CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti piekny fotel 😍ja wlasnie tez sie obawiam ze lada moment bedzie problem z kurierami. Ja to juz sie nastawiam ze bede sama rodzic ☹
Moniquue, Beti82 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
nick nieaktualnyJa też odnośnie badań w laboratorium będę dzwonić do lekarza. Czy to konieczne, czy się wstrzymujemy. Ale wizytę mam dopiero 23.03 - więc jeszcze czekam. Bo sytuacja zmienia się z dnia na dzień.
Ja ogólnie jestem przerażona tym wszystkim. 😕 Mój ortopeda mnie teraz nie przyjmie. Nie mam jak ogarnąć tego spojenia łonowego. Nie wiem co z porodem. 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 19:02
-
Bera1983 wrote:Ja jutro będę się kontaktować z moim lekarzem bo nie ma tych 2 badań właśnie. Do wtorku nie mogę wyjść z domu przez kwarantannę ale zadzwonię jutro i się dowiem co mam teraz zrobić 🤔 miałam iść w piątek ale w czwartek nam kazali siedzieć w kwarantannie 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 19:06
-
Beti82 wrote:
Piękne masz to łóżeczko !
A czemu masz problem ze szpitalem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 19:39
Beti82 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja nawet jak będę mieć łóżeczko końcem kwietnia - początkiem maja to i tak zdążę wywietrzyć bo termin mam na koniec czerwca
Jeśli chodzi o dostawy/paczki itd to ja wszystko zamawiam do paczkomatów, wydaje mi się, że ta forma jest najbezpieczniejsza dla wszystkich i nie powinni z tego zrezygnowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 19:44
KatWomanDo lubi tę wiadomość
Alma84 wrote:Dziewczyny, co mam zrobić z badaniem krzywej glukozowej i jeszcze na przeciwciała? 🤔
W środę dostałam zalecenie żeby koniecznie w tym tygodniu. Ale się trochę przez weekend pozmieniało na świecie... Myślicie że ta krzywa to na tyle ważna żeby ryzykować? Jeżeli w ogóle będą laby otwarte. Która tak jak ja jeszcze przed tym badanie?
A te co po, doradzcie co robić 🙈
Chcesz za jednym razem zrobić przeciwciała? Też miałam taki plan i pisałam do gin czy mogę już to kazała w 28 tygodniu wg odgornych wytycznych,wiec jeszcze raz będę musiała. Poza tym tego badania nie możesz pominąć bo musisz przedstawic wynik przed podaniem immunoglibiny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 19:51
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Zaczynamy III trymestr 🥰 wizyty dopiero jednak za 2 tygodnie (to będzie już 5 tygodni od ostatniej). Na wadze +7,5-8 kg. Ostatnio trochę wyhamowałam 😅
Finezja19, Alma84, nefaste, Glass, Asiulka84, Wombat, Pati96, Pati., PLPaulina, Karola111, Izape_91, KatWomanDo, shelby*, Bera1983, Mania25, Beti82 lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
My dotarliśmy do domu, udało się. Teraz dwa tygodnie kwarantanny. Przy okazji wykorzystam mojego i generalne porządki zrobimy w mieszkaniu.
Ja narazie mam 3,5kg na plusie. Piersi urosły, no i brzuch 😁 ostatnio porównanie zrobiłam.
Alma84, Finezja19, Moniquue, Pati96, Pati., Rub45, Karola111, Asiulka84, KatWomanDo, Ambriel, Glass, Wombat, Mania25, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj zrobiłam pranie, muszę wszystko wyprasować i spakować do kartonów. Ja mam taką sytuację, że możliwe że przed samym porodem będziemy się przeprowadzać i nie mogę zostawić tego na koniec. W sytuacji że mam się oszczędzać zajmie mi to wszystko trochę czasu.
A moje piersi urosły z 70h do 75j, ogólnie przytyłam około 8kg, czuję się jak słoniątko 😅.
