X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Dziś moja pierworodna kończy 3 latka 🙉🙈 Kiedy to zleciało, nie wiem. O tej porze byłam już na porodówce, 26 dni przed terminem, byłam mega zła bo zabrakło mi 4 h do maja, a tak się nastawiłam że urodzę w maju,może tym razem się uda 😜 Póki co nic się nie dzieje oprócz już codziennych nocnych bóli brzucha jak na okres, ciekawe jak tam moja szyjką, wizyta dopiero za 2 tygodnie.
    najlepsze zyczenia dla coreczki <3
    Zazdroszcze wczesniejszego porodu bo ja pierwszy mialam przenoszony, wywolywany i modle sie teraz o porod chociaz w terminie :D

Zieziulka, KatWomanDo lubią tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera - z tego co wiem to najwcześniej może miesiąc wcześniej i to jest okay ale w 32 tyg to chyba wcześnie ? Zapytaj lekarza/położnej najlepiej.
    Bo dobrze myśle, że skoro czop wypada to znaczy, że szyjka się otwiera?

Bera1983 lubi tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w którym prawdopodobnie będę rodzic już dali taka informacje o porodach rodzinnych 😍

8c091ae45a56.png

Asiulka84, calineczka88, Moniquue, Bera1983, Mania25, KatWomanDo lubią tę wiadomość

• Korna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    u nas armagedon :D praca, remont tarasu i jeszcze remont pokoi juz sie chyba zacznie dzisiaj na zmiane z tym nieszczesnym tarasem bo tam maz maluje jak jest pogoda. Wczoraj zlozyli z corcia komode i jest przepiekna ;) nie moge sie doczekac az pomaluja pokoik i zloza lozeczko. zaczelam sprzatac powoli w szafkach i na razie ogarnelam lazienke, nastepnie pokoik corki bo ma zdecydowanie za duzo zabawek i zamierzam je oddac a pozniej moje szafy z ciuchami 🙈

Dziewczyny wczoraj mi wypadl prawdopodbnie kawalek czopa :/ czy to nie za wczesnie? termin mam dopiero na 30.06
    Jestes pewna ze to jest czop? Jezeli tak radzilabym skontaktowac sie z lekarzem bo prawdopodobnie szyja zaczela sie skracac a to zdecydowanie za wczesnie 😳

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera może to nie jest czop tylko większa ilość śluzu?? Ja przynajmniej tak miałam, też się wystraszyłam, bo pare razu zauważyłam sporo galaretowatego przezroczystego śluzu, ale położna uspokoiła mnie, że to w sumie normalne.

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    u nas armagedon :D praca, remont tarasu i jeszcze remont pokoi juz sie chyba zacznie dzisiaj na zmiane z tym nieszczesnym tarasem bo tam maz maluje jak jest pogoda. Wczoraj zlozyli z corcia komode i jest przepiekna ;) nie moge sie doczekac az pomaluja pokoik i zloza lozeczko. zaczelam sprzatac powoli w szafkach i na razie ogarnelam lazienke, nastepnie pokoik corki bo ma zdecydowanie za duzo zabawek i zamierzam je oddac a pozniej moje szafy z ciuchami 🙈
    Hahaha Bera u nas podobnie, w tym tygodniu zaczęli robić nam schody i teraz są w połowie zrobione i ja z tym brzuchem to ledwo po nich chodzę :D Z wyprawką to nadal jestem w czarnej d**** :D jedynie mam przebrane 2 pudła ciuchów, które przywiozłam od kuzynki, ale nawet jeszcze tego nie poprałam. Zresztą nie mam jeszcze dodatkowej komody do pokoju dziewczyn więc nawet nie miałabym gdzie tego chować. Bo komoda starszej jest oczywiście cała zawalona jej ciuchami i nie ma najmniejszej szansy aby tam coś więcej wcisnąć. W poniedziałek przyszło mi zamówienie z Gemini to od tego czasu nawet nie miałam czasu odpakować paczki 🙈 Do terminu porodu zostało mi dokładnie 36 dni... chyba jestem mega niezorganizowana :D

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten czas strasznie szybko leci. 😭 Mi Chyba najmniej czasu zostało. 😕

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba jednak Kinga będzie pierwsza 😜

• Bunia89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówki się nieźle rozkręciły, a tu zaraz u nas się zacznie 🙈 te dni lecą jak szalone, niby większość rzeczy mam ogarnięte, ale co do czego dalej czuję się jak dziecko we mgle i myślę co usprawnić, co poprawić, jak poustawiać, chociaż i tak wiem, że wyjdzie to w praniu.

Finezja19 lubi tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam robić masaż krocza i dopiero teraz widzę ile jest tego śluzu i jaki jest gęsty! Więc Bera może rzeczywiscie to nie czop.

Ja tak jak pisałam zamierzam stosować te rzeczy. Herbatkę z liści malin już też zaczęłam pić. Narazie raz dziennie. Niektórzy źle to rozumieją. To nie chodzi o samo przyspieszenie/wywołanie porodu, a jego ułatwienie. Czy zadziała? Nie wiem, ale uważam, że warto spróbować. Akurat masaż krocza myślę, że działa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 09:59

Wombat, Bera1983, Maui, KatWomanDo lubią tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam do poloznej ale tu w Norwegii to pewnie normalne :/

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    Bera może to nie jest czop tylko większa ilość śluzu?? Ja przynajmniej tak miałam, też się wystraszyłam, bo pare razu zauważyłam sporo galaretowatego przezroczystego śluzu, ale położna uspokoiła mnie, że to w sumie normalne.

No wlasnie sluz mam raczej taki jak jak plodny a wczoraj mi wypadlo kawalek gluta takiego az czulam jak wypada - sorki za tak dokladny opis 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 09:57

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Ja zaczęłam robić masaż krocza i dopiero teraz widzę ile jest tego śluzu i jaki jest gęsty! Więc Bera może rzeczywiscie to nie czop.

Ja tak jak pisałam zamierzam stosować te rzeczy. Herbatkę z liści malin już też zaczęłam pić. Narazie raz dziennie. Niektórzy źle to rozumieją. To nie chodzi o samo przyspieszenie porodu, a jego ułatwienie. Czy zadziała? Nie wiem, ale uważam, że warto spróbować. Akurat masaż krocza myślę, że działa;)

pewnie nie ma sie czym martwic tym bardziej, ze zero krwi czysciutko :)
    od kiedy mozna zaczac masaz?

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Hahaha Bera u nas podobnie, w tym tygodniu zaczęli robić nam schody i teraz są w połowie zrobione i ja z tym brzuchem to ledwo po nich chodzę :D Z wyprawką to nadal jestem w czarnej d**** :D jedynie mam przebrane 2 pudła ciuchów, które przywiozłam od kuzynki, ale nawet jeszcze tego nie poprałam. Zresztą nie mam jeszcze dodatkowej komody do pokoju dziewczyn więc nawet nie miałabym gdzie tego chować. Bo komoda starszej jest oczywiście cała zawalona jej ciuchami i nie ma najmniejszej szansy aby tam coś więcej wcisnąć. W poniedziałek przyszło mi zamówienie z Gemini to od tego czasu nawet nie miałam czasu odpakować paczki 🙈 Do terminu porodu zostało mi dokładnie 36 dni... chyba jestem mega niezorganizowana :D

a mozesz mi napisac co kupilas w gemini? ostatnie zakupy robie i juz sama nie wiem co jeszcze potrzeba

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera mamaginekolog tak jak wstawiałam w poście na Facebooku mówiła o 32 tc. Fizjo, której filmik wstawiłam o 34/35. Ja jestem w 34, zaczęłam w tym tygodniu:) o herbatce w sumie różnie piszą.

Bera ja jak robie ten masaż to też mam takie kawałki nie raz większe i gęste 🙈 na wkladce/majtkach tego nie obserwowałam.

Bera1983, KatWomanDo lubią tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera u mnie to właśnie była taka przeźroczysta, tężejącą galareta 🙈 kilka takich kawałków było, ale tak jak mówisz nic nie było podbarwione krwią. Dwa razy miałam taką sytuację 26/27tc i około 31/32tc. Zawsze jednak dla własnego spokoju zobaczysz co Ci powie położna

Bera1983 lubi tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Eufooria Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera u mnie też pojawia się co jakiś czas galaretowaty śluz, lekarz uspokaja, że nawet jak po części odchodzi czop to nie oznacza, że zaraz zacznie się coś dziać bo jest to śluz który jest non stop produkowany przez nasz organizm.

Bera1983, KatWomanDo lubią tę wiadomość

thgfskjotkl8dobq.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eufooria wrote:
    Bera u mnie też pojawia się co jakiś czas galaretowaty śluz, lekarz uspokaja, że nawet jak po części odchodzi czop to nie oznacza, że zaraz zacznie się coś dziać bo jest to śluz który jest non stop produkowany przez nasz organizm.

A co tam u Ciebie ? Wyszłaś już ze szpitala ?

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny <3 uspokoilyscie mnie :D

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wszystkiego najlepszego dla Coreczki!!

Bera wydaje mi się że jeśli nie jest podbarwiony krwią to nie ma powodów do niepokoju. Mnie wypadal trochę pod koniec ciąży a i tak poród musiał być wywoływany i dopiero w szpitalu wypadła ogromną jego ilość. 🙂

Od wczorajszego wieczoru odczuwam mesega poprawę w oddychaniu! Mój brzuch się zwiekszyl znacznie w ciągu ostatnich kilku dni, od wczoraj czuje dużo mocniejsze kopniaki, do tego ta poprawa w oddychaniu. Mam nadzieję że to jest dobry objaw sugerujący że może wszystko samo się zacznie tym razem. 🙏

W moim mieście na oddziale ginekologiczno-położniczym stwierdzono koronawirusa u kobiety ciężarnej. Mój lekarz prowadzący mówił że jak tam przyjeżdżają pacjentki na planowana cc to wykonują im testy więc pewnie jedna z takich pacjentek ma stwierdzone zakażenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 12:42

Zieziulka lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