CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCiężko też nie myśleć o tym wszystkim, bo dużo się zmieniło. 😕
I niestety ale nie kaDej z Nas jest tak do śmiechu.
Dla mnie obecna sytuacja to problem.. Ortopeda mnie nie przyjmie by sprawdzić stan mojego spojenia a miałam się zgłosić w 34-35tc by podjąć decyzję o cc. 😕
Więc Nawet nie wiem jaki poród mnie czeka?!
-
PLPaulina wrote:Ciężko też nie myśleć o tym wszystkim, bo dużo się zmieniło. 😕
I niestety ale nie kaDej z Nas jest tak do śmiechu.
Dla mnie obecna sytuacja to problem.. Ortopeda mnie nie przyjmie by sprawdzić stan mojego spojenia a miałam się zgłosić w 34-35tc by podjąć decyzję o cc. 😕
Więc Nawet nie wiem jaki poród mnie czeka?! -
nick nieaktualnyJa w 1 ciąży miałam taki mega optymizm. Że ciężarna to królowa. Niestety rzeczywistość jest trochę bardziej brutalna. Nikt wokół nie czeka by nam pomóc. Same musimy się zakręcić koło Siebie. 😊
Zostały mi 4 tyg, z tego 2 tyg są teraz wyjęte z życia. I to nie jest wcale długi czas. 😱
A IP to niestety często nie miejsce do analizowania chorób ciężarnej. 😕
Mnie chcą zakończyć ciążę wcześniej ze względu na cukrzycę. A nie mogą podać oksytocyny.
I niestety potrzebuję mieć opinie ortopedy w tym wszystkim.
A mając małe dziecko chce rodzić sn. Ale też nie chcę zostać kaleką. 😭
A wiem, że dużo kobiet ma teraz problemy by odwiedzić specjalistów. Bo po prostu pozamykali swoje gabinety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 10:06
-
Raczej za 4 tygodnie Ci nie rozwiążą ciąży 😉 masz jeszcze jakieś 8 i do tej pory może już wszystko być dobrze. Nie ma sensu się martwić na zapas
Wydaje mi się, ze im bardziej poważnie ludzie podejdą do tematu kwarantanny i siedzenia w domu to tym szybciej uda się to powstrzymać. Rodzice powinni pilnować teraz dzieci żeby się nie spotykały, ludzie między sobą tez nie powinni. Im szybciej to zrozumiemy tym mniej ludzi się zarazi i będzie można to opanować a w końcu i lek wyprodukują.Finezja19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBera1983 wrote:Raczej za 4 tygodnie Ci nie rozwiążą ciąży 😉 masz jeszcze jakieś 8 i do tej pory może już wszystko być dobrze. Nie ma sensu się martwić na zapas
Wydaje mi się, ze im bardziej poważnie ludzie podejdą do tematu kwarantanny i siedzenia w domu to tym szybciej uda się to powstrzymać. Rodzice powinni pilnować teraz dzieci żeby się nie spotykały, ludzie między sobą tez nie powinni. Im szybciej to zrozumiemy tym mniej ludzi się zarazi i będzie można to opanować a w końcu i lek wyprodukują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 11:05
Bera1983 lubi tę wiadomość
-
Finezja19 wrote:Piękne masz to łóżeczko !
A czemu masz problem ze szpitalem ?
Takze chyba dobrze wyszlo ,ze mam tego drugiego lekarza ( nfz) ktory pracuje w innym szpitalu to nie zostane taka sama mozeKatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Orto-Medica chyba najlepsza teraz.
Położne teraz nie chodzą. Ja mam nadzieję, że nie zamkną tego szpitala, gdzie chcę rodzić, to kliniczny i trzeci stopień to raczej te zostawią, nie zamkną ani nie przerobią na zakaźne. Ale zawsze może się trafić jakiś chory i cały oddział pójdzie na kwarantannę... Niczego być nie można pewnym teraz, masakra
Narzeczona mojego szwagra ma cc właśnie oby u nich wszystko było okKinga13 lubi tę wiadomość
-
Hej,
chciałam do Was wysłać mnóstwo pozytywnej energii ❤❤❤ nadal Was podglądam.
Alma84, Glass, Finezja19, Moniquue, Bera1983, Asiulka84, Wombat, nefaste, Karola111, Pati., Beti82, Kinga13, calineczka88, Zieziulka, KatWomanDo, Karolka9, iness00 lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Olciak wrote:Hej,
chciałam do Was wysłać mnóstwo pozytywnej energii ❤❤❤ nadal Was podglądam.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
PLPaulina wrote:Jak mnie te trolle drażnią. 😠
Chyba ten czas teraz sprawił że za dużo ludzi bez pracy się zrobiło. 😊
Moniquue, PLPaulina, Pati. lubią tę wiadomość
-
Beti82, jeśli piszesz o Polnej, że na zakaźny mieli przerobić, to tylko plota. Na fb właśnie wydali oświadczenie, że wszystkie ciężarne przyjmują. Nawet te z podejrzeniem lub zakażeniem.
Choć fakt... Duży szpital, duże ryzyko... I nie wiadomo jak będzie wyglądać sytuacja do czerwca... Sama się boję. 🙈 -
Alma84 wrote:Dla Ciebie też duuuużo energii 😘😘😘 jak się czujesz?
Dziękuję, psychicznie i fizycznie już o wiele lepiej ❤Alma84, Wombat, nefaste, Rub45, Ambriel, PLPaulina, shelby*, Kinga13, KatWomanDo lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Ja po wizycie. 1003g
Beti bardzo prosze wpisz mi wizyte 1.04 mam USG III trymestru i 16.04 kolejna. DziekiMoniquue, PLPaulina, Pati96, Ambriel, Alma84, Karola111, Pati., Asiulka84, Bera1983, Finezja19, shelby*, Beti82, iness00, mila_88 lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Moją wizytę która miałam mieć za tydzień odwołali... Ogólnie skoro są e-recepty i zwolnienie też idzie elektronicznie to nawet sama się zastanawiałam czy iść bo z lekarzem moge pogadać przez tel a USG nie jest u mnie konieczne , miałam 2 tygodnie temu, ale trochę to chore że nie zadzwonią i nie zapytają w jakiej jest się sytuacji tylko odwołana i już... Nawet z dodzwonieniem się do laboratorium miałam problemy, u nas nawet ośrodek zamknięty tylko na tel w ważnych przypadkach...w końcu się dodzwonilam i jutro na 7 jade na tą glukoze , przyjmują tylko ze skierowaniem i tylko ważne przypadki na pobranie... Szok makabra
-
Pati. wrote:Moją wizytę która miałam mieć za tydzień odwołali... Ogólnie skoro są e-recepty i zwolnienie też idzie elektronicznie to nawet sama się zastanawiałam czy iść bo z lekarzem moge pogadać przez tel a USG nie jest u mnie konieczne , miałam 2 tygodnie temu, ale trochę to chore że nie zadzwonią i nie zapytają w jakiej jest się sytuacji tylko odwołana i już... Nawet z dodzwonieniem się do laboratorium miałam problemy, u nas nawet ośrodek zamknięty tylko na tel w ważnych przypadkach...w końcu się dodzwonilam i jutro na 7 jade na tą glukoze , przyjmują tylko ze skierowaniem i tylko ważne przypadki na pobranie... Szok makabra
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień