CZERWIEC 2020 :)
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Witaj Kittinka83 super 30 cykl 30 cykl 

szarlota96 kciuki trzymam 

Mnie też sporo mdli, myślałam, że te mdłości jednak troszkę później nastąpią.Ja będę prowadzić ciążę tylko prywatnie.Nie mam siły stresować się z lekarzem na NFZ który endometriozy nigdy nie widział, ciąża po IV i do tego immunologia.Wiadomo finansowo fajnie byłoby mieć refundację, ale jednak komfort psychiczny kontaktu z lekarzem i ograniczenie stresu przy 2 lekarzach przeważa. Kittinka83 lubi tę wiadomość Kittinka83 lubi tę wiadomość 
 36 lat
 5 lat starań
 endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
 3x IUI nie udane
 09.2019 start IV
- 

szarlota96 wrote:Jak sobie radzić z tym ciągłym stresem? Wiem, wiem, że co ma być to będzie, ale nie czuje się po tym lepiej. 2 lata walczyłam o to dziecko i jak pomysle, że serce nie zabije to aż chce mi się płakać 

2 lata się starałas ja 5. Przeszłam 3 inseminacje i nic tego dopiero invitro w klinice 200 km od domu pomogło. Każdy ma w sobie lek. Wsadzilam w leczenie około 25 tyś. I też się boję ale jednocześnie tak cieszę że nikt mi tego nie zabierze ❤ Ambriel, Martunka88 lubią tę wiadomość
                                Mikołaj❤ Ambriel, Martunka88 lubią tę wiadomość
                                Mikołaj❤

3× aid nieudane abovo Lublin
 Rok 2019 0% morfologia
 InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
 18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
 6 zapłodnionych-5 blastek
 23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
 Czekają ❄❄❄
 10.01 transfer 4AB
 5dpt kreska na teście
 10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
 21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
 7.02-28dpt 0.62mm ❤
 13.02- 7t4d 1.3cm😍
 26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
 10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
 PAI- 1 4G homo
- 
                        nick nieaktualnyChyba większość nas tutaj na forum jest po przejściach. Problemach z zajściem w ciążę, stratach czy innych problemach.

Więc czujemy ten lęk cały czas. Ale nic nie możemy ponad to zrobić.
 Chyba że ktoś ma układy z tym z góry. 🤣😊 Beti82, Wombat, Ambriel lubią tę wiadomość Beti82, Wombat, Ambriel lubią tę wiadomość
- 

Ja wam pisałam 7 lat starań i dużo problemów medycznych.Ja się boję od wizyty do wizyty.Dodatkowo stresuje mnie odstawienie leków osłonowych po 3 miesiącu.Usłyszałam gdzieś że takie obłożone lekami ciążę lubią się kończyć po odstawieniu.Więc troszkę się martwię. 
 36 lat
 5 lat starań
 endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
 3x IUI nie udane
 09.2019 start IV
- 

Każda z nas chyba ma tu jakieś przejścia, a co za tym idzie jest wyczulona na wszystko i jest zbyt "doinformowana".

Aż czasem człowiek żałuje, że nie jest tak jak w filmie czy książce, gdzie bohaterka zaganiana życiem myli ciążę z chwilowym osłabieniem organizmu, nie zauważa, że nie ma okresu od 3tyg po czym dowiaduje się o ciąży w 6-8tygodniu. A tak człowiek czeka, bo okres się spóźnia jeden dzień, a na USG zbyt w wcześnie.
 Chyba muszę odstawić się od nałogowego czytania😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 12:37  Beti82, Melisandra lubią tę wiadomość Beti82, Melisandra lubią tę wiadomość
- 

Dokładnie na tym forum nie ma ludzi bez problemów, a jak są to stanowią 1%. Osoby które zachodzą od razu nie myślą o forach, nie szukają pomocy, nie czytają. Koleżanka która ma dwoje dzieci nawet nie wie o co chodzi z owulacją, nie mówiąc o reszcie, zachodziła zawsze za 1 razem i tyle.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
 🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

- 

Ambriel wrote:Ja wam pisałam 7 lat starań i dużo problemów medycznych.Ja się boję od wizyty do wizyty.Dodatkowo stresuje mnie odstawienie leków osłonowych po 3 miesiącu.Usłyszałam gdzieś że takie obłożone lekami ciążę lubią się kończyć po odstawieniu.Więc troszkę się martwię.
 Kurcze, zmartwiłaś mnie tymi lekami... o jakich konkretnych lekach mówisz?

Ale u nas dzisiaj dobre wieści! 7 mm malucha i bijące serducho ! Popłakałam się, jak zobaczyłam. Kolejna wizyta 30 października. Termin z USG wychodzi na 7 czerwca! ! Popłakałam się, jak zobaczyłam. Kolejna wizyta 30 października. Termin z USG wychodzi na 7 czerwca!

Przed nami nerwówka - w pierwszej ciąży w tym czasie nasze szczęście się skończyło. Nana_r, Malmal lubią tę wiadomość Nana_r, Malmal lubią tę wiadomość 
 Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
 Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
 Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
 Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
 Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
 Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
- 

szarlota96 wrote:Jak sobie radzić z tym ciągłym stresem? Wiem, wiem, że co ma być to będzie, ale nie czuje się po tym lepiej. 2 lata walczyłam o to dziecko i jak pomysle, że serce nie zabije to aż chce mi się płakać 
 Ech... ja oglądam seriale na kompletne "odmóżdżenie". Staram się też planować sobie dni, żeby szybciej leciały. 
 Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
 Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
 Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
 Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
 Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
 Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
- 

Też mam takie lęki bo jak wszystkie jesteśmy po jakiś przejściach:/ też staram się czymś zająć myśli dużo spotykam się z koleżankami i rozmawiamy na inne tematy mam już synka to zawsze dużo się dzieje i nie ma tyle czasu na rozmyślania Dobrym sposobem są właśnie seriale lub dobra książka:😊myślę że wszystkie trochę uspokoimy się po badaniach prenatalnych chociaż wiadomo że ten lęk zawsze będzie z tylu głowy😕
- 

Melisandra myślę że nie musisz się martwić mam na myśli złożone problemy jak np progesteron, steryd plus leki immunologiczne.Melisandra wrote:Kurcze, zmartwiłaś mnie tymi lekami... o jakich konkretnych lekach mówisz?

Ale u nas dzisiaj dobre wieści! 7 mm malucha i bijące serducho ! Popłakałam się, jak zobaczyłam. Kolejna wizyta 30 października. Termin z USG wychodzi na 7 czerwca! ! Popłakałam się, jak zobaczyłam. Kolejna wizyta 30 października. Termin z USG wychodzi na 7 czerwca!

Przed nami nerwówka - w pierwszej ciąży w tym czasie nasze szczęście się skończyło. 
 36 lat
 5 lat starań
 3x IUI nie udane
 09.2019 start IV
- 
                        nick nieaktualny
- 

To prawda, że tu większość osób po przejściach. My z dziewczynami z grupy z poprzedniego porodu na końcówce przeprowadziłyśmy się na zamkniętą grupę na FB. Miałyśmy opory przed wrzucaniem zdjeć dzieci na otwarte forum, a chciałyśmy trzymać się razem. Do dziś piszemy ze sobą dzień w dzień i powiem Wam, że tyle rzeczy co się u nas działo... nie opowiem, bo to nasza prywatność, ale w większość i tak byście nie uwierzyły. Ale to co matka potrafi wziąć na klatę to nikt nie potrafi. Wiadomo, że człowiek się martwi, ale co by się nie stało to serio - dacie sobie z tym radę Nana_r lubi tę wiadomość
                                08.09.2017 - Staś Nana_r lubi tę wiadomość
                                08.09.2017 - Staś 
 24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
 18.05.2020 - Lilka i Nelka   

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
- 

Hahah mnie tez lody pomagaly.Waniliowe z bakaliami 😍ale obecnie nie moge patrzec na nie hahahKittinka83 wrote:Beti82 doczytałam na fioletowej stronie mocy Twoje pytanie o mdłości pozwolę sobie odpowiedzieć tutaj pozwolę sobie odpowiedzieć tutaj LODY!!! to było dla mnie lekarstwo nr 1 !!! polecam LODY!!! to było dla mnie lekarstwo nr 1 !!! polecam  Kittinka83 lubi tę wiadomość Kittinka83 lubi tę wiadomość
- 

Witam serdecznie wszystkie Panie 

Proszę o dopisanie mnie do listy, termin z OM 20.06 Jednak owulacja była bardzo wcześnie bo w 10dc więc termin pewnie ulegnie zmianie. Jestem po pierwszej wizycie w 31dc, na usg widoczne 2 zarodki - 0,19 cm i 0,23 cm. Czekamy na serduszka, kolejna wizyta 25.10. Jednak owulacja była bardzo wcześnie bo w 10dc więc termin pewnie ulegnie zmianie. Jestem po pierwszej wizycie w 31dc, na usg widoczne 2 zarodki - 0,19 cm i 0,23 cm. Czekamy na serduszka, kolejna wizyta 25.10. PLPaulina, Moniquue, Karolka9, Kinga13, Kittinka83 lubią tę wiadomość PLPaulina, Moniquue, Karolka9, Kinga13, Kittinka83 lubią tę wiadomość
- 

Grupe krwi i vdrl dostalam na nfz a to juz ponad 100 w kieszeni.Karolka9 wrote:Grupa krwi, HBS, HCV, VDRL, HIV, Toxo, różyczki, CMV - te 3 IgG IgM Ok. 480zl 
 Mam nadzieje,ze jeszcze cos dostane 😉 Karolka9 lubi tę wiadomość Karolka9 lubi tę wiadomość
- 

A to nie wszystko powinno być na nfz? Ja w zeszłej ciąży za nic nie płaciłam poza dodatkowym usg tu i ówdzie dla własnego spokoju. Czy jak teraz bym chciała prywatnie się prowadzić to za wszystko będę musiała płacić? A jak to jest z l4 jeśli chodzi się prywatnie przy pracy w warunkach szkodliwych? Może coś wiecie o tym?  
- 
                        nick nieaktualnyDokładnie ☺️ jeśli ciążę prowadzisz prywatnie to płacisz za badania laboratoryjne. ☺️Glass wrote:A to nie wszystko powinno być na nfz? Ja w zeszłej ciąży za nic nie płaciłam poza dodatkowym usg tu i ówdzie dla własnego spokoju. Czy jak teraz bym chciała prywatnie się prowadzić to za wszystko będę musiała płacić? A jak to jest z l4 jeśli chodzi się prywatnie przy pracy w warunkach szkodliwych? Może coś wiecie o tym? 

Ale o co dokładnie Ci chodzi z tym l4? Jeśli praca jest szkodliwa, męcząca a pracodawca nie może zmienić nic w warunkach pracy to kobiety idą odrazu na l4. Jest to ciążowe. Płatne 100% wynagrodzenia. 😊
 I tutaj nie ma znaczenia czy to Lekarz na nfz czy prywatnie. Bo on się podpisuje swoim nazwiskiem a nie nazwa przychodni. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 16:22