CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zieziulka wrote:Dziś moja pierworodna kończy 3 latka 🙉🙈 Kiedy to zleciało, nie wiem. O tej porze byłam już na porodówce, 26 dni przed terminem, byłam mega zła bo zabrakło mi 4 h do maja, a tak się nastawiłam że urodzę w maju,może tym razem się uda 😜 Póki co nic się nie dzieje oprócz już codziennych nocnych bóli brzucha jak na okres, ciekawe jak tam moja szyjką, wizyta dopiero za 2 tygodnie.
Zazdroszcze wczesniejszego porodu bo ja pierwszy mialam przenoszony, wywolywany i modle sie teraz o porod chociaz w terminie
Zieziulka, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Bera - z tego co wiem to najwcześniej może miesiąc wcześniej i to jest okay ale w 32 tyg to chyba wcześnie ? Zapytaj lekarza/położnej najlepiej.
Bo dobrze myśle, że skoro czop wypada to znaczy, że szyjka się otwiera?Bera1983 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Bera1983 wrote:u nas armagedon praca, remont tarasu i jeszcze remont pokoi juz sie chyba zacznie dzisiaj na zmiane z tym nieszczesnym tarasem bo tam maz maluje jak jest pogoda. Wczoraj zlozyli z corcia komode i jest przepiekna nie moge sie doczekac az pomaluja pokoik i zloza lozeczko. zaczelam sprzatac powoli w szafkach i na razie ogarnelam lazienke, nastepnie pokoik corki bo ma zdecydowanie za duzo zabawek i zamierzam je oddac a pozniej moje szafy z ciuchami 🙈
Dziewczyny wczoraj mi wypadl prawdopodbnie kawalek czopa czy to nie za wczesnie? termin mam dopiero na 30.06 -
Bera może to nie jest czop tylko większa ilość śluzu?? Ja przynajmniej tak miałam, też się wystraszyłam, bo pare razu zauważyłam sporo galaretowatego przezroczystego śluzu, ale położna uspokoiła mnie, że to w sumie normalne.
-
Bera1983 wrote:u nas armagedon praca, remont tarasu i jeszcze remont pokoi juz sie chyba zacznie dzisiaj na zmiane z tym nieszczesnym tarasem bo tam maz maluje jak jest pogoda. Wczoraj zlozyli z corcia komode i jest przepiekna nie moge sie doczekac az pomaluja pokoik i zloza lozeczko. zaczelam sprzatac powoli w szafkach i na razie ogarnelam lazienke, nastepnie pokoik corki bo ma zdecydowanie za duzo zabawek i zamierzam je oddac a pozniej moje szafy z ciuchami 🙈
-
nick nieaktualny
-
Majówki się nieźle rozkręciły, a tu zaraz u nas się zacznie 🙈 te dni lecą jak szalone, niby większość rzeczy mam ogarnięte, ale co do czego dalej czuję się jak dziecko we mgle i myślę co usprawnić, co poprawić, jak poustawiać, chociaż i tak wiem, że wyjdzie to w praniu.
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
Ja zaczęłam robić masaż krocza i dopiero teraz widzę ile jest tego śluzu i jaki jest gęsty! Więc Bera może rzeczywiscie to nie czop.
Ja tak jak pisałam zamierzam stosować te rzeczy. Herbatkę z liści malin już też zaczęłam pić. Narazie raz dziennie. Niektórzy źle to rozumieją. To nie chodzi o samo przyspieszenie/wywołanie porodu, a jego ułatwienie. Czy zadziała? Nie wiem, ale uważam, że warto spróbować. Akurat masaż krocza myślę, że działa;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 09:59
Wombat, Bera1983, Maui, KatWomanDo lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Bunia89 wrote:Bera może to nie jest czop tylko większa ilość śluzu?? Ja przynajmniej tak miałam, też się wystraszyłam, bo pare razu zauważyłam sporo galaretowatego przezroczystego śluzu, ale położna uspokoiła mnie, że to w sumie normalne.
No wlasnie sluz mam raczej taki jak jak plodny a wczoraj mi wypadlo kawalek gluta takiego az czulam jak wypada - sorki za tak dokladny opis 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 09:57
-
Moniquue wrote:Ja zaczęłam robić masaż krocza i dopiero teraz widzę ile jest tego śluzu i jaki jest gęsty! Więc Bera może rzeczywiscie to nie czop.
