CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaui wrote:Trochę prawda, a trochę nie Jak to się mówi - to skomplikowane A jeśli chodzi o naukowe teorie i też trochę madrości dla zwyczajnego rodzica to polecam ebook o temperamentach autorstwa Segritty (Matylda Kozakiewicz). Wpadł mi ostatnio w ręce i bardzo fajnie, prosto jest tam ten temat opisany
Sorki dziewczyny, ja to z tych podgladaczy jestem🙈 I to w sumie jeszcze od “październikowego testowania”. Nie jestem z tych, co jakos lubia sie uzewnetrzniac, ale juz wiele razy myslalam zeby napisac, a ze wyplyna watek w ktorym mialam “cos” do powiedzenia, to w końcu się odzywam😉 Najbardziej chciałam do Was zagadac, jak po powrocie do domu po ogtt zaczęłam sie cała trzaść, a moj lekarz nie odbierał telefonu - skutecznie uniemożliwiło mi to wtedy forum, bo na mail rejestracyjny czekałam ponad dzień i jak wiadomo - lekarz zdarzyl oddzwonic, a dziwny stan minał. Mam nadzieje, ze nie bedziecie mialy mi za zle tego podczytywania 😉
Jesli chcesz pogadać z kimś normalnym to maj kwiecień ci polecam tu się nie dogadasz 😂 one myślały że tylko te co się udzielają czytają to na ogólnodostępnym forum wystarczy w Google jeden wyraz wpisać i się pokazuje ten wątek 😂😂 no chyba że się uda im wkoncu odgadnąć magię wiadomości i się przeniosą na 'fcb' 😂 😂 fcb kto tak pisze 😂 rozumiem fb ale fcb 😬😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Mnie dziwi to, że ci ludzie mają tak nudne życie że zakładają specjalnie konta i się wtrącają w rozmowy.
-
Maui wrote:😶 Nie wiem czy jest to skierowane do mnie, ale konto mam założone już bardzo długo... I nie pisałam wcześniej, bo nie miałam nic ciekawego do powiedzenia... Nie myślałam, że post na ogólnodostępnym forum to wtrącanie się. Rozumiem, że mam sobie pójść, bo nie jestem mile widziana?
Tylko napisz cos o sobie ,w ktorym tygodniu jestes i skad jestesGlass, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Maui wrote:😶 Nie wiem czy jest to skierowane do mnie, ale konto mam założone już bardzo długo... I nie pisałam wcześniej, bo nie miałam nic ciekawego do powiedzenia... Nie myślałam, że post na ogólnodostępnym forum to wtrącanie się. Rozumiem, że mam sobie pójść, bo nie jestem mile widziana?
Nie to było do tego dziwnego usuniętego konta na pewno, a nie do Ciebie 😉
Mam dziś równo miesiąc do ciąży donoszonej, byle do 16.05 😆
Bera1983, PLPaulina, Finezja19, Asiulka84, Moniquue, Moniquue, Moniquue, Moniquue, Moniquue, Pati., KatWomanDo lubią tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Beti82 wrote:Nigdzie nie idz zostań
Tylko napisz cos o sobie ,w ktorym tygodniu jestes i skad jestes
Jestem obecnie pod koniec 30tc Jesteśmy z Wrocławia i oczekujemy naszego pierworodnego Termin na 20.06.
Glass, Bunia89, Finezja19, Asiulka84, Ambriel, Bera1983, PLPaulina, Wombat, Rub45, Kinga13, Moniquue, Pati., iness00, Karola111, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Maui wrote:Jestem obecnie pod koniec 30tc Jesteśmy z Wrocławia i oczekujemy naszego pierworodnego Termin na 20.06.
A imie juz jest ? -
Rub45 wrote:o to masz termin jak ja
....a jak sie czujesz dobrze znosisz ciążę?
