X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w aptece już całe zakupy zrobiłam, bo rzeczywiście ludzie wpadają w szał i jest sporo braków. Został mi tylko laktator do ogarnięcia.
    Z włosami nie mam problemu, ale może przez to że używam depilatora, tylko co na brzuchu ostatnio mam wysyp ciemnych włosków 😒😒 a włosy na głowie w ogóle się nie przetłuszczają 😁
    Dzisiaj byliśmy na USG i mała waży już 1150 😁 kawał dziewczyny

Karola111, Moniquue, Alma84, Asiulka84, Pati., Ambriel, PLPaulina, KatWomanDo, Finezja19, Bera1983, iness00, mila_88 lubią tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jezu Karola przeraziła się mnie tymi nockami bez dziecka.
    Moja to do snu tylko mamy potrzebuję. Jak oni sobie poradzą beze mnie to ja naprawdę nie wiem. 😭😭
    Właśnie ja myślałam że mój syn zupełnie nie zwraca uwagi na to kto z nim jest do snu. Ale okazało się inaczej... Musimy zmienić trochę wieczorna rutynę i to tatuś będzie go tulił do snu. Dla mnie to o tyle ciężkie ze mały nie lubi się przytulać. I to jest w zasadzie jedyny moment kiedy on trzyma mnie za rękę i chce się przytulić. Dziś nawet jak odkładałam go już do łóżeczka to złapał mnie mocno za bluzkę żebym go nie puściła... A już mocno spał...
    Ale tak jak Bera napisała - będzie pięknie jak wrócimy do domu. Nie mogę się doczekać moich dwóch łobuziaków w domku. Chociaż to też jest ostatnio u mnie powód do obaw - jak sobie z nimi poradzę.

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Ja tez nie przepadam za koszulami. Mam same pizamy i w tym mi się spi najwygodniej. No ale trzeba to trzeba. Tylko nie wiem czy 2 czy 3 sztuki potrzeba.
    Ja wzielam 3 w razie jakbym poplamila albo przepocila i szlafrok taki cienki.

Ambriel lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Ja też myślę nad tym fotelikiem który się rozkłada, bardzo mi się spodobała ta opcja jak facet nam w sklepie zademonstrował, bardzo przydatne myślę na długie podróże :) ale jeszcze nie mam konkretnego upatrzonego:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    A praca z domu? Ale jeśli nie to przecież nie ma wyjścia tak naprawdę.
    U mnie w firmie nie da się przeprowadzać reklamacji zdalnie. 😊 Dlatego cieszę się, że jestem w domu. Bo tak to człowiek w czarnej d***e by był.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola111 wrote:
    Właśnie ja myślałam że mój syn zupełnie nie zwraca uwagi na to kto z nim jest do snu. Ale okazało się inaczej... Musimy zmienić trochę wieczorna rutynę i to tatuś będzie go tulił do snu. Dla mnie to o tyle ciężkie ze mały nie lubi się przytulać. I to jest w zasadzie jedyny moment kiedy on trzyma mnie za rękę i chce się przytulić. Dziś nawet jak odkładałam go już do łóżeczka to złapał mnie mocno za bluzkę żebym go nie puściła... A już mocno spał...
    Ale tak jak Bera napisała - będzie pięknie jak wrócimy do domu. Nie mogę się doczekać moich dwóch łobuziaków w domku. Chociaż to też jest ostatnio u mnie powód do obaw - jak sobie z nimi poradzę.
    Nic mi nie mów Nawet odnośnie obaw. 🤦🏻‍♀️

Ale moja Hania to taki słodziak, że liczę na to, że tak jak traktuję lalki tak będzie traktować siostrę.

• Pati. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/porody-rodzinne-wstrzymane-z-powodu-koronawirusa-gdzie-nie-mozna-rodzic-z-partnerem-aa-dU9m-QokL-GAXP.html
    Czytalyscie to? Mam nadzieję że do czerwca wszystko minie:)

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati. wrote:
    https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/porody-rodzinne-wstrzymane-z-powodu-koronawirusa-gdzie-nie-mozna-rodzic-z-partnerem-aa-dU9m-QokL-GAXP.html
    Czytalyscie to? Mam nadzieję że do czerwca wszystko minie:)
    A wlasnie dzisiaj o tym rozmawialam z mezem...ja tez mam taka nadzieję bo z rego co widze to szpital w ktorym chce rodzic tez ma zakaz :(

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nic mi nie mów Nawet odnośnie obaw. 🤦🏻‍♀️

Ale moja Hania to taki słodziak, że liczę na to, że tak jak traktuję lalki tak będzie traktować siostrę.
    O no to dobrze wróży. Ignaś nie lubi lalek. Maskotek też nie za bardzo - czasem podejdzie i jakiejś "cacy" zrobi. On gustuje w samochodach i klockach 😂 jak go zapytam gdzie jest Julek to odsłania mój brzuch i głaszcze go ale poziom delikatności nie jest dostosowany do niemowlaka 😂

KatWomanDo, Alma84, Ambriel, Pati. lubią tę wiadomość

12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola111 wrote:
    Hm a wiesz ile masz cm rozejscia? Ja mam prawie 3 a od 3 niby jest rozejscie diagnozowane...

Nie mówiła mi ile ale jak leżę i sprawdzam to mam na 3 palce 🥴 jak wstaje to mi się taki stozek robił a te taśmy mi to trochę zatrzymały i nawet po ściągnięciu jest lepiej. Naprawdę polecam zabezpieczyć te mięśnie teraz żeby ta kreda nie rozeszła się całkiem albo co gorzej żeby nie pękła 😱

KatWomanDo lubi tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    Nie mówiła mi ile ale jak leżę i sprawdzam to mam na 3 palce 🥴 jak wstaje to mi się taki stozek robił a te taśmy mi to trochę zatrzymały i nawet po ściągnięciu jest lepiej. Naprawdę polecam zabezpieczyć te mięśnie teraz żeby ta kreda nie rozeszła się całkiem albo co gorzej żeby nie pękła 😱
    Na pewno będę do niej jeszcze szła bo plecy nadal trochę bolą to wspomnę jej o oklejeniu brzucha. Dziękuję :)

Bera1983 lubi tę wiadomość

12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola111 wrote:
    Na pewno będę do niej jeszcze szła bo plecy nadal trochę bolą to wspomnę jej o oklejeniu brzucha. Dziękuję :)

Mi mąż będzie oklejal bo specjalnie zamówił taśmy. On jest fizjoterapeuta ale tylko z wykształcenia bo po szkole tak śmiesznie płacili na staż, ze magisterkę robił już w innym kierunku. Myśle, ze można zabezpieczyć te mięśnie samemu tylko fizjoterapeuta niech Ci pokaże jak. Te filmiki są duża pomocą. Ja będę odklejać na kilka dni i pozniej kilka dni smarować 😉

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się naczytałam w necie o tym stożku przy wstawaniu i myślałam, że mam w takim razie to rozejście już dość spore bo mi się tak robi i wsadzam dwa palce. A byłam na warsztatach z fizjoterapeutką i ona sprawdzała na koniec i powiedziała, że mam minimalnie w okolicach pępka, a tam gdzie ten stożek to jest w porządku. Dziewczyna, która była ze mną mówiła żebym sie nie przejmowała bo ona też tak miała w poprzedniej ciąży i nie było zadnych problemów, a nawet nie wiedziała o wstawaniu przez bok i całą ciąże robiła to źle. Ja jestem nowa w temacie, ale skoro fizjo powiedziała, że jest okej to sie zdaje na nią 😊 uczepiłam się tych mięśni przez te bóle co miałam.
    Jeszcze zwróciła mi uwagę, żebym lepiej ściągnęła już kolczyk z pępka. Ściągnęłam sama pare dni temu bo ciągle zahaczałam koszulką i spodnie z pasem/ rajstopy mi go haczyły. Bałam się żeby w końcu nie wyrwać 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 11:04

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowała któraś majtki wielorazowe z canpola? Chciałam zamówić, ale nie wiem jaki wziąć rozmiar 🤔 znalazłam na stronie, że s/m jest do obwodu bioder 90. A ja mam coś koło tego 😅 wszedzie raczej piszą, że te majtki są malutkie.

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam dziewczyny przygotowania bo ja naprawdę nie mam nawet listy 🙈 jak myśle, ze mam termin na koniec czerwca to wydaje mi się, ze to wieczność jeszcze ale jak pomyśle o wyprawce to jestem w czarnej D... wezmę się za to od kwietnia!

Czy myślicie, ze ja potrzebuje nawilżać jak mieszkam nad samym morzem w Norwegii gdzie wilgotność jest bardzo wysoka? 🤔

Dziewczyny z zaparciami: na razie tfu tfu problem mimo przyjmowania prenatalu duo zniknął 😁 na czczo pije łyżkę oliwy z oliwek jak mi mamusia kazała 😅 codziennie wieczorem zalewam 4 sliwki i wypijam to rano (czasem jak mam lepszy dzień to nawet sliwki zjadam) pije maślankę wieczorem i do tego jabłka i warzywa 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 11:53

KatWomanDo lubi tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozejście mięśni to nie jest jakaś wielka katastrofa. Na nic nie wpływa. Ani na nasze zdrowie ani na poród. Częsta przypadłość kobiet.