Ja tak jak pisałam zamierzam stosować te rzeczy. Herbatkę z liści malin już też zaczęłam pić. Narazie raz dziennie. Niektórzy źle to rozumieją. To nie chodzi o samo przyspieszenie porodu, a jego ułatwienie. Czy zadziała? Nie wiem, ale uważam, że warto spróbować. Akurat masaż krocza myślę, że działa;)
pewnie nie ma sie czym martwic tym bardziej, ze zero krwi czysciutko
od kiedy mozna zaczac masaz? -
calineczka88 wrote:Hahaha Bera u nas podobnie, w tym tygodniu zaczęli robić nam schody i teraz są w połowie zrobione i ja z tym brzuchem to ledwo po nich chodzę Z wyprawką to nadal jestem w czarnej d**** jedynie mam przebrane 2 pudła ciuchów, które przywiozłam od kuzynki, ale nawet jeszcze tego nie poprałam. Zresztą nie mam jeszcze dodatkowej komody do pokoju dziewczyn więc nawet nie miałabym gdzie tego chować. Bo komoda starszej jest oczywiście cała zawalona jej ciuchami i nie ma najmniejszej szansy aby tam coś więcej wcisnąć. W poniedziałek przyszło mi zamówienie z Gemini to od tego czasu nawet nie miałam czasu odpakować paczki 🙈 Do terminu porodu zostało mi dokładnie 36 dni... chyba jestem mega niezorganizowana
a mozesz mi napisac co kupilas w gemini? ostatnie zakupy robie i juz sama nie wiem co jeszcze potrzeba -
Bera mamaginekolog tak jak wstawiałam w poście na Facebooku mówiła o 32 tc. Fizjo, której filmik wstawiłam o 34/35. Ja jestem w 34, zaczęłam w tym tygodniu:) o herbatce w sumie różnie piszą.
Bera ja jak robie ten masaż to też mam takie kawałki nie raz większe i gęste 🙈 na wkladce/majtkach tego nie obserwowałam.Bera1983, KatWomanDo lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Bera u mnie to właśnie była taka przeźroczysta, tężejącą galareta 🙈 kilka takich kawałków było, ale tak jak mówisz nic nie było podbarwione krwią. Dwa razy miałam taką sytuację 26/27tc i około 31/32tc. Zawsze jednak dla własnego spokoju zobaczysz co Ci powie położna
Bera1983 lubi tę wiadomość
-
Bera u mnie też pojawia się co jakiś czas galaretowaty śluz, lekarz uspokaja, że nawet jak po części odchodzi czop to nie oznacza, że zaraz zacznie się coś dziać bo jest to śluz który jest non stop produkowany przez nasz organizm.
Bera1983, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Eufooria wrote:Bera u mnie też pojawia się co jakiś czas galaretowaty śluz, lekarz uspokaja, że nawet jak po części odchodzi czop to nie oznacza, że zaraz zacznie się coś dziać bo jest to śluz który jest non stop produkowany przez nasz organizm.
A co tam u Ciebie ? Wyszłaś już ze szpitala ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Zieziulka wszystkiego najlepszego dla Coreczki!!
Bera wydaje mi się że jeśli nie jest podbarwiony krwią to nie ma powodów do niepokoju. Mnie wypadal trochę pod koniec ciąży a i tak poród musiał być wywoływany i dopiero w szpitalu wypadła ogromną jego ilość. 🙂
Od wczorajszego wieczoru odczuwam mesega poprawę w oddychaniu! Mój brzuch się zwiekszyl znacznie w ciągu ostatnich kilku dni, od wczoraj czuje dużo mocniejsze kopniaki, do tego ta poprawa w oddychaniu. Mam nadzieję że to jest dobry objaw sugerujący że może wszystko samo się zacznie tym razem. 🙏
W moim mieście na oddziale ginekologiczno-położniczym stwierdzono koronawirusa u kobiety ciężarnej. Mój lekarz prowadzący mówił że jak tam przyjeżdżają pacjentki na planowana cc to wykonują im testy więc pewnie jedna z takich pacjentek ma stwierdzone zakażenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 12:42
Zieziulka lubi tę wiadomość