X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja mozesz neoparin spokojnie

Finezja19 lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja jestem od początku na neoparinie, w szpitalu podawali mi clexane ponoć lepszy wg szpitala ( bo go tylko mają na stanie hehe),a to zamiennik. Też miałam obiekcje czy tak można zmieniać i mieszać, ale można. Wróciłam do neoparinu bo nie mam refundacji więc korzystniej na tym wychodzę. Hmm a Ty masz refundowane? Skąd taka różnica 10 zl a 100 zł między tymi lekami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 16:50

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Finezja jestem od początku na neoparinie, w szpitalu podawali mi clexane ponoć lepszy wg szpitala ( bo go tylko mają na stanie hehe),a to zamiennik. Też miałam obiekcje czy tak można zmieniać i mieszać, ale można. Wróciłam do neoparinu bo nie mam refundacji więc korzystniej na tym wychodzę. Hmm a Ty masz refundowane? Skąd taka różnica 10 zl a 100 zł między tymi lekami?

Tak tak, ja mam refundowane, ze względu na poprzednie poronienia i mam też badania na trombofilię
    3 op neoparinu kosztują niecałe 10 zł (z refundacją) a 3 op clexane 95 zł ( z refundacją)

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam po echo serca i powiem Wam, że mam mieszane uczucia z jednej strony lekarka twierdzi, że serce jest jak najbardziej ok, nie ma niedomykalności itd i to jest super wiadomość, ale z drugiej strony jak dla mnie zrobiła to badanie na odczepnego, zmierzyła tylko tętno, a poza tym się gapiła w to serce i jakby na oko stwierdziła, że wszytko ok, całość badania trwała nie dłużej niż 5 minut i może jest taką specjalistką, że wystarczy, że spojrzy i już wie wszytko, ale czuje niedosyt, szczególnie, że mam porównanie, byłam na echo serca w pierwszej ciąży i babka tam wszytko dokładnie mierzyła sprawdzała itd. No nic, okaże się po porodzie jak wszystko.

A co do samopoczucia po porodzie to ja rodziłam naturalnie i co ciekawe w drugiej dobie w nocy nagle zrobiło mi się tak potwornie zimno, że cała się trzęsłam jak galareta normalnie mną telepało nawet pod kołdrą i jak jestem panikarą to nie pobiegłam do pielęgniarek, bo bałam się, że mnie ze szpitala nie wypiszą tak szybko jakbym chciała :D Potem to się nie powtórzyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 18:17

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Glass Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli babka jest specjalistką i widzi takich dziesiątki dziennie to pewnie wystarczy, że popatrzy :). A robiłaś u lekarza z potwierdzonym doświadczeniem, doktoratem, dobrymi opiniami?

KatWomanDo lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, chciałam się zabrać za czytanie bloga Hafija - ale jak zobaczyłam ile tam jest artykułów to nie wiem od czego zacząć ;d

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Jeśli babka jest specjalistką i widzi takich dziesiątki dziennie to pewnie wystarczy, że popatrzy :). A robiłaś u lekarza z potwierdzonym doświadczeniem, doktoratem, dobrymi opiniami?

Robiłam tam gdzie dostałam skierowanie z Medicoveru, nie miałam wyboru. Na pieczątce ma tytuł doktora kardiologa dziecięcego, opinie ma ogólnie nie złe trochę obniżone za to że jest nie miła (bo jest) 😆

• Glass Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie musi być miły, byle znał się na rzeczy :).
    Dziewczyny, właśnie zapukała do mnie policja 😂. Jakiś ch.j z góry zadzwonił, że dziecko płacze. Nie mogliśmy małej położyć spać, darła się może z pół godziny ze złości i już komuś przeszkadzało. Jeszcze walił w rurę od grzejnika jak policjanci sobie poszli. Uwielbiam Warszawę.
    Aż się cieszę na myśl, że noworodzio będzie wył w nocy 😅.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 23:41

Karolka9, Pati. lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które modele z alles mama zamawiacie ? Ja się nie mogę zdecydować 🧐 ale chyba wstrzymam się z zakupem po porodzie, żeby już wiedzieć jaki rozmiar kupić, bo teraz mam jeszcze te z hm to może mi wystarcza do czerwca 🙈

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Lekarz nie musi być miły, byle znał się na rzeczy :).
    Dziewczyny, właśnie zapukała do mnie policja 😂. Jakiś ch.j z góry zadzwonił, że dziecko płacze. Nie mogliśmy małej położyć spać, darła się może z pół godziny ze złości i już komuś przeszkadzało. Jeszcze walił w rurę od grzejnika jak policjanci sobie poszli. Uwielbiam Warszawę.
    Aż się cieszę na myśl, że noworodzio będzie wył w nocy 😅.

Co Ty mówisz! To moi sąsiedzi powinni dzwonić codziennie bo Marta jak ją kładziemy popołudniu zawsze odstawia histerię jakby jej ktoś głowę urwał. I co powiedzieli policjanci, sprawdzili czy dziecku nic nie jest ? Teraz dużo się mówi o przemocy domowej w związku z kwarantanną to się sąsiad przejoł 🙈

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza majówka dziś urodziła, a to oznacza, że już niedługo my!! 🙊🙉🙈

Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass ciekawe jak sąsiadowi dziecko się urodzi czy też będzie tak się zachowywał.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Które modele z alles mama zamawiacie ? Ja się nie mogę zdecydować 🧐 ale chyba wstrzymam się z zakupem po porodzie, żeby już wiedzieć jaki rozmiar kupić, bo teraz mam jeszcze te z hm to może mi wystarcza do czerwca 🙈
    Ja zamowilam mama easy te zupelnie miekkie beda do szpitala i w domu a pozniej zamowie takie ladniejsze 😉

Moniquue, Finezja19 lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Glass Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Glass ciekawe jak sąsiadowi dziecko się urodzi czy też będzie tak się zachowywał.
    Nie wiem w sumie kto tam mieszka, ale w oknie widziałam jak się patrzą na nas jak się bawimy w ogrodzie (stoją za firanką i się gapią), że są w średnim wieku. Czasem słychać piski i bieganie, ale nie codziennie więc może to nie ich dzieci.
    Panowie przyszli, zapytali czy coś się dzieje i weszli spisać kilka informacji. Mąż wyszedł z małą zobaczyć co się dzieje, ona zadowolona że w końcu dostała co chciała, jeszcze im pa pa zrobiła na do widzenia 🤦‍♀️.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Co Ty mówisz! To moi sąsiedzi powinni dzwonić codziennie bo Marta jak ją kładziemy popołudniu zawsze odstawia histerię jakby jej ktoś głowę urwał. I co powiedzieli policjanci, sprawdzili czy dziecku nic nie jest ? Teraz dużo się mówi o przemocy domowej w związku z kwarantanną to się sąsiad przejoł 🙈
    U nas jest teraz histeria o wszystko. No ale cóż, taki wiek 😉. Ja myślę, że mu chodziło bardziej o hałas, typowy gbur. Później jeszcze było słychać jak łazi po mieszkaniu, krzesła przestawia.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka, dopiero teraz do mnie dotarło, jak mało czasu do porodu zostało 🤯

Glass obserwacja zza firanki najlepsza 🤦‍♀️ szkoda tylko, że rzeczywiście gdy taka reakcja ze strony sąsiadów byłaby uzasadniona to wtedy nikt nie chce się wtrącać i każdy pilnuje swojego nosa.

