X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jakiegos wielkiego problemu z siusianiem, budze sie czasem w nocy. Ogolnie sie wysypiam poki co i jest ok, ale czesto jak zmienię pozycje to mnie strasznie ciśnie potrzeba, a jak znowu wroce do poprzedniej to przechodzi :p
    U mnie na szczescie rodzice w domu siedza, a maz od poniedzialku przechodzi na prace zdalną, wiec sie troche uspokoje, bo pracuje w duzym zakladzie. Ja tez nie ogarnelam jeszcze calej wyprawki, sporo rzeczy mam jeszcze do zrobienia. Pranie juz zrobione, wiec to mi odpada. Czekamy na wozek, ale to mysle ze za miesiac, najwazniejsze ze w razie czego jest fotelik. Znalazlam tez material, ktory kiedys kupilam i chyba uszyje sobie z niego jeszcze jedna koszule do karmienia. Powolutku do przodu:)

A dzisiaj zaczynamy 30 tc 😲

Asiulka84, Finezja19, Moniquue, Mania25, KatWomanDo lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie odwrotnie. Duże rzeczy mam. Małych nie. 😊

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    Nam dzisiaj odwołali prom że Świnoujścia, ale mój siedział 1,5 na infolinii i jakoś przebukował bilet na inny prom. Dzięki Bogu wyżebrał kajute,bo tak byśmy się nie zdecydowali by siedzieć w grupie ludzi te 7/8h gdzieś w restauracji czy kawiarni. Jednak za duże ryzyko. Nie po to ograniczałam się z wychodzeniem, żeby załatwić się gdzieś na promie. Tak to mieszkam na wsi, w Norwegii też mieszkamy w małej wiosce więc mam nadzieje, że jakoś nas to obejdzie. Teraz będzie tylko lęk o rodziców, rodzeństwo bo pracuje np w sklepach itd.

Trzymam kciuki żebyście dojechali szczęśliwie do domu!

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tylko kupić auto. I nie sądzę że kupię.

• shelby* Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    No u mnie odwrotnie. Duże rzeczy mam. Małych nie. 😊
    O to tak jak ja , nawet wybrałam pierwszą pralkę ciuchów ale z rozmiarem 68 😅 chyba po prostu musiałam.

74709jcgjiz14w6b.png
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam wszystko prasować. Z wyprawki mam tylko ubranka i łóżeczko. Wozek zamówiony. A i 2 koszule dla mnie, a tak to nic. Po niedzieli zrobię listę i będę zamawiać.

Ja miałam wysyłać dzisiaj paczkę dla męża z lekami, bo oczywiście wziął tylko na 12 dni, a nie wiem czy dostanie w NO od tak takie leki i odwołali kurs. Podałam kierowcy tira, mam nadzieję, że oni mogą podróżować, bo z towarem. Jak nie to będę musiała jakoś poczta wysłać, bo leki brac musi.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Miałam tylko kupić auto. I nie sądzę że kupię.
    To lepiej tego nie rób, my kupiliśmy nowe auto i był dziś telefon od dealera, że urzędy nie działają jak trzeba i nie mogą go zarejestrować w poniedziałek, czyli umowa podpisana, samochód jest gotowy, ale go dostaniemy nie wiadomo kiedy. Pół biedy, że zapłaciliśmy tylko zaliczkę bo reszta dopiero przy wydaniu auta.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę kupić auto. Ale kupując używane nie ma się takich problemów na szczęście xD

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Glass Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Ja też muszę kupić auto. Ale kupując używane nie ma się takich problemów na szczęście xD
    Wiesz, używane też musisz zarejestrować, przynajmniej teoretycznie 😜. Chociaż na studiach swoim rzęchem jeździłam 1,5 roku i jak szedł na szrot to dalej na starych tablicach, silnik mu wypadł biedakowi.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, też kupuję używane. Jego cena juz mnie dobija. A dać za nowe auto jak za pół domu. Nie ma mowy. 🤦🏻‍♀️

Ale za to boje się jeździć i wybierać auto. Więc raczej odpuszczę.
    Ale potem po porodzie lepiej nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 20:59

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Wiesz, używane też musisz zarejestrować, przynajmniej teoretycznie 😜. Chociaż na studiach swoim rzęchem jeździłam 1,5 roku i jak szedł na szrot to dalej na starych tablicach, silnik mu wypadł biedakowi.

Teraz już wszedł przepis i jest grzywna jak nie przerejestrujesz auta w ciągu 30 dni. Ale w sytuacji epidemiologicznej jak teraz raczej nie ma co się tym przejmować :P auto jest zarejestrowane i można nim jeździć. Co innego jak trzeba zarejestrować po raz pierwszy

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pocztą nawet nie próbuj wysyłać leków, bo z tego co wiem to jest to zakazane i dają jakąś kare. Także dowiedz się konkretnie. Czekamy na promowni i tirów jest sporo, także może lepiej przez kogoś podać.

Karolka9 lubi tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Glass Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Heh, też kupuję używane. Jego cena juz mnie dobija. A dać za nowe auto jak za pół domu. Nie ma mowy. 🤦🏻‍♀️
    Za używane teraz sobie tyle liczą, że przy odliczeniu podatku i vatu na firmę nie wychodzi tak źle. Liczę na to, że jednak urzędy będą w miarę funkcjonować i dealerzy dadzą sobie radę, mają takie wtyki że pewnie ogarną.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam komodę. 🥰 i na zmianę z odpoczywaniem cały dzień coś robię, sprzątam, układam 😁
    Narazie i tak wszystko wrzucę do środka bo muszę czekać na płyn do prania 🙄 który będzie dopiero za tydzień bo takie terminy w sklepie internetowym gemini 🙈 chociaż ja i tak chce to wyprać kilka razy to może pierwszy raz mogę w normalnym a później w tej Lovela ? Co myślicie ?
    Jezu dziś poczułam, że to wszystko już tak blisko 😍🤱🏻👶🏼
    Najchętniej to już jutro bym wszytsko wyprała, wyprasowała, spakowała się do szpitala 🤣🤣🤣
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:32

Moniquue, Asiulka84, Alma84, Bera1983, KatWomanDo, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Za używane teraz sobie tyle liczą, że przy odliczeniu podatku i vatu na firmę nie wychodzi tak źle. Liczę na to, że jednak urzędy będą w miarę funkcjonować i dealerzy dadzą sobie radę, mają takie wtyki że pewnie ogarną.
    No nie wiem. Mąż ma na firmę. I to ma się nijak cenowo do używanego jednak.

• Glass Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    No nie wiem. Mąż ma na firmę. I to ma się nijak cenowo do używanego jednak.
    Nie kupiliśmy jakiegoś najdroższego auta, zwykłą dacie duster, ale w najlepszej dostępnej konfiguracji. To taki budżetowy samochód. Mój małż jest informatykiem (zapomniałam dodać, że nie mówi po polsku i to jest głównym problemem) , na samochodach się nie zna więc z używanym ja bym musiała jeździć po warsztatach 😂. Teraz mamy używane auto i wszystko jest na mojej głowie więc proszę brata żeby ogarnął, tak będę miała spokój na 5 lat po za oczywistymi przeglądami. Płaci się też za spokój i wygodę. Trochę boję się też wozić moje dziewczyny w prawie 20 letnim aucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 21:53

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślimy żeby małą nazwać Alice, kurde wszystkie fajne imiona dziewczęce są zajęte, bo u mnie w rodzinie same dziewczynki się rodzą-na 6 dziewczynek tylko 2 chłopaków. A imię musi być w miarę uniwersalne żeby pasowało i w naszej rodzinie i męża jako że jesteśmy różnych narodowości. I póki co Alice chyba bardziej leży niż Isabella.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 21:58

Asiulka84, Alma84, KatWomanDo lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Nie kupiliśmy jakiegoś najdroższego auta, zwykłą dacie duster, ale w najlepszej dostępnej konfiguracji. To taki budżetowy samochód. Mój małż jest informatykiem (zapomniałam dodać, że nie mówi po polsku i to jest głównym problemem) , na samochodach się nie zna więc z używanym ja bym musiała jeździć po warsztatach 😂. Teraz mamy używane auto i wszystko jest na mojej głowie więc proszę brata żeby ogarnął, tak będę miała spokój na 5 lat po za oczywistymi przeglądami. Płaci się też za spokój i wygodę. Trochę boję się też wozić moje dziewczyny w prawie 20 letnim aucie.
    W 20 letnie auto to ja bym nie wsiadała. A co dopiero wozić dzieci. 😊

A jednak to auto co ja chcę to nowe jest zbyt drogie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Myślimy żeby małą nazwać Alice, kurde wszystkie fajne imiona dziewczęce są zajęte, bo u mnie w rodzinie same dziewczynki się rodzą-na 6 dziewczynek tylko 2 chłopaków. A imię musi być w miarę uniwersalne żeby pasowało i w naszej rodzinie i męża jako że jesteśmy różnych narodowości. I póki co Alice chyba bardziej leży niż Isabella.
    To Wam imię ma pasować a nie rodzinie. 😊

• Karola111 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że już wybraliśmy nowy samochód. Już pieniądze szykowałam a mój mąż się wycofał... Stwierdził że to jednak nie to.
    My szukamy samochodu używanego ale chciałabym żeby był to max 2014 rok z dobrym wyposażeniem i małym przebiegiem 🤔
    Wybrałam też jeden samochód salonowy ale jest problem z jego dostępnością (dopiero będzie premiera) a wczoraj rozmawiałam z Panem z salonu i okazało się że na wersję jaką chcemy musimy minimum 4 miesiące czekać bez możliwości wcześniejszej jazdy próbnej z takim silnikiem...

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