Mam po pierwszej ciąży ale to zaniedbałam. Nie miałam jak chodzić do fizjo po porodzie.

Trzeba o to zadbać i wszystko wróci do normy. 👍🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 12:02

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Dziewczyny ja się naczytałam w necie o tym stożku przy wstawaniu i myślałam, że mam w takim razie to rozejście już dość spore bo mi się tak robi i wsadzam dwa palce. A byłam na warsztatach z fizjoterapeutką i ona sprawdzała na koniec i powiedziała, że mam minimalnie w okolicach pępka, a tam gdzie ten stożek to jest w porządku. Dziewczyna, która była ze mną mówiła żebym sie nie przejmowała bo ona też tak miała w poprzedniej ciąży i nie było zadnych problemów, a nawet nie wiedziała o wstawaniu przez bok i całą ciąże robiła to źle. Ja jestem nowa w temacie, ale skoro fizjo powiedziała, że jest okej to sie zdaje na nią 😊 uczepiłam się tych mięśni przez te bóle co miałam.
    Jeszcze zwróciła mi uwagę, żebym lepiej ściągnęła już kolczyk z pępka. Ściągnęłam sama pare dni temu bo ciągle zahaczałam koszulką i spodnie z pasem/ rajstopy mi go haczyły. Bałam się żeby w końcu nie wyrwać 🙈

Ja mam właśnie przy pępku największe rozejście ale stozek na całym brzuchu. Może faktycznie nie ma się czym przejmować ale lepiej uważać.

Dobrze, ze sciagnelas bo nagle brzuch dużo urośnie i może wtedy być problem 😉 mi ten brzuch rośnie jakoś skokowo. Długo nic i nagle o wiele większy 😀
    Ja to obrączkę już chyba ściągnę bo zaczęły się u mnie obrzęki już 😭

Moniquue lubi tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina trochę się z Tobą nie zgodzę bo dla mnie np. wizja operacji przepukliny, czy problemy z kręgosłupem nie są taką błahostką :) dobrze to kontrolować i dbać żeby nie doprowadzić do takiej skrajnej sytuacji. Nie mówię tutaj o fizjologicznym rozejściu. Dlatego kontrola u fizjoterapeuty, ktory oceni nasz stan (brzucha, mięśni dna miednicy, spojenia lonowego, kręgosłupa) jeszcze w czasie połogu (w razie problemów już w ciąży) jest jak najbardziej wskazana żeby zapobiec różnym dolegliwościom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 12:20

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Kupowała któraś majtki wielorazowe z canpola? Chciałam zamówić, ale nie wiem jaki wziąć rozmiar 🤔 znalazłam na stronie, że s/m jest do obwodu bioder 90. A ja mam coś koło tego 😅 wszedzie raczej piszą, że te majtki są malutkie.
    Moniquue najlepsze są z Horizona i bierz rozmiar większe niż nosisz :) ( rozmiar mam na liście szpitalnej w poradach).O gatkach dziewczyny poporodowe polecały.

Moniquue lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej forum nie działa🙁 podobno to wina przeglądarki, ale zmieniłam i nic, także za to jestem bez kontaktu z Wami co mi bardzo nie podoba się, ale bellybest nie ma złotej rady co zrobić... Dalej tylko u męża na tel mam dostęp.
    Jutro wybieram się na obciążenie glukoza i zastanawiam się czy mogę iść siedzieć w samochodzie, zamiast w labie pełnym chorych? Wiem, że powinno siedzieć się na miejscu ale boję się. Moja koleżanka pojechała do labu, potem wyszła i pojechała do rodziny po sąsiedzku, wróciła po godzinie na pobranie i po kolejnym pobraniu spowrotem do rodziny i na ostatnie wróciła. Wyniki wyszły jej niskie, może przez to bo podobno spadają przy ruchu,ale trochę chodziła bo i po schodach, a wtedy spala się właśnie, ale siedząc w aucie? No i druga sprawa, za 2-3 tygodnie znów przeciwciała mi kazała doktorka, a wolałabym jutro za jednym razem, tylko czy uzna mi ten wynik, skoro ma być robione w konkretnym tygodniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 12:45

m3sxnafao0xnjr4b.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