Nastawiłam się już raczej na rodzenie bez męża, trudno trzeba będzie dać radę. Niby termi na czerwiec, ale nie wiem czy ogarną ten cały bajzel z wirusem do tego czasu.KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie już całe szczęście dawno po krzywej. Plus taki że nie muszę już co tydzień jeździć do diabetologa. Tylko kontakt email. Bo męczyły mnie już te wizyty.
Ogólnie ta niepewność tego co będzie w maju/czerwcu przeraża mnie najbardziej.😭
Wizyty u pediatry, jak ? Położna, jak? 🤔😵 -
https://zapodaj.net/3db2ad911f07e.jpg.html
Miało być w środę ale nie miałam kiedyś zrobić. Dziś 25+4. Wg ostatnich pomiarów 10 kg na plusie 😉Moniquue, PLPaulina, Asiulka84, Alma84, Pati96, KatWomanDo, Ambriel, shelby*, Bera1983, Pati., Beti82, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
-
Tez mam problem z badaniami i z usg, bo u nas zamkneli calkowicie szpital i razem z laboratorium... I nie ma mozliwosci zrealizowania skierowania. Z drugiej strony boje sie isc do jakiekogolwiek labo bo niewiadomo z kim te pielegbiarki mialy kontakt... No i jestem w czarnej d. Jutro mam wizyte i chcialam lekarza poprosic o recepte na euthyrox, ale musze miec tez wyniki badania zeby wiedziec jaka dawka hehe. No i tak to wlasnie...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Alma84 wrote:Dziewczyny, co mam zrobić z badaniem krzywej glukozowej i jeszcze na przeciwciała? 🤔
W środę dostałam zalecenie żeby koniecznie w tym tygodniu. Ale się trochę przez weekend pozmieniało na świecie... Myślicie że ta krzywa to na tyle ważna żeby ryzykować? Jeżeli w ogóle będą laby otwarte. Która tak jak ja jeszcze przed tym badanie?
A te co po, doradzcie co robić 🙈
Zdróweczka dla Wszystkich!!! -
Beti82 wrote:Alma ja po krzywej ale musze zrobic morfo i tsh
Bede jeszcze jutro dzwonic ale pojade do takiej przychodni gdzie jest punkt diagnostyki ale nie ma tak lekarza rodzinnego.Dentysta ( ktory zreszta odwoluje teraz wszystko) endokrynolog,gin itp
Najbardziej sie boje ludzi chorych .Bo ogolnie pacjentów sie tam nie spodziewam.Moze pomysl gdzie u Ciebie jest taki punkt.Ja zawsze chodzilam do typowej przychodni u siebie ale wlasnie tam nie chce
Orto-Medica chyba najlepsza teraz.
Położne teraz nie chodzą. Ja mam nadzieję, że nie zamkną tego szpitala, gdzie chcę rodzić, to kliniczny i trzeci stopień to raczej te zostawią, nie zamkną ani nie przerobią na zakaźne. Ale zawsze może się trafić jakiś chory i cały oddział pójdzie na kwarantannę... Niczego być nie można pewnym teraz, masakra
Narzeczona mojego szwagra ma cc właśnie oby u nich wszystko było ok08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
KatWomanDo wrote:Ja tez mam właśnie ten sam problem, ale chyba najpierw zadzwonię do punktów badan i rozeznam sytuację...
Zdróweczka dla Wszystkich!!!KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Aniulek.Ka wrote:Nastawiłam się już raczej na rodzenie bez męża, trudno trzeba będzie dać radę. Niby termi na czerwiec, ale nie wiem czy ogarną ten cały bajzel z wirusem do tego czasu.
-
Glass wrote:Jeszcze trzy miesiące zostały, może wszystko się uspokoi. Mój małż też już rozpacza, przykro by było jakby przy drugim porodzie go nie było, ale tyle czasu zostało, że ja o tym jeszcze nie myślę.
Finezja19 wrote:Może nie panikujmy na przód 😉 zawsze są Jeszcze porody w domu 😁😆
Ale faktycznie nie ma co panikować, 3mce to kupa czasu.