CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bez przesady. Zależy od samochodu, marki itp. Ja mam samochod 17 letni, a myślę, ze bezpieczniejszy niż niejedno nowsze auto. Wiek tutaj nie jest jedynym wyznacznikiem bezpieczeństwa. Tez chcialam wlasnie zmieniać, ale widać po sytuacji nie zdążę. I myślę, ze dziecku krzywda się nie stanie...
Glass moja rodzina mieszka za granicą. I ciocia dała córkom na imie Victoria i Claudia. A wujek synom Charlie i Noah. I powiem Ci, że fajnie ze te imiona dziewczynek są od razu polskim odpowiednikiem, ale np. przy Charliem nawet babcia mówi po angielsku, a nie zamienia 😁 także nie przejmuj się tym aż tak. Mi oba imiona, które napisałaś podobają się w tej formie, ciężko doradzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 22:27
Glass, Angelika1313, Bera1983 lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
PLPaulina wrote:To Wam imię ma pasować a nie rodzinie. 😊
-
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:A jakie modele aut wybieracie ? Ciekawa jestem jakie macie typy rodzinnego auta 😉 i na co zwracacie najbardziej uwagę ?
Typowymi technicznymi aspektami to on się zajmuje. Ja tylko dałam jemu sugestię co muszę mieć: podgrzewane dupsko, tempomat, sterowanie z kierownicy. 😊 Dużych wymagań nie mam. 😊 I rocznik 2015 + , to i tak stare auto. Już mają po 5 lat.
Wcześniej daliśmy radę obejrzeć kilka aut i moje typy stanęły na tych dwóch modelach:
- Toyota Corolla Verso
- Volkswagen Touran
Mój mąż ma swoją taką zabawkę, Stary Mercedes. I chociaż dobrze wyposażony. To jednak te aspekty bezpieczeństwa są w tych autach na innym poziomie technicznym.
-
Finezja19 wrote:A jakie modele aut wybieracie ? Ciekawa jestem jakie macie typy rodzinnego auta 😉 i na co zwracacie najbardziej uwagę ?
Modele na które patrzyliśmy to m.in. Toyota Verso, Toyota Prius Plus, Toyota Proace City Verso, Mazda 5, Ford S max... Część z tych modeli już odpadła -
My w ubiegłym roku wzięliśmy w leasingu Kie Optime. Dlatego że miała największy bagażnik. Ale jak się okazało wystarczyło pojechać na weekend nad morze ee trójkę, nie zabierać wózka a i tak bagaznik nie okazał się wcale tako duży ale do tego mamy jeszcze dolaczany bagaznik na dachu więc w razie czego jest gdzie pakować
-
Moja babcia miała zadbanego Scenica, wysoki, wygodne siedzenia, z tylu 3 osobnego, więc na foteliki super. Pełno schowków, spory bagażnik. Nawet myślałam żeby go zostawić, ale przez ostatnie 2 lata jak dziadek nie jeździ zrobiliśmy może 2tys km, więc szkoda żeby auto się marnilo, bo niestety jak stoi to też się psuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 08:22
-
A oki, to te wszytskie modele mi się właśnie kojarzą z takimi typowymi rodzinnymi autami 😁
Ja narazie mam audi w combie i myśle, że mój następny wybór to już będzie jakiś suv jak nam się znowu rodzinka powiększy 🤰🏼
KatWomanDo lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
My zdecydowaliśmy się na Espace To duże i wygodne auto, mieliśmy już dwa. Silnik jest często mankamentem, ale poprzednie służyły nam do wyjazdów na narty, a tata dojeżdżał nim do pracy. Do jazdy takiej wkoło domu z dziećmi uważam, że w niczym mi nie będzie wygodniej xD i jest bardzo budżetowy. Za maksymalną kwotę, którą możemy poświęcić teraz to serio nie ma nic ciekawego. Wolimy przeczekać i dołożyć przy zmianie jak będą starsze i kupić coś przy czym poczujemy różnicę08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
My na razie będziemy sprzedawać auto i zostawimy sobie jedno. Ja mam blisko wszędzie i mam zamiar dużo spacerować a jak jest auto to się z lenistwa często je bierze-bo szybciej 😅 druga sprawa to auto, które sprzedajemy to diesel i tutaj nikt już nie chce ich kupować a już na pewno nie w mieście gdzie za przejazdy pod bramkami diesel płaci najwiecej 😬 oboje z mężem mamy bramki po drodze do pracy i chcemy docelowo kupić drugiego elektryka tylko z większym zasięgiem
-
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:A oki, to te wszytskie modele mi się właśnie kojarzą z takimi typowymi rodzinnymi autami 😁
Ja narazie mam audi w combie i myśle, że mój następny wybór to już będzie jakiś suv jak nam się znowu rodzinka powiększy 🤰🏼
Te auta mają sporą budę i nic poza tym. -
PLPaulina wrote:SUV to najgorsze auto. I ciężko foteliki tam zmieścić. Bagażnik to Maluch potrafi mieć większy.
Te auta mają sporą budę i nic poza tym.
Czy ja wiem czy takie małe 🤔 teściowie mają X5 i jest całkiem sporo miejsca w środku i bagażnik tez ma spory. Byliśmy nią nawet na nartach grudniu w 4 osoby dorosłe i było wystarczająco miejsca dla każdego + sprzęt do trumny na dach 👌🏻
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja też mam audi i zamierzam zmienić na audi a5 😁 jestem fanką tej marki. Myślałam też o jakimś suvie audi. U mnie jak będzie potrzeba więcej miejsca to maz ma bardzo duży bagażnik dlatego ja patrze głównie na to zeby mi sie podobało i wiadomo spełniało inne ważne kwestie. Moja siostra ma trójkę dzieci, suva hondę crv i w tyle rzeczywiście mają już trochę ciasno z fotelikiem w trojkę wiec najstarszy jezdzi czesto w przodzie, ale bagażnik jest wystarczający. To chyba w większości aut byłoby tam ciasno poza tymi typowo rodzinnymi06.2020 👶🧚♀️
-
Ten Duster co my kupiliśmy to suv i bagażnik ma ogromny i sporo miejsca w środku tylko wiecie jest tak duży, że chyba się będę bała nim jeździć czy parkować 😂. Chociaż my teraz mamy Volkswagena w sedanie i chyba każdy inny samochód ma więcej miejsca w środku niż ten.
-
Dziewczyny czy któraś z Was miała do czynienia z ciuszkami z Sinsaya? Widziałam u nich na stronie ładne i niedrogie ciuszki( np 5 par bodów za 30 zł) tylko zastanawiam się jak z jakością bo ciuchy dla dorosłych mają trochę do życzenia:d
Co do SUV-ow to my mamy BMW X3 i jest naprawdę duży, często woziłam w nim siostre z dziećmi jak szwagier musiał zabrać jej auto,wózek bez problemu wchodził do badaznika i jeszcze torby i było i tak miejsce, 2 foteliki z tyłu i siostra w środku też dawało radę, nawet mąż chciał je zmienić bo oczywiście już coś innego upatrzył jak to facet 🤦 ale ja powiedziałam kategorycznie NIE 😁 właśnie z tego względu że to już jest sprawdzone nawet z dwójką dzieci:)jak jadę tym autem albo moich rodziców (też SUV tylko Volvo) to czuję się naprawdę bezpiecznie,siedzi się wysoko jakby nad innymi autami, jestem pewna że w razie wypadku lub stłuczki w takim aucie jest się wiele bardziej chronionym, jak w czołgu 😁nie chciałam go nawet zamienić na coś młodszego w tej samej cenie bo w tym starszym (ma 10 lat)czuje się bezpieczniej niż w niejednym młodszym- duży, ciężki, wysoki i stabilny,siedzi się wysoko a ja nie lubię jak wchodzę do auta i wpadam a ktoś za mną nie ma miejsca na nogi 🤦 😁 oczywiście są suvy które są małe w środku ale napewno nie wszystkie- nasz ma duży bagażnik dużo miejsca z tyłu i mąż już się pogodzil z tym że go nie zmieniamy 😁 taka reklama 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 11:31
Bera1983, Finezja19 lubią tę wiadomość