powiedziała, że mam minimalnie w okolicach pępka, a tam gdzie ten stożek to jest w porządku. Dziewczyna, która była ze mną mówiła żebym sie nie przejmowała bo ona też tak miała w poprzedniej ciąży i nie było zadnych problemów, a nawet nie wiedziała o wstawaniu przez bok i całą ciąże robiła to źle. Ja jestem nowa w temacie, ale skoro fizjo powiedziała, że jest okej to sie zdaje na nią 😊 uczepiłam się tych mięśni przez te bóle co miałam.
Jeszcze zwróciła mi uwagę, żebym lepiej ściągnęła już kolczyk z pępka. Ściągnęłam sama pare dni temu bo ciągle zahaczałam koszulką i spodnie z pasem/ rajstopy mi go haczyły. Bałam się żeby w końcu nie wyrwać 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 11:04
06.2020 👶🧚♀️ -
Zazdroszczę Wam dziewczyny przygotowania bo ja naprawdę nie mam nawet listy 🙈 jak myśle, ze mam termin na koniec czerwca to wydaje mi się, ze to wieczność jeszcze ale jak pomyśle o wyprawce to jestem w czarnej D... wezmę się za to od kwietnia!
Czy myślicie, ze ja potrzebuje nawilżać jak mieszkam nad samym morzem w Norwegii gdzie wilgotność jest bardzo wysoka? 🤔
Dziewczyny z zaparciami: na razie tfu tfu problem mimo przyjmowania prenatalu duo zniknął 😁 na czczo pije łyżkę oliwy z oliwek jak mi mamusia kazała 😅 codziennie wieczorem zalewam 4 sliwki i wypijam to rano (czasem jak mam lepszy dzień to nawet sliwki zjadam) pije maślankę wieczorem i do tego jabłka i warzywa 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 11:53
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozejście mięśni to nie jest jakaś wielka katastrofa. Na nic nie wpływa. Ani na nasze zdrowie ani na poród. Częsta przypadłość kobiet.
Mam po pierwszej ciąży ale to zaniedbałam. Nie miałam jak chodzić do fizjo po porodzie.
Trzeba o to zadbać i wszystko wróci do normy. 👍🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 12:02
-
Moniquue wrote:Dziewczyny ja się naczytałam w necie o tym stożku przy wstawaniu i myślałam, że mam w takim razie to rozejście już dość spore bo mi się tak robi i wsadzam dwa palce. A byłam na warsztatach z fizjoterapeutką i ona sprawdzała na koniec i powiedziała, że mam minimalnie w okolicach pępka, a tam gdzie ten stożek to jest w porządku. Dziewczyna, która była ze mną mówiła żebym sie nie przejmowała bo ona też tak miała w poprzedniej ciąży i nie było zadnych problemów, a nawet nie wiedziała o wstawaniu przez bok i całą ciąże robiła to źle. Ja jestem nowa w temacie, ale skoro fizjo powiedziała, że jest okej to sie zdaje na nią 😊 uczepiłam się tych mięśni przez te bóle co miałam.
Jeszcze zwróciła mi uwagę, żebym lepiej ściągnęła już kolczyk z pępka. Ściągnęłam sama pare dni temu bo ciągle zahaczałam koszulką i spodnie z pasem/ rajstopy mi go haczyły. Bałam się żeby w końcu nie wyrwać 🙈
Ja mam właśnie przy pępku największe rozejście ale stozek na całym brzuchu. Może faktycznie nie ma się czym przejmować ale lepiej uważać.
Dobrze, ze sciagnelas bo nagle brzuch dużo urośnie i może wtedy być problem 😉 mi ten brzuch rośnie jakoś skokowo. Długo nic i nagle o wiele większy 😀
Ja to obrączkę już chyba ściągnę bo zaczęły się u mnie obrzęki już 😭Moniquue lubi tę wiadomość
-
Paulina trochę się z Tobą nie zgodzę bo dla mnie np. wizja operacji przepukliny, czy problemy z kręgosłupem nie są taką błahostką
dobrze to kontrolować i dbać żeby nie doprowadzić do takiej skrajnej sytuacji. Nie mówię tutaj o fizjologicznym rozejściu. Dlatego kontrola u fizjoterapeuty, ktory oceni nasz stan (brzucha, mięśni dna miednicy, spojenia lonowego, kręgosłupa) jeszcze w czasie połogu (w razie problemów już w ciąży) jest jak najbardziej wskazana żeby zapobiec różnym dolegliwościom.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 12:20
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue wrote:Kupowała któraś majtki wielorazowe z canpola? Chciałam zamówić, ale nie wiem jaki wziąć rozmiar 🤔 znalazłam na stronie, że s/m jest do obwodu bioder 90. A ja mam coś koło tego 😅 wszedzie raczej piszą, że te majtki są malutkie.
( rozmiar mam na liście szpitalnej w poradach).O gatkach dziewczyny poporodowe polecały.
Moniquue lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
U mnie dalej forum nie działa🙁 podobno to wina przeglądarki, ale zmieniłam i nic, także za to jestem bez kontaktu z Wami co mi bardzo nie podoba się, ale bellybest nie ma złotej rady co zrobić... Dalej tylko u męża na tel mam dostęp.
Jutro wybieram się na obciążenie glukoza i zastanawiam się czy mogę iść siedzieć w samochodzie, zamiast w labie pełnym chorych? Wiem, że powinno siedzieć się na miejscu ale boję się. Moja koleżanka pojechała do labu, potem wyszła i pojechała do rodziny po sąsiedzku, wróciła po godzinie na pobranie i po kolejnym pobraniu spowrotem do rodziny i na ostatnie wróciła. Wyniki wyszły jej niskie, może przez to bo podobno spadają przy ruchu,ale trochę chodziła bo i po schodach, a wtedy spala się właśnie, ale siedząc w aucie? No i druga sprawa, za 2-3 tygodnie znów przeciwciała mi kazała doktorka, a wolałabym jutro za jednym razem, tylko czy uzna mi ten wynik, skoro ma być robione w konkretnym tygodniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 12:45