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szału dostanę jak jeszcze raz usłyszę tekst typu:
    "Zobaczysz jak teraz będzie"
    "Skończy się Wam dobre"
    "Da Wam popalić"
    "Najgorszy jest pierwszy rok"
    "Wyśpij się, bo później o tym będziesz marzyć"
    I to jeszcze znajomy raczy nas takimi dobrymi radami, gdzie sam ma dopiero roczną córkę.
    Kurczę świadomie decydowaliśmy się na dziecko, mamy po 30lat, oboje tego chcieliśmy. A tego nie wiem co boli, że nie nastawiamy się, że będziemy mieć dziecko antychrysta 🤦‍♀️ jak mu powiedziałam, że narazie żyje sobie w przekonaniu, że dziecko będzie spokojne, nie będzie problemu z karmieniem itd. to mi powiedział, że pomarzyć dobra rzecz i żebym zeszła na ziemię 🤦‍♀️ Będzie co ma być, nie wiem jak temperamentne będzie nasze dziecko, a nie widzę sensu cała ciążę się zamartwiać, że będą problemy z laktacją, kołki, wysypki, alergie. Może akurat nas to dopadnie, ale też nie ma takiej gwarancji.
    Nie wiem po co takie głupie gadanie, jakieś podcinanie skrzydeł. Człowiek się cieszy, że będzie rodzicem, że wchodzi się w kolejny etap życia, związku, a tacy muszą swoje 5groszy wcisnąć. Gdzie każde dziecko jest inne.

KatWomanDo, Asiulka84, mila_88 lubią tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Glass Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym myślę zadzwoniła jakby dziecko płakało i słyszałabym inny hałas lub krzyki. Albo jakby to było kilka razy w tygodniu. Po pół godziny jednej nocy raczej nie 🙂.
    Do porodu jeszcze sporo czasu 😆. Na końcówce to się dopiero dłuży. Myślałam że z siebie wyjdę w pierwszej ciąży. Mam nadzieję, że znowu urodzę trochę przed terminem. W czerwcu dwa lata temu było strasznie gorąco, byle teraz było lepiej 😉.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne są dzieci. 😊 Zawsze może się okazać super współpracujące.

Ale i tak sądzę, że pierwszy rok to sielanka w porównaniu do później. 🤣🤣🤣

Ludzie nie chcą źle. A jak się nie chce słuchać to wystarczy coś powiedzieć. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 11:08

Bunia89 lubi tę wiadomość

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę, że jednak nie zawsze wystarczy powiedzieć. Mnie też te gadki do szału doprowadzają. Ciągle słyszałam te teksty od mamy, szwagra, czy nawet siostry jak się między sobą śmiali. Sami mają 3 dzieci. I nigdy nie przyszło mi do głowy żeby im dogadywać. A tutaj człowiek podszedł rozsądnie do tematu, planował i słyszy właśnie, że nam się skończy takie spanie. Żebym sobie nie myślała, że na tym weselu to ja długo posiedzę albo ostatnio mama mi dogadywała, że na pewno nie będę miała czasu na to, czy na tamto tak jak mam teraz. Itd. Poza tym, ze w ciazy chodze spać koło 2, a wstaje o 10 to zawsze wstawałam na czas i do pracy o 5. O mężu to nawet nie wspominam bo on biedny tylko w niedziele ma szansę sobie odespać i też jest bardzo punktualny. Także te komentarze są tak z dupy... i nie wiem po co w ogóle. Już się pokłóciłam o to z mamą i narazie jest chwilowy spokój. My w porównaniu do nich jesteśmy chociaż trochę świadomi tego co nas czeka. Wiadomo, że będzie inaczej i ciężko, ale po co te uszczypliwości. Odbieram to trochę tak jakby się cieszyli, że już nie będą w tym sami 🤣 wiem, że to co mówią to w większości prawda, ale to jest naprawdę niemiłe i mówione w złośliwy sposób.

Finezja ja kupiłam ten miękki z alles mama easy o którym pisała wcześniej Monia. Mam dwa z hmu i mimo, że są niewygodne to jakoś przeżyje, a dokupie sobie później żeby wiedzieć właśnie jaki rozmiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 11:30

06.2020 👶🧚‍♀️
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