Hmm... to zależy Ogólnie jest ok, nie mogę jakoś narzekać. Do 6 miesiąca praktycznie nie było widać brzucha i jak miesiąc temu wystrzelił to zaczęły się bóle kręgosłupa od czasu do czasu (szczególnie po sprzątaniu). Teraz chyba najbardziej przeszkadza mi ogólne uczucie ciężkości i jakby to ująć... niepełnej sprawności (przed ciążą byłam bardzo aktywna, a teraz choćby przez 👑 siedzę tylko na tyłku). Czuję już, że nie oddycham "pełną piersią" i szybciej się męczę, ale wiem, że to totalnie normalne i trzeba jeszcze te 2 miesiące przetrwać. No i wieczorne zgagi. To też upierdliwe
Rub45, a skąd jesteś?
Beti82, jeszcze dywagujemy 🙈 Mamy typy, ale coś czuję że decyzja zapadnie dopiero jak zobaczymy JunioraWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 12:34
Beti82, Rub45 lubią tę wiadomość
-
Maui wrote:
Rub45, a skąd jesteś?
Niestety ja na obczyźnie w UK
Brzuch tez mi wyskoczył ostatnio ale mi nie przeszkadza i brykam u mnie juz pomału czuje stawy biodrowe i rozluźnienie w okolicy miednicy poprzednich ciążach tez dość wcześnie zaczynałam odczuwać rozluźnienie więzadeł to chyba na ten moment największy problem u mnie....Maui lubi tę wiadomość
-
Jestem po usg, córa 1700g, wszystko w porządku, główka wstawiona w kanał rodny. Szyjka ok 5 cm (przez usg przez brzuch).
Syn w dniu porodu miał 3650 g, teraz wg wykresu BBF wychodzi mi cały czas że będzie miała ok 3000g więc spora różnica.Rub45, Pati96, Wombat, Alma84, Asiulka84, Glass, Lilka94, Moniquue, Pati., Lena91, PLPaulina, Bunia89, iness00, Eufooria, Karola111, KatWomanDo, mila_88 lubią tę wiadomość
-
Mania25 wrote:Jestem po usg, córa 1700g, wszystko w porządku, główka wstawiona w kanał rodny. Szyjka ok 5 cm (przez usg przez brzuch).
Syn w dniu porodu miał 3650 g, teraz wg wykresu BBF wychodzi mi cały czas że będzie miała ok 3000g więc spora różnica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 16:54
Mania25 lubi tę wiadomość
-
Ja tez po wizycie. U mnie 1585g, moja malutka kruszynka
Alma84, Mania25, Pati96, Asiulka84, Glass, Lilka94, Moniquue, Pati., Lena91, Bunia89, iness00, Bera1983, Karola111, KatWomanDo, mila_88 lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Rub dzięki za słowa pocieszenia :* ja miałam 3200g, więc tak bardziej pode mnie by była, poza tym chłopcy są wieksi z natury, ale jednak uciesze się jeśli będzie miała trochę więcej niż te 3 kg aleee najważniejsze że nie szykuje się 4 kg dziecko, bo chyba ciężej urodzić jest większe dziecko (choć u takiego efektywniej działa siła grawitacji) a jest obiegową opinia że każde kolejne rodzi się zwykle większe...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 17:08
-
Mania25 wrote:Rub dzięki za słowa pocieszenia :* ja miałam 3200g, więc tak bardziej pode mnie by była, poza tym chłopcy są wieksi z natury, ale jednak uciesze się jeśli będzie miała trochę więcej niż te 3 kg aleee najważniejsze że nie szykuje się 4 kg dziecko, bo chyba ciężej urodzić jest większe dziecko (choć u takiego efektywniej działa siła grawitacji) a jest obiegową opinia że każde kolejne rodzi się zwykle większe...
Tak jak mowie jeszcze masz trochę czasu niech małe rośnie i nabiera
Ja tez mam mieć usg w 32tc wiec zboczymy ile moj nabił
Najważniejsze ze z dzidzią wszytko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 17:27
Mania25, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Ja tez po wizycie, moj chlopaczek wazy 2160❤wszystko jest ok ale jest juz bardzo nisko glowka i szyjka sie skrocila na 2cm wiec dostalam luteine i mam prowadzic teraz emerycki tryb zycia.
Alma84, Pati96, Lilka94, Wombat, Moniquue, Mania25, Glass, Pati., Lena91, PLPaulina, Rub45, Finezja19, Bunia89, iness00, Bera1983, Karola111, KatWomanDo, mila_88 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień